تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798285110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

40 درصد سرطان های کشور قابل پیشگیری است/ کاهش 20 درصدی مرگ افراد در سن 30 تا 70 سال


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 40 درصد سرطان های کشور قابل پیشگیری است/ کاهش 20 درصدی مرگ افراد در سن 30 تا 70 سال
با اجرای سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در وزارت بهداشت تلاش می شود 25 درصد در مرگ افراد در سن 30 تا 70 سال کاسته شود که این رقم معادل 83 هزار مورد مرگ است.
به گزارش نامه نیوز، براساس استانداردهای جهانی انسان ها باید تا 85 سال عمر کنند اما آمارها نشان می دهد بسیاری از انسان ها قبل از رسیدن به این سن فوت می کنند که در اصطلاح آن را مرگ نا به هنگام و یا مرگ زود رس گفته می شود.


سازمان بهداشت جهانی تاکنون برای مرگ زودرس مادران و کودکان در حاملگی زود رس برنامه های خوبی را داشته است و دستاوردهای بزرگی دراین زمینه به دست آورده است و در کشورمان نیز متناسب با سیاست های جهانی گام های بزرگی برای کاهش مرگ مادران و نوزادان برداشته شده است.


هرچند گام های خوبی در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور برداشته شد اما،به موضوع جلوگیری از مرگ های نابه هنگام در بزرگسالان توجهی نشده است.


پزشکان معتقدند که درصد بالایی از این بیماری های ناشی از رفتارهای نادرستی است که انسان ها در زندگی آن را انجام می دهند و می توان با ارایه آموزش و همکاری های بین بخشی با دستگاه ها و سازمان های مختلف این بیماری ها را که به بیماری های غیر واگیر مشهور شده اند کاهش داد.


تنها کشور منطقه در تدوین سند پیشگیری از بیماریه ای غیر واگیر هستیم


معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه  گفت:مرگ های نا به هنگام در سنی اتفاق می افتد که زمان بازدهی افراد است و با مرگ هر یک از افراد در این سن خسارت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری بر کشورها وارد می شود و باید با اجرای بسته های بهداشتی از مرگ های نا به هنگام در کشور جلوگیری کرد یا آن را به حداقل رساند.


علی اکبر سیاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تدوین سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در این وزارت خانه گفت:سال 2011 سازمان بهداشت جهانی کشورها را موظف به تهیه سندی برای کاهش مرگ افراد و بهبود وضعیت سلامتی آن ها کرد و از آن زمان تاکنون، در جمهوری اسلامی ایران کارهای فشرده و سنگینی برای تدوین برنامه ای متناسب با اقلیم و شرایط زندگی مردم انجام شد به گونه ای که به جرات می توان مدعی شد که ایران تنها کشوری در منطقه است که این سند را تدوین و آن را برای اجرا آماده کرده است.


وی با بیان اینکه اجرای این سند فرابخشی است و برای هر یک از وزارتخانه ها و دستگاه ها در کشور مسئولیت و نقشی در پیشبرد اهداف سند پیش بینی شده است افزود:وزارتخانه های بهداشت، کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و نیز راه و شهرسازی و آموزش و پرورش در کنار رسانه ها نقش هایی را برای نهادینه سازی و اجرای بندهای پیش بینی شده در اجرای این سند بر عهده دارند که در صورت اجرای درست و کامل این وظایف از سوی هر یک از این بخش ها می توان تا 10 سال آینده شاهد کاهش مرگ افراد، بهبود وضعیت بهداشت و سلامت جامعه بود.


معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصلاح رفتارهای مصرفی مردم را نیازمند قانون مند سازی و سخت گیری در برخی از بخش ها دانست و با اشاره به اینکه مصرف سیگار در ایران بسیار بالاست ادامه داد:در این سند بر ضرورت کاهش مصرف سیگار به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز بیمارهای غیر واگیر در کشور تاکید شده است و بر این اساس 5 راهکار افزایش قیمت، افزایش مالیات،ایجاد محدودیت در دسترسی به مواد دخانی، ممنوعیت استعمال در اماکن عمومی و جرم تلقی کردن استعمال آن در معابر و خیابان ها و نیز اطلاع رسانی و ایجاد حساست های عمومی در مورد خطرات استفاده از مواد دخانی پیش بینی شده است.


به گفته وی،برخی کشورها مالیات خرده فروشی سیگار را تا 86 درصد رسانده اند در حالی که مالیات فروش سیگار در ایران تنها 11 درصد است که فاصله زیادی با استانداردهای بین المللی دارد و در صورتی که خود را با استانداردهای جهانی دراین بخش وفق دهیم مصرف سیگار کاهش می یابد و سلامتی مردم کمتر به خطر می افتد.


سیاری، ازمرگ سالانه 6 میلیون نفر در جهان بر اثر استعمال سیگار خبر داد و اظهار داشت:از این تعداد 600 هزار نفر هرگز سیگار نکشیده اند که این موضوع نشان می دهد استنشاق دود سیگار نیز خطرات زیادی برای افراد دارد و به این دلیل باید محدودیت های جدی برای استعمال سیگار در اماکن عمومی اعمال کرد که در این سند به این موضوع پرداخته شده است.


وی خاطرنشان کرد: مردم در ایران سالانه برای خرید سیگار 10 هزار میلیارد تومان هزینه می کنند و به این دلیل، سالانه شاهد مرگ 63 هزار شهروند در کشور هستیم که باید با اصلاح رفتارهای فردی و احساس مسئولیت اجتماعی از این آمار بالای مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار جلوگیری کنیم.


معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ادامه داد:سیگاری ها 23 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری به سرطان معده و 4 برابر بیشتر در معرض خطر سکته قلبی قرار دارند و به این دلیل باید با ایجاد امکانات لازم برای افرادی که قصد ترک سیگار دارند بتوانند دسترسی خوبی به این امکانات داشته باشند.


کاهش مصرف نمک در اولویت های کاری


سیاری با بیان اینکه فشار خون از مشکلات بهداشتی جدی مردم ایران است که بسیاری از وجود این بیماری در خود اطلاعی ندارند اضافه کرد: هم اینک 10 میلیون ایرانی فشار خون دارند که نیمی از آن ها از داشتن این بیماری اطلاعی ندارند چرا که  فشار خون بیماری غیر واگیری است که علایم خاصی ندارد و هنگامی علایم آن دیده می شود که امکانی برای درمان آن وجود ندارد.
وی توضیح داد:براساس استانداردهای جهانی،هر جوان می تواند حداکثر 5 گرم نمک و 25 گرم قند مصرف کند و این عدد برای افراد سالخورده 3 گرم نمک است در حالی که امروز شاهد آن هستیم در نان مصرفی مردم به تنهایی 5 گرم نمک وجود دارد و در پنیز نیز 2 گرم نمک وجود دارد.


معاون وزیر بهداشت ادامه داد:مردم سنتی هستند و در پخت نان از نمک زیادی استفاده می شود و به این دلیل، در سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر ، از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته ایم استانداردی را برای استفاده از نمک در نان تعیین و با آموزش به نانوایان، تدریجا مصرف نمک را در نان کاهش دهند و در کنار آن با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از رسانه ها ذائقه مردم را به سمت استفاده کمتر از نمک سوق داد.


به گفته وی،در شبانه روز توصیه می شود حداکثر 25 گرم قند مصرف شود در حالی که یک نوشابه به تنهایی 25 گرم قند دارد و بر اساس آمارهای موجود، بیشترین میزان مصرف نوشابه در ایران است و باید استاندارد استفاده از قند را در نوشابه ها پایین آورده و تولید کنندگان را مکلف به تولید نوشابه های بدون قند کنند و در صدور مجوز فعالیت به آن ها این موضوع را مورد تاکید قرار داد.


صفر شدن مصرف روغن ترانس تا 10 سال آینده


معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید در استفاده از روغن احتیاط بیشتری صورت گیرد و از روغن جامد در پخت و پزها استفاده حداقلی شود گفت:95 درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است و به صورت مایع وارد کشور می شود و بعد از واردات تبدیل به روغن جامد می شود که انجام آن روغن را دارای اسید ترانس می کند که برای قلب خطرات جدی دارد.


سیاری یادآور شد: در سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر به این موضوع توجه شده است و تلاش می کنیم مصرف روغن اسید چرب ترانس دار در این سند تا 10 سال آینده به صفر برسد که برای تحقق آن کاری سخت پیش رو داریم چرا که امروز در قنادی ها و پخت و پزها استفاده زیادی از این نوع روغن می شود اما همراهی مردم و رسانه ها و اعمال قانون از سوی دستگاه های مربوطه می تواند این هدف را محقق کند.
 


وی با بیان اینکه وظایف حاکمیت،دولت و مجلس در مقابل سلامت مردم در این سند به خوبی تشریح و تبیین شده است اظهار داشت:برای اجرای مناسب سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر نیازمند نظام اطلاعات، نظام مراقبت، بررسی فاکتورها و قوانین و مقررات هستیم که در بخش روستایی این پیش نیازها به خوبی فراهم شده است.


شناسایی دیابتی ها و بیماران روانی جدید در روستاها


معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد:با اجرای طرح تحول سلامت در کشور، 2 هزار و 100 پزشک به سیستم بهداشت و درمان کشور اضافه شدند که با ورود آن ها و استقرار سیستم تحول سلامت در روستاها، سال گذشته 391 هزار دیابتی جدید شناسایی و 936 هزار نفر بیمار جدید که مشکل فشار خون داشتند شناسایی شدند.


سیاری بیان داشت:با اجرای طرح تحول سلامت و وجود سیستم سلامت در روستاها، 40 هزارنفر را که دچاراختلال روانی بودند و در آمارها ثبت نشده بودند شناسایی و علاوه بر آن ها،10 هزار نوزاد را که با مشکل کم کاری تیروئید مواجه بودند و ادامه آن می تواند به عقب ماندگی ذهنی در بچه ها منجر شود شناسایی و برای درمان آن ها اقدام شده است.


به گفته وی،در روستاها سیستم خوبی برای شناسایی بیماران و روش های درمان آن ها وجود دارد اما در شهرها چنین سیستمی در اختیار نداریم و تلاش می کنیم 15 میلیون شهرنشین شامل 10 میلیون در حاشیه شهرها و 5 میلیون در شهرهای زیر 50 هزار نفر این سیستم را مستقرکنیم و پیش بینی می شود تا پایان سال آینده در تمام کشور این طرح اجرا شود.


این مقام مسئول در وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سیستم تحول سلامت کمک چشمگیری به اجرای سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر می کند اظهار داشت: همزمان با تدوین سند پیشگیری از بیماری های غیر واگیراین سیستم در کشور درحال گسترش است و با استفاده از اطلاعات مربوط به بیماری افراد که به صورت الکترونیکی تهیه شده است پزشک می تواند متناسب با نوع بیماری، بیمار را به مراکز مختلف ارجاع و روش های درمانی متناسب وی را ارایه کند.


40 درصد سرطان های کشورقابل پیشگیری است 


معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آمار مرگ های ثبت شده کشور در سال 93 و مقایسه آن با سال 92 گفت: سال 92 از 380 هزار مرگ ثبت شده، 93 هزار مرگ به دلیل سکته قلبی، 43 هزار مرگ ناشی از سکته مغزی، 32 هزار مرگ بر اثرسرطان بوده است.


سیاری ادامه داد:هر سال 90 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود  که 40 درصد این سرطان ها قابل پیشگیری است اما به دلیل نبود سامانه ای برای پیشگیری از آن افراد به بیماری مبتلا و با مشکلات زیادی مواجه می شوند.


وی ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن اهداف و برنامه های سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در کشور شیوع بیماری کاهش یابد.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: زیر ساخت های لازم برای اجرای این قانون در کشور مهیا نشده است و باید برای ایجاد آن کارگروهی فرابخشی و با اراده ای قوی نسبت به بسترسازی برای اجرای این سند اقدام کنند.


شهلا میرگلوبیات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه مرگ میرهای ناشی از بیماری های غیر واگیر درسال های اخیر در کشور افزایش یافته است افزود:وزارت بهداشت در سال های اخیر اقداماتی را برای کاهش آمار مرگ های ناشی از بیماری های غیر واگیر انجام داده است اما نباید انتظار داشت تمام بار مسئولیت این کار بر عهده وزارت بهداشت باشد و تمام دستگاه های دولتی باید با این وزارتخانه همکاری کنند.


نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی،تحقق اهداف سند ملی پیشگیری از بیماری های واگیر را نیازمند تعامل وزارت خانه های آموزش و پرورش،ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی دانست و اظهار داشت:در صورت همکاری این بخش ها با یکدیگر امکان فرهنگ سازی میان مردم برای اصلاح الگوهای رفتاری و تغذیه ای آنان فراهم می شود و می توانیم تا حدود زیاد از بروز بیماری ها و مرگ های خاموش ناشی از آن جلوگیری کنیم.


به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی،آمار مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و نیز سرطان در کشور به صورت تصاعدی رو به افزایش است در حالی که با اندکی اطلاع رسانی و اصلاح رفتارهای مصرفی در جامعه می توان درصد بالایی از این مرگ ها را کاهش داد که برای تحقق آن، سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر می تواند خلاهای موجود در این زمینه را برطرف و گام ارزنده ای در این مسیر بردارد.


میرگلو بیات اضافه کرد:اگر بتوانیم مفاد این سند را که در آن کاهش مرگ افراد میان 30 تا 70 سال مورد تاکید قرار گرفته است به خوبی اجرا کنیم قادر خواهیم بود، در هزینه های بهداشتی و درمانی صرفه جویی خوبی ایجاد کرده و نیروی انسانی کارآمد را برای ایجاد ثروت افزوده در جامعه حفظ کنیم.


مجلس از سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر حمایت می کند


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سند ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیربرای اجرا به حمایت نیاز دارد از پشتیبانی مجلس از این سند خبر داد و تاکید کرد:مجلس آمادگی دارد ازنظر مالی و نظارتی به اجرای این طرح و دست اندرکاران آن کمک کند و دراین زمینه اراده ای جدی وجود دارد.


وی خاطرنشان کرد:نظارت بر روند واردات محصولاتی که استانداردهای بهداشتی که قند، شکر، روغن و مواد آلاینده ای چون سرب و مس دارند از مهمترین مواردی است که سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و سازمان استاندارد بابد بر آن نظارت داشته باشند و مجلس نیز آمادگی دارد در صورت نیاز بخشی از قوانینی را که در این حوزه می تواند به دستگاه های مسئول کمک کند را اصلاح کند.




منبع: خانه ملت


۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن