واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارتش پاکستان: از توطئه های خارجی علیه بزرگترین طرح اقتصادی کشور با خبریم اسلام آباد - ایرنا - فرمانده ارتش پاکستان روز گذشته با سفر به ایالت بلوچستان و بازدید از مراحل احداث بزرگترین طرح اقتصادی تاریخ این کشور یعنی راهروی اقتصادی چین-پاکستان، در اظهاراتی هشدارگونه اعلام کرد: از توطئه های رقبای خارجی علیه بزرگترین طرح اقتصادی کشورمان با خبریم.
ارتش پاکستان با صدور بیانیه ای که نسخه ای از آن در اختیار خبرنگار ایرنا قرار گرفت، اعلام کرد: ژنرال "راحیل شریف" در جریان بازدید از این طرح و مناطق مختلف ایالت بلوچستان تاکید کرد که پاکستان ضمن این که از تلاش های برخی رقبا برای ضربه زدن به این راهروی اقتصادی خبر دارد اما به هر قیمتی این طرح عظیم را پیش خواهد برد و تکمیل خواهد کرد.
فرمانده ارتش پاکستان گفت : نیروهای مسلح این کشور حاضرند هر بهایی را برای احداث و تکمیل این طرح بزرگ و نیز توسعه بندر گوادر در ایالت بلوچستان بعنوان بخشی از این طرح بزرگ اقتصادی بپردازند و این طرح ها به هر قیمتی، اجرا و تکمیل خواهد شد.
عالی ترین مقام ارتش پاکستان همچنین با اشاره به موضوع مبارزه با تروریسم تاکید کرد که نیروهای مسلح این کشور بدون تبعیض قائل شدن میان گروه های مختلف تروریستی، مبارزات خود را تا نابودی کامل آنان ادامه خواهد داد.
هند اصلی ترین رقیب منطقه ای پاکستان محسوب می شود و اگرچه در اظهارات روز گذشته ژنرال راحیل شریف بطور مشخص نامی از هند برده نشد، اما برخی مسوولان و مقامات پاکستان هند را متهم به تلاش برای کارشکنی و ضربه زدن به طرح 46 میلیارد دلاری راهروی مشترک اقتصادی چین و پاکستان می دانند.
پکن قراردادهای متعددی در مجموع به ارزش 46 میلیارد دلار برای احداث این راهروی اقتصادی از بندر گوادر در جنوب پاکستان تا منطقه سین کیانک چین که با مناطق شمال شرقی پاکستان هم مرز است، با اسلام آباد امضا کرده است و این راهروی اقتصادی به لحاظ اهمیت، حکم یک شاهرگ و شریان حیاتی برای اقتصاد چین و البته اقتصاد پاکستان خواهد داشت.
با احداث و تکمیل نهایی این راهروی اقتصادی که متشکل از خطوط حمل و نقل جاده ای، ریلی و خطوط لوله انتقال انرژی خواهد بود و حدودا 15 سال زمان خواهد برد، ، کشتی های نفتکش و باربری چین برای دسترسی به کشورهای نفت حوزه خیلج فارس و حتی برای دسترسی با بازارهای مصرف این منطقه، منطقه خاورمیانه، اروپا و آفریقا، دیگر مجبور نخواهند بود مسیر 13 هزار کیلومتری آب های اقیانوس هند را تا بندر شانگهای طی کنند و با اجرای طرح یاد شده، این مسیر با کاهش 10 هزار کیلومتری، تنها به حدود 3 هزار کیلومتر خواهد رسید. کشتی های چین در بندر گوادر لنگر خواهند انداخت و کالاها از طریق خاک پاکستان به چین و بالعکس حمل خواهد شد.
آساق**1723
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]