واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
فاجعه زیستمحیطی در قطب گردشگری مذهبی گیلان
رها شدن مستقیم فاضلاب و زباله در رودخانه امامزاده ابراهیم شفت و تأخیر در اجرای طرح جمعآوری فاضلاب در این منظقه نمونه سیاحتیـزیارتی و قطب گردشگری مذهبی گیلان فاجعه زیستمحیطی به بار آورده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شفت، روستای نمونه سیاحتیـزیارتی امامزاده ابراهیم (ع) به عنوان قطب گردشگری مذهبی گیلان در 57 کیلومتری رشت و در 36 کیلومتری مرکز شهرستان شفت و در پای کوه «ونی» قرار دارد و رودخانه امامزاده ابراهیم از چشمهسارهای آن و کوههای اطراف سرچشمه میگیرد و از وسط این آبادی گذر میکند. رودخانه مذکور بازار روستای امامزاده ابراهیم را که در فصل بهار و تابستان رونق خوبی دارد به دو بخش تقسیم میکند و صدای شرشر آب در بیشتر نقاط آن به گوش میرسد اما وضعیت زیستمحیطی این رودخانه مانند صدای گوشنوازش و چشمنواز نیست و ورود مستقیم و غیر مستقیم فاضلابهای خانگی به رودخانه سبب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. تعداد لولههایی که فاضلابها را وارد آب این رودخانه میکند به تعداد خانههایی است که در بازار امامزاده ابراهیم وجود دارد و برای پیبردن به عمق این فاجعه کافی است تعداد خانههای انبوه این منطقه شمارش شود. در کنار ورود فاضلابها به آب رودخانه، حجم انبوهی از زباله در حاشیه و بستر رود ریخته میشود و زنگ خطر فاجعه زیستمحیطی در امامزاده ابراهیم و مناطق پاییندست را به صدا در آورده است. رودخانه خروشان امامزاده ابراهیم در روستای نهزم به رودخانه سیاهمزگی میپیوندد و پس از گذشتن از روستاهای صیقلان، خطیبان، ناصران، چوسر، تکرم، جیرده، کوزان و دافسار به پسیخان رشت میرسد و پس از آن به تدریج و آرام خود را به مرداب انزلی میرساند و بر آلودگیهای این تالاب بینالمللی میافزاید.
لزوم اجرای طرح جمعآوری فاضلابهای روستای امامزاده ابراهیم شفت اجرای طرح جمعآوری فاضلابهای روستای امامزاده ابراهیم شفت حدود یک سال است که متوقف شده و در صورت ادامه این روند آلودگیهای زیستمحیطی این منطقه به مرحله بحران خواهد رسید. شیرابههای فاضلاب در بخشهایی از بازار خود را به دیوارههای حایل کنار جاده رسانده است و به تدریج با جوی آب و آبهای سطحی وارد رودخانه میشود. قرار گرفتن روستای امامزاده ابراهیم و امامزاده اسحاق و دیگر بقاع متبرکه در شفت موجب شده تا این شهرستان به عنوان قطب گردشگری مذهبی گیلان شناخته شود که تغییر و بهبود شرایط کنونی در امامزاده ابراهیم میتواند بر مجموعه شهرستان شفت تاثیرگذار باشد. زمانی که یک گردشگر در ورودی روستای امامزاده ابراهیم با حجم زیادی از زبالههای انباشت شده مواجه میشود تصویر زنندهای در ذهن وی ترسیم میشود که بهراحتی نمیتوان آن را تغییر داد. آموزش طرح تفکیک زباله به مهماندارها و فرهنگسازی برای اجرای آن توسط زائران و گردشگران میتواند از حجم زبالههای تر بکاهد و ضمن کاهش هزینههای حمل زباله زمینه بازیافت زبالههای خشک نیز فراهم میشود. در کنار آموزش طرح تفکیک زباله از مبدأ اختصاص یک ماشین حمل زباله به این منطقه سیاحتیـزیارتی میتواند کمک قابل توجهی بر پاکسازی رودخانه امامزاده ابراهیم داشته باشد.
بدهی به پیمانکار و فرارسیدن فصل گردشگری دلیل تأخیر در اجرای طرح جمعآوری فاضلاب روستای امامزاده ابراهیم شفت رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان به آموزش طرح تفکیک زباله در امامزاده ابراهیم اشاره کرد و گفت: سال گذشته توانستیم یک دوره آموزشی در این روستا برگزار کنیم. علی فرهیتکرمی با تایید وضعیت نامناسب زیستمحیطی در روستای امامزاده ابراهیم افزود: باید همواره نگاه ویژهای به طرح جمع آوری فاضلاب در روستای امامزاده ابراهیم داشتهایم اما اجرای این طرح که توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تهیه شده تاکنون به پایان نرسیده است. وی به مشکلات مالی اجرای طرح مذکور اشاره کرد و گفت: بدهی به پیمانکار و فرارسیدن فصل گردشگری در منطقه سیاحتیـزیارتی امامزاده ابراهیم سبب تأخیر در اجرای آن بوده است. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت به مصوبه کارگروه پسماند این شهرستان اشاره کرد و یادآور شد: مقرر شده تا پایان تیر ماه سال جاری علاوه بر پیگیری طرح جمعآوری فاضلاب این روستا توسط کارگروه مذکور، دهیار امامزاده ابراهیم وضعیت زباله و نحوه جمعآوری و آموزش تفکیک زباله را به فوریت انجام دهد. وی اضافه کرد: طرح مذکور اخیراً با امضای قرارداد با یک شرکت جمعآوری زباله انجام شد و قرار است زمان دقیق جمعآوری زباله توسط دهیار به اطلاع اهالی رسانده شود. فرهیتکرمی با اشاره به اهمیت روستای امامزاده ابراهیم برای شهرستان شفت خاطرنشان کرد: به منظور پیگیری طرح جمعآوری فاضلاب روستای نمونه گردشگری مذهبی امامزاده ابراهیم هفته گذشته نامهای به اداره فاضلاب روستایی شفت ارسال شد که در انتظار دریافت پاسخ آن هستیم.
انتهای پیام/2300/و30
94/04/23 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]