واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵۰ق.ظ)
مطالعات ساخت برخي سدها از اولويت خارج شد موج - ساير رسانه ها؛ يک مقام مسوول در وزارت نيرو از ابلاغيه جديد وزارت نيرو درباره ساخت بلندترين سد ايران در پي تغييرات اقليمي گفت: مطالعات ساخت برخي سدها نيز از اولويت خارج شد.
مهر نوشت:
سيد محمدرضا رضازاده، مقام مسوول در وزارت نيرو، با بيان اين که نياز به توليد بيشتر برق در تابستان است، در حالي که نياز به آب کشاورزي در پاييز است، گفت: سدي که به عنوان کليد تطبيق نياز آبي دشت خوزستان با توليد برقآبي ايفاي نقش ميکند گتوند است؛ اين سد پس از رهاسازي آب از سدهاي بالادست کارون و توليد برق، از ورود آب به خليجفارس جلوگيري کرده و با جمعآوري آبهاي رهاشده، نياز دشت خوزستان را به آب در پاييز برطرف ميکند.
اين مقام مسوول در وزارت نيرو با بيان اين که به دليل تغييرات اقليمي بازنگري بر روي طرحهاي سدسازي در کشور آغاز شده است، گفت: تعدادي از طرحها از جمله طرح سد و نيروگاه سازبن، سد و نيروگاه گرشا و سد و نيروگاه کرخه ۲ که در مرحله مطالعات بودند، از اولويت خارج شدند.
وي افزود: همچنين اهداف برخي طرحها تغيير يافت از جمله طرح سد و نيروگاه بختياري که ارتفاع آن از ۳۲۵ متر به ۲۷۵ متر و حجم مخزن آن از ۵ ميليارد مترمکعب به ۲.۷ ميليارد مترمکعب و ظرفيت نيروگاه آن از ۱۵۰۰ مگاوات به ۷۵۰ مگاوات کاهش يافت، اما؛ ساختگاه قبلي آن مورد تأييد دوباره قرار گرفت و اين تغييرات از سوي وزارت نيرو به ما ابلاغ شده است.
رضازاده از مذاکرات شرکت آب و نيرو با شرکتهاي خارجي براي تأمين مالي طرح بختياري خبر داد و گفت: تاکنون با يکي از شرکتهاي خارجي MOU به امضا رسيده که اين طرح را به صورت فاينانس تأمين مالي کند، اما؛ همچنان مذاکرات با شرکتهاي خارجي که تمايل به سرمايهگذاري در طرح بختياري دارند ادامه دارد.
اين مقام مسوول در وزارت نيرو در خصوص طرح انتقال آب از درياي خزر به فلات مرکزي گفت: اين مساله که از چند سال پيش مطرح شده بود، در طول سال گذشته مطالعات آن بهپيش رفت، اما؛ براي سال جاري اعتبارات کافي براي مطالعات آن تخصيص پيدا نکرد.
وي ادامه داد: تاکنون با محيط زيست استان مازندران همکاريهايي براي بررسي روشهاي مختلف شيرين سازي آب انجام شده و پيشبيني ميشود مطالعات آن تا سال ۹۶ ادامه يابد.
مدير عامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران با بيان اين که اين شرکت در بحث انتقال آب خزر به درياچه اروميه فقط کار مطالعات مرحله شناخت را انجام ميدهد، گفت: اگر در مرحله شناخت به نتيجه برسيم که امکان اجراي اين طرح وجود دارد، مطالعات ادامه خواهد يافت؛ در غير اين صورت ادامه مطالعات اين طرح ممکن است متوقف شود.
رضازاده ادامه داد: در ارتباط با درياچه اروميه هم اکنون انتقال آب از سد کاني سيب با احداث تونلي ۳۶ کيلومتري به اين درياچه در حال انجام است که قطعات TBM حفاري اين تونل در حال ورود به کارگاه است و اميدواريم در اوايل پاييز کار حفاري اين تونل آغاز شود. دستگاه TBM دومي نيز براي حفاري قطعه دوم اين تونل در بهمن سال جاري وارد بندرعباس ميشود و با احداث اين تونل، ۶۵۰ ميليون مترمکعب در سال آب از کاني سيب به درياچه اروميه منتقل خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]