واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عضو هیئت علمی دانشگاه علامه به پانا گفت: رشد اقتصادی مستلزم محوری شدن تولید و حذف واسطهگری خبرگزاری پانا: عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی اظهار کرد: دولت باید سیاست های بلند مدت در اقتصاد طراحی کند و توسعه و رونق تولید را محور برنامه های خود بداند و از رشد واسطه گری در اقتصاد بکاهد و زمینه مشارکت های مردمی در سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال را فراهم کند.
۱۳۹۴ شنبه ۳ مرداد ساعت 00:48
محمدقلی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، با بیان اینکه کشورمان منابع عظیم نفت و گاز در اختیار دارد، گفت: کشورمان در موقعیت استراتژیک واقع شده و امکانات بالقوه قابل توجهی در اختیار دارد و سرمایه های طبیعی قابل توجهی در دسترس است.
وی ادامه داد: موضوع مهم داشتن استراتژی توسعه بلند مدت برای تبدیل این سرمایه های موجود به رفاه و توسعه است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: استراتژی توسعه اقتصادی باید مبتنی بر بخش تولید باشد و سرمایه گذاری ها را در این قسمت تزریق کند و لازم است سرمایه ها در اقتصاد به صورت جدی و قابل توجه تزریق شود ممکن است منابع مختلف سرمایه را تشکیل دهند اما ضامن پیشرفت اقتصاد کشور بخش های تولیدی و صنعت است.
یوسفی در رابطه با توسعه صنعتی یادآور شد: صنایع باید بتوانند بازار داخلی را رونق داده و زمینه حضور تولیدات داخل را به دیگر کشورها فراهم کنند که متأسفانه در طول سالهای گذشته این امر محقق نشده است.
وی افزود: متأسفانه تا کنونپیگیری سیاست های دنبال شده با بهانه ای از قبیل قرار گرفتن در شرایط تحریم موجب شده که دیگر هیچ توجیهی برای ادامه سیاست های غلط گذشته وجود نداشته باشد.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: دولت می تواند به جای نگاه مقطعی، تنگ نظرانه و کوتاه مدت سیاست بلند مدت توسعه ای را مبتنی بر تقویت تولید دنبال کند؛ بنابر این با اتخاذ چنین استراتژی بلند مدتی است که می توان مسیر توسعه اقتصادی را هموار کرد و لازمه آن تغییر سیاست های اقتصادی فعلی است.
این عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه عنوان کرد: نگاه فعلی به اقتصاد در آستانه لغو تحریم ها و موقعیت تجاری و اقتصادی پسا تحریم باید به گونه ای باشد که معطوف به حمایت از بخش های تولیدی باشد که متأسفانه دولت مردان تا کنون رشد بد را دنبال کردند در حالیکه باید به دنبال رشد خوب اقتصاد باشیم هر چند که در اقتصاد جی پی پی رشد دارد اما این رشد می تواند در هر مسیری محقق شود.
یوسفی تصریح کرد: چه بسا رشد تولید ناخالص ملی می تواند بسیار مضر عمل کند و به اقتصاد کشور هم لطمه بزند به طوری که اصلاح آن برای مردم بسیار پی هزینه باشد و اقتصاد به رشد خوب نیاز دارد در حالیکه رشد بد ارتباطی به بخش های تولیدی صنعت و کشاورزی ندارد و رشدی مبتنی بر تجارت و واسطه گری های مالی است.
وی خاطر نشان کرد: اقتصاد معلول و بدون رشد شرایطی فراهم می کند که در آن زمینه گسترش بروکراسی عریض و طویل اداری و مالی و ایجاد هزینه های غیر تولیدی دولت همچون هزینه های نظامی و انتظامی و یا فعالیت هایی که هیچگونه ارتباطی به کارآیی و بهره وری ندارند فراهم می شود همچنین که مشارکت مردم در سرمایه گذاری و اشتغال را به دنبال ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]