واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۲ب.ظ)
موسوعه علمي کلمات و دايرة المعارف امام حسين(ع) در قم تدوين مي شود موج - قم - به همت مؤسسه مطالعات تخصصي نهضت حسيني «وارث الانبيا(ع)»، موسوعه علمي کلمات و دايرة المعارف الفبايي امام حسين(ع) در قم تدوين مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، مدير مؤسسه وارث الانبيا(ع) در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: رسالت اين موسسه انجام امور علمي، پژوهشي و تحقيقاتي پيرامون نهضت امام حسين(ع) مي باشد که تا به امروز فعاليت هاي مناسبي در اين زمينه صورت پذيرفته است.
وي ابراز داشت: «موسوعه کلمات امام حسين(ع)» و «دايرة المعارف الفبايي امام حسين(ع)» دو پروژه علمي، پژوهشي و تحقيقاتي جديد اين موسسه است که توسط گروه هاي گوناگون علمي در حال انجام مي باشد.
حجت الاسلام رافد التميمي به معرفي موسوعه کلمات امام حسين(ع) پرداخت و گفت: اين پروژه علمي و تحقيقاتي بزرگ، با برنامه زمان بندي 5 ساله از دو سال گذشته فعاليت خود را آغاز کرده است.
مدير مؤسسه وارث الانبيا ادامه داد: در اين پروژه کلماتي که مجموعه دارالحديث پيش از اين جمع آوري کرده بود را در اختيار گرفته و با منابعي که داشتيم، آن را افزايش و از مصادر گوناگون، کلمات ديگر را استخراج و در پايان تمام کلمات موضوع بندي شد.
وي خاطرنشان ساخت: در اين موضوع بندي، کلمات امام حسين(ع) مرتبط با علوم پزشکي، تاريخ، اجتماعي، فقه، عرفان، کلام، فلسفه و... به صورت فايلي خاص درآورده شده و براي بررسي بيشتر در اختيار متخصصين آن رشته قرار مي گيرد تا اگر نواقص يا کاستي هايي داشت، تکميل و برطرف شود.
حجت الاسلام و المسلمين التميمي اذعان داشت: در حال حاضر اين موسوعه داراي 35 موضوع اصلي و بيش از 10 هزار نکته و موضوع فرعي پيرامون امام حسين(ع) بوده و اين نکات کماکان در حال افزايش مي باشند.
مدير مؤسسه وارث الانبيا در بخش ديگري از گفت وگو به معرفي «دايرة المعارف الفبايي امام حسين(ع)» پرداخت و گفت: موضوعات اين مجموعه علمي نفيس و ارزشمند، حول محور نهضت امام حسين(ع) و به صورت کاملا مدخل بندي شده و هر مدخل حاوي چندين مقاله علمي، در حال تدوين و تکميل مي باشد.
اين محقق و پژوهشگر تصريح کرد: در اين دايرة المعارف جامع و کامل، تمام مفردات، مفاهيم و اشخاص مرتبط با کربلا، دسته بندي و اطلاعات هر روز در حال تکميل است و به دليل فراواني اطلاعات و گستردگي فعاليت، زماني براي اتمام آن مشخص نمي توان کرد.
وي اظهار داشت: در حال حاضر اين دايرة المعارف داراي صدها مدخل علمي و دسته بندي الفبايي مي باشد.
حجت الاسلام و المسلمين التميمي در پايان ابراز داشت: اميدوارم به برکت نام حضرت سيدالشهدا(ع) بتوانيم با استفاده از ظرفيت غني شيعه، گام هاي علمي، پژوهشي و تحقيقاتي ارزشمندي در زمينه شخصيت نوراني امام حسين(ع) برداشته و بخشي از نواقص را جبران نماييم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]