واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۱۷ق.ظ)
نخستين بار انجام مي گيرد؛ ساخت واحد نيمه صنعتي براي توليد سوخت مايع از گاز طبيعي موج - بر اساس قرارداد پروژه پژوهشي ميان پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب به نمايندگي از شرکت ملي نفت ايران، واحد نيمهصنعتي با ظرفيت هزار بشکه در روز براي توليد سوخت مايع از گاز طبيعي با بهکارگيري فناوري پيشرفته راکتور دوغابي نخستين بار در کشور ساخته ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، منصور بزمي، رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت، با بيان اينکه اين قرارداد ۲۳ تير در اهواز به امضا رسيد، گفت: طبق اين قرارداد اجراي پروژه پژوهشي «تدوين دانش فني، طراحي مفهومي و پايه پيشرفته واحد نيمه صنعتي توليد سوخت مايع از گاز طبيعي (GTL)» در شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
وي با اشاره به اينکه اين قرارداد داراي دو فاز است، تصريح کرد: در فاز نخست، پژوهشگاه طراحي مفهومي، طراحي پايه پيشرفته و همچنين تهيه مدارک مناقصه را بر عهده دارد و فاز دوم اين پروژه نيز شامل طراحي تفصيلي، خريد، نصب و راهاندازي خواهد بود.
رئيس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينکه پژوهشگاه بالغبر ۱۵ سال بر روي فناوري جي تي آل فعاليت ميکند، افزود: هم اکنون اين مرکز در نخستين اقدام تجاريسازي اين فناوري ارزشمند ملي با کمک بخش خصوصي بر روي يک واحد صنعتي ۳۰۰۰ بشکهاي کار ميکند که فناوري به کار گرفته شده در اين واحد از نوع بستر ثابت (fixed bed) است.
وي در ادامه اظهار کرد: فناورياي که با شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب قرارداد آن به امضا رسيده است از نوع راکتور دوغابي (Slurry Bed) است که در مقايسه با فناوري بستر ثابت، اقتصاديتر و همچنين پيشرفتهتر است.
بزمي با اشاره به اين که با استفاده از اين فناوري ميتوان اقتصاد واحدهاي جي.تي.آل را بهبود بخشيد، گفت: از معدود کشورهايي که در دنيا داراي اين فناوري هستند شرکت ساسول در آفريقاي جنوبي است که هم اکنون توانسته است يک واحد صنعتي را در قطر بسازد.
وي در ادامه يادآور شد: ديگر کشورهاي پيشرفته دنيا همانند کشور ما داراي پايلوت هستند و ما ميتوانيم با انجام اين پروژه و همچنين با طراحي و ساخت نمونه واحد نمايشي، دانش فني خود را تکميل کنيم.
بزمي اظهار اميدواري کرد: پس از ساخت واحد نمونه نمايشي يک هزار بشکهاي بتوانيم واحدهاي جي.تي.آل راکتور دوغابي (Slurry Bed) را در مقياس صنعتي براي کشور طراحي کنيم.
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينکه دانش طراحي پايه از ديگر کشورها اصولاً خريداري ميشود، گفت: در فاز نخست اين قرارداد طراحي مفهومي و همچنين طراحي پايه پيشرفته را پژوهشگاه به عهده خواهد داشت تا از اين طريق بتوانيم از ديگر کشورها بينياز شويم.
بزمي درباره مدت زمان اجراي اين پروژه تصريح کرد: طبق اين قرارداد، پژوهشگاه يک سال زمان براي انجام اين پروژه در اختيار دارد، که ما تلاش ميکنيم در همين مدت اين پروژه را به انجام برسانيم.
وي با اشاره به اين که پروژه جي.تي.آل از نوع راکتور دوغابي (Slurry Bed) در اختيار معدود کشورهاي صاحب فناوري دنياست، گفت: با توجه به منابع عظيم نفتي در کشور اين نياز احساس ميشود که علاوه بر مصرف گاز به صورت خام بتوانيم آن را به فرآورده نيز بدل کنيم که جي.تي.آل يکي از اين فناوريها براي تبديل گاز به فرآورده به شمار ميآيد.
بزمي با تأکيد بر اين که اگر بخواهيم در زمينه جي.تي.آل به پيشرفتهايي دست پيدا کنيم بايد از فناوريهاي جديد نظير راکتور دوغابي (Slurry Bed) استفاده شود، اظهار کرد: از آنجا که پروژهاي که پژوهشگاه در حال انجام آن است از نوع نمونه واحد نمايشي است بهصرفه اقتصادي آن توجه زيادي نميشود، بلکه مهمترين هدف از انجام اين پروژهها، تکميل چرخه فناوري و همچنين دانش فني است و از اينرو در واحدهاي صنعتي با ظرفيتهاي بالا بحث اقتصادي حائز اهميت ميشود.
وي در ادامه ابراز اميدواري کرد: با مساعدت مديران شرکت ملي نفت ايران که در انعقاد اين قرارداد همکاري داشتند بتوان يک فناوري مهم روز را در کشور اثبات کرد و همچنين در زمينه تبديلات گازي در منطقه حرفي براي گفتن داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]