محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830761810
سبکي جنگ سرد و سنگيني ابعاد روابط آمريکا و روسيه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۴۹ق.ظ)
سبکي جنگ سرد و سنگيني ابعاد روابط آمريکا و روسيه موج - بحران هاي بين المللي عامل ارتباط تنگاتنگ دو قدرت جهاني در عين حفظ تنش ها شده است.
ادبياتي که در ماه هاي گذشته مقامات ارشد نظامي و سياسي دو کشور آمريکا و روسيه از آن براي خطاب قرار دادن طرف مقابل استفاده کرده اند را اگر با لحن گفتمان دهه هاي 70 و 80 ميلادي در قرن بيستم مقايسه کنيم، تهديد به حملات نظامي، استقرار سامانه هاي موشکي، به رخ کشيدن قدرت موشکي و فضايي و در نهايت بلوک بندي هاي سياسي و اقتصادي، تصويري را در روابط دو قدرت بزرگ جهان در عرصه روابط بين الملل ترسيم مي کنند که از آن به عنوان جنگ سرد ياد مي شود.
برژينسکي، مشاور امنيتي رئيس جمهور پيشين آمريکا، از وضعيت موجود ميان آمريکا و روسيه با توجه به بحران اوکراين و تنشهاي به وجود آمده ميان واشنگتن و مسکو با عنوان «جنگسرد» ياد کرد.
سوال اينجاست که آيا بايد رقابت ها و تنش هاي دو کشور آمريکا و روسيه را بازگشت به دوران جنگ سرد قلمداد کرد؟ ويژگي هاي منحصر بفرد و تفاوت هاي اين تنش ها با دهه هاي 70 و 80 ميلادي در چيست؟ و در آخر اين که به اين تهديدها چقدر مي توان جامه عمل پوشاند؟
عمده ترين ويژگي هاي جنگ سرد و مختصات آن بعد از جنگ جهاني دوم در روابط آمريکا و شوروي، اين بود که دو ابرقدرت وارد يک کارزار گسترده و همه جانبه ايدئولوژيک شدند و به همان اندازه که زرادخانه هاي هسته اي داشتند، زرادخانه هاي ايدئولوژيک داشتند و هزنيه هاي بسيار گسترده اي براي نبرد ايدئولوژيک در جريان بود.
در واقع پايان جنگ سرد به نحوي پايان رقابت ايدئولوژيک بين دو ابرقدرت هم قلمداد مي شود. هرچند که غربي ها اين پايان را به عنوان پيروزي ايدئولوژيک خودشان قلمداد کردند ولي به هر حال عنصر ايدئولوژي برجسته بود.
اولين اختلافي که در روابط روسيه و آمريکا در ماه هاي گذشته نسبت به دوران جنگ سرد مي توان ديد، نبود جنگ ايدئولوژيک است. دو کشور ديگر با يکديگر جنگ بر سر عقايد و باورهاي بشري و نهادي ندارند، بلکه آنقدر در رقابت هاي واقع گراي روابط بين الملل غرق شده اند که ديگر جايي براي ابراز ايده آل هاي خود نمي بينند.
بسياري از کارشناسان سياسي و تحقيقات بين الملل، واژه «هژمونيک» را براي استفاده در مورد وضعيت کنوني آمريکا اشتباه مي دانند؛ چرا که هژمون در صورتي براي کشوري قابل تصور است که آن کشور بر همه حوزه هاي کشورهاي ديگر تسلط کامل داشته باشد. پس نبايد رقابت روسيه با آمريکا را رقابت با يک کشور هژمون دانست.
با وجود آن که همکاري هاي بين المللي دو کشور در نهادهاي بين المللي ادامه دارد و مذاکرات هسته اي ايران و حضور روسيه در اين گفت و گوها را بايد اوج اين همکاري ها دانست، اما؛ همچنان دو کشور روز هاي پرتنشي را دنبال مي کنند.
برخي از کارشناسان انزواي پهناورترين کشور جهان در رقابت با غرب را بار ديگر عامل پيروزي غرب تصور مي کردند، اما؛ روسيه بعد از بحران اوکراين و الحاق کريمه به اين کشور و خروج مسکو از هشت کشور صنعي جهان، همچنان خود را به عنوان نهادي تاثيرگذار در بحران هاي بين المللي معرفي کرده است.
برگزاري نشست سران BRICS و سازمان همکاري شانگهاي در شهر اوفا در روسيه که با حضور سران 17 کشور برگزار شد و خروجي آن تصميمات بزرگ در روابط منطقه اي و بين المللي بود، وزنه اقتصادي و سياسي روسيه را به کشورهاي غربي ثابت کرد.
مقامات آمريکا و روسيه در يک سال گذشته بيشتر هزينه ديپلماتيک در روابط دو کشور را صرف پيش بيني در مورد آينده سياسي به نفع خود و تهديدات مواضع استراتژيک طرف مقابل کرده اند.
ژنرال مارتين دمپسي، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا، با انتشار بيانيه اي، روسيه و چين را دو کشور جنگ طلب و تهديدي براي امنيت ملي آمريکا معرفي کرد.
در گزارش منتشر شده از سوي رئيس ستاد مشترک آمريکا آمده است که اقدامات نظامي روسيه، امنيت منطقه را به طور مستقيم و از طريق نيروهاي نيابتي تضعيف ميکند.
گفتني است؛ پنتاگون در اين گزارش از حضور نيروهاي روس در اوکراين به عنوان يکي از عوامل تنش ميان واشنگتن و مسکو ياد ميکند؛ عاملي که تحريم هاي گسترده عليه روسيه را نيز به اين موضوع مرتبط مي داند.
برژنسکي در مصاحبه با اشپيگل استقرار سيستمهاي دفاع موشکي در روماني، بلغارستان يا لهستان از سوي آمريکا را اقدامي پيشگيرانه قلمداد کرد و با پذيرش آغاز دوره اي جديد از جنگ سرد در روابط آمريکا و روسيه گفت: «ما مدت زمان زيادي است که در جنگ سرد به سر ميبريم. اما؛ خوشبختانه بعيد است که اين وضعيت به درگيري سنگيني ميان طرفين منتهي شود و من فکر نميکنم که اين جنگ سرد به اندازه قبلي طول بکشد.»
مناسبات ميان آمريکا و روسيه از پايان جنگ سرد در سال 1991 تا کنون به نازل ترين سطح خود رسيده است و دليل آن را بحران اوکراين معرفي مي کنند اما بايد با بررسي دقيق تر توزيع قدرت در عرصه جهاني عملکرد اين نهادهاي بزرگ در بازي قدرت را بهتر رصد کرد.
گفتني است؛ قدرت هاي اصلي اروپايي به خصوص آلمان و فرانسه تمايلي به احيا و گسترش تنش بين آمريکا و روسيه ندارند و آن را به سود خود نمي بينند.
با بررسي گروه هاي فشار در دو کشور متوجه افکار افراطي در نهادهاي سياسي دو کشور خواهيم شد که بازي قدرت را از اجداد خود و به شکل جنگ جهاني دوم به ارث برده اند.
اما؛ مقامات حاکم در دو کشور همچنان به روابط و همکاري هاي خود ادامه مي دهند و به نظر مي رسد وجود بحران هاي بين المللي متعدد، گزينه هاي مناسبي براي دوري از فضاي جنگ سرد باشد.
جان کري، وزير امور خارجه آمريکا، اوايل هفته جاري اعلام کرد که در حال برنامه ريزي براي گفت و گو در مورد بحران سوريه و نقش سازنده ايران در منطقه بعد ار توافق هسته اي در هفته هاي آينده در دوحه قطر است.
برخي از تحليل گران سياست بين الملل، به دليل آنکه بمب اتم، خود عامل بي ثباتي جنگ افروزي ها در جهان نبوده است، معتقدند، اين عقيده که توانايي هسته اي عامل بازدارندگي مثبتي در روابط بين الملل است را رد مي کنند.
وجود بحران هاي منطقه اي عاملي است که حل آن بدون قدرت هاي بزرگ هر منطقه مشکل به نظر مي رسد، اما؛ حضور اين قدرت ها نبايد عامل بازآفريني بحراني جديد باشد بلکه شرايط بحران نيازمند همکاري همه جانبه در همه حوزه ها است.
روسيه و آمريکا خود در برخي از مناطق جهان بحران آفرين هستند و اين دليل نمي شود که نتوانند در حوزه ها و مناطق ديگر با يکديگر همکاري داشته باشند که اين امر مطمئنا موجب ادامه ارتباطات ديپلماتيک بين دو کشور با حفظ تنش هاي موجود خواهد شد.
علي دادخواه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]
صفحات پیشنهادی
بازگشت گفتمان جنگ سرد به روابط آمريکا و روسيه
۳۱ تير ۱۳۹۴ ۱۲ ۲۳ب ظ بازگشت گفتمان جنگ سرد به روابط آمريکا و روسيه موج - يک مقام ارشد نظامي روسيه اعلام کرد در صورت حمله به روسيه پايگاه هاي سپر موشکي آمريکا به يک هدف اصلي براي حملات تلافي جوبانه تبديل خواهند شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از اسپوتنيک فرداعش مورد حمایت آمریکا است/ضرورت توسعه روابط همهجانبه با روسیه
ولایتی در دیدار با سفیر روسیه در تهران داعش مورد حمایت آمریکا است ضرورت توسعه روابط همهجانبه با روسیه شناسهٔ خبر 2868466 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۲ سیاست > سیاست خارجی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت داعش مورد حمایت اسرائیل امریکا و برخی کشورهای مجنگ جمهوریخواهان آمریکا؛ قهرمان بودن یا نبودن، مساله این است!
جنگ جمهوریخواهان آمریکا قهرمان بودن یا نبودن مساله این است در پی سخنان جنجالی یکی از نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری 2016 سناتور جان مککین از وی خواسته است تا به دلیل بیان سخنانی مبنی بر اینکه زندانیان دوران جنگ قهرمان نیستند از خانواده نظامیان آمپیام سردار نقدی به فرمانده سپاه بدر و مردم عراق: قرارگاه میدانی عملیاتی داعش در منطقه سفارت آمریکا در بغداد اس
پیام سردار نقدی به فرمانده سپاه بدر و مردم عراق قرارگاه میدانی عملیاتی داعش در منطقه سفارت آمریکا در بغداد است بسیجیان آماده حرکت به سمت هدف بزرگ باشندرئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت ستاد نظریه پردازی و تولید ایدئولوژی داعش حیفا و قرارگاه میدانی عملیاتی داعش در منطقه سفارت آمریکسردار نقدی: عمق لشکر جانیان تکفیری، اسرائیل و آمریکا هستند
سردار نقدی عمق لشکر جانیان تکفیری اسرائیل و آمریکا هستند ئیس سازمان بسیج مستضعفین عمق لشکر جانیانی که امروز به اسم تکفیری به جان امت اسلام افتاده اند تا هم از مسلمانان بکشند و هم میان آنان تفرقه اندازند اسرائیل و آمریکا هستند ستاد نظریه پردازی و تولید ایدئولوژی داعش حیفاآغاز جلسه استماع کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا درباره توافق هستهای
آغاز جلسه استماع کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا درباره توافق هستهای جلسه استماع کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا با عنوان پیامدهای توافق هستهای با ایران آغاز شد به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه اینترنتی مجلس نمایندگان آمریکا گزارش دادجنگافزارهای زرهی آمریکا در راه بوداپست
جنگافزارهای زرهی آمریکا در راه بوداپست منابع خبری از تقویت بنیه نظامی آمریکا در بالتیک برای رزمایش ناتو و مقابله احتمالی با روسیه در پی تنش در اوکراین خبر دادند خبرگزاری فارس آمریکا قصد دارد خودروهای زرهی بردلی و تانکهای ام 1 به مجارستان اعزام کند به نوشته خبرگزاری رویتتوان نظامی واشنگتن در بالتیک تقویت میشود؛ جنگافزارهای زرهی آمریکا در راه بوداپست
توان نظامی واشنگتن در بالتیک تقویت میشود جنگافزارهای زرهی آمریکا در راه بوداپستمنابع خبری از تقویت بنیه نظامی آمریکا در بالتیک برای رزمایش ناتو و مقابله احتمالی با روسیه در پی تنش در اوکراین خبر دادند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس آمریکا قصد دارد خودروهای زرهی &جانشین احتمالی اودیرنو: روسیه بزرگترین تهدید برای آمریکاست
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۲ کاندیدای ریاست ستاد کل نیروهای زمینی ارتش آمریکا معتقد است که روسیه میتواند بزرگترین تهدید برای آمریکا باشد وی از حامیان ارسال سلاح برای اوکراین بوده و خواهان استقرار نیروهای آمریکایی در کنار نیروهای عراقی در مناطق درگیری برای کنترل بهتر و موثرتر حمجنگ سرد بی سابقه بین رئال و یونایتد
جنگ سرد بی سابقه بین رئال و یونایتد روابط بین دو باشگاه رئال مادرید و منچستریونایتد به سردترین شکل خود در یکی دو دهه اخیر رسیده است ورزش سه حتی پیوستن رونالدو از یونایتد به رئال در سال 2009 نیز باعث نشد که روابط بین دو باشگاه به تیرگی بگراید اما بیش از یک ماه است که مساله انتقدبکا مدعی شد ایران قصد خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای سوخت رسان از روسیه را دارد/کل خاورمیانه در بُرد جنگندههای ایرا
دبکا مدعی شدایران قصد خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای سوخت رسان از روسیه را دارد کل خاورمیانه در بُرد جنگندههای ایرانپایگاه صهیونیستی دبکا مدعی شد که ایران قصد دارد برای تقویت برد نیروی هوایی خود یکصد فروند هواپیمای سوخت رسان از روسیه خریداری کند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارسجلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا با حضور سه وزیر آمریکایی آغاز شد
جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا با حضور سه وزیر آمریکایی آغاز شد جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا با حضور سه وزیر آمریکایی آغاز شد 94 05 01 - 18 39جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره توافق با ایران آغاز شد
جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره توافق با ایران آغاز شد بین الملل > دیپلماسی - جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره توافق با ایران با حضور وزرای خارجه و دارایی آمریکا آغاز شد به گزارش خبرآنلاین این جلسه که توسط مخالفانواکنش سردار جزایری به اظهارات مقامات آمریکایی/موشکهای نسل جدید ایران آماده برخورد با هر متجاوزی است
واکنش سردار جزایری به اظهارات مقامات آمریکایی موشکهای نسل جدید ایران آماده برخورد با هر متجاوزی است سیاست > نظامی - سخنگوی ستادکل نیروهای مسلح ایران با تأکید بر اینکه موشکهای بالستیک نقاط ممنوعهای است که ملت ایران به احدی از بیگانگان اجازه اندیشیدن به آن را نمیدهواکنش سردار جزایری به اظهارات مقامات آمریکایی
واکنش سردار جزایری به اظهارات مقامات آمریکاییتاریخ انتشار جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۸ سخنگوی ستادکل نیروهای مسلح ایران با تأکید بر اینکه موشکهای بالستیک نقاط ممنوعهای است که ملت ایران به احدی از بیگانگان اجازه اندیشیدن به آن را نمیدهد گفت موشکهای نسلسخنرانی جان کری در شورای روابط خارجی آمریکا
سخنرانی جان کری در شورای روابط خارجی آمریکا جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه برای سخنرانی در شورای روابط خارجی درباره توافق هسته ای با ایران آماده میشود 7 عکس ایرنا-آ اف پ کد خبر 2901665 تاریخ خبر 20 52 02 05 1394 20 52 02 05 1394آغاز سخنرانی جان کری در شورای روابط خارجی آمریکا درباره ایران
آغاز سخنرانی جان کری در شورای روابط خارجی آمریکا درباره ایرانوزیر خارجه آمریکا با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا به گفتگو درباره مذاکرات هستهای ایران پرداخت و به سوالات ریچارد هاس مجری این نشست پاسخ داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس جان کری در ادامه اقداما-
گوناگون
پربازدیدترینها