تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827903000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارگاه های لنج سازی قشم مقصد گردشگران می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل گردشگری منطقه آزاد قشم: کارگاه های لنج سازی قشم مقصد گردشگران می شود قشم - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنعت لنج سازی روستای "پیپشت" واقع در نزدیکی بندر تاریخی لافت، مقصد گردشگران می شود.


به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، عبدالجواد کمالی افزود: بندر تاریخی لافت به عنوان یکی از مهمترین اکو موزه های کشور مطرح است که می تواند بخش مهمی از تاریخ خلیج فارس را به تصویر بکشد.
وی وجود کارگاه های لنج سازی در این منطقه را مهمترین جاذبه گردشگری بندر تاریخی لافت عنوان و اضافه کرد: این کارگاه ها هویت واقعی بندر لافت در منطقه خلیج فارس را آشکار می کنند.
کمالی اضافه کرد: در مسیر اسکله لافت تا جزیره قشم چندین کارگاه لنج سازی به چشم می خورد که می تواند مقصد گردشگران داخلی و خارجی باشد.
وی به وجود روستای پیپشت واقع در نزدیکی بندر لافت به عنوان مهد لنج سازان جزیره قشم اشاره کرد و گفت: هم اکنون در حال مستند سازی تاریخ لنج سازی در این روستا هستیم.
کمالی اظهار کرد: با تهیه این مستند آشکار می شود که چگونه هنر لنج سازی به صورت تجربی نسل به نسل در میان مردمان این روستا منتقل شده است.
وی گفت: شواهد تاریخی نیز حاکی از آن است که در گذشته های دور پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس لنج های خود را از این روستا خریداری می کردند.
وی افزود: پس از تهیه این مستند قصد داریم این روستا را به عنوان مقصد گردشگری جزیره قشم با موضوع لنج سازی تبدیل کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم اظهار کرد: پیش بینی می شود با این اقدام گردشگران خارجی بسیاری با هدف آشنایی با صنعت لنج سازی به این روستا سفر کنند.
وی تاکید کرد: در تلاش هستیم تا صنعت لنج سازی را به عنوان بخش مهمی از میراث فرهنگی و معنوی جزیره قشم به جهانیان معرفی کنیم.
کمالی با بیان اینکه بندر لافت از جاذبه های گردشگری و تاریخی بسیار زیادی برخوردار است، اظهار کرد: معماری ویژه خانه های این بندر با دارا بودن بادگیرهایی با قدمت چند صد ساله و حفظ ویژگی های سنتی خود به عنوان جاذبه مهمی برای بندر لافت مطرح هستند.
وی یادآوری کرد: هر ساله از محل اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم، مبالغی در جهت حفظ و مرمت بافت تاریخی بندر لافت تخصیص می یابد.
کمالی اضافه کرد: وجود قلعه تاریخی نادری و سیصد حلقه چاه های طلا نیز از دیگر ویژگی های این بندر زیبا به شمار می رود.
دانش ساخت لنج سنتی ایرانی و دریانوردی در حوزه خلیج فارس در تاریخ 27 نوامبر سال 2011 به عنوان هشتمین اثر ناملموس ایرانی در ششمین اجلاس میراث ناملموس سازمان یونسکو که در جزیره بالی اندونزی برگزار شد، ثبت جهانی شد.
براساس آثار و شواهد به دست آمده از بندرگاه های تاریخی ایران در سواحل خلیج فارس مشخص شده است که ایرانیان دست کم از زمان ایلامیان از سواحل خلیج فارس بهره گیری های مختلف داشته اند.
هنوز هم در بسیاری از شهرهای استان بوشهر و هرمزگان صنعت سنتی لنج سازی، تجارت و دریانوردی با لنج برقرار است و لنج سازان (گلافان)، دانش این صنعت را نسل به نسل در خانواده ها از پدر به پسر منتقل کرده اند.
2090/ 6048



04/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن