تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842400140




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرانِ پس از توافق از نگاه روزنامه نگاران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/ یکشنبه چهارم مرداد 1394 ایرانِ پس از توافق از نگاه روزنامه نگاران تهران-ایرنا- بررسی آثار توافق هسته یی بر بازارهای داخلی ایران و تاثیر آن بر بخش های گوناگون همچون شبکه ی بانکی، واردات، صادرات، صنعت، گردشگری و ... محور مشترکِ مورد توجه بسیاری از روزنامه های چاپ امروز بود.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 4 مرداد 1394 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** اثر توافق بر بازارهای داخلی ایران
روزنامه ی «ایران» در گزارش خود از رونق صنعت گردشگری پس از توافق هسته ای سخن گفت. به نوشته ی این روزنامه، پس از سال ها مذاکره و سرانجام توافق جهانی در موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران، دومین فرصت گردشگری ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شد. نخستین فرصت گردشگری ایران به سال های دهه 70 شمسی و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و ظهور کشورهای تازه استقلال یافته باز می گردد. اکنون پس از 12 سال مذاکره و به سرانجام رسیدن موضوع هسته ای فرصت دهه 70 شمسی تکرار شده است. مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همین چند روز پیش در یادداشتی که برای روزنامه ایران نوشت اعلام کرد، هیچ حوزه ای به اندازه گردشگری از به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای متأثر نخواهد شد.
ایران در ادامه با اشاره به لزوم گسترش امکانات رفاهی و گردشگری برای گردشگران خارجی، افزود: براساس آنچه مسئولان سازمان میراث فرهنگی می گویند، موج جدید سفر به ایران با پایان خوش پرونده هسته ای آغاز خواهد شد. همچنین بر اساس سند چشم انداز 20 ساله کشور باید تا پایان سال 1404 یعنی حدوداً 11 سال آینده، رقم گردشگران خارجی در ایران به 20 میلیون نفر برسد. حالا این سؤال مطرح است که با کاستی های موجود در زیرساخت های گردشگری ایران مشتمل بر هتل ها و مراکز اقامتی، فرودگاه ها و ناوگان حمل و نقل هوایی و نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده، توانایی میزبانی از همین تعداد گردشگر ورودی وجود دارد؟ محدودیت های اقامتی در ایران به جایی رسیده است که حتی به گفته فعالان صنعت گردشگری و مقام های سازمان میراث فرهنگی بسیاری از تورهای ورودی به ایران به دلیل همین محدودیت ها لغو شده است.
روزنامه ی «تفاهم» نیز از پیوستن ایرلاین های ایرانی به شبکه ی بین المللی خبر داد و به نقل از رییس سازمان هواپیمایی کشور نوشت: به زودی هیأتی از سازمان هواپیمایی کشوری فرانسه برای مذاکره وارد ایران می شود. و پروازهای آتن نیز که چند سال متوالی انجام نمی شد اما با تمایل دو طرف این پروازها توسط ایرلاین ایرانی و یونانی راه اندازی شده است. در حال حاضر سه پرواز هفتگی از ایران به فرانسه انجام می شود و در نظر داریم تعداد این پروازها به 10 فقره در هفته توسط ایرلاین داخلی یا خارجی افزایش یابد.
تفاهم در ادامه از افزایش پروازها به کشورهای اروپایی نیز خبر داد.
روزنامه ی «تعادل» نیز گسترش صادرات در ایران را مورد توجه قرار دارد و به نقل از معاون اول رییس جمهوری نوشت: همانطور که شاهد هستیم شرایط کشور طوری است که با هجمه یی از پیشنهادهای شرکت ها و مقام های کشورهای خارجی روبه رو هستیم. کشور ما دارای منابع طبیعی کم نظیری است مانند منابع طبیعی، نفتی، معدنی، گاز، جوان تحصیلکرده و... کمتر جایی در دنیا وجود دارد که تمام این منابع را در خود داشته باشد. بازار بزرگ 80 میلیونی ایران، بازار 15 کشور اطراف ایران نیازمند این است که در جایی محصولات مورد نیاز تولید و به آنها صادر شود. با وجود شرایط ناامنی که در منطقه وجود دارد، ایران کانون ثبات و امنیت است و می تواند سرمایه پولدارهای همین کشورهای ناامن را جذب کند.
اسحاق جهانگیری همچنین با اشاره به تمایل شرکت های خارجی برای ورود به بازارهای داخلی ایران افزود: این دولت برای دوران بعد از تحریم برنامه های دقیقی دارد و قرار نیست که دوباره با لغو تحریم ها در شرایط بی برنامگی به سربریم و کشور بازار کالاهای بنجل خارجی شود و دلمان خوش باشد که رونق در بازار ایجاد کرده ایم. به هیچ وجه اجازه نمی دهیم که بازار ایران بی جهت در مسیر تاخت وتاز شرکت های خارجی قرار گیرد و ارز ایران بی جهت از کشور خارج شده تا به کالاهای مصرفی تبدیل شود.
رشد صنعت قطعه سازی در کشور و صادرات آن به سایر کشورها نیز تحول مورد توجه روزنامه ی «گسترش صمت» در سایه ی توافق هسته یی ایران بود. به نوشته ی این روزنامه، شرایط خودروسازان داخلی در آینده ای نه چندان دور با ورود و همکاری بزرگان صنعت خودرو جهان تغییر خواهد کرد و به نظر می رسد، با حضور این بخش در صنعت خودرو ایران، قطعه سازان نیز که همواره زلف به زلف خودروسازان گره زده بودند، از این تغییر و تحولات مثبت بی نصیب نباشند. به عبارتی با سرازیر شدن خودروسازان بزرگ به عرصه خودروسازی ایران، انتقال دانش فنی و توسعه محصول انجام خواهد شد که با توجه به شرط داخلی سازی، یکی از شروط اصلی همکاری خودروسازان خارجی با ما، می تواند چهره قطعه سازی داخلی را دگرگون کند. این در شرایطی است که پیش از این قطعه سازان داخلی تحریم ها را عاملی بزرگ و تاثیرگذار در کندی حرکت شان عنوان می کردند.
فعال شدن مجدد شعب بانکی در خارج از کشور نیز تیتر نخست روزنامه ی «تجارت» بود.

*** تازه ترین ها از تحرکات انتخاباتی مجلس دهم
هرچه به زمان انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی نزدیک تر می شویم، فعالیت گروه ها و چهره های سیاسی از یک طرف و هشدارها برای دوری از جناح بندی های انتخاباتی ارگان های غیرسیاسی نیز پررنگ می شود. برخی روزنامه ها در شماره ی امروز خود به تازه ترین تحول ها از وضعیت فعالیت های انتخاباتی مجلس پرداختند.
در همین زمینه روزنامه ی «آرمان» در یادداشتی به هشدار رییس کمیته ی امداد امام خمینی (ره) نسبت به دوری از فعالیت های انتخاباتی اعضای این کمیته پرداخت.
به نوشته ی این روزنامه، چه شده است که رئیس کمیته امداد این روزها از سیاسی کاری بر حذر می دارد و چه در گذشته در این نهاد صورت گرفته که سید پرویز فتاح را نگران کرده است؛ نهادی که تا قبل از دولت یازدهم از سوی طیف موتلفه اداره می شد اکنون وزیر نیروی دولت نهم را بر کرسی مدیریت خود می بیند که شخصیت مستقل خود را بارها به رخ کشیده است. «رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با ابلاغ بخشنامه ای، ضمن تاکید بر ضرورت بی طرفی امدادگران کمیته امداد، هرگونه دخالت و فعالیت انتخاباتی کارکنان کمیته امداد در سال جاری را ممنوع اعلام کرد.» سیدپرویز فتاح در این بخشنامه با توجه به پایان زمان استعفای مدیران دولتی جهت شرکت در دهمین انتخابات مجلس و آغاز غیررسمی فعالیت تبلیغاتی نامزدهای مجلس، از امدادگران و همکاران کمیته امداد خواست: «با در پیش گرفتن اصل بیطرفی در انجام وظایف و مسئولیت های خود، از ورود به جناح بندی های سیاسی پرهیز نمایند.
این روزنامه در ادامه با اشاره به اینکه ابلاغ دستورالعمل فتاح باید الگوی سایر نهادها باشد که بر اجرای قانون انتخابات اصرار داشته باشند، افزود: در سال 84 که فتاح وزیر نیرو شد، برخی تازه به دولت رسیده ها سعی در زیر سوال بردن اقدامات دولت قبل کردند، پرویز فتاح اما در آن روزگار، خلاف جهت عمل کرد و او تمام وزرای پیشین نیرو را با احترام تمام به یک ضیافت دعوت کرد و از آنها خواست تجربیات شان را در اختیار وی قرار دهند. وی تصریح کرد که وزارتخانه «آباد»ی را تحویل گرفته و امیدوار است آن را «آبادتر» تحویل نفر بعدی دهد. در ماه های منتهی به انتخابات 88 نیز که بسیاری از دستگاه های دولتی مستقیم و غیر مستقیم درگیر انتخابات بودند، فتاح مدیران وزارتخانه را جمع کرد و به آنها گفت که اگر می خواهند فعالیت سیاسی و انتخاباتی داشته باشند، همین الان استعفا کنند. او مدیران به جا مانده از دولت اصلاحات را قلع و قمع نکرد و از توانمندی هایشان در وزارت تخصصی نیرو، استفاده کرد. این مشی مستقلانه بود که باعث شد او را تاب نیاورند و از فهرست وزاری دولت دهم حذف کنند.
روزنامه ی «آفتاب یزد» نیز در گزارش خود به بررسی وضعیت جناح راست با نزدیک شدن به انتخابات مجلس پرداخت. به نوشته ی این روزنامه، حدادعادل اخیرا در اجلاس دبیران استانهای حزب موتلفه اسلامی گفته اگر اصولگرایان دلشان برای انقلاب می سوزد در شرایط فعلی نباید دم از اختلاف بزنند. وی در ادامه می گوید:"انتخابات مجلس آینده انتخاباتی بسیار حساس و مهم است و باید مراقب باشیم نتیجه اش مانند انتخابات مجلس ششم نشود و اصولگرایان نباید این موضوع را به هیج وجه ساده بگیرند.
آفتاب یزد در ادامه افزود: در صحبت های حداد عادل اگر کمی موشکافانه تر وارد شویم چند نکته نهفته است نخستین آن، اشاره او به این مطلب است که "اصولگرایان نباید دم از اختلاف بزنند" و سپس طیف متبوع خود را بایادآوری مجلس ششم از تفرقه برحذر می دارد و از شکست باخبر... حرف های این چهره اصولگرا را باید اذعان اصولگرایان به وجود اختلافات و تفرقه ای دانست که آنها در صدد درمان آن بر آمدند چرا که آنها نیک می دانند که اکنون همان اصلاح طلبان به زعم ایشان خطرناک!! شانس بالایی را در به دست آوردن مجلس آینده کشور در دست دارند و در این راستا آنها(اصولگرایان) باید به فکر چاره ای به نام حل اختلافات باشند. اما بخش دوم صحبت های این چهره اصولگرا هم قابل تامل است اشاره ای که او به پاریس نشینی و لندن نشینی اصلاح طلبان دارد و به گونه ای آنهارا ضد نظام معرفی می کند؛ به نظر می آید سناریوی دوم اصولگرایان از هم اکنون تنگ تر کردن راه بر جریان اصلاحات برای ورود به مجلس دهم با حربه تلاش برای رد صلاحیت های هر چه بیشتر نامزدهای این جریان (اصلاحات) در انتخابات آتی باشد... البته تلاش جریان تندروی محافظه کار مسبوق به سابقه است و چیز جدیدی نیست چرا که از مجلس ششم به بعد بود که این موضوع به کمک موفقیت اصولگرایان در مجلس های هفتم، هشتم و نهم آمد و حالا اصولگرایان باردیگر با بغرنج دیدن شرایط ورود خودشان، می خواهند تا از ورود اصلاحات به این شکل جلوگیری به عمل آورند. و به نظر می آید از هم اکنون پروژه ای تکراری به نام تلاش برای رد صلاحیت اصلاح طلبان در دستور کارشان قرار گرفته است. اما به راستی چرا این گروه تا به این حد از مجلس ششم واهمه دارند و آن را تشبیه به یک خطر بزرگ برای نظام می دانند؟
«ابتکار» هم به نقل از «محمدرضا عارف» رییس بنیاد امید ایرانیان نوشت: فعالیت جدی می کنیم تا انتخابات اسفند 94 در طراز بالاتری از انتخابات ریاست جمهوری 92 با همکاری با همه دست اندرکاران امر انتخابات برگزار شود. انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اصلاح طلبان بسیار مهم و حیاتی است. پتانسیل اصلاح طلبان مطمئنا بیش از 50 درصد رای است و در گذشته به خصوص در انتخابات دوم خرداد 76 نشان داده شد مردم به تفکر اصلاح طلبی علاقه مند هستند و در صورت وحدت و همگرایی بین جریان اصلاح طلب و رقابت عادلانه و قانونی بین جریان های مختلف سیاسی نتیجه انتخابات مجلس به کام اصلاح طلبان خواهد بود.
روزنامه ی اصولگرای «رسالت» هم به نقل از «حسین فدایی» دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نوشت: راهبرد و راهکار ما ائتلاف حداکثری اصولگرایان از جلیلی تا لاریجانی است.

*** بازمانده ها از سیل غارتگر
درست یک هفته از سیل هولناک و غیرمنتظره ی استان های تهران و البرز و کشته شدن ده ها و زخمی شدن صدها نفر از هموطنان می گذرد. با گذشت 7 روز از این حادثه، هنوز تعدادی از شهروندان مفقود شده، پیدا نشده و وضعیت روستاهای آسیب دیده از سیل وخیم است. برخی روزنامه ها به روایت حال و روز مناطق آسیب دیده و همچنین بازماندگان این سیل مخرب، پس از یک هفته پرداخته اند.
روزنامه ی «شهروند» در گزارش خود به سراغ بازماندگان سیل هفته ی گذشته رفته است.
به گزارش این روزنامه، آنها هفت نفر بودند؛ هفت رفیق محله سی متری جی، ١٦ متری امیری. یکشنبه بود؛ ٢٨ تیر، ساعت ٦ عصر، یک روز بعد عید فطر. با خودشان قرار گذاشتند که بروند کنار رودخانه کن و سولقان، تنی به آب بزنند. دو نفر زودتر برگشتند و «محمد» و «منصور» و «رامین» و «فرزان» و «حسین» کنار رودخانه ماندند. حالا از آن پنج نفر، یک نفر مانده؛ «حسین». پسر ٢٥ ساله ای که حالا شب و روزش را با یک تصویر می گذراند؛ آن سه ساعتی که بالای یک درخت گیر کرد و رفیق هایش را دید که فریاد می زنند و آب دست هایشان را از دست او جدا کرد. زنان و مردان و کودکانی که دیگر زنده نبودند و آب آنها را از زیر پای او، با شتاب دور می کرد. «حسین» حالا یک هفته است که قرار ندارد. صبح تا شب خیابان ١٦ متری امیری و دو خیابان اطرافش را که چهار رفیقش دیگر در آن قدم نمی زنند، بالا و پایین می کند، از کنار تعداد زیادی حجله و علم و پارچه نوشت های سیاه که عکس رفقایش روی آنهاست، می گذرد.
شهروند در ادامه ی گزارش نیز به خانواده های مفقودان سر زده است و اینچنین روایت می کند: از آن جمع پنج نفره، بدن های «محمد» و «فرزان» پیدا شد؛ مرده و به خاک سپرده شد. «منصور» و «رامین» اما هنوز نیستند؛ نه خودشان، نه بدن های بی جانشان. یک هفته است که خانواده های آنها منتظرند؛ آنها سیاه نپوشیده اند و خوش ندارند کسی از پسرهایشان با فعل گذشته حرف بزند. «آنها زنده اند، زنده برمی گردند.» خانه «رامین میرزایی»، یک خانه کوچک قدیمی است که انتظار و امید و یأس از آن می بارد. مردها بیرون خانه نشسته اند و زن ها دور تا دور خانه، دست به دعا برداشته اند؛ برای برگشتن «رامین»، پسر ٢١ ساله خانواده میرزایی.
«فرهیختگان» هم در «دست غارتگر سیل» نوشت: تا چشم کار می کند تکه هایی از درختانی که سیل از باغ ها و حاشیه رودخانه با خود به همراه آورده است دیده می شود؛ تکه هایی که گویا کسی با تبر آنها را بریده است. علی امامی یکی از باغداران منطقه که باغش در ته دره و حاشیه رودخانه قرار دارد می گوید که برای جمع آوری محصول به باغ رفته بودم که ناگهان آسمان تاریک شد و باران شروع به باریدن کرد. زمان زیادی نگذشته بود که متوجه صدای مهیبی شدم. وقتی از باغ بیرون آمدم دیدم آب مانند کوه آتشفشان از بالای کوه به پایین سرازیر می شود، تنها کاری که در آن لحظه به ذهنم رسید این بود که خودم را به بالاترین نقطه ممکن برسانم. در طول این چند روز که تمام کشاورزان و باغداران زندگی و باغ خود را از دست داده اند هیچ کس به این مساله رسیدگی نکرده است، اما فقط کافی است که بخواهید دو آجر روی دیوار باغ قرار دهید، روزی 10 بار گشت های شهرداری در محل حضور پیدا می کنند.

*** قدرت فرهنگ ایرانی
لزوم توجه به غنا و قدرت فرهنگ ایرانی – اسلامی در برابر مفاهیمی همچون جنگ یکی از مواردی بود که برخی روزنامه های امروز به آن پرداختند و از لزوم بسط و توسعه ی فرهنگ ایرانی سخن گفتند.
روزنامه ی شرق در یادداشتی می نویسد: این ادعا که ایران پیشگام عقلانیت در منطقه است، دستاورد اخیر و تاریخی دیپلماسی امروز، تنها گواه آن نیست. فرهنگ ایرانی در درازنای تاریخ چنین بوده و چنان چیرگی ای داشته است. فرهنگی که از زمانه پیش از اسلام در ایران در سه عبارت و گزاره «پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک» تعیین یافته است، هیچ گاه جنگ را برای رویارویی با حریف و دشمن خود برنگزیده است. در ورود اعراب مسلمان به ایران، فرهنگ ایرانی در برابر منطق اسلام و حکمت عقلانی و عادلانه آن، شمشیر خود را بر زمین نهاد زیرا چنان منطقی با پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک ستیزه نداشت، بلکه با آموزه های اسلامی در توصیه به طلب حکمت و علم ولو در چین، قول نرم (قولا لینا) و منصفانه (و اذا قلتم فاعدلوا) و معقول و مستند (قولا سدیدا) و زیبا (قولوا للناس حسنا) و کردار و عمل صالح همخوانی داشت. به همین دلیل اگر خاک و سرزمین ایرانی به زیر استیلای دیگری رفت، اما فرهنگ ایرانی به اتکای اصل پندار، گفتار و کردار خود دوباره، نه تنها زمین، بلکه فضا را هم پس گرفت و اسلام را ایرانی کرد و مکتب تشیع را به جهان ارزانی داشت.
شرق در ادامه با اشاره به وضعیت فرهنگ ایرانی – اسلامی در ادوار گوناگون تاریخی افزود: انقلاب اسلامی تجلی و ظهور فرهنگ ایرانی بود و رهبر آن که دانش آموخته مکتب تألیفی صدرایی بود، قوت برهان، قدرت گفت وگو و فن خطابه خود را پیش می راند و بدان اصالت می داد و به همین دلیل نخستین انقلاب دینی در منطقه را بدون خشونت و اتکای به جنگ شهری و خیابانی رقم زد؛ انقلابی که خون را بر شمشیر پیروز کرد و تنها زمانی سلاح به دست مردم افتاد که ارتش و پلیس سلاح را بر زمین نهادند.
به نوشته ی این روزنامه، هنوز رهبران عربی و جنگ طلب جهانی از زمانه ما عقب ترند، همچنان که از زمانه دیپلماسی ایرانی عقب ترند و به پیروزی های امروز ایران اسلامی رشک می برند و آینده آنها چیزی نیست جز پیروی کردن از فرهنگ ایرانی و اتکاکردن به گفت وگو و مجهزشدن به قدرت برهان و فن مذاکره. در تاریخ ایران هر گاه فرهنگ ایرانی ظهور و بروزی داشته، قرین پیروزی و منشأ خیرات بوده است.
روزنامه ی «اعتماد» هم یادداشتی را به قلم «احمد مسجد جامعی» نماینده مردم در شورای شهر تهران منتشر کرد و نوشت: ایرانی ها در تاریخ چند هزارساله خویش از این تهدیدات بسیار شنیده اند و حمله های فراوانی را تجربه کرده اند اما در نهایت تهدیدها را تبدیل به فرصت کرده و پابرجا و سربلند در میانه میدان ایستاده اند. این سخن بیش از همه توجه به تاریخ و تاکید بر فرهنگ و آیین این مرز و بوم دارد که قدرت نظامی در برابر آن خیلی کوچک است و در عمل مهاجمان بزرگ تاریخ را نیز به زانو درآورد، تربیت کرد و به خادم و خادمین فرهنگ و تمدن ایرانی بدل ساخت. مغول ها مثال بزرگ آنند. فرهنگ، هنر و اندیشه بخش بارز هنر ایرانی است و سیاست و دیپلماسی در صورتی موفق است که بر این بنیادهای فکری و فرهنگی تاکید داشته باشد. این مبنای فرهنگی را دنیا هم می فهمد.
مسجد جامعی ادامه می دهد: مگر نه این است که در همه عالم ایران را با هویت فرهنگی و ادبیات فاخر عرفانی و سینمای اخلاقی و هنرهای گرانقدر تجسمی می شناسند. اینکه در روزنامه های کثیرالانتشار و معتبر دنیا مانند گاردین برای نخستین بار در تاریخ ٩٤ ساله پس از توفیق مذاکرات به خط و زبان فارسی می نویسند و در سایت می گذارند نشانه غلبه فرهنگ بر سیاست و نظامی گری نیست؟ در سایه همین نکته اگر برگردیم و سیاست های گذشته را مرور کنیم می بینیم که تنها در دوره ای از عالم، حضور ارجمندتری داشته ایم که از دریچه فرهنگ و اندیشه با جهان به تعامل پرداخته ایم. اکنون در این وضعیت جدیدی که پس از توافق حاصل شده است باز باید با فرهنگ وضعیت خود را بفهمیم و بر آن اساس موضع بگیریم؛ حتی در عالم اسلامی.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
*پژوهشم** 9283**2054



04/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن