واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۲۰ب.ظ)
کارگاههاي لنج سازي قشم ميزبان گردشگران موج- از سوي سازمان منطقه آزاد قشم، روستاي «پيشت» واقع در نزديکي بندر تاريخي لافت با موضوع صنعت لنج سازي مقصد گردشگران ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرکل اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري منطقه آزاد قشم گفت:بندر تاريخي لافت به عنوان يکي از مهم ترين اکوموزهاي کشور مطرح است که ميتوان با حضور در آن بخشي مهم از تاريخ خليج فارس را مشاهده کرد.
عبدالجواد کمالي، افزود: گردشگراني که از طريق لندينگ کرافت و با خودروهاي شخصي وارد قشم ميشوند در بدو ورود به جزيره قشم وارد بندر لافت ميشوند.
به گفته اين مقام مسوول در منطقه آزاد قشم، بندر لافت از جاذبههاي گردشگري و تاريخي بسيار زيادي برخوردار است.
وي به معماري ويژه خانههاي اين بندر اشاره کرد و گفت: اين خانهها با دارا بودن بادگيرهايي با قدمت چند صد ساله و حفظ ويژگيهاي سنتي خود به عنوان جاذبه مهمي براي بندر لافت مطرح هستند.
کمالي يادآور شد: هر ساله از محل اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم، مبالغي در راستاي حفظ و مرمت بافت تاريخي بندر لافت تخصيص مييابد.
وي خاطرنشان کرد: بادگيرهاي سنتي در خانههاي لافت که نماد اصلي اين بندر محسوب ميشوند از سالها پيش توسط کارشناسان ميراث فرهنگي مورد مرمت واقع شده است.
مدير کل اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري منطقه آزاد قشم تصريح کرد: همچنين وجود قلعه تاريخي نادري و سيصد حلقه چاههاي طلا نيز از ديگر ويژگيهاي اين بندر زيبا محسوب ميشود.
وي همچنين جنگلهاي دريايي حرا را از ديگر جاذبههاي گردشگري بندر تاريخي لافت عنوان کرد و اظهار داشت: امکان بازديد گردشگران از اين جنگلها فراهم شده است.
کمالي در ادامه سخنان خود وجود کارگاههاي لنج سازي در بندر لافت را به عنوان مهمترين جاذبه گردشگري بندر تاريخي لافت عنوان کرد و گفت: اين کارگاههاي لنج سازي هويت واقعي بندر لافت در منطقه خليج فارس را آشکار ميکنند.
به گفته وي در مسير اسکله لافت تا جزيره قشم چندين کارگاه لنج سازي به چشم ميخورد که گردشگران ميتوانند از آنها بازديد کنند.
وي به وجود روستاي "پيشت" واقع در نزديکي بندر لافت به عنوان مهد لنج سازان جزيره قشم اشاره کرد و گفت: هم اکنون در حال مستندسازي تاريخ لنج سازي در اين روستا هستيم.
کمالي اذعان داشت: با تهيه اين مستند معلوم خواهد شد که چگونه هنر لنج سازي به صورت تجربي نسل به نسل در ميان مردمان اين روستا منتقل شده است.
اين مقام مسوول در منطقه آزاد قشم عنوان کرد: شواهد تاريخي حاکي از آن است که در گذشتههاي دور پاکستان و کشورهاي حاشيه خليج فارس لنج هاي خود را از اين روستا خريداري ميکردند.
وي تصريح کرد: پس از تهيه اين مستند قصد داريم اين روستا را به عنوان مقصد گردشگري جزيره قشم با موضوع لنج سازي تبديل کنيم.
مدير کل اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري منطقه آزاد قشم اظهار داشت: پيش بيني ميشود با اين اقدام گردشگران خارجي بسياري با هدف آشنايي با صنعت لنج سازي نيز به اين روستا سفر کنند.
وي تاکيد کرد: در تلاش هستيم تا صنعت لنج سازي را به عنوان بخش مهمي از ميراث فرهنگي و معنوي جزيره قشم به جهانيان معرفي کنيم.
کمالي تصريح کرد: اميدواريم اين اقدام علاوه بر معرفي صنعت لنج سازي اين منطقه، نقش مهمي در جذب هر چه بيشتر گردشگران به جزيره قشم ايفا کند.
دانش ساخت و دريانوردي با لنج سنتي خليج فارس در تاريخ ۲۷ نوامبر سال ۲۰۱۱ به عنوان هشتمين اثر ناملموس ايراني به ثبت جهاني رسيد. اين رخداد در ششمين اجلاس ميراث ناملموس سازمان «يونسکو» که در جزيره «بالي» اندونزي برگزار شد صورت گرفت.
بر اساس آثار و شواهد به دست آمده از بندرگاههاي تاريخي ايران در سواحل خليج فارس مشخص شده است که ايرانيان دست کم از زمان عيلاميان از سواحل خليج فارس بهره گيريهاي مختلف داشتهاند. با اين حال اما آن گونه که باستان شناسان مي گويند دقيقترين مدارک در اين رابطه مربوط به دوران بعد از اسلام است. هنوز هم در بسياري از شهرهاي استان بوشهر و هرمزگان صنعت سنتي لنج سازي و تجارت و دريانوردي با لنج برقرار است و لنج سازان (گلافان)، دانش اين صنعت را نسل به نسل در خانوادهها از پدر به پسر منتقل کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]