تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854123720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاه های غیرانتفاعی زیر ذره بین کیفیت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشگاه های غیرانتفاعی زیر ذره بین کیفیت تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت: صندلی هایی خالی، کلاس هایی بدون دانشجو و فضایی ساکت و خلوت؛ این حکایت دانشگاه هایی است که عنوان غیرانتفاعی بر پیشانی شان نشسته؛ دانشگاه هایی که نه شلوغی و سر و صدایشان شبیه بقیه مراکز آموزشی است و نه محبوبیتشان.


در گزارشی که در شماره روز سه شنبه ششم مرداد 1394 خورشیدی به قلم مینا مولایی انتشار یافته است، می خوانیم: ستاره اقبالشان هم انگار مدتی است که رو به خاموشی گذاشته؛ آن قدر که سال به سال از تعداد دانشجویان درحال تحصیلشان کم می شود و به تعداد صندلی های خالی شان اضافه. اتفاقی که در نهایت به اولتیماتوم وزارت علوم به تعدادی از این دانشگاه ها منجر شده است.
بر این اساس 12 دانشگاه غیرانتفاعی فرصت دارند تا شش ماه آینده شاخص های استاندارد مورد نظر وزارت علوم را به دست آورند و در غیر این صورت تعطیل خواهند شد؛ اولتیماتومی که به یکی از نگرانی های دست اندرکاران این دانشگاه ها تبدیل شده است. اجرای طرح تجمیع دانشگاه های غیرانتفاعی اقدام پیشگیرانه اتحادیه موسسات غیرانتفاعی برای ادامه حیات است.
علی آهون منش، رئیس اتحادیه دانشگاه های غیرانتفاعی با اعلام نگرانی اش از ظرفیت خالی این دانشگاه ها، از مسئولان وزارت علوم می خواهد فکری در این خصوص بکنند تا ضریب ریزش دانشجویان تا اندازه ای جبران شود. سنگینی سکوتی که مدت هاست زیر سقف این دانشگاه ها پرسه می زند حالا به یکی از دغدغه های اصلی مسئولان موسسات غیرانتفاعی تبدیل شده. دغدغه ای که نتیجه اش انجام اقداماتی برای پرکردن این ظرفیت های خالی است؛ ترفندهایی که قرار است ضریب ریزش دانشجوها را تا اندازه ای جبران کنند.
تجمیع تعدادی از این موسسات یکی از راه حل هایی است که قرار است دست دانشگاه های غیرانتفاعی را بگیرد و رویای کلاس هایی پر از دانشجو را در تمام شعبه های این دانشگاه در گوشه و کنار کشورمان تحقق ببخشد؛ اتفاقی که آهون منش درباره اش به جام جم می گوید: برای اصلاح ضریب ریزش دانشجویان قرا ر شده تهران و کرج یک منطقه باشد، مراکز استان ها یک منطقه، شهرستان هایی که خارج از استان است یک منطقه جداگانه و مناطق محروم و دورافتاده هم یک منطقه جدا باشد.
راهکاری که به نظر می رسد اگر به نتیجه برسد تا اندازه ای حجم انتقاداتی را که به این مراکز وارد می شود، کم می کند.
سطح کیفیت خوب یا بد؟
کیفیت آموزش های ارائه شده در این دانشگاه ها مدت هاست که از سوی کارشناسان مختلف مورد بحث قرار می گیرد تا جایی که برخی افزایش صندلی های خالی این مراکز را با سطح آموزش های ارائه شده مرتبط می دانند و به بحث پایین بودن کیفیت به عنوان یکی از دلایل کاهش جمعیت دانشجوهای این دانشگاه اشاره می کنند؛ موضوعی که آهون منش قویا رد می کند و درباره اولتیماتوم وزارت علوم می گوید: از مجموع 358 موسسه و دانشگاه غیرانتفاعی که در پنج سطح رتبه بندی شده اند، وزارت علوم فقط به 12 دانشگاه که در رتبه 5 قرار گرفته، اخطار داده است و ملاک، پایین بودن استاندارد در کل مراکز غیرانتفاعی نیست.
وی ادامه می دهد: چه کسی گفته کیفیت و استاندارد آموزش در دانشگاه های غیرانتفاعی پایین است؟ این ادعا به هیچ وجه درست نیست و براساس گزارش های رسمی وزارت علوم، دانشگاه های غیرانتفاعی بعد از دانشگاه های دولتی از نظر کیفیت در بالاترین رتبه قرار گرفته است، آمار موثقش هم موجود است و می توانید از خود وزارت علوم پیگیری کنید.
پیگیری ای که البته در وزارت علوم به نتیجه نمی رسد و هیچ یک از مسئولان ذی ربط در این وزارتخانه جوابی به تماس های ما نمی دهند.
تجمیع برای کاهش صندلی های خالی
طبق آمارها از مجموع 767 هزار و 257 نفر ظرفیت اعلام شده دانشگاه ها در آزمون سراسری امسال، سهم دانشگاه های غیرانتفاعی 23.8 درصد است؛ در حالی که این عدد از مجموع 695 هزار و 697 نفر ظرفیت سال گذشته، 24.8درصد بوده و این یعنی سهم اندک این مراکز. آهون منش در باره تعداد صندلی های خالی و سهم اندک دانشگاه های غیرانتفاعی از پذیرش دانشجو ها می گوید: بحث وجود صندلی های خالی فقط مختص دانشگاه های غیرانتفاعی نیست. در حال حاضر نزدیک به 700 هزار صندلی خالی داریم که بخش اعظمش مربوط به دانشگاه آزاد و پیام نور است؛ اما چون دیوار دانشگاه های غیرانتفاعی از بقیه کوتاه تر است، همه روی آن متمرکز می شوند. من قبول دارم که بخشی از ظرفیت آموزشی این دانشگاه ها خالی مانده است، اما باید به راه حل فکر کرد نه بحث تعطیلی دانشگاه ها.»
از این نظر تجمیع، راه حلی است که قصد دارد سرنوشت دانشگاه های غیرانتفاعی را تا اندازه ای عوض کند. رئیس اتحادیه موسسات غیرانتفاعی در این باره می گوید: تجمیع می تواند یکی از راه حل ها باشد، اما زمانی مفید است که وزارت علوم به این تجمیع و یکی شدن چند واحد دانشگاهی توجه کند و بها بدهد. برای مثال هزینه های جبرانی این دانشگاه ها را افزایش بدهد یا مثلا بگوید ما به شما وام می دهیم برای توسعه ساختمان و فضای آموزشی، یا ساختمان آزمایشگاه ها یا خرید لوازم کمک آموزشی و... مثل اغلب صنایعی که از کمک های دولت ا ستفاده می کنند، اینجا هم اگر وزارت علوم بتواند تبصره هایی در قانون بودجه بگنجاند که به این مبحث کمک کند، کمک بزرگی به این موسسات کرده است.»
ادغام، تجمیع و حتی حذف
با تمام این تفاسیر رعایت شدن حداقل استانداردها در مراکز غیرانتفاعی موضوعی است که حجت الله درویش پور یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره اش به جام جم می گوید: یک نابسامانی ای از قبل در نظام آموزش عالی ما بوجود آمد و آن گسترش بدون حساب و کتاب انواع و اقسام مراکزی بود که به اسم دانشگاه قرار بود دانشجو تربیت کنند.
به این ترتیب رقابت بزرگی برای کسب درآمد از طریق آموزش و تربیت دانشجو بوجود آمد و این رقابت باعث شد خیلی ها به این عرصه به چشم یک نظام پولساز نگاه کنند. اما هیچ وقت به این نکته دقت نشد که این همه دانشگاه قرار است با تکیه بر کدام دانشجو ها پر شود؟
یعنی نه نیازهای سیستم آموزشی کشورمان مورد توجه قرار گرفت و نه به کیفیت این آموزش ها پرداخته شد و دقیقا به همین دلیل در این دانشگاه ها کیفیت فدای کمیت شد. درویش پور می گوید: در یک دوره راهکاری که به فکر برخی رسید این بود که رشته های جدید را عَلَم کردند؛ یعنی عطش کسب اجازه برای ایجاد رشته های جدید هم در این مراکز بوجود آمد بدون توجه به این که این رشته ها چقدر کارایی دارد و تا چه اندازه موردنیاز است.
کیفیت سنجی، بحث اول
از نظر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، ادغام و تجمیع و حتی در مرحله بالاتر حذف این نوع دانشگاه ها اقدام عاقلانه ای است که می تواند جلوی اسراف امکانات و هزینه ها را در این سیستم بگیرد. راهکاری که درویش پور درباره اش می گوید: بالاخره یک تدبیری باید اندیشیده شود، این دانشگاه ها محدود یا ادغام شده و روی کیفیت و کمیت با هم دقت شود. روی نیاز کشور برنامه ریزی صورت بگیرد تا سروسامانی به این وضعیت آشفته داده شود. اگر اصراری هم به سرپا نگه داشتن این واحد های موجود است، بحث کیفیت سنجی آنها مدنظر قرار بگیرد.
رکود به خاطر گسترش بی رویه
358 مرکز و دانشگاه غیرانتفاعی اکنون در گوشه و کنار کشورمان در حال فعالیت است، رشد بی رویه این مراکز به گفته رئیس اتحادیه دانشگاه های غیر انتفاعی، ریشه در سیاست های دولت نهم و دهم دارد؛ اتفاقی که باعث رکود غیرانتفاعی ها شده است تا جایی که وی می گوید: این که الان عده ای می آیند بحث شکست خورده بودن پروژه این دانشگاه را مطرح می کنند، به دلیل فراوانی بیش از حدی است که دولت های قبلی به توسعه و تاسیس دانشگاه های غیرانتفاعی دادند، نه بحث کیفیت یا استاندارد آموزشی یا هر دلیل دیگری.
منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131



06/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن