محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852905425
آیین های مسلمانان بوسنی به روایت پژوهشگر ایرانی/ از برگزاری نوروز تا سوگواری محرم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیین های مسلمانان بوسنی به روایت پژوهشگر ایرانی/ از برگزاری نوروز تا سوگواری محرم بلگراد - ایرنا - مریم رضائیان پژوهشگر ایرانی مقیم بوسنی و هرزگوین می گوید، مسلمانان این کشور به رغم تهاجم فرهنگی غرب توانسته اند مصادیق فرهنگ اسلامی، از جمله عیدهای فطر و قربان، حج و ازدواج و تدفین اسلامی را حفظ کنند و آیین های سوگواری محرم و جشن نوروز را نیز برگزار می کنند.
رضائیان که پژوهشگر تاریخ، باستان شناس و کارشناس امور اجتماعی است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره سنت های مسلمانان این کشور بالکان غربی گفت: با اینکه عموم مسلمانان بوسنی و هرزگوین کشور حنفی مذهب هستند و سنت های این مذهب در آن رایج است، با تصوف نیز ارتباط صمیمانه ای دارند. از این رو احترام به اهل بیت و برگزاری برخی مراسم آیینی در این زمینه را در آداب و رسوم خود دارند.
وی ادامه داد: "یکی از سه سنت رایج میان مسلمانان بوسنی، جشن نوروز است که همه ساله در روز 22 مارس یعنی یک روز پس از نوروز ایرانیان برگزار می شود.
" مراسمی به نام سلطان نوروز نیز وجود دارد که دراویش بوسنیایی هر ساله آن را برگزار می کنند و از نظر آنها، روز ولادت حضرت علی (ع) و با بهار طبیعت همراه است و باید جشن گرفته شود.
" نوروز برای مسلمانان بوسنی پیش از آنکه مانند ایرانیان جشن طبیعت باشد، در واقع آیینی دینی است که حیات دوباره طبیعت نیز دلنشینی متبوعی به آن می بخشد".
رضائیان افزود: "سنت دیگر، برپایی مراسم ماه محرم توسط دروایش بوسنیایی است. در بوسنی و هرزگوین از ابتدای ماه محرم مراسم عزاداری در تکیه ها برگزار می شود و عزادارن همچون ماه رمضان از خوردن و آشامیدن امساک می کنند و در روز آخر که روز ماتم نامیده می شود، مردم روضه و نوحه غمگینانه در مورد شیوه شهادت امام حسین می خوانند."
این پژوهشگر ایرانی گفت: عزاداران بوسنیایی روزه خود را به شیوه ای متفاوت با روزه های ماه رمضان افطار می کنند، یعنی با خرما و یا با لیوان آب افطار نمی کنند، بلکه افطار را با کمی نمک شروع می کنند.
وی افزود: سنت دیگر در بوسنی طبخ غذایی به نام آشورا یا آشوره است که در روز دهم محرم بصورت نذری پخته می شود.
رضائیان بعنوان کارشناس مسایل اجتماعی بوسنی و هرزگوین در باره بایدهای یک خانواده مسلمان در این کشور گفت: مسلمانان بوسنی و هرزگوین به رغم آنکه فرهنگ اروپایی دارند، ولی تمایزات خود را نیز با فرهنگ بی بند و بار غرب حفظ کرده اند. به عنوان نمونه فحشا به مانند آنچه در برخی کشورهای غربی وجود دارد، در بوسنی نه تنها مجاز نیست بلکه بر اساس قانون ممنوع است و مجازات دارد.
وی همچنین گفت: "وقتی دو مسلمان در بوسنی به یکدیگر می رسند از واژه سلام علیکم و در پایان دیدار از واژه الله ایمانت به معنای در امان خدا استفاده می کنند.
" حفظ و پاسداشت اعیاد اسلامی نظیر عید قربان و عید فطر در بوسنی و هرزگوین برای مسلمانان این کشور اهمیت زیادی دارد و بر اساس قانون این ایام در بوسنی تعطیل رسمی است".
پژوهشگر تاریخ و کارشناس امور اجتماعی منطقه بالکان ادامه داد: هر ساله صدها زائر از بوسنی و هرزگوین برای شرکت در مراسم حج به مکه معظمه عازم می شوند. چنین رسومی کمک می کند تا هویت اسلامی مسلمانان بوسنی با وجود مشکلات بسیار همچنان حفظ شود.
این کارشناس ایرانی در مورد ازدواج در میان خانواده های مسلمان بوسنی گفت: ازدواج در بوسنی و هرزگوین مقوله ای از یک سو مدرن و از یک سو سنتی است. مراسم های ازدواج و عروسی باید بصورت کامل و با تمام تشریفات صورت گیرد. از نمونه این سنت ها می توان به برگزاری جشن های عروسی و مراسم حنابندان و این نکته اشاره کرد که مسلمانان بوسنیایی غالباً از ازدواج فامیلی پرهیز می کنند.
رضائیان افزود: عروس های بوسنیایی مانند ایران لباس سفید به تن می کنند و مراسم با حضور یک روحانی (مفتی) برگزار می شود که خطبه عقد را می خواند.
وی افزود: شرکت زنان مسلمان در نماز جمعه برای مردان بوسنیایی خیلی مهم و ضروری تلقی می شود و معمولاً در تمامی مساجد برای نماز جمعه حضور فعال دارند. مسلمانان بوسنی در طول قرن ها برای حفظ اسلام مجاهدت و مقاومت کرده اند تا اینکه توانستند اسلام را در این بخش از اروپا حفظ کنند.
رضائیان گفت: مسلمانان بوسنی در اجرای آیین های دینی خود کاملاً آزاد هستند و شورای موسوم به "کمیته آزادی ادیان" که دولت بوسنی تشکیل داده، این امر را تضمین کرده که یکی از مصادیق این موضوع حجاب است.
وی اضافه کرد: در بوسنی زنانی که حجاب دارند، بسیار به آن پایبند هستند و تمام حدود شرعی را رعایت می کنند، اما تفاوت هایی نیز در نوع حجاب آنان با کشورهای اسلامی خاورمیانه وجود دارد؛ به عنوان مثال در بوسنی حجاب ها عموماً شامل شال و روسری های بسیار رنگارنگ است.
پژوهشگر ایرانی در مورد تربیت فرزند در خانواده های مسلمان بوسنی و هرزگوین گفت: "یکی از نگرانی های نسل قدیم در بوسنی و هرزگوین، آموزش های دینی در این کشور است. اما از آنجا که مسلمانان به لحاظ سیاسی نقشی موثر در حکومت دارند، توانسته اند آموزش دروس دینی را در مقاطع مختلف تحصیلی بگنجانند.
" مسلمانان بوسنی و هرزگوین تا امروز توانسته اند با وجود فشار های غرب و اروپا از ممنوعیت حجاب در مدارس و دانشگاه های این کشور جلوگیری کنند."
رضائیان که در مقطع کارشناسی ارشد باستان شناسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده و نویسنده ده ها مقاله تحلیلی در خصوص منطقه بالکان است، ادامه داد: نماد مسجد یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه مسلمانان بوسنی و هرزگوین است و کمتر روستایی را با اکثریت مسلمان می توان در این کشور یافت که مسجدی نداشته باشد، اما سنت ساخت مسجد در بوسنی بگونه ای خاص است و داشتن "مناره" برای یک مسجد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
این کارشناس ایرانی در پاسخ به اینکه مسلمانان در بوسنی مشکلات خود را چگونه حل می کنند، گفت: " در تمام شهرها و روستاهای مسلمان نشین در بوسنی روحانیانی حضور دارند که متولی امور مذهبی مردم هستند و مردم تمام مسائل دینی خود را از طریق انها پیگیری و حل فصل می کنند.
" مرکز اصلی این روحانیان موسوم به مفتی یا افندی در مساجد است. معمولاً اگر مشکلات از طریق این افراد قابل حل باشد، به آنها مراجعه می شوند و البته این نهاد فقط مسائل دینی و یا مشکلات محلی را به روش ریش سفیدی حل و فصل می کند و اگر مشکلات حقوقی یا کیفری در میان باشد، راهکار آن مراجعه به دادگاه است".
رضائیان در خصوص گذراندن اوقات فراغت در خانواده های مسلمان بوسنی و هرزگوین نیز گفت: "فرهنگ عمومی مردم بوسنی کافه نشینی است. این سنتی دیرینه است و در گذشته با مثنوی خوانی، خیام خوانی و حافظ خوانی نیز همراه بوده است که تقریباً مشابه قهوه خانه های قدیم ایرانی است.
"نوشیدن قهوه موسوم به (قهوه بوسانسکی) در این اماکن و ساعت ها و صحبت کردن به عادت روزانه مردم بوسنی تبدیل شده است. برای همین در محله مرکزی شهر سارایوو پایتخت بوسنی، موسوم به باشچارشیا، صدها قهوه خانه وجود دارد که این فرصت را در اختیار مردم قرار می دهد و ساعت ها می نشینند و گفت و گو می کنند."
وی افزود: "در کشور بوسنی و هرزگوین وقتی مسلمانی از دنیا می رود، خانواده اش با انتشار آگهی ترحیم، این واقعه را به اطلاع عموم می رساند. مراسم تدفین الزاماً زیر نظر یک روحانی انجام می شود.
" جنازه متوفی بعد از غسل و کفن به گورستان منتقل شده و حاضران پس از اقامه نماز میت، در دو صف تابوت را دست به دست به محل قبر می رسانند، آنگاه اقوام نزدیک جنازه را در قبر می گذارند و سپس کسانی که مایلند به نشانه همراهی و احترام، نوبت به نوبت بر روی قبر خاک می ریزند.
" تلاوت سوره هایی از قرآن کریم، دعاخوانی، ذکر تکبیر و تجلیل از وظایف روحانی حاضر در مراسم است. روحانی که در بوسنی افندی نامیده می شود، در ادامه با یادآوری صفت بخشایش خداوند، سه بار از حاضران درخواست می کند که فرد متوفی را حلال کنند و حاضران با گفتن عبارت "حلالیمو" (به گویش بوسینایی) یعنی حلال کردیم، رضایت خود را از شخص متوفی اعلام می کنند.
" سپس حاضران با ابراز تسلیت و سر سلامتی دادن به بازماندگان، قبرستان را ترک می کنند و مراسم پایان می پذیرد. در بین مسلمانان بوسنی حضور زنان درقبرستان هنگام تدفین اموات مرسوم نیست و خانم ها در این زمان در منزل یا مسجد محل، مجلس ترحیم می گیرند و مشغول خواندن قرآن، دعا و ذکر می شوند.
" مراسم ترحیم در بوسنی و هرزگوین که در زبان محلی مجلس توحید نام دارد، در روزهای هفتم و چهلم و شش ماه و یک سال بعد از درگذشت متوفی نیز تکرار می شود".
بوسنی و هرزگوین بر اساس قرارداد صلح دیتون در سال 1995 میلادی از یک هویت سیاسی جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین با 10 استان تشکیل شده است.
در صدر حکومت بوسنی و هرزگوین؛ شورای ریاست جمهوری قرار دارد که متشکل از سه نفر است و هر کدام از آنها نماینده سه قوم مهم این جمهوری یعنی قومیت بوشنیاک یا مسلمانان، کروات های اکثرا کاتولیک و صرب های اکثرا ارتدوکس هستند.
اروپام**436**1479
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
برگزاری آیین افتتاحیه پروژه مهر آموزش و پرورش شهرستان قرچک نیکبخت: روز اول مهر یک روز ملی و نوروز دانش و آگاهی
برگزاری آیین افتتاحیه پروژه مهر آموزش و پرورش شهرستان قرچکنیکبخت روز اول مهر یک روز ملی و نوروز دانش و آگاهی استمدیر آموزش و پرورش شهرستان قرچک گفت روز اول مهر یک روز ملی و نوروز دانش و آگاهی است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران عصر امروز آیین افتتاحیه پروژه مهر شهبرای نخستین بار بر بام آرامگاه بوعلی صورت میگیرد برگزاری «جشن روز فرهنگ پهلوانی و آیین زورخانهای»
برای نخستین بار بر بام آرامگاه بوعلی صورت میگیردبرگزاری جشن روز فرهنگ پهلوانی و آیین زورخانهای در همدانسخنگوی ورزش و جوانان همدان گفت هیئت ورزشهای باستانی همدان یازدهم مرداد جشن روز فرهنگ پهلوانی و آیین زورخانهای را به مناسبت هفته پهلوانی بر بام آرامگاه بوعلی سینا برگزار میبرگزاری آیین روز جهانی قدس در شهرهای مختلف مالزی/ پرچم اشغالگران قدس زیرپای معترضان
برگزاری آیین روز جهانی قدس در شهرهای مختلف مالزی پرچم اشغالگران قدس زیرپای معترضان کوالالامپور – ایرنا – مردم شهرهای مختلف مالزی در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به مناسبت روز جهانی قدس تجمعات پرشکوهی برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین برپا کرده و ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی ببرگزاری جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی در تهران و کاشان
برگزاری جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی در تهران و کاشان کاشا- ایرنا- رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان از برگزاری هفدمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی بطور همزمان در تهران و کاشان در شهریور ماه سال جاری خبر داد به گزارش ایرنا مصطفی جوادی مقدم روز دوشنپژوهشگر ایرانی قصد دارد این تکنولوژی را جایگزین Wi-Fi کند
توسط محمد نوشاد پژوهشگر ایرانی قصد دارد این تکنولوژی را جایگزین Wi-Fi کند قرار است به زودی تکنولوژی Wi-Fi جای خود را به نسخه ی جدیدتری به نام Li-Fi بدهد به گزارش سرویس علمی جام نیوز اتاقی را تصور کنید که در آن زیر نور مطبوع یک چراغ رومیزی نقلی نشسته اید و هیچ خبری هم ازروایت استاد آمریکایی از فرهنگ ایرانی/ هنوز یکدیگر را نمیشناسیم!
در گفتگوی مشروح با مهر مطرح شد روایت استاد آمریکایی از فرهنگ ایرانی هنوز یکدیگر را نمیشناسیم شناسهٔ خبر 2790131 - یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۷ فرهنگ > فرهنگ عمومی استاد دانشگاه مینهسوتای آمریکا که هم تعزیه و نمایش روحوضی را میشناسد و هم دستی برآتش ادبیات ایران دارد با گریبرگزاری آیین شکرانه خادمان حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ماه مبارک رمضان
قم برگزاری آیین شکرانه خادمان حرم مطهر حضرت معصومه س در ماه مبارک رمضان آیین شکرانه خادمان ویژه برگزاری برنامههای ماه مبارک رمضان در حرم حضرت فاطمه معصومه س با تقدیر از برگزیدگان برگزار شد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از قم به نقل از مرکز خبر حوزهخبرگزاری فرانسه به نقل از منبع ایرانی: امشب شانس رسیدن به توافق کم است
خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع ایرانی امشب شانس رسیدن به توافق کم است خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع ایرانی گفته که شانس توافق ایران و 1 5 در روز دوشنبه امروز کم است 94 04 22 - 19 36برنامه ویژه برای یوز ایرانی/ برگزاری جشنواره فیلم سبز
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۴ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ثبت جهانی قله دماوند را مهمترین برنامه فراروی بیان کرد و با اشاره به اینکه دماوند در سال 84 به عنوان اثر طبیعی ثبت شده است گفت گامهای خوبی در دولت اخیر در زمینه مقابله با معادن غیرمجاز برداشته شده است تا در سطح بین المللی نیدر گفتگو با خبرگزاری فرانسه مقام ایرانی: هیچ محدودیت زمانی برای مذاکرات وجود ندارد
در گفتگو با خبرگزاری فرانسهمقام ایرانی هیچ محدودیت زمانی برای مذاکرات وجود نداردیک مقام ایرانی به خبرگزاری فرانسه گفت که هیچ محدودیت زمانی برای مذاکرات هستهای در وین وجود ندارد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یک مقام ایرانی میگوید هیچ محدودیت زمانی&zwnjبرگزاری جشنواره ملی فرهنگی و هنری اقوام ایرانی در کرمانشاه
برگزاری جشنواره ملی فرهنگی و هنری اقوام ایرانی در کرمانشاه کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه بر اتخاذ تمهیدات لازم برای برگزاری هر چه مطلوب تر نخستین جشنواره ملی فرهنگی و هنری اقوام ایرانی که شهریور امسال در کرمانشاه برگزار می شود تاکید کرد به گزارش روابط عمومی استانداری کرمجایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی+عکس
جایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی عکس دکتر بهزاد خارابی ماسوله جایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به نام ارنست یونگ را به دلیل تحقیقاتش بر روی سرطان خون از آن خود کرد آفتاب دکتر بهزاد خارابی ماسوله ۳۴ ساله استاد یار پزشکی در کلینک سرطان شناسیبرگزاری آیین بزرگداشت مهران دوستی در شب مهر
برگزاری آیین بزرگداشت مهران دوستی در شب مهر تهران-ایرنا-آیین بزرگداشت شب مهر به یاد گوینده و هنرمند فقید مهران دوستی به همت مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران و فرهنگسرای رسانه در بوستان گفتگو برگزار می شود به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی فرهنگسرای رسانه اینمازندران در تدارک برگزاری آیین گرامیداشت روز خبرنگار
مازندران در تدارک برگزاری آیین گرامیداشت روز خبرنگار خبرگزاری پانا مدیر امور شعب بانک ملی مازندران از میزبانی این بانک در برگزاری آئین گرامی داشت روز خبرنگار در بابلسر خبر داد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۴ تير ساعت 10 20 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی خانه مطبوعات مازندران حسروایت هافینگتن پست از پشت پرده پاسخ ظریف به موگرینی/ چرا ظریف گفت یک ایرانی را هیچ وقت تهدید نکنید؟
روایت هافینگتن پست از پشت پرده پاسخ ظریف به موگرینی چرا ظریف گفت یک ایرانی را هیچ وقت تهدید نکنید هافینگتن پست در گزارشی می نویسد زبان تهدید از سوی ایرانیان بی احترامی به حساب می آید و واکنش های سخت به همراه دارد به گزارش نامه نیوز هافینگتن پست در این باره می نویسد خبرگزاریاعطای جایزه بنیاد علمی تحقیقاتی آلمان به پژوهشگر برجسته ایرانی
به دلیل تحقیقات در زمینه سرطان خون اعطای جایزه بنیاد علمی تحقیقاتی آلمان به پژوهشگر برجسته ایرانی شناسهٔ خبر 2859656 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۷ دانش و فناوری > علم و دانش دکتر بهزاد خارابی ماسوله پژوهشگر برجسته ایرانی به دلیل تحقیقات بر روی سرطان خون از سوی یک بنیاد علمیپژوی ایرانی بازار هدف فرانسویان را قبضه میکند! | خبرگزاری ایلنا
دبیر انجمن خودروسازان در گفتوگو با ایلنا پژوی ایرانی بازار هدف فرانسویان را قبضه میکند در صورتی که قرارداد نهایی در مذاکرات هسته ای بین مذاکرهکنندگان به امضا رسد مسلماً کمپانیهای خودروساز خارجی نظیر کرهایها ژاپنیها و آمریکاییها برای همکاری با ایران اعلام آمادگی خواهند-
گوناگون
پربازدیدترینها