تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834995928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«برجام» و فرجام تحريم‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۱۳ق.ظ)
«برجام» و فرجام تحريم‌ها موج- ساير رسانه ها؛ اصلي ترين مؤلفه «برنامه‌ جامع اقدام مشترک» در کنار حفظ توانايي‌هاي هسته اي ايران، فروپاشي نظام تحريم‌هايي بود که به صورت چندلايه نظام اقتصادي ايران را هدف قرار داده بود.
ايرنا نوشت:
در واپسين روزهاي آخرين دور از گفت و گوهاي هسته اي در وين طرح موضوع لغو تحريم‌هاي تسليحاتي همزمان با لغو ساير تحريم‌ها باعث تمديد چندباره‌ گفت و گوها شد و سرانجام 2 طرف پس از تعيين تکليف اين نوع از تحريم‌ها سه شنبه‌ دو هفته‌ گذشته به توافقي تاريخي دست يافتند.
پس از رايزني‌هاي دامنه دار تيم مذاکره کننده‌ ايران و گروه 1+5 در کنار متن اصلي «برجام» (برنامه‌ جامع اقدام مشترک) به پنج پيوست فني در موضوع‌هاي هسته اي، تحريم‌ها، همکاري در زمينه‌ي انرژي هسته اي صلح آميز، تأسيس کميسيون مشترک و برنامه‌ اجرايي نائل آمدند. در اين دور از گفت و گوها بود که براي نخستين بار موضوع تحريم‌هاي تسليحاتي از تحريم‌هاي غيرتسليحاتي متمايز شد.
در زمينه‌ي تحريم‌هاي غيرتسليحاتي متن برجام از لغو يکجاي تحريم‌هاي اقتصادي و مالي در حوزه‌هاي بانکي، مالي، نفتي، گازي، پتروشيمي، تجاري، بيمه، حمل و نقل وضع شده از سوي شوراي امنيت، اتحاديه‌ي اروپا و آمريکا که به بهانه‌ برنامه هسته اي ايران وضع شده بودند حکايت مي‌کرد از جمله‌ آن مي‌توان به لغو تحريم 800 شخص حقيقي و حقوقي همانند بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، کشتيراني جمهوري اسلامي، شرکت ملي نفت ايران، شرکت ملي نفت کش و شرکت‌هاي تابعه، ايران اير و بسياري از ديگر نهادها، بانک‌ها و مؤسسات کشورمان از فهرست تحريم‌هاي اروپا و آمريکا اشاره کرد.
در کنار اين موارد، لغو تحريم‌هايي در ارتباط با تحصيل دانشجويان ايراني در رشته‌هاي مرتبط با انرژي هسته اي، ممنوعيت خريد هواپيماي مسافربري مرتفع و امکان بازسازي ناوگان هوايي کشور و ارتقاي ايمني پروازها و آزاد شدن ده‌ها ميليارد دلار از درآمدهاي مسدود شده‌ي ايران از ديگر موارد لغو تحريم در حوزه‌ي غيرتسليحاتي بود؛ تحريم‌هايي که همزمان با تحريم‌هاي اتحاديه‌ي اروپا و آمريکا در پي پنج قطعنامه‌ شوراي امنيت 1696 (2006)، 1737 (2006)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008) بر ايران تحميل شده بود.
ششمين قطعنامه‌ شوراي امنيت با شماره‌ 1929 در سال 2010 ميلادي اما تحريم‌هاي شديدي را عليه برنامه‌ تسليحاتي و موشکي ايران اعمال کرد. از اين رو، تيم ديپلماسي ايران در وين با وجود مقاومت سرسختانه‌ طرف مقابل توانست افزون بر لغو ممنوعيت خريد اقلام حساس با کاربرد دومنظوره، قول لغو تحريم‌هاي تسليحاتي را در بازه‌ زماني پنج ساله و لغو تحريم‌هاي موشکي را در بازه‌ زماني هشت ساله از طرف مقابل بگيرد.
به باور ناظران محدوديت‌هاي اعمال شده‌ کنوني در اين زمينه در همسنجي با ممنوعيت‌هاي گذشته بسيار ناچيز است به عبارتي ديگر آنچه امروز وجود دارد نه تحريم تسليحاتي بلکه محدوديت زماني است چرا که هرگونه خريد و فروش لازم است با کسب مجوز قبلي از شوراي امنيت آن هم فقط به مدت 5 سال صورت گيرد.
تمامي 6 قطعنامه‌ ضدايراني شوراي امنيت ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد با عنوان «اقدام در موارد تهديد عليه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز» صادر شده بود اما بر اساس قطعنامه‌ تازه‌ اين شورا (قطعنامه 2231) ايران از ذيل اين فصل و بند 41 خارج شد و از نظر آن‌ها ديگر به عنوان تهديدي عليه جهان تلقي نمي‌شود؛ ضمن اين که بر اساس متن اين قطعنامه، بررسي پرونده‌ هسته اي ايران طي 10 سال آينده در شوراي امنيت براي هميشه پايان مي‌يابد.
پيش از صدور قطعنامه‌ي 2231 شوراي امنيت، شوراي وزيران امور خارجه‌ اتحاديه اروپا نيز دوشنبه بيست و نهم تير(بيستم ژوييه) توافق ايران و 1+5 را تأييد کرد. اين امر خود گام مثبت ديگري در راستاي لغو تحريم‌ها به شمار مي‌رود و از نظر سياسي براي اين نهاد اروپايي تعهدآور خواهد بود. لغو يک جاي تحريم‌هاي اتحاديه‌ي اروپا اما منوط به مصوبه‌ ديگر شوراي وزيران است تا پس از آن در روز اجراي برجام تمامي تحريم‌هاي اين اتحاديه عليه ايران برداشته شود.
در کنار تحريم‌هاي اتحاديه‌ اروپا اما بيشترين تحريم‌ها در قالب تحريم‌هاي «اوليه» (تحريم‌هاي غيرهسته اي اعمال شده بيش از سه دهه) و «ثانويه» (تحريم‌هاي هسته اي) از سوي ايالات متحده بر کشور ما تحميل شده است. در نتيجه‌ اعمال همين تحريم‌هاي ثانويه بود که اجماعي در جهان به منظور اعمال تحريم‌هاي فراگير عليه کشور ما شکل گرفت به طوري که بيش از 80 درصد از تحريم‌هاي تحميلي بر ايران از اين نوع‌اند.
تحريم‌هاي ايالات متحده را مي‌توان در 2 قالب مورد بررسي قرار داد: تحريم‌هاي کنگره (شامل مجلس سنا و نمايندگان) و تحريم‌هاي ناشي از دستورالعمل‌هاي اجرايي رييس جمهوري آمريکا (تحريم‌هاي که به طور مستقيم از طرف شخص رئيس جمهوري اين کشور صورت گرفته است). صرف نظر از لغو تحريم‌هاي ناشي از دستورالعمل‌هاي اجرايي که مستقيم به شخص «باراک اوباما» رئيس جمهوري اين کشور برمي گردد، لغو تحريم‌هاي کنگره نياز به تأييد اين نهاد دارد. از اين رو پس از توافق وين متن برجام براي بررسي به کنگره فرستاده شد و کنگره 2 ماه فرصت خواهد داشت تا توافق صورت گرفته را تأييد يا رد کند. البته در صورت رد برجام احتمال وتوي آن از سوي رئيس جمهوري وجود دارد. رد وتوي رئيس جمهوري نياز به رأي دو سوم از اعضاي کنگره دارد که به عقيده‌ تحليلگران کسب اين ميزان رأي کاري بس دشوار است.
در مجموع، هر توافقي نتيجه‌ رايزني و بده بستان است و توافق وين نيز حاصل 22 ماه گفت و گوهاي خستگي ناپذير تيم هسته اي ايران و طرف مقابل بود. به منظور رسيدن به اين هدف مهم و دستيابي به «توافقي تاريخي» بود که 2 طرف از يخشي از خواسته‌هاي خود معقولانه صرف نظر کردند.
در نتيجه‌ اين رايزني‌هاي پايدار افزون بر حفظ عزت و اقتدار جمهوري اسلامي ايران و تثبيت برنامه‌ صلح آميز هسته اي کشورمان، قطعنامه‌ي 2231 شوراي امنيت صادر شد تا پايان بخش شش قطعنامه‌ ضد ايراني باشد؛ قطعنامه‌هاي تهديدآميزي که بيش از 80 درصد تحريم‌ها کنوني نتيجه‌ي تحميل آن‌ها است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن