تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844844527




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اجراي توافق وين براي همه کشورها الزامي است / پاسخ منفي کنگره اشتباه بزرگي خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۵ب.ظ)
عراقچي: اجراي توافق وين براي همه کشورها الزامي است / پاسخ منفي کنگره اشتباه بزرگي خواهد بود موج-معاون حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه گفت: توافق وين مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل قرار گرفته است و به لحاظ حقوق بين الملل اجراي آن براي همه کشورها الزامي است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد عباس عراقچي در گفت و گو با برنامه «من طهران» شبکه خبري العالم، درباره موضوع مربوط به موشک‌هاي ايران و اشاره قطعنامه شوراي امنيت به آن خاطرنشان کرد: قطعنامه در آن بندي که مربوط به موضوع موشکي است از عبارتي استفاده مي‌کند که مشخص است اين يک الزام قطعي و يک الزام حقوقي براي ايران نيست. از ايران خواسته شده که به فعاليت‌هاي مرتبط موشک‌هاي بالستيکي که براي قابليت حمل کلاهک اتمي طراحي شده‌اند، دست نزند و اين به طور طبيعي وجود دارد.
وي يادآور شد: موشک‌هاي جمهوري اسلامي ايران هيچ کدام براي حمل کلاهک هسته اي طراحي نشده‌اند؛ بنابراين به طور کامل خارج از صلاحيت قطعنامه جديد شوراي امنيت هستند و از اين جهت جاي هيچ نگراني نيست.
وي با بيان اين که متن قطعنامه بسيار روشن است، خاطرنشان کرد: قطعنامه به موشک‌هايي اشاره مي‌کند که به طور خاص براي حمل کلاهک هسته اي طراحي شده‌اند و موشک‌هاي ما بدين منظور طراحي نشده‌اند.
معاون وزيرخارجه ايران بيان کرد: متن قطعنامه قبلي (1929) که چند سال پيش صادر شد، فرق مي‌کرد؛ در آنجا به موشک‌هايي که قابليت حمل سلاح دارند، اشاره شده بود؛ که مي‌توان گفت اين عبارت شامل هر دو گروه از موشک‌ها مي‌شد؛ اما قطعنامه جديد صراحت دارد و به صراحت مي‌گويد موشک‌هايي که براي حمل سلاح هسته اي طراحي شده‌اند. و اين روشن است موشک‌هاي ما بدين منظور طراحي نشده‌اند. تمام سيستم موشکي و تمامي موشک‌هاي ما خارج از صلاحيت قطعنامه جديد شوراي امنيت هستند و به هيچ وجه جاي نگراني نيست.
وي افزود: حتي اگر ايران اقدام به آزمايش موشک‌هاي ميان برد کند، حداکثر اين است که اين نقض قطعنامه به حساب مي‌آيد و نه نقض توافق وين. حساب توافق وين به طور کامل از قطعنامه جداست. در توافق وين هيچ اشاره اي به بحث موشکي و محدوديت‌هاي تسليحاتي نشده است و اين‌ها فقط موضوع قطعنامه هستند.
عراقچي گفت: در متن توافق وين حتي به صراحت ذکر شده است که مفاد قطعنامه از مفاد توافق جدا هستند. بنابراين نقض قطعنامه نقض توافق به شمار نمي‌آيد با اين حال ما کما کان معتقد هستيم هرگونه تست موشکي در ايران و هرگونه فعاليت موشکي در ايران از آنجا که براي حمل سلاح‌هاي هسته اي طراحي نشده‌اند، اصولاً در محدوده قطعنامه قرار نمي‌گيرند؛ اگر کسي هم بخواهد اين گونه تفسير کند نهايتاً نقض قطعنامه خواهد بود نه توافق. بنابراين توافق مسلماً نقض نخواهد شد.

موضوع بازرسي از مراکز نظامي حل شده است
معاون حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه درباره موضوع بازرسي مراکز حساس و نظامي ايران گفت: اين موضوع حل شده است و درک مشترک خوبي بين ايران و آژانس درباره آن وجود دارد.
وي يادآور شد: موضوع بازرسي يا دسترسي به مراکز نظامي در دو حوزه مطرح شده بود؛ يکي مسائل مربوط به گذشته که به اصطلاح و به غلط به پي‌ام دي و يا ابعاد احتمالي نظامي مشهور است، در آن خصوص همان روز که توافق وين امضا شد، يک نقشه راه و تفاهم جديدي بين ايران و آژانس امضا شد.
وي گفت: بر اساس ترتيباتي که مربوط به حل و فصل موضوع‌هاي گذشته است، بين طرفين توافق شده و دسترسي به مراکز نظامي در آنجا کاملاً مطرح شده و حل و فصل شده است و جاي هيچ نگراني نيست. درخصوص آينده نيز ايران پروتوکل الحاقي را اجرا خواهد کرد و هر آنچه را که در چارچوب پروتوکل الحاقي آمده است؛ در رابطه با مراکز غيرهسته‌اي که استاندارد معمول بين الملل و متعارف بين الملل است، همان اجرا خواهد شد.
معاون وزيرامور خارجه ايران تاکيد کرد: همانطور که بسياري از کارشناسان معتقد هستند، پروتکل الحاقي لزوماً دسترسي به مراکز نظامي را ايجاب نمي‌کند بلکه در قالب روندهاي خاصي که خود پروتوکل و توافق وين مشخص کرده است، در آن قالب قرار خواهد گرفت و در اين خصوص هم فکر مي‌کنيم که چيزي فراتر از قوانين بين الملل نخواهد بود و جاي نگراني وجود ندارد.

هر دو طرف دراين توافق برنده شده‌اند
وي درباره نگاه کلي به توافق ايران و 5+1 تصريح کرد: اين از ابتدا يک بازي برد برد بوده و هر دو طرف در آن برنده شده‌اند؛ دو طرف خواسته‌هايي داشته‌اند که به اين خواسته‌ها کم و بيش رسيده‌اند. و هرکدام براي رسيدن به خواسته‌هاي خودشان، امتيازهايي دادند. خواسته اصلي طرف مقابل ما اين بود که مطمئن شود سلاح هسته اي در ايران وجود ندارد و در آينده نيز وجود نخواهد داشت.
عضو برجسته تيم مذاکره کننده هسته اي ايران در مذاکرات وين گفت: با انعطافي که جمهوري اسلامي ايران در پذيرش برخي از محدوديت‌ها يا در پذيرش برخي از نظارت‌ها از خود نشان داد، اين اطمينان را به طرف مقابل داديم؛ بنابراين طرف مقابل ما به خواسته خودش که همان اطمينان از برنامه هسته اي ايران بوده است، رسيده است. در مقابل خواسته ايران نيز اين بوده است که برنامه صلح آميز هسته اي خودش را از جمله غني سازي را ادامه دهد، شوراي امنيت اين برنامه را به رسميت بشناسد. به برنامه هسته اي ايران مشروعيت بدهد که اين اتفاق افتاد.
عراقچي تصريح کرد: قطعنامه اخير شوراي امنيت براي اولين بار در تاريخ اين شورا برنامه غني سازي در يک کشور در حال توسعه را به رسميت شناخته و از همه کشورها خواسته تا با آن همکاري کنند.
وي گفت: در عين حال خواسته ما اين بوده است که همه تحريم‌ها برداشته شود که اين هم محقق مي‌شود؛ تحريم‌هاي اقتصادي و مالي در روز اجرايي شدن توافق برداشته خواهد شد. قطعنامه شوراي امنيت تمام شش قطعنامه قبلي را ملغي کرد؛ بنابراين ما به خواسته‌هاي خود رسيديم. و طرف مقابل نيز به خواسته خود رسيد. هر دوطرف برنده هستند هر دوطرف امتيازاتي دادند و هر دوطرف امتيازاتي گرفتند. بايد به عنوان يک بازي بردبرد به آن نگاه کرد و اين مي‌تواند يک الگويي براي ديگر مسائل چه در منطقه و چه در سطح بين الملل باشد که مي‌توان از طريق گفتگو و راه حل بردبرد به تفاهم رسيد.
معاون وزير امور خارجه ايران در خصوص اظهارنظر يکي از سناتورهاي آمريکايي خطاب به جان کري که گفته است ايران سرتان کلاه گذاشته است، گفت: ما در ادبيات ديپلماتيک ترجيح مي‌دهيم از کلمات درست استفاده کنيم، به نظر من درست آن است که هر دو طرف به خواسته خود رسيدند.

توافق وين براي همه کشورها الزام آور شده است
عراقچي اظهار کرد: توافق وين مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل قرار گرفته است؛ به لحاظ حقوق بين الملل اجراي آن براي همه کشورها الزامي است. البته در آمريکا طبق قوانين داخلي آن‌ها، حقوق داخلي آن کشور بر الزامات بين المللي تفوق دارد و لذا روال قانوني آن بايد طي شود و کنگره بايد نظر خود را در اين خصوص اعلام کند. در ايران نيز بايد روال قانوني طي بشود و بعد از اينکه اين روال قانوني طي شد و به تصويب نهايي رسيد، براي دولت ايران لازم الاجرا خواهد بود. ما منتظر هستيم که اين مراحل طي شود و فکر مي‌کنيم حداکثر ظرف دو ماه يا دو ماه و نيم آينده اين امور انجام شود و اگر روال قانوني در همه کشورها مثبت بود، قدم بعدي شروع خواهد شد و توافق به اجراي خود نزديک مي‌شود.
اين ديپلمات ايراني در پاسخ به اين سؤال که آيا در قوانين بين الملل اين تفاهم با ايران به يک توافق تبديل شده است، گفت: بله الان اين توافق وجود دارد و شوراي امنيت نيز آن را تأييد کرده است ولي بسياري از قوانين بين المللي بايد روال قانوني در داخل کشورها را طي کنند؛ به عنوان مثال همين پروتوکل الحاقي يک قانون بين المللي است و ما هم امضا کرديم اما تا وقتي که مجلس شوراي اسلامي تأييد و تصويب نکند براي دولت ايران لازم الاجرا نيست و به همين دليل است که اگر توافق اجرايي بشود پروتوکل الحاقي را داوطلبانه اجرا مي‌کنيم تا زماني که مجلس شوراي اسلامي آن راتاييد کند. توافق وين نيز همين گونه است بايد روال قانوني در کشورها طي شود. دولت امريکا اين کار را از طريق کنگره دارد انجام مي‌دهد و ما هم از روالي که خودمان خواهيم داشت، اين کار را انجام خواهيم داد. بايد صبر کرد تا کار انجام شود.

پاسخ منفي کنگره اشتباه بزرگي خواهد بود
معاون وزير امور خارجه ايران در باره احتمال مخالفت کنگره آمريکا و برداشته نشدن تحريم‌ها، بيان کرد: اجازه بدهيد ببينيم اين اتفاق مي‌افتد يا خير و بعد تصميم بگيريم. مسلماً اين يک اشتباه بزرگي از طرف کنگره خواهد بود واعتبار بين المللي دولت امريکا را زيرسوال خواهد برد و حتماً مشروعيت تحريم‌هايي را که وجود دارد از بين خواهد برد. با اين حال من ترجيح مي‌دهم صبر کنيم و ببينيم که تصميم نهايي کنگره امريکا چه خواهد بود همانطور که بايد صبر کنيم تا روال قانوني درايران هم طي شود.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا در اين صورت ايران به برنامه هسته اي خود قبل از توافق بازخواهد گشت گفت: نمي‌توان از الان قضاوت کرد اجازه بدهيد کماکان خوشبين باشيم که اين توافق مورد تأييد همه طرف‌ها قرار خواهد گرفت.
وي درخصوص وضعيت بررسي اين توافق در مجلس شوراي اسلامي، گفت: مجلس شوراي اسلامي خيلي با دقت و با وسواس در حال بررسي اين توافق هستند. جلسات متعددي گذاشته شده و گذاشته خواهد شد که در اين خصوص بررسي صورت بگيرد. اقاي دکتر ظريف و اقاي دکتر صالحي در اولين جلسه توضيحات کامل ارائه کردند.

مجلس شوراي اسلامي با دقت توافقنامه را بررسي مي‌کند
عراقچي افزود: هفته گذشته من در کميسيون امنيت ملي حضور پيدا کردم و فردا جلسه بعدي خواهد بود اين جلسات ادامه خواهد داشت تا وقتي که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به يک برداشت واقعي و دقيق از اين توافق برسند و بتواند نظر خودشان را اعلام کنند البته شوراي عالي امنيت ملي کشور هم در اين خصوص دخيل است من فکر مي‌کنم در هر نظام مبتني بر مردمسالاري و دمکراسي مسائلي که به سرنوشت کشور مربوط مي‌شود بايد از طريق نمايندگان مردم و از طريق روال‌هاي قانوني که پيش بيني شده خيلي به دقت و با جديت بررسي شود و اگر منافع کشور و مصالح مردم درآن تشخيص داده شد به تأييد برسد و اگر نه که رد شود.
وي يادآور شد: اين رول و اين مسير الان در ايران طي مي‌شود و وزرات خارجه به سهم خودش در همه اين جلسات شرکت خواهد کرد و توضيح خواهد داد و از توافق دفاع خواهد کرد ولي تصممي نهايي را به هر حال نمايندگان مردم يا شوراي عالي امنيت ملي کشور اتخاذ خواهند کرد.

حضور بازرسان آمريکايي را نپذيرفتيم
معاون امور حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه درباره ورود بازرسان آمريکايي به ايران گفت: ما حضور بازرسان امريکايي را در بين بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي هيچ وقت نپذيرفتيم توافق وين هم تصريح دارد که آژانس بازرساني را که براي بازرسي در ايران معرفي مي‌کند، بايد از بين کشورهايي باشند که تهران با آن‌ها رابطه ديپلماتيک دارد؛ بنابراين در آينده هم امکان حضور بازرسان امريکايي وجود نخواهد داشت.

اختلاف‌هاي ايران و آمريکا عميق است
وي درباره آينده روابط ايران و آمريکا بيان کرد: در اين مورد من خيلي خوشبين نيستم البته اين مسلم هست که يکي از مسائل و اختلافات بين ايران و امريکا که موضوع هسته اي بود، به نوعي حل و فصل خواهد شد اما مسائل بين ما و امريکا فقط همين يک مورد نيست، دو کشور اختلافات بسيار جدي تر، عميق تر و تاريخي تري دارند که حل آن‌ها به اين آساني شايد صورت نگيرد، ما با آمريکا در مسائل منطقه و مربوط به نظام سلطه و خيلي از مسائل ديگر اختلافات اساسي و بنيادين داريم و من به شخصه چشم انداز نزديکي را براي ايجاد روابط بين ايران و امريکا مشاهده نمي‌کنم.

همکاري با 5+1 در فعاليت‌هاي هسته اي آينده ايران
عراقچي درباره آينده همکاري‌هاي ايران با کشورهاي 5+1 بيان کرد: در سه موضوع در ظرف چند ماه آينده همکاري‌هاي خوبي را انشا الله با روسيه و چين خواهيم داشت موضوع اول اراک است که با همکاري چين و بقيه اعضاي 5+1 که علاقه مند باشند بحث مدرنيزه کردن راکتور موجود اراک تصميم گيري و انجام خواهد شد.
وي يادآور شد: درچارچوب يک مشارکت بين المللي راکتور آب سنگين اراک به يک راکتور آب سنگين مدرن‌تر تبديل خواهد شد که در عين حال پلوتونيوم کمتري را توليد مي‌کند و خطر کمتري دارد. اين همکاري بين ايران و چين و بقيه کشورهاي 5+1 که علاقمند باشند انجام مي‌شود.
وي گفت: ظرف چند ماه آينده در دو موضوع توليد ايزوتوپ‌هاي پايدار و صادرات و واردات اورانيوم غني شده با روسيه همکاري خواهيم داشت.
وي با بيان اينکه توليد ايزوتوپ‌هاي پايدار قرار است در فردو انجام شود و بر طبق توافق وين فردو به يک مرکز هسته اي فيزيک و فناوري تبدلي خواهد شد، افزود: توليد ايزوتوپ‌هاي پايدار براي مصارف پزشکي کاربرد زيادي دارد و تعدادي از سانتريفيوژهاي موجود در فردو به اين امر اختصاص پيدا خواهد کرد و در اين زمينه اين فناوري خاص بين ايران و روسيه همکاري مي‌شود.
معاون حقوقي و بين الملل وزير امور خارجه ايران يادآور شد: براساس توافق وين، ايران به عنوان يک صادر کننده مواد غني شده به رسميت شناخته شده و ما درقبال دريافت اورانيوم طبيعي، اورانيوم غني شده خود را صادر خواهيم کرد و در حقيقت هرچقدر مواد غني شده به خارج صادر شود معادلش به صورت مواد طبيعي به کشورباز مي‌گردد.
وي افزود: در اين خصوص مذاکراتي با مسکو انجام شده که اين معامله صادرات و واردات را با روسيه انجام دهيم که اين مذاکرات کما کان ادامه دارد و ممکن است در اين خصوص هم به جمع بندي برسيم که مواد ذخيره شده اورانيوم غني شده خود را به روسيه صادرکنيم و قبل از آن اورانيوم طبيعي يا کيک زرد را به کشور وارد کنيم.

گسترش همکاري با اروپا و تلاش براي حل مشکلات
معاون وزيرامورخارجه کشورمان درباره رقابت مقام‌هاي عاليرتبه کشورهاي اروپايي براي سفر به ايران، بيان کرد: نمي‌توانم يا نمي‌خواهم بگويم يک روابط عادي و نرمالي برقرار خواهد شد؛ ولي به هر حال زماني که يکي از مشکلات عمده در مساله هسته اي حل شود طبيعتاً راه براي همکاري جديدتر و صفحه جديد از روابط بين ايران و کشورهاي اروپايي باز مي‌شود. حتماً ما شاهد تبادلات بيشتر اقتصادي و سياسي بين ايران و کشورهاي اروپايي خواهيم بود
وي با بيان اين که با برداشته شدن تحريم‌ها طبيعتاً امکان همکاري‌هاي اقتصادي در حوزه‌هاي مختلف به خصوص حوزه انرژي ايجاد خواهد شد، افزود: کشورهاي اروپايي هم نسبت به اين امر ابراز علاقه کردند و نمونه‌اش در سفرهايي هست که انجام شده يا قرار است انجام شود.
وي گفت: اين به اين معني نيست که همه مشکلات فيمابين حل شده است. ما کما کان با کشورهاي اروپايي هم اختلاف نظرهايي در خصوص مسائل مختلف خواهيم داشت؛ ولي به هر حال سعي مي‌کنيم از راه هاي سياسي به حل اين مسائل بپردازيم، همکاري‌هاي اقتصادي هم در سايه رفع تحريم‌ها گسترش پيدا خواهد کرد.

سابقه کشورها به آينده روابط اثر گذار است
وي درباره موضع افراطي برخي کشورها نظير فرانسه دربحث مذاکرات با ايران، تبليغات رسانه اي آن‌ها و اثرات آن بر آينده روابط طرفيق، خاطرنشان کرد: ما در تنظيم روابط خود با کشورهاي ديگر مجموعه عوامل مختلفي را مد نظر قرار مي‌دهيم سابقه همکاري‌هاي در گذشته نوع مشارکت در بحث‌هاي موجود و اختلافات يا مشارکت يا اشتراکاتي که در مسائل منطقه مسائل بين المللي مسائل دو جانبه همه اين‌ها عواملي هست که رابطه ما را با يک کشور تنظيم مي‌کند. با فرانسه رابطه پر فراز و نشيبي داشته‌ايم به هر حال مشکلات و همکاري‌هايي در گذشته وجود داشته است.
عراقچي گفت: طبعاً به عنوان وزارت امور خارجه از گسترش همکاري‌ها و رايزني‌ها با همه کشورهايي که با آن‌ها رابطه داريم استقبال مي‌کنيم ولي نگراني‌هاي خود را در سفرها ابراز خواهيم کرد.
وي يادآور شد: اختلاف نظرها و سابقه اي که از بعضي از اين کشورها داريم بر روابط آينده تأثير خواهد گذاشت. با اين حال روابط ديپلماتيک يک جريان سيال است. ما اشتراکات و اختلاف نظرهايي با کشورهاي مختلف از جمله فرانسه داريم که تلاش مي‌کنيم در طول مراودات ديپلماتيک اختلاف نظرها را کمتر و اشتراکات را بيشتر کنيم؛ ولي به هر حال عوامل مختلفي که درروابط ايران و فرانسه در گذشته وجود داشته يا الان وجود دارد تأثيرات خود را بر روابط اتي خواهد گذاشت اين درباره هر کشور ديگري هم صادق هست.
وي درباره تقويت روابط اقتصادي ايران و غرب، خاطرنشان کرد: براي گسترش روابط اقتصادي آنچه که مدنظر داريم منافع ملي کشور و منافع مردم است. بازارهاي ايران به طور اتوماتيک به روي هر کشوري باز نخواهد شد حتي کشورهاي اروپايي و کشورهاي که رابطه قديمي با آن‌ها داريم. مسلماً دولت جمهوري اسلامي ايران در ايجاد و گسترش روابط اقتصادي آنچه که در نظر دارد فقط منافع ملي کشور و منافع مردم است و دقت کافي در اين خصوص صورت خواهد گرفت.

چين و روسيه در مذاکرات نقش سازنده داشتند
معاون وزارت امور خارجه ايران درباره نقش روسيه و چين در مذاکرات هسته اي طي يک دهه گذشته تصريح کرد: روابط ما با روسيه و چين، قديمي و دامنه داربوده و همکاري‌هاي گسترده اي بين ايران و روسيه و ايران و چين وجود دارد. از نقشي که اين دو کشور در جريان مذاکرات هسته اي در طول ده سال گذشته ايفا کرده‌اند ناراضي نيستيم. فکر مي‌کنيم که درمجموع نقش مثبت و سازنده اي را ايفا کرده‌اند درطول مذاکرات 5+1 روسيه و چين ديدگاه‌هاي مثبت و سازنده اي داشتند و نقش آن‌ها درمجموع سازنده بود. به هر حال در برخي موارد آن‌ها هم منافع ملي و اقتضائات سياسي خودشان را دنبال مي‌کردند که از نظر ما طبيعي است ولي درمجموع روسيه و چين نقش سازنده و مثبتي در مذاکرات ايفا کرده‌اند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن