واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: راز نتایج مختلف نظر سنجی ها در آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران چیست؟
در روزهای گذشته خبرها و گزارش های مختلفی درباره حمایت یا مخالفت افکار عمومی آمریکا با توافق هسته ای با ایران منتشر می شود که نتایج این نظر سنجی ها بسیار متفاوت و متناقض است.
به گزارش نامه نیوز، وب سایت خبری "vox" با انتشار گزارشی درباره نظر سنجی های اخیر پس از توافق هسته ای (14جولای) با ایران می نویسد تفاوت معناداری درباره نتایج نظر سنجی ها دیده می شود.
بر اساس این گزارش اخیرا نظر سنجی هایی از سوی موسساتی چون "PEW" ، "YOUGOV" ، " PPP" و یک نظر سنجی مشترک روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری ای بی سی آمریکا انجام شده است که نتایج آنها به دلیل تفاوت زیاد بسیار گیج کننده به نظر می رسد.
در نظر سنجی موسسه PEW تنها 38 درصد از آمریکایی ها گفته اند از توافق حمایت می کنند در حالی که 48 درصد گفته اند مخالف این توافق هستند.
در نظرسنجی ppp برعکس 54 درصد اعلام موافقت کردند و تنها 38 درصد مخالف بودند
- نظر سنجی yougov حاکی از حمایت 43 درصد از مردم از توافق هسته ای و مخالفت 30 درصد آنها با توافق است.
- در نظرسنجی مشترک روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری ای بی سی آمریکا نیز 56 درصد از توافق اعلام حمایت و 37 درصد اعلام مخالفت کرده اند. در این نظرسنجی 52 درصد از شهروندان هم گفته اند از روش اوباما برای حل منازعه اتمی با ایران حمایت نمی کنند. 64 درصد نیز گفته اند آنها مطمئن نیستند توافق اخیر بتواند در هدف عدم دست رسی ایران به سلاح هسته ای موثر باشد.
اما دلیل این تفاوت نتایج نیست؟ شاید برخی بگویند پایگاه های نظر سنجی به دلیل استفاده از متدولوژی های متفاوت نظر سنجی به نتایج متفاوتی رسیده اند.
اما به نظر نمی رسد چنین باشد. نگاهی به سوال مطرح شده در 4 نظر سنجی اخیر نشان می دهد پایگاه های نظر سنجی که در سوال خود درباره توافق هسته ای، این توافق را به طور خلاصه تشریح کرده اند نتایج درست تری از افکار عمومی گرفته اند.
به عبارت دیگر مشکل اصلی در بین افکار عمومی آمریکا عدم اطلاع کافی درباره محتوای توافق هسته ای با ایران است. هر چقدر که شهروندان از مفاد و محتوای این توافق اطلاعات بیشتری داشته باشد و سوال مطرح شده حاوی خلاصه ای از توافق اخیر هسته ای با ایران بوده است، حمایت های افکار عمومی بیشتر شده است.
در 4 نظر سنجی اخیر نیز نتایج به دست آمده حاکی از همین واقعیت است. موسسه PEW که نتایج آن حاکی از عدم حمایت اکثریت افکار عمومی آمریکا با توافق هسته ای است بدون مطرح کردن و توضیح مختصر درباره توافق هسته ای سوالی با این مضمون مطرح کرده است: " بر اساس اطلاعاتی که از توافق اخیر هسته ای با ایران شنیده یا خوانده اید تا چه میزان از آن حمایت می کنید؟"
این موسسه هیج اطلاعاتی به پرسش شونده درباره توافق هسته ای با ایران ارایه نداده است و به همین دلیل نتایج نظر سنجی حاکی از حمایت درصد کمتری از آمریکایی ها از توافق هسته ای است.
موسسه yougou اما توضیحاتی بیشتر در سوال خود مطرح کرده و پرسیده است:" چند قدرت جهانی از جمله ایالات متحده آمریکا با ایران به توافقی رسیده اند که بر اساس آن برنامه هسته ای این کشور در ازای لغو تحریم های بین المللی محدود خواهد شد، آیا شما از چنین توافقی حمایت می کنید؟
در نظر سنجی روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری ای بی سی اما به روش دیگری عمل شده است ودر سوال نظر سنجی توضیح تقریبا کاملی درباره محتوای توافق آمده است. در سوال این نظر سنجی چنین آمده است:" همان طور که احتمالا می دانید ایالات متحده آمریکا و چند قدرت دیگر جهانی به توافقی با ایران دست یافته اند که بر اساس آن تحریم های ایران در ازای تعهد این کشور به عدم دست یابی به سلاح هسته ای لغو می شود. بر اساس این توافق برنامه هسته ای ایران تحت نظارت مستمر بازرسان بین المللی قرار خواهد گرفت و اگر ایران از مفاد این توافق تخطی کند تحریم ها علیه این کشور بازخواهد گشت. موضع شما در قبال چنین توافقی چیست آیا موافقید یا مخالف؟"
در نتیجه این نظر سنجی 56 درصد از پرسش شوندگان ازاین توافق اعلام حمایت کرده اند.
مقایسه نتایج چهار نظرسنجی اخیر انجام شده در کمتر از دو هفته اخیر در آمریکا نشان می دهد به هر میزان که اطلاعات و آگاهی پرسش شوندگان درباره توافق هسته ای بالاتر باشد امکان حمایت آنها از توافق هسته ای بالاتر می رود و هر میزان اطلاعات آنها درباره محتوای توافق کمتر باشد مخالفت آنها با توافق بیشتر است.
نتایج این نظرسنجی ها نشان می دهد واژگان مطرح شده در نظرسنجی و عبارت بندی و جمله بندی آن و سطح آگاهی و اطلاعات پرسش شوندگان تا چه میزان می تواند نتایج متفاوتی از نظرسنجی درباره یک سوژه واحد همچون توافق هسته ای با ایران رقم بزند.
منبع: عصر ایران
۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]