واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر بهداشت: اولویت بندی بیماران سبز، زرد و قرمز در اورژانس بیمارستانی اجباری شد تهران - ایرنا - معاون درمان وزیر بهداشت گفت: استاندارد اولویت بندی یا تریاژ بیماران سبز ، زرد و قرمز در اورژانس بیمارستان ها ابلاغ و اجباری شد.
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمدآقاجانی جمعه شب در گفت و گویی تلویزیونی، این اقدام را یکی از اقدامات بسیار مهم برای ارتقای کیفیت خدمات اورژانس بیمارستان ها، تدوین و ابلاغ استاندارد تریاژ اورژانس ها عنوان کرد.
آقاجانی در خصوص بیماران سبز، زرد و قرمز اظهارداشت: بیماران سبز افرادی هستند که با یک ویزیت سرپایی و دریافت نسخه مرخص می شوند و در واقع اورژانسی به شمار نمی آیند؛ بیماران زرد افرادی هستند که باید چند ساعتی در اورژانس تحت مراقبت باشند یا در مواردی ممکن است به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشند اما بیماران قرمز کسانی هستند که وضعیت حاد دارند و هر ثانیه برای نجات جان آنان مهم و حیاتی است و باید بلافاصله مورد رسیدگی قرار گیرند.
آقاجانی افزود: تلاش وزارت بهداشت این است که با ابلاغ استاندار اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی، استاندارد تریاژ و اجباری کردن آن، تامین نیروی انسانی با تجربه در این بخش ها، افزایش پرداختی به کارکنان اورژانس ها و اصلاح ساختاری اورژانس ها، مشکلات این حوزه را به حداقل رساند.
وی اظهار امیدواری کرد تا در اورژانس بیمارستانی، مراقبت های لازم به ویژه در ثانیه ها و دقایق طلایی برای نجات بیماران انجام شود.
**کمبود ها در بیمارستان بسیار زیاد است
معاون وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: مشکلات و کمبودها در بیمارستان های کشور بسیار زیاد است که یکی از آن ها کمبود تخت های بیمارستانی است.
وی استاندارد شمار تخت به بیمار در کشورهای پیشرفته را حدود13.6 تخت به ازای هر یک هزار بیمار عنوان کرد و افزود: این میزان در کشورهای همسایه 2.7 تخت به ازای هر یک هزار بیمار است این در حالی است که این میزان در کشور ما به 1.5 تخت می رسد.
**کمبود شدید پرستار در اورژانس
معاون وزیر بهداشت ، کمبود شدید شدید پرستار در بخش های اورژانس را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت : از لحاظ فعالیت پرستاران با تجربه و توانمند در اورژانس ها با مشکلات حادی مواجه هستیم به خصوص اینکه در گذشته برای تعیین استاندارد پرستار به تخت در کشور اصلا بخش های اورژانس را جزو تخت های بیمارستانی تعریف نمی کردند.
آقاجانی ادامه داد: بر اساس استانداردها باید حداقل ، 10درصد تخت های هر بیمارستان تخت های اورژانس باشد اما چنین استانداردی هرگز در کشور ما مورد توجه نبوده است و از این نظر با عقب ماندگی مواجه هستیم که باید جبران کنیم.
وی افزود: مکاتبات زیادی نیز با مسوولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای جذب و استخدام پرستار داشته ایم اما تاکنون موفق نبوده ایم و مجبوریم برای تامین پرستار مورد نیاز بیمارستان ها از روش های دیگری استفاده کنیم.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت به موضوع دیگری تحت عنوان دریافتی پایین پرستاران به خصوص پرستاران اورژانس اشاره کرد و گفت: مسأله مهم دیگر دریافتی پایین پرستاران به خصوص در اورژانس هاست و با توجه به اینکه پرستاران این بخش ها با مخاطرات جسمی، فیزیکی و روانی بیشتری مواجه هستند، وزارت بهداشت تصویب کرده است که با اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد، حدود 60 درصد به دریافتی پرستاران این بخش ها نسبت به سایر پرستاران افزوده می شود.
معاون درمان وزیر بهداشت اظهارداشت:اصلاحات بیمارستان های کشور ادامه دارد . در زمان حاضر نیز 110بخش جدید بیمارستانی در کشور در حال ساخت است. 850 پزشک متخصص به صورت مقیم و 24 ساعته در ساعات شب برای تعیین تکلیف بیماران در بیمارستان ها حضور دارند.
وی گفت: همه این اقدامات یک تغییر رفتار بزرگ در بیمارستان های دولتی را رقم زده است و فقط بحث کاهش هزینه های پرداختی مردم در بخش دولتی مطرح نیست.
اجتمام(4)**3063**1776
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]