واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل آب نیرو به پانا خبر داد: تعیین سهم آلایندههای حاشیه رود کارون توسط دولت خبرگزاری پانا: مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور از دولت خواست تا در بررسی های خود آلاینده های حاشیه رود کارون را مرتفع کند و سهم آلایندگی گوتوند که ناچیز است مشخص شود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۵ مرداد ساعت 06:14
![خبرگزاری پانا+](http://pana.ir/Image/PicArchive/2015/7/1_635734224032484904_s.jpg)
سید محمدرضا رضازاده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا با بیان اینکه آلاینده های زیست محیطی بر رود کرخه پس از خروجی سد گوتوند بر شدت آلودگی آب رها شده از این سد بسیار افزوده، عنوان کرد: در حال حاضر دولت مسئولیت بررسی وضعیت سد گوتوند را توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی به موسسه آب دانشگاه تهران سپرده است و در تحقیقات این موسسه میزان آلودگی نمکی آب در مقایسه با آلاینده های مسیر رودخانه پس از سد اندک است.
وی افزود: با توجه به اینکه قرارداد تحقیقاتی موسسه تحقیقات آب دانشگاه تهران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در مورد انجام پروژه تحقیقاتی در خصوص سد گوتوند بوده به مسائل آلاینده پس از سد در حواشی رودخانه و رفع آنها پرداخته نشده است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور همچنین گفت: موضوع آلاینده های حاشیه رود کارون در گزارش دانشگاه تهران اشاره شده است اما به دلیل محتوای موضوع تحقیقاتی در حال حاضر وضعیت آلاینده های این رودخانه به صورت ویژه بررسی نشده است.
رضازاده خاطر نشان کرد: احتمال دارد به دلیل محتوای قرارداد تحقیقاتی هنوز به صورت مشروح این موسسه به قضیه آلاینده هایی چون پرورش دهندگان مجاز و غیر مجاز ماهی و نظایر آن ورود نکرده باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما درخواستی از دولت و یا سازمان مدیریت برای رفع آلاینده های حواشی رود کارون داشتید یا خیر؟ بیان کرد: انتظار ما و درخواست این است که وارد کار تحقیقاتی رودخانه کارون شوند چرا که این رودخانه به عنوان یک شریان حیاتی کشور و رودخانه اصلی کشور باید مورد حفاظت و صیانت قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور یادآور شد: بر اساس گزارشی که تا کنون از موسسه تحقیقات آب دانشگاه تهران در خصوص وضعیت سد گوتوند به ما اعلام شده است سهم آلایندگی از ناحیه گوتوند در آب خروجی پس از سد در مقابل آلاینده های محیطی وارد شده به رودخانه اندک است.
رضازاده خاطرنشان کرد: عمده آلودگی ها در رودخانه کارون از مجموع آلودگی هایی است که در طول روخانه ایجاد می شود و سد گوتوند سهم بسیار ناچیزی است.
به گزارش خبرنگار پانا، سد گوتوند هم اکنون در حال بهره برداری است و با برنامه ریزی آب رها سازی می شود و برق در این مجموعه تولید می شود که با مدیریت منابع آب کشور آب مورد نیاز ذخیره شده در سد گوتوند نیز برای سال آبی کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
در حال حاضر سد گوتوند برای جلوگیری از آب رهاسازی شده به عنوان مخزن تبدیل و ذخیره بین سدهای بالادست در رودکارون و دشت خوزستان که آب کشاورزی را تأمین کند عمل می کند چرا که در تابستان نیاز به رهاسازی آب از سدهای بالادست برای تولید برق در پیک مصرف انرژی است و در پاییز آب برای بخش کشاورزی مورد نیاز منطقه است که این سد مخزن به عنوان نگهداری منایع آب عمل می کند.
به گفته مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور لایه های نمکی در ارتفاعات سد گوتوند که 18 درصد نمک دارند در هنگام افزایش سد آب با پیش بینی با لایه های رُسی پوششی مستحکم ایجاد می کنیم که البته به دلیل ساختار دائمی نیست و با فرونشت رُس ها در مراحل مورد نیاز بعدی مجدداً لایه های جدید ایجاد و لایه های نشست شده مستحکم تر می شود در حالیکه اگر لایه های بتنی استفاده می شد به طور کامل با شکست و نشست این پوشش مواجه می شدیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]