تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850821022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی عروسک‌ها، خوشی و ناخوشی زنان روستایی را روایت می‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از نمایشگاه عروسکهای بومی؛
وقتی عروسک‌ها، خوشی و ناخوشی زنان روستایی را روایت می‌کنند

نمایشگاه عروسکهای بومی


شناسهٔ خبر: 2865230 - شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
فرهنگ > صنایع فرهنگی

نمایشگاه دو روزه عروسک‌های بومی، فرصتی بود برای آشنا شدن با خوشی‌ها و ناخوشی‌هایی زنان روستایی در خراسان جنوبی و قشم و قزوین. عروسک‌هایی که با پیشینه چند هزار ساله، سهم مهمی در اشتغالزایی زنان دارند. خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: ۳۱ تیر و اول مرداد ماه، نمایشگاه دو روزه عروسک‌های بومی در موسسه آوای طبیعت پایدار برگزار شد تا پیکرک‌هایی که پیشینه‌شان به ۵۰۰۰ سال قبل برمی‌گردد از خراسان جنوبی و اردبیل، قزوین و قشم به تهران آمده‌اند تا با من و تو از شادی و غم و خوشی و ناخوشی زنان این مناطق بگویند. تعداد زیادی از این عروسک‌ها، یادآور رنج زنان خراسان جنوبی بودند. بخش از استان پهناور خراسان که بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، زندگی را بر مردمانش دشوار کرده است. این «تف باد»‌ها با خشكسالی می‌آمیزند و زندگی را در این منطقه دشوار می‌کنند. همین است كه پای سازمان‌ها و نهادهای بین المللی برای ایجاد اشتغال پایدار و مكمل برای جوامع روستایی به خراسان جنوبی باز می شود. گروه هایی كه به گفته افسانه احسانی،  رئیس هیئت مدیره موسسه «آوای طبیعت پایدار» و مجری یكی از طرح‌های ایجاد كسب و كار پایدار برای حفاظت از مراتع، با خود شغل نمی آورند بلكه سعی می كنند با كنار زدن شن‌های ناشی از تف باد ها، فرصت‌های مغفول مانده در منطقه را برای شكوفایی جوامع روستایی آن شناسایی كنند.
نمایشگاه عروسکهای بومی
طرح «ترسیب كربن» خراسان جنوبی هم با هدف مدیریت منابع و تولید پایدار در جوامع محلی استان وارد ماجرا شد. طرحی كه با همكاری سازمان جنگل‌ها، منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان ملل در خراسان جنوبی شكل گرفته و نتیجه آن ساخت عروسک‌های پارچه‌ای شده كه میراث این بخش از كشور را در پایتخت به معرض تماشا گذاشت تا راهی برای بهبود زندگی سازندگان آن پیدا شود.عروسك‌ها یا آن طور كه احسانی می‌گوید، «پیكرك‌ها»ی دست‌ساز زنان روستایی خراسان جنوبی و قشم و روستای اردبیلک قزوین هم  نتیجه همین طرح «ترسیب كربن»» هستند. عروسك هایی كه علاوه بر روایت زندگی زنان سرسخت روستایی، گوشه ای فراموش شده از فرهنگ و آداب و رسوم مردم منطقه را به معرض تماشا می ‌ذارند. فرهنگی كه از لابه لای خاطرات خاك گرفته زنان این منطقه شكل گرفته است. عروسك های پارچه‌ای كه باورها، رسم‌ها و شیوه زندگی جوامع محلی را به خوبی نشان می‌دهند. به گفته رییس هیئت مدیره موسسه «آوای طبیعت پایدار»،طرح «ترسیب كربن» بخشی از برنامه سازمان ملل است؛ برنامه‌ای برای كاستن از میزان انتشار گازهای گلخانه ای و حفاظت از محیط زیست. ترسیب كربن به جذب دی اکسید کربن توسط گیاهان و کاهش اثر سوء گرمایش زمین گفته می شود. برنامه‌ای كه با حمایت سازمان جنگل ها و مراتع كشور از روستای حسین آباد در خراسان جنوبی شروع شد و به روستاهای چاه یك، چاه دو، همت آباد، تجمیر و... رسید. زنان روستایی، داستان‌های زندگی و آرزوهایشان را می‌نویسند و به عروسک‌های خود می‌آویزند. حس سازندگی، تقویت خلاقیت و اعتماد به نفس و افزایش امید به زندگی علاوه‌بر ایجاد شغل و معیشت مکمل از مزایای تولید این محصولات به شمار می‌رود.
نمایشگاه عروسکهای بومی
افسانه احسانی می گوید: «وقتی زنان، عروسك ها را درست می‌كردند از آنها خواستیم داستان عروسك‌هایشان را برای ما بنویسند.» برخی سواد دارند و خودشان می‌نویسند. بعضی از آنها سواد ندارند، بنابراین قصه را روایت می‌كنند و بچه‌های طرح برایشان می‌نویسند تا عروسك‌ها به پایتخت كه رسیدند رازهای مگوی آنها را برای غریبه‌ها بگویند. عروسک‌ها همان زنان روستایی هستند که با ما از غم‌ها و شادی‌ها می‌گویند. از شوهرانیی که زنان خود را دوست دارند یا آنها را رها کرده‌اند. احسانی، پیش از پروژه عروسک‌های بومی خراسان جنوبی، به قشم و توانمدسازی زنان این جزیره پرداخته و موفقیت‌هایی را به دست آورده بود. از این‌رو  طرح ترسیب كربن از آنها دعوت كرد تا زنان خراسان جنوبی را هم وارد ماجرا كنند. بنابراین او و دوستانش در گام نخست، كنار زنان روستایی نشستند و با آنها رفاقت كردند. چون  می خواستند بدانند زنان روستایی چه می خواهند؟ به آنها كمك كردند تا استعدادهای آنان شكوفا شود. استعدادهایی كه به زنده شدن صنایع دستی در این منطقه و رسیدن زنان به اشتغال پایدار منجر شد. او منحصر به‌ فرد بودن را از دیگر ویژگی‌های عروسک‌های بومی می‌داند؛ چراکه هنرمند بومی با تکیه بر استعداد و خلاقیت خود هر اثر را ویژه خلق می‌کند. همچنین، سازندگان با تولید عروسک های محلی خود بیش از پیش به فرهنگ و پوشش بومی منطقه خود نزدیک و به آن علاقمندتر می‌شوند. علاوه براین، زنان هنگام ساخت این محصولات، لالایی می‌خوانند پس لالایی‌ها، شعرها، خاطرات گذشته و سایر ارزش های بومی مرتبط یادآوری می‌شوند.
نمایشگاه عروسکهای بومی
به گفته رئیس هیات مدیره موسسه آوای طبیعت پایدار این عروسک‌ها سازگار با محیط زیست هستند و نشانه های فرهنگ غنی منطقه را با خود همراه دارند. بنابراین  نسل جوان با ساختن  عروسک‌های این چنین، نه تنها با فرهنگ خود آشتی می‌کند بلکه با فروش آنها، وابستگی خود را به منابع طبیعی کاهش می‌دهد و ارزش‌های فرهنگی خود را به سایر مناطق صادر می‌کند.  آن هم در روزگاری که تعداد کسانی که به ساخت عروسک‌های پارچه‌ای با پیشینه تاریخی- فرهنگی می‌پردازند، بسیار اندک است و این عروسک‌ها که زیبا و ایرانی هستند جای خود را به باربی های چینی داده‌اند.  









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن