محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832995957
معیدفر: قرار نیست فقط نگاه کالبدی به احیای بافتهای فرسوده داشتهباشیم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: معیدفر: قرار نیست فقط نگاه کالبدی به احیای بافتهای فرسوده داشتهباشیم
معیدفر: قبل از ورود مهندسان و پیمانکاران به بافت ابتدا باید جامعهشناسان، مردمشناسان و کسانی که میتوانند مسائل مردم را در ابعاد مختلف بشناسند، به همکاری برای احیا بافت دعوت کنند. بنابراین بحث توانمندسازی از اینجا است.
آفتاب : دکتر سعید معیدفر،جامعهشناس و مشاور اجتماعی وزیرراه و شهرسازی میگوید: تاکید بر زنان در عملیات احیای بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی یک تاکید واقعبینانه است چون امروز همین زنان هستند که در محلات، جلسات دورهمی مذهبی، خیریهای و کمک به همنوعانشان دارند و از جهت دیگر میدانیم در این بافتهای مسئلهدار، بیشتر کسانی که آز آن وضعیت آسیب میبینند زنان، کودکان و سالخوردگان هستند.»
این دانشیار ۵۹ ساله بازنشسته دانشگاه تهران در گفتگویی که پیش رو دارید به زوایای اجتماعی تفاهمنامهای پرداخته است که ماه قبل بین وزارتخانه راه و شهرسازی و معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری منعقد شدهاست.
پس از آنکه وضعیت زنان در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی دو بار در شورای اجتماعی کشور مورد بررسی قرار گرفت قرار شد با امضا تفاهمنامهای میان معاونت زنان و خانواده رییسجمهوری و وزارت راه و شهرسازی وضعیت زنان را در سکونتگاه های غیررسمی ساماندهی شود. مشروح گفتگو با دکترمعیدفر را در ادامه میخوانید:
* آقای دکتر معیدفر وزارت راه و شهرسازی، و معاونت زنان و خانواده تفاهمنامهای برای همکاری مشترک در مورد توانمندسازی زنان در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده منعقد کردهاند، فکر میکنید وزارت راه و شهرسازی چگونه در این کار وارد میشود و میتواند چه نقشی بر عهده بگیرد؟
من در جزئیات این تفاهمنامه نیستم ولی به هر حال رویکرد جدید شرکت عمران و بهسازی این است که برای احیا بافتهای فرسوده و اسکان غیررسمی به جای اینکه نگاه کالبدی داشته باشیم و صرفا فرسودگی در ساختمانها یا نبود برخی از فرصتها برای دسترسی به خدمات را در نظر بگیریم، فرسودگی در ابعاد دیگر را هم ببینیم. یک بخش اساسی این است که این بافتها درست است که در کالبد دچار مشکلاتی هستند اما آیا واقعاً از نظر به اصطلاح اجتماعی، اقتصادی هم دچار ضایعات و مشکلات هستند و نکته بعدی این است که اگر هم چنین باشد قاعدتاً برای احیا آن بافت ما نیازمند آن هستیم که با مشارکت خود ساکنان و یا کسانی در آنجا صاحب نفوذ هستند، آن بافت را احیا کنیم. صرف اینکه جایی نوسازی شود، ممکن است نه تنها مشکلات مردم را حل نکند؛ بلکه ممکن است مشکلات متعدد دیگری را بیافزاییم. بنابراین تاکید بر این است که ما قطعاً اگر تشخیص میدهیم در آن مکانها سرمایههای اجتماعی مشکل دارد یا زمینه مشارکت در جامعه برای احیا بافت نه فقط کالبدی، بلکه در همه زمینههایش ضعیف است، اولین کاری که میتوانیم انجام دهیم توانمندسازی ساکنان مکان یا محل است. پس باید فرصتهایی فراهم شود تا زمینههای همکاری جمعی و اجتماعی برای احیا بافت به وجود بیاید.
*درواقع عمده کسانی که بیشترین زمان را در این بافتهای فرسوده میگذرانند زنان و کودکان هستند. مردان عموما برای کار از محل خارج میشوند و شامگاه برمیگردند. آثار بافت فرسوده بر زنان و کودکان است. در چنین شرایطی برای احیای بافت فرسوده چگونه باید وارد شد که بتوان جریان اجتماعی داخلی و خارج از محل را به نفع احیا پیش برد؟
در آن مکانها به دلایل مختلفی که یکی از آنها ممکن است اقتصادی باشد و ضعف بنیه اقتصادی آن بافت را دچار فرسودگی کند. اما مهمتر از آن همانطور که اشاره کردم همکاریهایی است که در آن محل باید اتقاق بیافتد تا اگر یک به اصطلاح حرکتی به سوی احیا آن به اصطلاح بافت از سوی نهادهای عمومی و دولتی مطرح شود، به سرعت بتواند به صورت یک جریان اجتماعی دربیاید و در ابعاد دیگر هم آن بافت بهبود پیدا کند. بنابراین بحث از توانمندسازی دیگری است که شرکت عمران و بهسازی دارد و معتقد است قبل از ورود مهندسان و پیمانکاران به بافت ابتدا باید جامعهشناسان، مردمشناسان و کسانی که میتوانند مسائل مردم را در ابعاد مختلف بشناسند، به همکاری برای احیا بافت دعوت کنند. بنابراین بحث توانمندسازی از اینجا است. حالا در مورد این توانمندسازی، چرا زنان اهمیت دارند؟ معمولا تاکید بر این است که خوشبختانه امروز زنان نقش بسیار عمدهای در مشارکت اجتماعی پیدا کردهاند و در اغلب فعالیتهای اجتماعی، خیریهای، انجمنها، نهادهای مدنی و حتی در عرصه عمومی در محلات و مکانهای مختلف شهری، بیشتر همکاریهای زنان را در فعالیتهای اجتماعی میبینیم، آنها هستند که بیشتر استقبال میکنند؛ بیشتر اقدام میکنند. بنابراین از یک جهت تاکید بر زنان یک تاکید واقعبینانه است چون امروز حتی همین زنان هستند که در محلات جلسات دورهمی مذهبی، خیریهای و کمک به همنوعانشان دارند و از جهت دیگر میدانیم در این بافتهای مسئلهدار، بیشتر کسانی که آز آن وضعیت آسیب میبینند زنان، کودکان و سالخوردگان هستند. کودکان که قاعدتاً خیلی در یک پیشبینی کوتاهمدت نمیتوان برای آنها اقدامی انجام داد؛ مگر بهبود شیوههای تربیتی که جای خود دارد. بنابراین زنان از جهت آسیبپذیریشان در این بافتها و مکانهای مسئلهدار میتواند شیوهی مناسبی باشند که با توانمندسازی آنها اقدامی موثر برای احیا بافت انجام داد.
*به نظر شما علاوه بر وزارت شهرسازی و معاونت زنان که این تفاهمنامه را امضا کردند به نظر شما چه نهادهایی دیگری میتوانند در این مسئله ورود پیدا کنند و برای کاهش آسیب دولت میتواند چه خدمات اجتماعی بدهد که این آسیب کاهش پیدا کند؟
فکر میکنم اگر که در کنار دولتها، نهادهای مدنی بتوانند در عرصه ملی وارد شوند. ما یک نوع NGOها و یک نوع CBOها داریم. NGOها در یک گستره ملی همان مشارکت های مردم هستند وCBO ها در واقع همان نهادهای محلی هستند. برای احیاCBOها یا به اصطلاح توانمندسازی آنها، NGOها میتوانند کمک موثری داشته باشد. دولتمردان باید بتوانند همکاری NGOها را برای این اقدام جلب کنند و خصوصاً همین طور که اشاره کردم در این NGOها زنان نقش بسیار مهمی در حوزه آسیبدیدگان اجتماعی ایفا میکند و قاعدتاً مداخله آنها میتواند بسیار کارساز باشد.
*اما دولت چه کاری میتواند انجام دهد؟
در دنیا بحث از این است که دولت باید بیشتر یک نهاد تسهیلگر باشد اگر به عنوان یک نهاد مداخلهگر باشد؛ خیلی نتایج مشعشعی از آن بهدست نمیآید. در این بافتهای فرسوده، جاهایی که دولتها خواستهاند خودشان رأساً وارد شوند خیلی نتایج مفیدی به دست نیامدهاست. در واقع اگر به عنوان تسهیلگر وارد شود تاثیر میگذارند مثلا اگر یک به اصطلاح یک جریان اجتماعی برای احیا بافت ایجاد شود با کمک خود مردم، NGOها وCBO ها و توانمند ساختن آنها، دولت میتواند در چهارچوب چنین همکاریهای مدنی، تسهیلات لازم را خصوصاً در بعد بودجهای یا بعد وام به عهده بگیرد و قاعدتاً این سرمایه به شدت میتواند موثر واقع شود. دولتها در عین حال میتوانند برخی از موانع را هم از جلوی پا بردارند مانند موانع قانونی، حقوقی و اداری. در عین حال مثلاً الان ممکن است موانعی را داشته باشیم در جامعه خودمان برای فعالیتهای نهادهای مدنی یا نهاد عمومی دولت ها باید بتواند این موانع را برطرف بکنند در عین حال ممکن است در قوانین و مقررات بعضاً مسائلی برای توانمندسازی زنان، بافت فرسوده و مشارکت مدنی باشد که باید تا حد زیادی مرتفع شود. بنابراین من نقش دولتها را بیشتر یک نقش تسهیلگر میبینم و معتقدم اگر مداخله مستقیم انجام شود میتواند چرخه مشکلات و آسیبها را تشدید کند. کما اینکه سالها است در یک چنین وضعیتی گرفتار شدهایم و این مداخله مستقیم دولت در زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه نه تنها مشکلات را حل نکرده است؛ بلکه پیچیدهتر کرده است و متاسفانه امروز میبینیم که دستاورد این مداخلات به چه شکلی است. رویکرد وزارت راه و شهرسازی و خصوصاً شرکت عمران و بهسازی، صرفنظر از پروژههایی که از قبل اجرا شده این بوده که تا آنجا که ممکن است به عنوان یک نهاد تسهیلگر عمل کند و از بقیه نهادهای دولتی مثل شهرداریها، استانداریها و آنهایی که مرتبطاند با موضوع نیز انتظار میرود ضمن همکاری با یکدیگر بتوانند تسهیلگر خوبی برای یک جریان اجتماعی موثر در جهت بهبود بافت باشند.
*عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی گفته است: آمادگی دارد علاوه بر رفع مشکلات زنان و خانواده در حوزه فعالیتهای شهرسازی، مشکلات این قشر جامعه را برطرف کند. این به چه معنا خواهد بود و در عمل منتظر چه وقایعی باید باشیم؟
ما قاعدتاً در حوزه وزارت راه و شهرسازی، مسئولیتهای خاص خودمان را داریم و در چهارچوب مسئولیتها باید عمل کنیم، یعنی ممکن است برخی از اقدامات در مورد زنان باشد که چندان ربطی به حوزه مسئولیتها و وظایف وزارتخانه نداشته باشد مثلاً به عهدهی نهادهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط باشد. وزارتخانه در حوزه وظایفش با نهادها با وزارتخانه یا دستگاههای دیگری که میتواند نقشی را ایفا کنند میتواند تفاهمنامه و موافقتنامههای مشترک داشته باشد مثلاً اگر جایی احساس میکنیم که برای حل مسکن آسیبدیدگان باید کاری انجام دهیم میتوانیم با وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی همکاری داشته باشد که این کار هم انجام گرفتهاست و تفاهم نامه صورت گرفتهاست یا اگر برای جوانان بخواهیم اقدامی انجام دهیم مسلماً باید این همکاری را با وزارت ورزش و جوانان دنبال کنیم یا در حوزه دیگر مثل همین تفاهمنامهای که با معاونت بانوان ریاست جمهوری امضا شدهاست، حاکی از این است که ما برای اقدام، احساس کردیم که باید این همکاری بین این دو نهاد به وجود بیاید و ممکن است این ارتباط و همکاری با نهادهای دیگر انجام شود. ذهنیت ما نسبت به اصلاح و حل مسائل زنان و بقیه اقشار جامعه در حوزه مسئولیتهای خودمان، مسلماً باید با همکاری نهادهای مسئول اتفاق بیافتد.
منبع: کلید ملی
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
ضرورت نگاهي دوگانه به گستره بافتهاي فرسوده کشور/ ۵۴ هزار هکتار سکونتگاه غير رسمي داريم
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۱۱ ۱۳ق ظ ضرورت نگاهي دوگانه به گستره بافتهاي فرسوده کشور ۵۴ هزار هکتار سکونتگاه غير رسمي داريم موج - معاون وزير راه و شهرسازي گفت ضروري است که نگاهي دوگانه به گستره بافتهاي فرسوده در کشور داشته باشيم به گزارش خبرگزاري موج محمد سعيد ايزدي معاون وزير راه و شهراحیای خانهبهخانه بافتهای فرسوده با بسترهای مناسب اقتصادی
قالیباف مطرح کرد احیای خانهبهخانه بافتهای فرسوده با بسترهای مناسب اقتصادی قالیباف اظهار داشت احیای بافت فرسوده خانه به خانه و پلاک به پلاک است و باید در مقیاس یک یکم و به معنای خانه به خانه پیگیری شود به گزارش خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان قوام بافتهای فرسوده امسال سر و سامان میگیرد
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴ ۴۷ مدیرکل دفتر توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی کشور گفت تلاش داریم با تشکیل کارگروه ویژه با بانک مرکزی از طریق منابع بانکی یا سایر منابع در اختیار دولت به مساله وامهای بانکی بافتهای فرسوده سر و سامان بدهیم نریمان مصطفایی در گفتوگو با خبخودم را به برانکو ثابت کنم تا ترکیب پرسپولیس قرار بگیرم / فقط قهرمانی
مسلمان خودم را به برانکو ثابت کنم تا ترکیب پرسپولیس قرار بگیرم فقط قهرمانی مهاجم تیم فوتبال پرسپولیس گفت 90 درصد مشکل چشمم حل شده و با شروع رقابت های لیگ بعید است مشکلی داشته باشم به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز محسن مسلمان درباره اردوی تیم پرسپولیس در ترکیه اظهار داشت &laنگاهی به مجموعه شعر «قرار» غزل اخلاقی به جای غزل کافیشاپی
نگاهی به مجموعه شعر قرارغزل اخلاقی به جای غزل کافیشاپیمجموعه غزل قرار سروده سعید پورطهماسبی است که در آن شاعر غزلهای عاشقانهاش را گردآورده و انتشارات شهرستان ادب آن را منتشر کرده است خبرگزاری فارس - گروه کتاب و ادبیات «قرار» با طرح جلد ویژهای که داشت به دست150 هزار تومان، هزينه مقاومسازي هر متر از بافتهاي فرسوده/ مرمت مدارس فرسوده در ايام تابستان
۲۲ تير ۱۳۹۴ ۱۴ ۵۳ب ظ 150 هزار تومان هزينه مقاومسازي هر متر از بافتهاي فرسوده مرمت مدارس فرسوده در ايام تابستان موج - نايبرئيس شوراي اسلامي شهر تهران گفت پيش از آغاز سال تحصيلي جديد بايد مرمت مدارس فرسوده در دستور کار مسئولان قرار گيرد مرتضي طلايي در گفتوگو با خبرنگار خفقط قرارداد بازیکنان 4 باشگاه ثبت شده است
فقط قرارداد بازیکنان 4 باشگاه ثبت شده است عضو کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ اعلام کرد فقط 4 باشگاه برای ثبت قرارداد بازیکنان خود اقدام کردهاند به گزارش نامه نیوز یدالله سلیمانی در مورد وضعیت ثبت قرارداد بازیکنان در سازمان لیگ گفت با وجود اینکه مهلت نقل و انتقالات لیگ برتبنگاههایی برای بستن قراردادهای باطل/ قرارداد اجاره منزل چگونه باطل می شود؟
احکام رهن و اجاره منزل بنگاههایی برای بستن قراردادهای باطل قرارداد اجاره منزل چگونه باطل می شود چه بسیار قراردادهایی که در گوشه و کنار شهر بسته می شود که پایه و اساس آن داری اشکالات شرعی می باشد و عموماٌ به دلیل بی اطلاعی از احکام شرعی می باشد به گزارش گروه آئین و اندیشه فرهنگموفقیت برنامه ها در بافت فرسوده نیازمند نگاه فرابخشی است
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی موفقیت برنامه ها در بافت فرسوده نیازمند نگاه فرابخشی است شناسهٔ خبر 2859533 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۷ استانها > خراسان شمالی بجنورد- مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی موفقیت برنامه ها در بافت فرسوده و نوسازی این مناطق را نیازمند نگاه فردبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم: زن باید با نگاه انسانی در جامعه مورد تکریم قرار بگیرد
دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم زن باید با نگاه انسانی در جامعه مورد تکریم قرار بگیرددبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم گفت زن باید با نگاه انسانی در جامعه مورد تکریم قرار بگیرد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان حجت الاسلام سیدمرتضی میرکتولی ظهر امروز در کارگاه آموزشی عفاف و حجاب کهایران سومین کشور آسیایی دارای سند ملی توانمندسازی بافتهای فرسوده است
ایران سومین کشور آسیایی دارای سند ملی توانمندسازی بافتهای فرسوده است نخستین ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدودهها و محلههای هدف با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان 16 وزیر امروز برگزار گردید به گزارش خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان نخستین ستاد ملیفقط قرارداد بازیکنان ۴ باشگاه در سازمان لیگ ثبت شده است |اخبار ایران و جهان
فقط قرارداد بازیکنان ۴ باشگاه در سازمان لیگ ثبت شده است عضو کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ اعلام کرد فقط ۴ باشگاه برای ثبت قرارداد بازیکنان خود اقدام کردهاند کد خبر ۵۱۸۳۹۴ تاریخ انتشار ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۰ - 20 July 2015 به گزارش فارس یدالله سلیمانی در مورد وضعیت ثبت قرارنخستین ستاد ملی بازآفرینی شهری برگزار گردید/ ایران سومین کشور آسیایی دارای سند ملی توانمندسازی بافتهای فرسوده
نخستین ستاد ملی بازآفرینی شهری برگزار گردید ایران سومین کشور آسیایی دارای سند ملی توانمندسازی بافتهای فرسوده است نخستین ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدودهها و محلههای هدف با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان 16 وزیر امروز برگزار گردید به گزارش خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اپاینخت سوار بر تخت پادشاهی بازار مسکن / سکونت 30 درصد از جمعیت شهری در بافتهای فرسوده
مسکن در هفتهای که گذشت پاینخت سوار بر تخت پادشاهی بازار مسکن سکونت 30 درصد از جمعیت شهری در بافتهای فرسوده افزایش بیرویه قیمتها در بازار مسکن پایتخت و نیز سکونت بیش از 30 درصد از جمعیت شهری در بافتهای فرسوده از مهمترین عناوین خبری در این هفته به شمار میرود به گزارش خبرنوسازی بافتهای فرسوده از اولویتهای اصلی شهرداری
نوسازی بافتهای فرسوده از اولویتهای اصلی شهرداری معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 10 گفت نوسازی بافتهای فرسوده و ایجاد انگیزه برای سازندگان جهت ترغیب شهروندان از اولویتهای این اداره در سال 94 است مهدی صفدری معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 10 در گفتوگو با خبرنگارقرار بود در دانشگاه آزاد فقط از پولدارها شهریه بگیرند
قرار بود در دانشگاه آزاد فقط از پولدارها شهریه بگیرند مطابق خاطرات آقای هاشمی هنگامیکه دانشگاه آزاد اسلامی تحت نظارت همه مؤسسان اولیه آن بوده تصمیم بر این گرفته میشود که فقط از دانشجویان متمکن شهریه اخذ شود اما با روی کار آمدن هاشمی رفسنجانی به عنوان رییس هیئت مؤسسان عملا ااحياي ماده ۷ قانون کار و بررسي وضعيت قراردادهاي کارگران
۳ مرداد ۱۳۹۴ ۱۷ ۲ب ظ احياي ماده ۷ قانون کار و بررسي وضعيت قراردادهاي کارگران موج- ساير رسانه ها مشاور مجمع عالي نمايندگان کارگران از نامه تشکلهاي کارگري به ربيعي براي تصويب حق مسکن خبرداد و گفت احياي ماده ۷ قانون کار و بررسي وضعيت قراردادهاي کارگران دستور جلسه نشست شوراي سه-
گوناگون
پربازدیدترینها