محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845299750
گزارش فارس از گردشگری در قم – 2 قم سرزمینی مقدس در طول تاریخ/شهری با قدمت 7 هزار ساله در حاشیه کویر
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از گردشگری در قم – 2
قم سرزمینی مقدس در طول تاریخ/شهری با قدمت 7 هزار ساله در حاشیه کویر
استان قم علاوه بر ویژگیها و شهرت مذهبی خود دارای ظرفیتهای گسترده فرهنگی، تاریخی و اجتماعی در راستای توسعه صنعت توریسم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، در گزارش قبل به ظرفیتهای گردشگری مذهبی قم اشاره شد؛ مراکز مختلفی همچون حرم مطهر کریمه اهل بیت(س)، مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرکه، مساجد بزرگ و تاریخی و بیوت مراجع عظام تقلید که شاخصترین آنها بیت امام راحل است. در این گزارش به ظرفیتهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی قم پرداخته میشود؛ مراکزی که شاید برای بسیاری از ایرانیان و حتی کسانی که در قم ساکن هستند ناشناخته باقی مانده باشند. قم از نظر تاریخی و فرهنگی همواره شهری پویا در گستره تاریخ بوده است، تمدنی 7 هزار ساله دارد که بازماندههای آن را میتوان در نزدیک جمکران و با نام تپههای قلی درویش مشاهده کرد؛ کاروانسراها، بازارها، خانههای قدیمی، مساجد بزرگ، بقاع متبرکه، صنایع دستی و قلعههای تاریخی متعددی در قم وجود دارد که میتواند برای هر گردشگر داخلی و خارجی، مقصدی بکر باشد. همچنین جاذبههای طبیعی فراوانی هم در قم وجود دارند که از آن جمله میتوان به پارک ملی کویر که در برگیرنده منطقهای گسترده از نظر اکولوژی و دارای تنوع گونههای حیوانی و گیاهی است، دریاچه نمک، دریاچه حوض سلطان، مناطق ییلاقی کهک و سنجگان که دارای هوای معتدل کوهستانی هستند و همچنین مجتمعهای توریستی و رفاهی متعدد اشاره کرد. سرزمینی به قدمت 7 هزار سال محوطه تاریخی «قلی درویش» در بلوار ورودی قم به جمکران واقع شده و یکی از محوطههای در حال کاوش حاشیه کویر مرکزی ایران محسوب میشود. این محوطه دربرگیرنده سه دوره اصلی استقراری شامل عصر برنز قدیم یعنی 3500 تا 2800 سال قبل از میلاد، برنز جدید که حدود 1800 تا 1600 سال پیش از میلاد میشود و همچنین عصر آهن یک یعنی از 1500 تا 1200 سال قبل از میلاد است که با این احتساب، سابقه مسکونی بودن قم یا اطراف آن به 7 هزار سال پیش باز میگردد. از جمله فضاهای شناسایی شده در این محوطه تاریخی میتوان به واحدهای مسکونی، فضاهای مرتبط با فعالیتهای تجاری، اداری، صنعتی که شامل فلزگری و سفالگری میشود و همچنین فضاهای آیینی و مذهبی و بقایای معماری نظامی اشاره کرد.
این کاوشها از سال 1381 شروع شده و همچنان ادامه دارد؛ البته تا پیش از انجام کاوشهای علمی باستانشناختی در این محوطه، تمام مدارک و منابع موجود پیرامون پیشینه تاریخی شهر قم بنیان این شهر را در قدیمیترین حدسها به دوره ساسانی و سدههای نخستین اسلامی مربوط میساخت اما لایهنگاری و کاوشهای محوطه باستانی قلی درویش سابقه تاریخی و فرهنگی قم را به هزارههای پنجم و چهارم پیش از میلاد برد. بر این اساس میتوان گفت قم همواره در طول تاریخ، سرزمینی مقدس و یکی از کانونهای اصلی مذهبی و فرهنگی فلات ایران به شمار میرفته است. در واقع کاوشهای باستانشناسی در قلی درویش نشان داد بر خلاف فرضیات رایج، فرهنگهای عصر آهن از همان ابتدای ورود به فلات ایران از ساختارهای بسیار پیشرفته اجتماعی، اقتصادی و صنعتی برخوردار بودهاند. خانههای تاریخی میراثی از گذشتگان علاوه بر خانههای مراجع عظام تقلید و همچنین بیت امام راحل که در قم مورد توجه گردشگران قرار میگیرند، خانههای تاریخی دیگری هم در این شهر وجود دارد که برخی از آنها به موزه تبدیل شدهاند. از آن جمله میتوان به خانه تاریخی زند اشاره کرد؛ این خانه در محله گذرقلعه، مرکز بافت قدیمی شهر قم یعنی خیابان چهارمردان (انقلاب) قرار دارد؛ با توجه به فرم و مصالح بکار رفته در ساخته این خانه، ساختمان آن متعلق به اواخر قاجار یعنی حدود 130 سال پیش است. این بنا دارای ستونهای سنگی با سرستون تزیینی در ایوان شمالی و شرقی و آجرکاری در دردهای چوبی است. بادگیرهای رفیع این بنا از نمونههای منحصر به فرد بادگیرهای منطقه قم به شمار میروند و در حال حاضر هم این خانه قاجاری به عنوان موزه مردمشناسی قم پذیرای گردشگران در ایام مختلف سال است. از دیگر خانههای قدیمی قم میتوان به خانه تاریخی «یزدانپناه» اشاره کرد که در محله باغ پنبه یعنی خیابان 19 دی واقع شده و معماری آن به سبک نواحی کویری و حاشیه کویر دارای بیرونی و اندرونی است.
از سال 1389 این بنا به عنوان موزه صنایع دستی قم مورد بهرهبرداری قرار گرفته و روزانه تعداد زیادی از گردشگران از آن بازدید میکنند. همچنین خانه حکیم ملاصدرای شیرازی هم که به مدت هفت سال و حتی به روایتی 15 سال در آن اقامت داشته در شهر کهک دارای معماری بسیاری زیبایی بوده و جزو میراث ملی ایران محسوب میشود. علاوه بر این بازار اصلی قم هم با قدمت حدود 400 سال مجموعهای از راسته، چهارسوق، سرا و تیمچه، جزئی از بافت قدیم شهر قم به شمار میرود. این مجموعه شامل پوشش گنبدی است؛ بخشهای زیادی از این بازار یعنی بازار کهنه در دوران صفویه و پیرامون مسجد جامع بنا شد و تا پایان دوره قاجاریه، بناهایی که بدان نیاز بود در آن جای گرفت. در دوران ناصری بازار قم رو به گسترش نهاد و «بازار نو» احداث شد و در دو سوی این راسته نو، بناهای تازهای مانند تیمچه بزرگ ساخته شدند. تیمچه بزرگ، شاهکار معماری قم تیمچه بازار که در شمال راسته بازار نو قرار دارد از شاهکارهای معماری عصر قاجاریه است که سرپنجه خالقش، استاد حسن معمارباشی قمی در سال 1301 قمری آن را بنا کرد و اثری شاخص و ارزشمند از معماری اسلامی – ایرانی را مانند نگینی در قلب این بازار به میراث گذاشت. دهانه طاق این تیمچه 16 و ارتفاع آن 15 متر بوده و متشکل از دو بخش تیمچه و سراست که فضای صحن و حجرهها در قسمت تیمچه و کارگاههای رفوگری و حیاط پشتی در فضای سرا قرار دارد.
تیمچه دارای دو در ورودی از راستهی بازارنو شامل یک در ورودی اصلی و یک در ورودی فرعی و نیز یک ورودی از کوچه سید اسماعیل به سرا است؛ مساحت صحن مرکزی بنا حدود 385 متر و ابعادی به شکل مستطیل دارد، فضای صحن تقریبا حدود دو سوم از فضای تیمچه را به خود اختصاص داده و این بخش توسط سه طاق گنبدی شکل پوشیده شده است. مهارت در ساخت این تزئینات و هندسه مبتکرانه آن به حدی است که فضا حالتی رؤیاگونه و خیالانگیز یافته و هر ناظری را در ابتدای ورود مسحور شکوه خود میکند. از نمونههای مشابه این بنا میتوان به تیمچه امینالدوله در کاشان و تیمچه حاجبالدوله تهران اشاره کرد. کاروانسراها و موزهها، هویت تاریخی قم در حال حاضر قم شاهراه ارتباطی استانهای مختلف کشور محسوب میشود و برای گذر به 17 استان باید از قم عبور کرد، در گذشته نیز قم این چنین بوده و علاوه بر اینکه مقصدی برای زائران به شمار میرفته، محلی برای گذر کاروانیان هم بوده است به همین دلیل کاروانسراهای مختلفی در اطراف و حواشی این شهر بنا شده که از مشهورترین آنها میتوان به کاروانسرای دیر گچین، قلعه سنگی و پاسنگان اشاره کرد. کاروانسرای دیر گچین معروف به «مادر کاروانسراهای ایران» واقع در کیلومتر 70 جاده قم – گرمسار، از جمله قدیمیترین و بزرگترین کاروانسراهای موجود در ایران و دارای فضاهایی همچون مسجد، آسیاب، آب انبار، حمام و سرویس بهداشتی است. بنای اولیه این کاروانسرا به دوره حکومت اردشیر ساسانی باز میگردد که تا دوره صفویه مورد استفاده بوده است و سپس تغییرات و الحاقاتی داشته است. «قلعه سنگی» نیز یکی از کاروانسراهای واقع در مسیر قدیم قم به ری محسوب میشود که در شاهراه اصلی شمال شرقی به جنوب غربی ایران قرار دارد و بنای آن متعلق به دوره سلجوقی است. از جمله خصوصیات این کاروانسرا میتوان به وجود رواق در جلوی حیاط و پیرامون حجرهها اشاره کرد. البته کاروانسرای «پاسنگان» را هم نباید از یاد برد؛ این بنا مربوط به دوره صفوی بوده و دارای پلان چهار ایوانی و دو آب انبار پیرامون آن است؛ وقتی از قم به سمت کاشان حرکت کنیم پس از طی 20 کیلومتر میتوانیم پاسنگان را ببینیم که در حال حاضر به عنوان مجتمع گردشگری مورد استفاده و بازدید قرار میگیرد. صنایع دستی، سوغات فرهنگی قم بسیاری از افرادی که به قم سفر میکنند، از خوراکیها سوهان و از سایر اقلام، مهر و تسبیح و سجاده به عنوان سوغات میبرند ولی حقیقت آن است که قم دارای صنایع دستی منحصر به فردی است که البته برخی از آنها به دست فراموشی سپرده شدهاند یا اینکه فقط چند نفر هنوز بر اساس شیوه سنتی اقدام به تولید آنها میکنند. شاخصترین محصولات صنایع دستی قم شامل قالی، کاشی، سنگهای تراش خورده، حکاکی بر روی سنگ، نگارگری و تذهیب، خراطی روی چوب، مرواربافی، رودوزی سنتی، نقاشی سنتی، شیشهگری، معرفکاری، انگشترسازی، تزیینات پارچهای، رنگرزی گیاهی، قلمزنی، معرق سایه گندم، گیوهدوزی، صحافی سنتی و چلنگری هستند.
موزه صنایع دستی قم که در خانه تاریخی یزدانپناه دایر است سعی دارد بخشی از این میراث فرهنگی و اجتماعی را به گردشگران داخلی و خارجی بشناساند. در این موزه آثاری از محصولات ممتاز و شاخص صنایع دستی قم و بخش کارگاههای زنده تولید صنایع دستی وجود دارد. بخش کارگاهی شامل تولید سفال، رودوزیهای سنتی مانند سرمهدوزی و سوزندوزی و معرق چوب بوده و در بخش آثار هم سفال و سرامیک، خرمهره، معرق چوب، سنگهای تراش خورده و نقاشی روی شیشه و فلز به نمایش درآمده است.
در کنار موزه صنایع دستی، موزه مردمشناسی قم هم در خانه تاریخی زند پذیرای گردشگران است؛ هدف از دایر شدن این موزه نمایش فرهنگ منطقه قم قبل از ورود به عصر صنعتی است به همین دلیل لوازم زندگی، پوشاک و لوازم کار در زمان قدیم قم در این موزه در معرض بازدید عموم قرار گرفته است. همچنین نمایی از کارگاههای صفاری یعنی سفیدکاری مس، قالیبافی، قهوهخانه، مکتبخانه قجری، مطبخ و ابزار و ادوات کشاورزی در این موزه ساخته شدهاند. در حال حاضر قم دارای یک هتل پنج ستاره، پنج هتل چهار ستاره و دهها هتل دیگر، چندین هتل آپارتمان، دهها مهمانپذیر و 15 مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی است؛ هرچند این زیرساختها برای پذیرایی شایسته از میلیونها زائر و گردشگری که به قم سفر میکنند به هیچ وجه کافی نیستند ولی میتوانند بخشی از نیازهای حوزه توریسم را تامین کنند. امید است با توجه به ظرفیتهای فراوان گردشگری مذهبی، طبیعی و فرهنگی در قم که تنها مشتی از خروار آنها در این گزارش ذکر شد، مسئولان امر چه در سطح استانی و چه ملی فکری برای تامین زیرساختهای بیشتر با هدف جذب گستردهتر و پایدارتر گردشگران داخلی و خارجی کرده و زمینه مساعد برای معرفی هرچه بیشتر قم به جهانیان را فراهم کنند. انتهای پیام/78004/ذ
94/05/05 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد اصفهان،شهری که موقع بحران، مدیریت نمیشود، بهت زده میشود
فارس گزارش میدهداصفهان شهری که موقع بحران مدیریت نمیشود بهت زده میشوداین چندمین باری است که اصفهان دچار بحران آن هم به صورت طوفان و سیلاب میشود اما مشاهده میکنیم که مسئولان به جای پیشبینی و رفع بحران در این مواقع بهتزده میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان در پیفارس از بازدید استاندار کرمان از باغ فتحآباد گزارش میدهد آغاز شمارش معکوس برای افتتاح باغ تاریخی فتحآباد کر
فارس از بازدید استاندار کرمان از باغ فتحآباد گزارش میدهدآغاز شمارش معکوس برای افتتاح باغ تاریخی فتحآباد کرمانشمارش معکوس برای افتتاح باغ تاریخی فتحآباد اختیارآباد کرمان آغاز شده است و درهای این اثر زیبا پس از 14 ماه مرمت و بازسازی تا چند روز دیگر به روی گردشگران داخلی و خارجیفارس گزارش میدهد گذرگاه تاریخ 7 هزارساله شهر کیان در چهارمحال و بختیاری
فارس گزارش میدهدگذرگاه تاریخ 7 هزارساله شهر کیان در چهارمحال و بختیاریشهر کیان یکی از شهرهای تاریخی با قدمت 7 هزار ساله با آداب و رسوم خاص خود است که در پنج کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد شهر کیان یکی از شهرهای ترک&zگزارش فارس از مشکلات دانشجویان دانشگاه آزاد پیرامون شهریه بدهی میلیونی دانشجویان به دانشگاه و جای خالی یک نهاد
گزارش فارس از مشکلات دانشجویان دانشگاه آزاد پیرامون شهریهبدهی میلیونی دانشجویان به دانشگاه و جای خالی یک نهاد بالادستی در نظارت بر افزایش شهریههادانشجویان دانشگاه آزاد مدعی هستند که به جای کسب علم به تامین جیب دانشگاه فکر میکنند و انتظار دارند حداقل یک نهادبالادستی بر نحوه افزافارس گزارش می دهد گاز ایران تا شهریور ماه به عراق میرسد/ پیشبینی درآمد ۴میلیارد دلاری
فارس گزارش می دهدگاز ایران تا شهریور ماه به عراق میرسد پیشبینی درآمد ۴میلیارد دلاریبه گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز تا شهریورماه سال جاری مرحله آزمایش خط لوله صادرات گاز ایران به عراق به پایان میرسد بنابراین اگر شرایط امنیتی در عراق محیا باشد ایران گاز خود را شهریورفارس گزارش میدهد گردشگری سلامت، راهی به سوی مقصدی نامعلوم
فارس گزارش میدهدگردشگری سلامت راهی به سوی مقصدی نامعلومآذربایجانشرقی به ویژه تبریز به دلیل برخورداری از موقعیت بسیارمناسب گردشگری و شرایط اقلیمی مطلوب در کشور بینظیر است ولی به دلیل نبود متولی گردشگری سلامت در استان اسیر بیتدبیریها شده است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریزگزارش فارس از نشست خبری جشنواره ماه تئاتر استانها پیشنهاد یک کارگردان سینما برای اجرای نمایش دفاع مقدسی/ بیش
گزارش فارس از نشست خبری جشنواره ماه تئاتر استانهاپیشنهاد یک کارگردان سینما برای اجرای نمایش دفاع مقدسی بیش از یک ماه به دیدن تئاتر استانها بنشینیممدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت رایزنیهایی انجام شد تا افراد به نام در سالنهای حوزه هنری اجرا داشته باشند که یکی از کارگردگزارش فارس از گردشگری در قم-1؛ قم مرکز ثقل گردشگری دینی/ از بقاع متبرکه تا مساجدی با شهرت جهانی
گزارش فارس از گردشگری در قم-1 قم مرکز ثقل گردشگری دینی از بقاع متبرکه تا مساجدی با شهرت جهانیشهر قم با توجه به وجود مراکز متعدد مذهبی و دینی میتواند به عنوان مرکز ثقل گردشگری دینی ایران قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم جهانگردان معمولا اهداف مشخصی دارند و سفرهایشان کمفارس گزارش میدهد راه طولانی نمایشگاههای کالا در کردستان تا دستیابی به رضایت شهروندان
فارس گزارش میدهدراه طولانی نمایشگاههای کالا در کردستان تا دستیابی به رضایت شهروندانشهروندان کردستانی معتقدند کیفیت محصولات عرضهشده در نمایشگاههای کالایی به لحاظ مرغوبیت چندان بالا نیست علاوه بر این در قیاس با نمونههای مشابه در سطح بازار کاهش قیمت محسوسی در آنها به چشم نمیفارس گزارش میدهد مهر خاموشی بر بافتهای تاریخی قم / وقتی آب انبارهای قم فراموش میشوند
فارس گزارش میدهدمهر خاموشی بر بافتهای تاریخی قم وقتی آب انبارهای قم فراموش میشونداگرچه آب انبارها همواره مشخصه اصلی مناطقی خشک و کویری به شمار میآیند اما در مورد استانی مانند قم این مهم با ویژگی تقدس و مذهبی استان تلفیق شده و سقایت را که فضیلت مهمی در دین اسلام است شامل شدفارس گزارش میدهد گردشگری دریایی بستر اشتغال پایدار در گیلان
فارس گزارش میدهدگردشگری دریایی بستر اشتغال پایدار در گیلانگردشگری دریایی رویکرد جدید مسئولان برای استفاده از بستر مغفول مانده ساحل و دریا برای ایجاد اشتغال پایدار در گیلان است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت دریا ظرفیتی بزرگ برای توسعه جوامع محسوب میشود و گیلان از این موهبفارس گزارش میدهد سفر به بکرترین مناطق گردشگری استان اردبیل + تصویر
فارس گزارش میدهدسفر به بکرترین مناطق گردشگری استان اردبیل تصویرشهرستان خلخال در جنوب استان اردبیل بکرترین مناطق گردشگری را در خود جای داده است به گونهای که خنکی آب و هوای این شهر مسافران سراسر کشور را به خلخال کشانده است به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل پس از یک ماه عبادتفارس گزارش میدهد گرد و غبار پروژههای نیمهتمام بر سیمای شهری قم / شهروندان و پروژهها هر دو خاک میخورند
فارس گزارش میدهدگرد و غبار پروژههای نیمهتمام بر سیمای شهری قم شهروندان و پروژهها هر دو خاک میخورندقم امروز به واقع در زیر گرد و غبار پروژههای چند ساله به سختی نفس میکشد و همین مسئله زندگی را بر شهروندان آن سخت کرده است به گزارش خبرگزاری فارس از قم شهر قم به دلیل وجودفارس گزارش میدهد فاجعه زیستمحیطی در قطب گردشگری مذهبی گیلان
فارس گزارش میدهدفاجعه زیستمحیطی در قطب گردشگری مذهبی گیلانرها شدن مستقیم فاضلاب و زباله در رودخانه امامزاده ابراهیم شفت و تأخیر در اجرای طرح جمعآوری فاضلاب در این منظقه نمونه سیاحتیـزیارتی و قطب گردشگری مذهبی گیلان فاجعه زیستمحیطی به بار آورده است به گزارش خبرگزاری فارس ازفارس گزارش میدهد تاریخ فراموش شده مسجد کمسار شفت+تصاویر
فارس گزارش میدهدتاریخ فراموش شده مسجد کمسار شفت تصاویرمسجد قدیمی و تاریخی روستای کمسار شفت که روزی رشادتهای میرزا کوچک خان جنگلی را به تصویر کشیده بود امروز بر اثر بیتوجهیها به ورطه فراموشی سپرده شده است به گزارش خبرگزاری فارس از شفت تاریخ این شهرستان با مذهب درآمیخته شدهفارس گزارش میدهد لزوم توجه به ظرفیتهای گردشگری مناطق شکار ممنوع استان زنجان
فارس گزارش میدهدلزوم توجه به ظرفیتهای گردشگری مناطق شکار ممنوع استان زنجانمناطق شکار ممنوع و حفاظت شده استان زنجان به لحاظ مختلف ویژگیهای منحصر به فردی دارند که با توجه بیشتر به این مناطق میتوان پای گردشگران را به استان باز کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان حیات وحش هر کفارس گزارش میدهد نارضایتی شهروندان دهدشت از خدمات شهری / بوی تعفن فاضلاب مردم را کلافه کرده است+تصاویر
فارس گزارش میدهدنارضایتی شهروندان دهدشت از خدمات شهری بوی تعفن فاضلاب مردم را کلافه کرده است تصاویرکانال روباز و فضای خشک و بیروح پارک در یکی از محلات دهدشت باعث نارضایتی آنان از خدمات شهری شده است به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه نظافت شهری به عنوان نخستین مؤلفه در خودنم-
گوناگون
پربازدیدترینها