واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کره جنوبی اعلام کرد: استقرار سکوی پرتاب موشک های دور برد در مناطق مرزی مشترک از سوی پیونگ یانگ پکن - ایرنا - کره جنوبی می گوید، همسایه شمالی با برپایی چهار سکوی پرتاب موشک دوربرد در اطراف مرز مشترک دو کشور علاوه بر ایجاد وضعیت ناپایدار در منطقه، باعث بروز نگرانی هایی شده است.
به گزارش ایرنا، انتشار این خبر که طی روزهای گذشته از سوی رسانه های کره جنوبی منتشر شده، بازتاب گسترده ای همراه با نوعی نگرانی در میان مردم این کشور ایجاد کرده است.
بسیاری از این رسانه ها، دلیل نگرانی مردم کره جنوبی را آماده نبودن احتمالی نیروهای مسلح کشورشان جهت رویارویی و مقابله با حملات احتمالی پیونگ یانگ عنوان می کنند.
افزون بر این گزارش شده است که واحدهای توپخانه ای کره شمالی هم به حالت آماده باش در آمده است، توپخانه هایی که می توانند به راحتی بسیاری از مناطق همسایه جنوبی را هدف قرار دهند.
روزنامه «هرالد کوریا» در این باره می نویسد: در سال های اخیر کره شمالی علاوه بر انجام آزمایش های هسته ای، اقدام به پرتاب موشک های بالستیک کرده و اینک موضوع آماده باش سکوهای موشکی و واحدهای توپخانه ای این کشور مطرح شده است.
این روزنامه می افزاید: موارد یاد شده باعث برورز نگرانی های شدیدی میان مردم شده و همین موضوع ضرورت آماده باش کامل نیروهای مسلح کره جنوبی را اجتناب ناپذیر می نماید.
این گزارش می افزاید: اخیرا یکی از سکوهای پرتاب راکت های کالیبر 122 میلیمتری کره شمالی به جزیره «گالدو» این کشور منتقل شده است که فقط چهار و نیم کیلومتر با جزیره «یونگ پیونگ دو» کره جنوبی فاصله دارد.
«پارک وون گون» کارشناس مسایل امنیتی دانشگاه «هاندونگ» سئول می گوید : واحدهای توپخانه و موشک های کوتاه برد و راکت اندازهای کره شمالی چالش های بزرگ امنیتی در شبه جزیره کره محسوب می شود.
وی گفت که کره شمالی پیشتر هم از این ادوات استفاده کرده اما سئول پاسخ محکمی به پیونگ یانگ نداده است. حالا خطر رویارویی به مراتب بیشتر شده و هزینه های تسلیحاتی و امنیتی هم به تبع آن بالا رفته است.
سال گذشته میلادی کره جنوبی اعلام کرد که همسایه شمالی دارای 14 هزار تسلیحات از نوع پرتاب توپخانه ای از جمله پنج هزار و 500 راکت انداز است.
این در شرایطی است که سئول فقط پنج هزار و 800 واحد پرتاب توپخانه ای با 200 راکت انداز در اختیار دارد.
برد برخی از این توپخانه ها تا 65 کیلومتر است و می تواند اهداف نظامی را در پایتخت کره جنوبی هدف قرار دهد.
کره جنوبی اوایل امسال از آمریکا خواست راکت اندازهای پیشرفته از جمله سامانه موشکی «تاد» را در اختیار این کشور قرار دهد.
کره پس از پایان حاکمیت ژاپن بر این کشور به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و از آن زمان به دلیل آن که جنگ میان دو کره در دهه 1950 با متارکه متوقف شد، دو کشور همچنان در وضعیت جنگی با یکدیگر قرار دارند.
آساق*1597
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]