محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854123720
دانشگاه های غیرانتفاعی زیر ذره بین کیفیت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشگاه های غیرانتفاعی زیر ذره بین کیفیت تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت: صندلی هایی خالی، کلاس هایی بدون دانشجو و فضایی ساکت و خلوت؛ این حکایت دانشگاه هایی است که عنوان غیرانتفاعی بر پیشانی شان نشسته؛ دانشگاه هایی که نه شلوغی و سر و صدایشان شبیه بقیه مراکز آموزشی است و نه محبوبیتشان.
در گزارشی که در شماره روز سه شنبه ششم مرداد 1394 خورشیدی به قلم مینا مولایی انتشار یافته است، می خوانیم: ستاره اقبالشان هم انگار مدتی است که رو به خاموشی گذاشته؛ آن قدر که سال به سال از تعداد دانشجویان درحال تحصیلشان کم می شود و به تعداد صندلی های خالی شان اضافه. اتفاقی که در نهایت به اولتیماتوم وزارت علوم به تعدادی از این دانشگاه ها منجر شده است.
بر این اساس 12 دانشگاه غیرانتفاعی فرصت دارند تا شش ماه آینده شاخص های استاندارد مورد نظر وزارت علوم را به دست آورند و در غیر این صورت تعطیل خواهند شد؛ اولتیماتومی که به یکی از نگرانی های دست اندرکاران این دانشگاه ها تبدیل شده است. اجرای طرح تجمیع دانشگاه های غیرانتفاعی اقدام پیشگیرانه اتحادیه موسسات غیرانتفاعی برای ادامه حیات است.
علی آهون منش، رئیس اتحادیه دانشگاه های غیرانتفاعی با اعلام نگرانی اش از ظرفیت خالی این دانشگاه ها، از مسئولان وزارت علوم می خواهد فکری در این خصوص بکنند تا ضریب ریزش دانشجویان تا اندازه ای جبران شود. سنگینی سکوتی که مدت هاست زیر سقف این دانشگاه ها پرسه می زند حالا به یکی از دغدغه های اصلی مسئولان موسسات غیرانتفاعی تبدیل شده. دغدغه ای که نتیجه اش انجام اقداماتی برای پرکردن این ظرفیت های خالی است؛ ترفندهایی که قرار است ضریب ریزش دانشجوها را تا اندازه ای جبران کنند.
تجمیع تعدادی از این موسسات یکی از راه حل هایی است که قرار است دست دانشگاه های غیرانتفاعی را بگیرد و رویای کلاس هایی پر از دانشجو را در تمام شعبه های این دانشگاه در گوشه و کنار کشورمان تحقق ببخشد؛ اتفاقی که آهون منش درباره اش به جام جم می گوید: برای اصلاح ضریب ریزش دانشجویان قرا ر شده تهران و کرج یک منطقه باشد، مراکز استان ها یک منطقه، شهرستان هایی که خارج از استان است یک منطقه جداگانه و مناطق محروم و دورافتاده هم یک منطقه جدا باشد.
راهکاری که به نظر می رسد اگر به نتیجه برسد تا اندازه ای حجم انتقاداتی را که به این مراکز وارد می شود، کم می کند.
سطح کیفیت خوب یا بد؟
کیفیت آموزش های ارائه شده در این دانشگاه ها مدت هاست که از سوی کارشناسان مختلف مورد بحث قرار می گیرد تا جایی که برخی افزایش صندلی های خالی این مراکز را با سطح آموزش های ارائه شده مرتبط می دانند و به بحث پایین بودن کیفیت به عنوان یکی از دلایل کاهش جمعیت دانشجوهای این دانشگاه اشاره می کنند؛ موضوعی که آهون منش قویا رد می کند و درباره اولتیماتوم وزارت علوم می گوید: از مجموع 358 موسسه و دانشگاه غیرانتفاعی که در پنج سطح رتبه بندی شده اند، وزارت علوم فقط به 12 دانشگاه که در رتبه 5 قرار گرفته، اخطار داده است و ملاک، پایین بودن استاندارد در کل مراکز غیرانتفاعی نیست.
وی ادامه می دهد: چه کسی گفته کیفیت و استاندارد آموزش در دانشگاه های غیرانتفاعی پایین است؟ این ادعا به هیچ وجه درست نیست و براساس گزارش های رسمی وزارت علوم، دانشگاه های غیرانتفاعی بعد از دانشگاه های دولتی از نظر کیفیت در بالاترین رتبه قرار گرفته است، آمار موثقش هم موجود است و می توانید از خود وزارت علوم پیگیری کنید.
پیگیری ای که البته در وزارت علوم به نتیجه نمی رسد و هیچ یک از مسئولان ذی ربط در این وزارتخانه جوابی به تماس های ما نمی دهند.
تجمیع برای کاهش صندلی های خالی
طبق آمارها از مجموع 767 هزار و 257 نفر ظرفیت اعلام شده دانشگاه ها در آزمون سراسری امسال، سهم دانشگاه های غیرانتفاعی 23.8 درصد است؛ در حالی که این عدد از مجموع 695 هزار و 697 نفر ظرفیت سال گذشته، 24.8درصد بوده و این یعنی سهم اندک این مراکز. آهون منش در باره تعداد صندلی های خالی و سهم اندک دانشگاه های غیرانتفاعی از پذیرش دانشجو ها می گوید: بحث وجود صندلی های خالی فقط مختص دانشگاه های غیرانتفاعی نیست. در حال حاضر نزدیک به 700 هزار صندلی خالی داریم که بخش اعظمش مربوط به دانشگاه آزاد و پیام نور است؛ اما چون دیوار دانشگاه های غیرانتفاعی از بقیه کوتاه تر است، همه روی آن متمرکز می شوند. من قبول دارم که بخشی از ظرفیت آموزشی این دانشگاه ها خالی مانده است، اما باید به راه حل فکر کرد نه بحث تعطیلی دانشگاه ها.»
از این نظر تجمیع، راه حلی است که قصد دارد سرنوشت دانشگاه های غیرانتفاعی را تا اندازه ای عوض کند. رئیس اتحادیه موسسات غیرانتفاعی در این باره می گوید: تجمیع می تواند یکی از راه حل ها باشد، اما زمانی مفید است که وزارت علوم به این تجمیع و یکی شدن چند واحد دانشگاهی توجه کند و بها بدهد. برای مثال هزینه های جبرانی این دانشگاه ها را افزایش بدهد یا مثلا بگوید ما به شما وام می دهیم برای توسعه ساختمان و فضای آموزشی، یا ساختمان آزمایشگاه ها یا خرید لوازم کمک آموزشی و... مثل اغلب صنایعی که از کمک های دولت ا ستفاده می کنند، اینجا هم اگر وزارت علوم بتواند تبصره هایی در قانون بودجه بگنجاند که به این مبحث کمک کند، کمک بزرگی به این موسسات کرده است.»
ادغام، تجمیع و حتی حذف
با تمام این تفاسیر رعایت شدن حداقل استانداردها در مراکز غیرانتفاعی موضوعی است که حجت الله درویش پور یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره اش به جام جم می گوید: یک نابسامانی ای از قبل در نظام آموزش عالی ما بوجود آمد و آن گسترش بدون حساب و کتاب انواع و اقسام مراکزی بود که به اسم دانشگاه قرار بود دانشجو تربیت کنند.
به این ترتیب رقابت بزرگی برای کسب درآمد از طریق آموزش و تربیت دانشجو بوجود آمد و این رقابت باعث شد خیلی ها به این عرصه به چشم یک نظام پولساز نگاه کنند. اما هیچ وقت به این نکته دقت نشد که این همه دانشگاه قرار است با تکیه بر کدام دانشجو ها پر شود؟
یعنی نه نیازهای سیستم آموزشی کشورمان مورد توجه قرار گرفت و نه به کیفیت این آموزش ها پرداخته شد و دقیقا به همین دلیل در این دانشگاه ها کیفیت فدای کمیت شد. درویش پور می گوید: در یک دوره راهکاری که به فکر برخی رسید این بود که رشته های جدید را عَلَم کردند؛ یعنی عطش کسب اجازه برای ایجاد رشته های جدید هم در این مراکز بوجود آمد بدون توجه به این که این رشته ها چقدر کارایی دارد و تا چه اندازه موردنیاز است.
کیفیت سنجی، بحث اول
از نظر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، ادغام و تجمیع و حتی در مرحله بالاتر حذف این نوع دانشگاه ها اقدام عاقلانه ای است که می تواند جلوی اسراف امکانات و هزینه ها را در این سیستم بگیرد. راهکاری که درویش پور درباره اش می گوید: بالاخره یک تدبیری باید اندیشیده شود، این دانشگاه ها محدود یا ادغام شده و روی کیفیت و کمیت با هم دقت شود. روی نیاز کشور برنامه ریزی صورت بگیرد تا سروسامانی به این وضعیت آشفته داده شود. اگر اصراری هم به سرپا نگه داشتن این واحد های موجود است، بحث کیفیت سنجی آنها مدنظر قرار بگیرد.
رکود به خاطر گسترش بی رویه
358 مرکز و دانشگاه غیرانتفاعی اکنون در گوشه و کنار کشورمان در حال فعالیت است، رشد بی رویه این مراکز به گفته رئیس اتحادیه دانشگاه های غیر انتفاعی، ریشه در سیاست های دولت نهم و دهم دارد؛ اتفاقی که باعث رکود غیرانتفاعی ها شده است تا جایی که وی می گوید: این که الان عده ای می آیند بحث شکست خورده بودن پروژه این دانشگاه را مطرح می کنند، به دلیل فراوانی بیش از حدی است که دولت های قبلی به توسعه و تاسیس دانشگاه های غیرانتفاعی دادند، نه بحث کیفیت یا استاندارد آموزشی یا هر دلیل دیگری.
منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
دانشگاههای غیرانتفاعی زیر ذرهبین کیفیت
دانشگاههای غیرانتفاعی زیر ذرهبین کیفیت جامعه صندلیهایی خالی کلاسهایی بدون دانشجو و فضایی ساکت و خلوت این حکایت دانشگاههایی است که عنوان غیرانتفاعی بر پیشانیشان نشسته دانشگاههایی که نه شلوغی و سروصدایشان شبیه بقیه مراکز آموزشی است و نه محبوبیتشان ستاره اقبالشانپرونده قاچاق کالا زیر ذره بین تعزیرات
حسنپور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد پرونده قاچاق کالا زیر ذره بین تعزیرات مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان گلستان از کشف مقادیر زیادی گوشی تلفن همراه خبر داد حسنپور مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان گلستان در گفتوگو با خبرنگارحوزه حقوقی قضایی گروهمراکز رادیولوژی زیر ذرهبین تعزیرات
مختاری به باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد مراکز رادیولوژی زیر ذرهبین تعزیرات مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان البرز از تشکیل 4 پرونده تخلفاتی برای 4 مرکز رادیولوژی خبر داد مختاری مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار حوزه حقوقی قضایی گروهحفظ باغات خصوصي تهران زير ذرهبين شهرداري
حفظ باغات خصوصي تهران زير ذرهبين شهرداري نویسنده بیژن سورانی در حالي كه قرار است در برنامه پنجساله توسعه شهرداري تهران شناسنامه باغات براي تصويب به شورا ارسال شود مديرعامل سازمان بوستانها و فضاي سبز شهر تهران درباره برخورد شهرداري با متخلفين تخريب باغات تهراعملکرد سرویس مدارس زیر ذره بین نظارتی تمام مردم قرار دارد
رییس آموزش و پرورش ناحیه یک شیراز عملکرد سرویس مدارس زیر ذره بین نظارتی تمام مردم قرار دارد خبرگزاری پانا رییس آموزش و پرورش ناحیه یک و دبیر کار گروه ماده 18 شیراز گفت متولیان ساماندهی سرویس مدارس می توانند با عشق و علاقه کیفیت خدماتشان را افزایش دهند ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۴ تير ساعرئیس اداره ورزش و جوانان پاکدشت: استانداردهای ورزشی مدارس فوتبال پاکدشت زیر ذرهبین است
رئیس اداره ورزش و جوانان پاکدشت استانداردهای ورزشی مدارس فوتبال پاکدشت زیر ذرهبین استرئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان پاکدشت بر زیر ذرهبین بودن استانداردهای ورزشی مدارس فوتبال سطح شهرستان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران کامران پازوکی صبح امروز بههمرشرط انتقال بین دانشگاهی چیست؟
شرط انتقال بین دانشگاهی چیست تاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۵۴ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت دانشجویانی که در خواست انتقالی به دانشگاه دیگر را دارند باید صلاحیت علمی و نمره آخرین فرد قبول شده در دانشگاه مورد نظر را داشته باشند قاسم جعفری در گفت&zwnاساسنامه شرکت نفت زیر ذره بین مجلس
اساسنامه شرکت نفت زیر ذره بین مجلس طرح اساسنامه شرکت ملی نفت ایران در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی می شود به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر رسیدگی به طرح اعمال بخشودگی جرائم موضوع ماده 191 قانون مالیات های مستقیم به قانون موسوم به تجمیع عوارض و برقراری مالیاتدانشگاه شهید بهشتی، زیر برجها محو میشود |اخبار ایران و جهان
دانشگاه شهید بهشتی زیر برجها محو میشود این برج برتمام 62 هکتار فضای دانشگاه شهیدبهشتی احاطه پیداکرده و نمای دانشگاه نیز تحت الشعاع این برج قرارگرفته است کد خبر ۵۱۷۰۲۹ تاریخ انتشار ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۲ - 14 July 2015 رییس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ساخت برج در مقابل دانشگمسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان لرستان: تبلیغات زودهنگام کاندیداهای انتخاباتی زیر ذرهبین ش
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان لرستان تبلیغات زودهنگام کاندیداهای انتخاباتی زیر ذرهبین شورای نگهبان لرستان قرار داردمسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان لرستان گفت تبلیغات زودهنگام کاندیداهای انتخاباتی زیر ذرهبین شورای نگهبان لرستان قرار داردتوافق بدست آمده با ايران زير ذرهبين کارشناسان
واشنگتن پست گزارش داد توافق بدست آمده با ايران زير ذرهبين کارشناسان دیپلماتهایی که در مذاکرات هستهای ایران مشارکت داشتند همیشه میدانستند که اگر موفق شوند توافقنامه بدست آمده به شدت زیر ذرهبین قرار خواهد گرفت به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامهاتوبوسهای تولیدی عقابافشان زیر ذرهبین شرکت اسکانیا هستند
اتوبوسهای تولیدی عقابافشان زیر ذرهبین شرکت اسکانیا هستند ایلنا مدیر واحد فنی و مهندسی کارخانه عقاب افشان گفت سامانه سرمایش و گرمایش مورد استفاده در اتوبوسهای تولیدی شرکت عقاب افشان از برترین و بهروزترین سامانههای حال حاضر دنیاست سید وحید میرحسینی در گفت و گو با ایلنا بادعوت از غايبين كنكور براي ورود به دانشگاه!
دعوت از غايبين كنكور براي ورود به دانشگاه نویسنده بيژن يانچشمه در آزمون سراسري سال 94 تعداد 878 هزار و 74 داوطلب ثبتنام كردند و حال با اعلام نتايج اوليه كنكور سراسري شركتكنندگان در اين رقابت علمي عده زيادي داوطلب ميتوانند با داشتن شرايط ثبتنام و انتخاب رشتدلیل لک بینی در زنان زیر 35 سال
یک متخصص زنان و زایمان گفت دلیل لک بینی در زنان زیر 35 سال در سنین قبل از یائسگی خونریزیهای میان دوره عادت ماهانه و یا بعد از نزدیکی به مشکلات دهانه رحم مربوط میشود که درمان آن در مراحل اولیه سادهتر است پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله ھر كه ماه رمضان را دريابد و آمرزيده ندانشگاه شهید بهشتی، زیر برج ها محو می شود
دانشگاه شهید بهشتی زیر برج ها محو می شود جامعه > آموزش - ایسنا نوشت رییس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ساخت برج در مقابل دانشگاه شهیدبهشتی گفت باتوجه به اینکه کمیسیون ماده 5 مجوز ساخت این برج را صادر کرده است من بیش از دوماه پیش شکایتی را تنظیم کرده و بهعملکرد ضدحقوق بشر دولت انگلیس زیر ذره بین سازمان ملل متحد
عملکرد ضدحقوق بشر دولت انگلیس زیر ذره بین سازمان ملل متحد لندن - ایرنا - براساس گزارش منابع انگلیسی کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارش دوره ای خود از وضعیت حقوق بشر در انگلیس به ویژه قوانین ضد تروریسم این کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار تجدیدنظر در این قوانین شده است به گسفارتخانههای ایران زیر ذرهبین اصل نود /آماری از ایرانیان مستحق دریافت سبد غذایی /قبر 700 میلیونی در تهران /
سفارتخانههای ایران زیر ذرهبین اصل نود آماری از ایرانیان مستحق دریافت سبد غذایی قبر 700 میلیونی در تهران ماجرای کشتار جوانان در یک پارتی در کرج چه کسی نقش جد نوح را در مذاکرات ایفا کرد رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها