واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: چگونه برای کنکور سراسری انتخاب رشته ی موفق داشته باشیم؟ خبر گزاری پانا: با فراسیدن مردادماه هر سال، تب انتخاب رشته کنکور سراسری شروع می شود. در و دیوارها شهرها پر می شود از اطلاعیه هایی پیرامون انتخاب رشته، و تضمین هایی که برای داوطلبان داده می شود که در رشته ی دلخواه شان قبول خواهند شد.
۱۳۹۴ شنبه ۳ مرداد ساعت 12:36
به گزارش خبرگزاری پانا با توجه به نزدیکی به ایام اعلام نتایج کنکور سراسری سال 94 حمید حقیقی کارشناس ارشد مشاوره سازمان آموزش و پرورش استان هرمزگان و استاد دانشگاههای هرمزگان به ارائه مهمترین روش های انتخاب رشته موفق برای شرکت کنندگان در آزمون سراسری پرداخته است که مطالعه آن کمک خوبی به دواطلبان کنکور سال 94 در انتخاب رشته این آزمون می نماید. داوطلبان کنکور سراسری باید به این مطلب توجه داشته باشند که انتخاب رشته ی تحصیلی که در نهایت به انتخاب شغل منتهی خواهد شد، فرایندی است که در طی دوران دبیرستان باید طی شود. مهمترین نکته این است که در طی فرصت کم ده روزه برای انتخاب رشته چگونه می توان انتخابی صحیح و معقول داشت؟ تجربیات نگارنده این سطور در طول 8 سال مشاوره تحصیلی نشان داده است که اطلاع از نکات زیر کمک شایانی در انتخاب رشته ی آزمون سراسری انجام خواهد داد.
* مطالعه ی دفترچه شماره یک و شماره دو آزمون سراسری: به دواطلبان قویاً توصیه می شود که حتماً دفترچه های شماره یک و دو را به دقت مطالعه کنند. شاید بتوان گفت که از برجسته ترین نکاتی که دواطلبان در آن ضعف دارند عدم آگاهی از مطالب مندرج در دفترچه راهمنای انتخاب رشته است. در هر دفترچه شرایط و ضوابط دانشگاه های خاص و رشته های خاص نیز بیان شده است (مثل رشته-های مربوط به دانشگاه ارتش، دانشگاه امام حسین، دانشگاه علوم قضایی، و دانشگاه امام صادق...).
* تحلیل کارنامه: هر دواطلب باید بتواند کارنامه ی خود را تحلیل کند یعنی بتواند رتبه و نمره ی تراز خود را در سهمیه و بدون اعمال سهمیه بشناسد و رتبه ی خود را در هر زیر گروه نیز بداند. برای اطلاع از زیرگروه های هر گروه آزمایشی (ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان های خارجه) باید به دفترچه های شماره یک و دو رجوع کرد.
* توجه به بازار کار هر رشته: نکته ی حائز اهمیت این است که جدای از علاقه مندی به یک رشته ی خاص، از آن¬جایی که هدف انتخاب رشته در نهایت انتخاب شغل است باید به بازار کار رشته های انتخاب شده نیز توجه نمود.
* علاقه مندی به یک شغل یا یک حرفه ی خاص: بسیار مشاهده شده است که دواطلبان انتخاب برخی از رشته ها یا پافشاری بر روی برخی از رشته ها را، به دلیل علاقه ای که با آن رشته ها دارند عنوان می-کنند. باید دانست که بسیار از این علاقه ها کاذب هستند یعنی براساس برخی اطلاعات سطحی و نادرست حاصل شده اند. برای آگاهی از یک رشته تحصیلی ضمن مطالعه ی ضمیمه ی دفترچه راهنمای سازمان سنجش که هر سال منتشر می کند، باید از افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند نیز کمک گرفت.
* داشتن استعداد و توانمندی در یک زمینه ی خاص: داشتن استعداد و توانایی جسمانی و ذهنی از شروط اساسی هر رشته¬ای است. مثلاً تحصیل در رشته های فنی و مهندسی و ادامه ی تحصیل در آن ها به توانایی و استعداد ریاضی و توانایی های جسمی نیازمند است و یا تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی نیازمند این است که داوطلب به مشکلات اساسی بینایی و شنوایی مبتلا نباشد.
* مشخص کردن اولویت های خود: هر دواطلب باید مشخص کند که اولویت انتخاب رشت ی وی در فرم انتخاب رشته، شهر است، یا رشته و یا دانشگاه. با توجه به هرکدام از این اولویت ها نحوهِ ترتیب قرار گرفتن انتخاب های داوطلب متفاوت است.
* توجه به نوع دانشگاه: دواطلب باید اطلاع کافی از دانشگاه های دولتی و غیر ودلتی داشته باشد. به-طور مثال دانشجو در دانشگاه های دولتی و در دوره ی روزانه هزینه ی پرداخت نمی کند. این درحالی است که همین داوطلب اگر دوره های شبانه را در دانشگاه های دولتی انتخاب کند باید هزینه بپردازد. از طرف دیگر دانشگاه های پیام نور اغلب دروس به صورت خودخوان است و تعداد کلاس هایی که در طول یک ترم تشکیل می شود کم است و در نهایت دانشگاه هیچگونه امکانات رفاهی از جمله خوابگاه و سرویس ایاب و ذهاب را در اختیار دانشجو قرار نخواهد داد. در کنار این دوره های مطرح شده دانشگاه ها آزاد، غیرانتفاعی و پردییس های بین الملل نیز وجود دارد که دانشجو باید هزینه تحصیل خود را بپردازد. شرح هزینه در دفترچه شماره دو ذکر شده است.
* توجه به نوع دوره: در دانشگاه های دولتی دوره های روزانه وجود دارد که دانشجو در قبال تحصیل هزینه ای نمی پردازد. در حالی که دانشجو در دوره های شبانه یا غیر حضوری هزینه می پردازد. در کنار این موارد دانشجو به نوبت تحصیل توجه کند. مثلاً برخی رشته در مهرماه یا نوبت اول پذیرش دارند در حالی که در برخی رشته ها بهمن ماه یا نوبت دوم دانشجو می پذیرند.
* توجه به قطب ها و نواحی: توجه به این مورد لازم است که داوطلب اگر شهرها و استان هایی را انتخاب کند که در آن ناحیه و قطب قرار دارد از شانس بالاتری برخوردار است. به طور کلی کل کشور به 9 ناحیه و پنج قطب تقسیم شده است. استان هرمزگان در ناحیه 5 و قطب 5 قرار دارد. مثلاً استان های هم قطب و ناحیه هرمزگان عبارتنداز: هرمزگان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد.
* نوع پذیرش: دانشجو باید توجه داشته باشد که گزینش در برخی از رشته ها استانی ، برخی، قطبی و برخی ناحیه¬ای و برخی کشوری است. واضح است که شانس قبولی داوطلب در رشته های کشوری کمتر از سایر موارد است.
* مقطع تحصیلی: باید توجه داشت که برخی از رشته ها و دانشگاه ها دانشجوی دکتری پیوسته می-پذیرند و برخی دیگر از دانشگاه ها کارشناسی ارشد پیوسته دانشجو می پذیرند به طور مثال دانشگاه امام صادق (ع) و داشگاه علوم قضایی مستقیماً در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دارند.
* انتخاب رشته¬ی مجازی: بسیاری از داوطلبان این مساله را مطرح می کنند که انتخاب رشته ی مجازی تعیین کننده اصلی است. در حالی که این ایده غلطی است چرا که در انتخاب رشته مجازی فقط براساس اطلاعات شرکت کنندگان سال گذشته، رشته ها و دانشگاه هایی را برای انتخاب رشته معرفی می کنند. در حالی علاقه و استعداد داوطلب را در نظر نمی گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]