واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۲۰:۴۸ب.ظ)
کرمانشاه رتبه نخست استانهاي غيرساحلي در توليد ماهيان گرمابي موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه اعلام کرد: اين استان در توليد ماهيان گرمابي در بين استانهاي غيرساحلي کشور در سال 93 با توليد بيش از 2 هزار و 500 تن، رتبه نخست کشور و در توليد ماهيان سردابي با توليد بيش از 8 هزار تن حائز رتبه چهارم است.
به گزارش خبرگزاري موج، علياشرف منصوري در پانزدهمين نشست کارگروه توسعه کشاورزي استان کرمانشاه با اشاره به اين که استان در زمينه آبزيپروري داراي پتانسيل خوبي است، تصريح کرد: استان کرمانشاه ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه شيلات داشته و اقدامات زيادي براي پرورش ماهي در قفس در محل سدها، چشمهها، رودخانهها و حتي استخرهاي مزارع کشاورزي انجام گرفته و طرحهايي نيز در دست مطالعه و اجرا براي افزايش توليد دارد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه، طرحهاي پرورش ماهي در استخرهاي کوچک و استخرهاي دو منظوره کشاورزي را در توسعه شيلات تاثيرگذار دانست و افزود: براي احداث اين طرحها نيز مقرر شده بررسيهاي لازم توسط کارشناسان و مسوولان دستگاههاي مرتبط انجام گيرد تا به زودي شاهد اجراي آن باشيم.
وي ديگر طرح توسعه شيلات را پرورش ماهيان زينتي اعلام و خاطرنشان کرد: پرورش ماهيان زينتي نيز ميتواند صرفه اقتصادي مناسبي براي استان ايجاد کند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه گفت: مسائل و مشکلات ايجاد و احداث طرحهاي پرورش ماهي از لحاظ مقررات نظارتي توسط ادارات کل دامپزشکي، محيط زيست و آب منطقهاي در دست پيگيري بوده و قصد داريم با کسب مجوزهاي لازم به زودي به توليدي رضايت بخش در استان دست يابيم.
وي افزود: به منظور توسعه بخش آبزيپروري و توليد ماهيان در استان ايجاد مرکز تکثير بچهماهي ضروري است.
اين مسوول ميزان صادرات شيلات استان کرمانشاه در سال 93 را بيش از 220 تن اعلام و تصريح کرد: در سال 94، پيشبيني شده صادرات شيلات به بيش از 300 تن برسد.
وي مصرف سرانه آبزيان استان کرمانشاه را در سال 73 حدود 250 گرم اعلام کرد و گفت: در سال 93 سرانه مصرف استان به 7 و نيم کيلوگرم رسيده است.
وي يادآور شد: در سال جاري نيز قصد داريم به ميزان توليد ماهيان گرمابي، سردآبي و خاوياري بيفزاييم که اين امر با کار و تلاش متخصصان اين بخش و وجود منابع آبي امکانپذير است.
منصوري با اشاره به موانع و مشکلات امور عشايري، اظهار داشت: عشاير مردماني غيور، زحمتکش و پرتلاش هستند که درصد قابل توجهي از توليدات دامي کشور و استان را توليد ميکنند.
وي خاطرنشان کرد: اکنون مشکل عشاير استان تأمين علوفه دامهايشان است که بايد با همکاري دستگاههاي اجرايي براي آن چارهانديشي شود.
وي گفت: در سال گذشته حدود 8 ميليارد ريال اعتبار جهت تأمين علوفه دام عشاير يارانه به تصويب رسيده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه، توليد دامي عشاير را با کيفيت و براي اقتصاد استان بااهميت دانست و تصريح کرد: به منظور تداوم توليدات عشاير و حمايت از اين قشر زحمتکش، بايد براي تأمين علوفه دامهاي آنها برنامهريزي کرده تا مشکل علوفه دام بر طرف شده و فروش دام عشاير با قيمت مناسب انجام شود.
گفتني است؛ در پانزدهمين نشست کارگروه توسعه کشاورزي استان کرمانشاه که به منظور بررسي راهکارهاي توسعه شيلات استان و رفع موانع و مشکلات عشاير با حضور مديران ادارات کل مرتبط با بخش کشاورزي و فعالان اين بخش در سازمان برگزار شد، فعالان بخش کشاورزي و کشاورزان استان نقطهنظرات و مشکلات خود را بيان کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]