تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819093303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحریم ها توجیه افزایش قیمت خودرو بود/ با کاهش آن، قاعدتا باید منتظر کاهش قیمت خودرو باشیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اقتصادی؛ تحریم ها توجیه افزایش قیمت خودرو بود/ با کاهش آن، قاعدتا باید منتظر کاهش قیمت خودرو باشیم تهران - ایرنا - عضو هیات تجدیدنظر شورای رقابت گفت: چون تحریم ها توجیهی برای افزایش قیمت خودرو بود و با مجوز وزارت صنعت و دستورالعملی که شورای رقابت داد؛ قیمت خودرو نیز به همان نسبت افزایش پیدا کرد، حال که قرار است تحریم ها رفع شود خودرو سازها نیز با ظرفیت کاملتری تولید خواهند کرد لذا باید منتظر کاهش قیمت خودرو باشیم.


آلبرت بغزیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: با حصول توافق وین، انتظار می رود، شاهد اثرات مثبت آن بر بخش های مختلف اقتصاد از جمله بازار خودرو که یکی از بخش های مهم است که به صورت مستقیم با مردم سر و کار دارد، باشیم.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه تقاضا برای خودروی داخلی همیشه وجود داشته و حتی با دو برابر شدن قیمت نیز این تقاضا ادامه دارد، اکنون با توافق هسته ای و انتقال تکنولوژی، خودروسازان می توانند کیفیت محصولات خود را افزایش دهند و متقاضیان خود را حفظ کنند.
این استاد دانشگاه افزود: از طرفی، کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری در بخش خودروسازی راغب تر شده اند تا از طریق سرمایه گذاری مشترک وارد ایران شوند و حتی ممکن است شرکت رنو بازار خودروساز چینی را به خود اختصاص دهد که مسلما انتظار ما هم از خودروسازان اروپایی بیشتر از صنعتگران چینی است.
وی با بیان آنکه این موضوع به اراده وزارت صنعت؛ معدن و تجارت بازمی گردد تا اجازه دهد در یک بازار رقابتی خودرو وارد ایران شود، افزود: وظیفه شورای رقابت، رقابتی کردن بازار است و طبق مسولیتی که برعهده دارد، زمانی وارد عمل می شود که تمرکز و انحصار در بازار ایجاد شده باشد چرا که دو خودروساز با در اختیار داشتن مجموعا 80 درصد بازار، نیاز به ناظر دارند تا در قیمت گذاری ها اجحافی رخ ندهد.
به گفته بغزیان، طبق دستورالعمل شورای رقابت، اگر خودروساز داخلی کیفیت محصول خود را بهبود بخشد، می تواند قیمت را افزایش دهد و اگر بی کیفتی در تولید محصول وجود داشته باشد، باید قیمت را پایین بیاورد چرا که هدف نهاد فراحوزه ای شورای رقابت، حمایت از مصرف کننده است.
وی با بیان آنکه قیمت گذاری براساس دستورالعمل شورای رقابت به یکسری مولفه ها بستگی دارد و مولفه های موثر در آن به سال قبل مربوط می شود، افزود: تورم سال گذشته، کیفیت و بهره وری در سال قبل در قیمت مورد تایید شورای رقابت اثرگذار است و با کاهش این سه عامل، می توان منتظر کاهش قیمت خودرو بود.
وی افزود: البته توافق هسته ای به سرعت قابل لمس نخواهد بود و هر تغییری با تاخیر بر اقتصاد اثر خواهد داشت اما نرخ خودروهای وارداتی را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد زیرا قیمت آنها به مولفه های گذشته ارتباطی ندارد و با کاهش احتمالی نرخ ارز می توانیم شاهد کاهش قیمت خودرو باشیم.
لازم به ذکر است؛ با توافق هسته ای، به زودی شاهد تغییرات مثبت در اقتصاد کشور خواهیم بود و بازار خودروهای داخلی یکی از بخش های مهم مورد انتظار این تغییرات است به همین خاطر مردم انتظار دارند بعد از لغو تحریم ها، ثمرات این توافق را با کاهش قیمت در بخش های مختلف احساس کنند.
خودروسازان اعتقاد دارند که کاهش قیمتی در کار نیست اما شورای رقابتی ها می گویند 6 ماه تا یک سال زمان لازم است تا اثرات توافق در بازار احساس شود و با کاهش احتمالی نرخ ارز باید منتظر کاهش قیمت خودروهای وارداتی و داخلی باشیم.
به هر ترتیب باید منتظر ماند و دید که آیا توافق هسته ای اثرات خود را در بازار ارز و به تبع آن بازار خودروهای وارداتی نشان خواهد داد تا بتوانیم بدون تردید در مورد بازار خودروهای داخلی و سیاست کاهش یا افزایش قیمت آن قضاوت کنیم.
اقتصام (4)1070**1558



05/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن