واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واکنش مردم ژاپن به لوایح امنیتی وارد مرحله جدیدی شد/ اعتراض شبانه به سیاست های دولت «آبه» پکن - ایرنا - صدها تن از مخالفان سیاست های «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن شب گذشته - جمعه - با حضور در خیابان های اصلی شهر توکیو و تجمع در برابر پارلمان این کشور، اعتراض خود به رویکردهای جنجال برانگیز اخیر دولت کشورشان را اعلام کردند.
به گزارش ایرنا، در پی این حرکت گسترده اعتراضی، مخالفان سیاست های دولت بار دیگر نسبت به لوایح امنیتی که «آبه» و کابینه اش اصرار زیادی در به تصویب رساندن آن دارند، اعتراض کرده و شعارهای ضد دولتی سر دادند.
حضور جمعیت قابل توجه تظاهرکنندگان حتی باعث شد تدابیر شدید امنیتی در اطراف پارلمان در شهر توکیو، پایتخت ژاپن به مرحله اجرا در آید.
بر اساس گزارش رسانه های ژاپنی، معترضان چندین بار قصد ورود به محوطه داخل پارلمان را داشتند که نیروهای امنیتی مانع از این کار شدند.
خبرگزاری کیودو گزارش داد: جمعیت معترض به سیاست های «شینزو آبه»، ابتدا در پارک «هی بیای» جمع شدند و سپس با سر دادن شعار، به سمت پارلمان به راه افتادند.
گزارش های حاکیست، معترضین با سر دادن شعارهای تند، سیاست های کابینه ژاپن در موارد مختلف از جمله تجارت آزاد، موضوع لوایح امنیتی و حضور نظامیان آمریکایی در اوکیناوا را به باد انتقاد گرفتند و خواستار کناره گیری «آبه» از قدرت شدند.
معترضان همچنین اعلام کردند که تصمیم دولت ژاپن برای افزایش نقش نظامیان این کشور نقض فاحش اصول و مقررات قانون اساسی صلح طلب ژاپن است.
مردم شهر توکیو طی روزهای پنجشنبه و جمعه (2 و 2 مرداد) نیز دست به برگزاری تجمعات مشابه زده بودند اما اعتراض شب گذشته از ابعاد گسترده تری برخوردار بود.
تازه ترین آمارها نشان می دهد که اکثر مردم ژاپن مخالف این لایحه هستند و حدود 90 درصد از کارشناسان حقوقی این کشور نیز اعلام کردند، لایحه یاد شده برخلاف قانون اساسی کشور است.
طی هفته های اخیر اعتراضات مردمی به رویکرد دولت ژاپن در مواجهه با مسائل مختلف، سیر صعودی داشته است.
لوایح امنیتی دولت ژاپن که در پی موافقت اعضای حزب حاکم «لیبرال دموکرات» و هم پیمانش «کمیتو» با طرح دولت در این خصوص حاصل شده، این امکان را به نظامیان ژاپنی می دهد که از قدرت بیشتری برخوردار شوند.
تحقق این مهم یکی از آرزوهای بزرگ «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن است و او قصد دارد با انجام تغییرات در قانون اساسی کشور به آن دست یابد.
قانون اساسی ژاپن در سال 1947 تدوین و با فشار نظامیان آمریکایی ها به این کشور تحمیل شده است. طبق این قانون، ژاپن اجازه داشتن «ارتش» به معنی مصطلح آن را ندارد و در مقابل می تواند نیروهای محدود نظامی موسوم به «نیروهای دفاع از خود» داشته باشد.
به واسطه همین قانون که پس از جنگ جهانی دوم برای این کشور وضع شد، ژاپن کشوری صلح طلب معرفی شد و اینک مردم ژاپن نگرانند که بار دیگر این کشور درگیر یک سری مناقشات بین المللی شود.
آساق*231*1597
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]