واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی: رونق و اشتغالزایی نتیجه تعامل بخش های علمی کشور با صنایع دریایی است تهران - ایرنا - دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: تعامل و همکاری بخش علمی و صنایع دریایی ضروری است و در صورت تحقق این مساله شاهد اشتغالزایی و رونق صنایع دریایی در کشور خواهیم بود.
محمدسعید سیف روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این ستاد به دنبال ایجاد حلقه اتصال میان بخش های علمی کشور و صنایع دریایی است تا برای رونق این بخش همواره از هم اندیشی فعالان عرصه های دریایی استفاده شود.
وی با بیان آنکه خوشبختانه ما در زمینه تولید علم در حوزه صنایع دریایی توانستیم به رتبه 13 دنیا دست پیدا کنیم، افزود: اما به جای اینکه این علوم در صنایع دریایی استفاده و در عمل باعث تولید ثروت و اشتغال در کشور شود، تاکنون به این بخش کم توجهی شده است.
وی یادآور شد: ستاد با برگزاری جلسات مختلف و ایجاد ارتباط موثر با مراکز علمی و دانشگاهی سعی کرده این همکاری و تبادل نظر را بین بخش های مختلف صنایع دریایی و دانشگاهها برقرار کند که امیدواریم به زودی نتیجه این همکاری ها به ثمر بنشیند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با اشاره به حمایت این ستاد از طرح های پژوهشی و استفاده از فناوری های جدید در این عرصه، اظهار داشت: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به طرح های مورد تایید این ستاد از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی شرایط مناسبی را فراهم کرده تا صاحبان طرح های دارای توجیه فنی و اقتصادی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی بر استفاده شرکت های دریایی از تسهیلات و منابع مالی ارزان قیمت تاکید کرد و گفت: در این زمینه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی می تواند از هرگونه طرح های مشتری محور حمایت و در اجرا نیز با آن مشارکت کند.
سیف به عملکرد کارگروه های تخصصی این ستاد در زمینه بنادر، شیلات، تعیین استاندارد قوانین، حفظ محیط زیست دریایی و گردشگری دریایی اشاره کرد و یادآور شد: با تلاش کارشناسان و متخصصان این حوزه ها طرح های خوبی در این زمینه به ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی ارایه شده که هم اکنون در حال بررسی و تایید نهایی آن هستیم تا طراحان بتوانند از حمایت های قانونی برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات این ستاد انجام مطالعات و نیاز سنجی کارگروه مطالعات و برنامه ریزی است، گفت: یکی از نتایج این مطالعات انتشار آمارنامه دریایی ایران در سال 93 بود که در سال جاری این آمارنامه با توجه به وضعیت موجود بروز رسانی می شود تا فعالان عرصه های دریایی و بندری بتوانند از آخرین وضعیت صنایع دریایی کشور مطلع شوند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، اظهار داشت: همچنین انتشار اطلس شناورهای ساخت ایران و اطلس کشتی سازی های کشور نیز حاصل مطالعات کارگروه های تخصصی این ستاد است.
وی تصریح کرد: با این حال به منظور توسعه بخش های مختلف صنایع دریایی کشور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از هرگونه طرح های کلان ملی که برطرف کننده نیاز کشور در این بخش باشد حمایت می کند تا این بخش از واردات آن بی نیاز شود.
اقتصام(4)1108**1558
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]