تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845487027




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلامتی در هوای گرم تابستان با طب سنتی


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: افزایش گرما و کاهش بارندگی، تابستان را به فصلی با طبیعت گرم و خشک تبدیل کرده است و این باعث تغییراتی در بدن می‌شود که برای تعدیل این تغییرات، لازم است تدابیری در خورد و خوراک به کار گرفته شود تا به حفظ سلامت افراد کمک کند.
حفظ سلامت در تابستان

فصل تابستان باعث تغییراتی در اخلاط، باز شدن منافذ پوستی، ترشح غدد عرق و به دنبال آن تبخیر مایعات بدن شده و از طرفی با خروج حرارت از بدن موجب ضعف قوه هاضمه می‌شود. بر این اساس، بهترین موقع صرف غذا در طول تابستان، خنک‌ترین ساعات روز است.
وسط روز هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است در نتیجه اگر وسط روز غذا می‌خورید، نباید سنگین و حجیم باشد و توصیه می‌شود در این فصل اغلب از غذاهای سبک یا همان غذاهای حاضری و خودمانی که طبع سرد و هضم راحتی دارند استفاده کنید.
 
غذاهایی که حرارت بدن را بالا یا پایین می‌برد
مصرف غذاهایی با طبیعت سرد مثل ماست، خیار، کاهو، کدوسبز خورشتی، گشنیز، اسفناج، خرفه و همچنین مصرف لبنیاتی همچون ماست و دوغ و کفیر می‌تواند به خنک شدن بدن کمک کند. البته افراد سردمزاج باید از افراط در مصرف مواد غذایی دارای طبیعت سرد پرهیز نمایند.
مواد غذایی که حرارت بدن را افزایش می‌دهد و باعث خشکی پوست می‌شود شامل فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند، خردل، سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید است که باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند. از آنجا که مواد غذایی شیرین نیز طبع گرمی دارد بهتر است در این فصل در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نشود.طبخ مواد غذایی به شکل سرخ‌شده، کبابی، برشته و تفت‌داده شده موجب گرمی و خشکی طبیعت غذا می‌شود؛ پس در این فصل، مواد غذایی را اغلب به شکل خام، آب پز یا پخته مصرف کنید
گوشت‌های قرمز بخصوص گوشت شتر به دلیل دارا بودن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شود و بهتر است در این فصل بیشتر غذاها با گوشت‌های سفید مثل ماهی تازه و مرغ تهیه شود.
در تابستان باید از مصرف غذاهای شور پرهیز کرد؛ برخی بر این باورند که به دلیل تعریق و از دست دادن الکترولیت‌ها طی تعریق باید همواره در این فصل از غذاهای شور استفاده کنند درصورتی‌که مقدار مصرف نمک باید در حد معمول باشد. نمک طبع گرمی دارد و می‌تواند بر حرارت بدن بیفزاید.
طبخ مواد غذایی به شکل سرخ‌شده، کبابی، برشته و تفت‌داده شده موجب گرمی و خشکی طبیعت غذا می‌شود؛ پس در این فصل، مواد غذایی را اغلب به شکل خام، آب پز یا پخته مصرف کنید.

بهترین شربت‌های گیاهی تابستان
نوشیدنی‌هایی همچون شربت بنفشه، شربت گل سرخ، شربت طبیعی ریواس تمرهندی، انار و شربت‌هایی که این روزها مصرف آن بسیار توصیه می‌شود همچون سکنجبین آب‌لیمو و خاکشیر در گروه بهترین نوشیدنی‌های تابستانی به شمار می‌رود، ضمن این‌که مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار و عرقیات گرم باید تا حد امکان کاهش یابد، چرا که باعث افزایش سوخت و ساز و فعالیت و حرارت‌زایی بدن شده و از طرفی به دلیل خاصیت ادرارآوری سبب از دست رفتن آب بدن می‌شود.
مراقب باشید که مصرف مایعات بسیار سرد می‌تواند سبب اختلالات گوارشی شود؛ برای خنک کردن مایعات نباید یخ را به‌طور مستقیم در نوشیدنی انداخت، بلکه باید ظرف حاوی یخ را داخل مایعی که می‌خواهیم خنک کنیم قرار دهیم تا از کاهش بیش از حد دمای نوشیدنی جلوگیری شود.اولویت در مصرف کدام میوه تابستانی است؟
تغییرات فصلی به‌گونه‌ای است که میوه‌های هر فصل می‌تواند بخشی از نیازهای بدن در آن فصل را تأمین کند. از آنجا که نیاز بدن به آب در فصل تابستان افزایش می‌یابد، مصرف بسیاری از میوه‌های این فصل مانند هندوانه، طالبی و خربزه آبدار توصیه می‌شود. لازم به ذکر است بعد از خوردن میوه‌ها بخصوص انگور، هندوانه، گیلاس و خربزه از خوردن آب پرهیز شود.
مصرف مرکبات و میوه‌های ترش و میخوش یا ملس (ترش و شیرین) مانند زرشک و آب‌زرشک، شاه‌توت، تمشک، سیب ترش، تمرهندی و استفاده از غوره، آب‌غوره، آب‌لیمو و نارنج در تهیه غذا می‌تواند به رفع عطش و حرارت بدن و کاهش صفرا کمک کند. این را هم بدانید دریافت میوه‌ها و سبزی‌ها به دلیل دارا بودن مواد مغذی بخصوص ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند آسیب وارد شده به پوست در اثر تابش نور شدید خورشید و اشعه UV را کاهش دهد.
میوه
 
میوه‌های تابستانی از دیدگاه طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی از جمله میوه‌ها دارای مزاج گرم یا سرد و خشک یا تر هستند و هر فرد برای داشتن سلامتی، بهتر است رابطه بین مزاج مواد غذایی و مزاج بدن خود را بداند تا با ایجاد تعادل، سلامتی خود را حفظ نماید.
 
آلبالو
آلبالو میوه‌ای با مزاج سرد و خشک است و برای گرم‌مزاجان بسیار مناسب است. قابض، تقویت‌کننده معده و کبد گرم، رفع کننده تشنگی و مفید در اسهال و استفراغ صفراوی است. مصلح آلبالو، عسل است.
 
انجیر
انجیر تازه دارای مزاج گرم و تر است. کثیرالغذا و برای افزایش وزن بسیار مناسب است. ملین و مسهل، مقوی مغز و کبد، رفع کننده انسداد در کبد و طحال بوده و برای درمان بواسیر مفید است. در افراد با مزاج سرد که مبتلا به دردهای مفاصل و یا بیماری مجاری ادراری هستند مفید می‌باشد. مصلح آن انیسون، ریواس و شربت بالنگ است.
 
انگور
انگور دارای مزاج گرم و تر است. مولد خون صالح و تعدیل‌کننده مزاج‌های غلیظ، دفع سودا، کثیرالغذا و مقوی میل جنسی است. برای افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند مفید است. برای افراد با معده مرطوب، انسداد کبد، طحال و کلیه مضر است. محافظ کلیه بوده و از شکنندگی عروق و لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. دانه انگور دارای مزاج سرد و خشک است و جویدن آن سبب تعدیل مزاج انگور می‌شود. مصلح آن تخم کرفس، سکنجبین و مواد غذایی ترش می‌باشد. توصیه بر این است که انگور به همراه غذا مصرف نشود.
 
گلابی
دارای مزاج معتدل مایل به گرمی است. مقوی قلب و معده، مفرح، ملین و تصفیه‌کننده خون می‌باشد. برای رفع عطش در تابستان بسیار مناسب است. توصیه بر این است که از گلابی نارس استفاده نشود. مصلح گلابی، زیره، هل، دارچین و زنجبیل است.
از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی از جمله میوه‌ها دارای مزاج گرم یا سرد و خشک یا تر هستند و هر فرد برای داشتن سلامتی، بهتر است رابطه بین مزاج مواد غذایی و مزاج بدن خود را بداند تا با ایجاد تعادل، سلامتی خود را حفظ نماید
هلو
 سرد و تر از درجه 3 می‌باشد. برای رفع بوی بد دهان، تب‌های صفراوی و دموی مفید است. در افراد با مزاج گرم، سبب تحریک اشتها و میل جنسی می‌شود. زیاده‌روی در مصرف هلو سبب اسهال می‌شود. در افراد با بیماری‌های مفاصل باید به همراه مصلحات استفاده شود. مصلح آن عسل، دارچین و مربای زنجبیل است.
 
زردآلو
زردآلو دارای مزاج سرد و تر می‌باشد. برای رفع آروغ و بوی بد دهان و التهاب معده مفید است. رفع کننده صفرا در بدن است. زیاده‌روی در مصرف در سردمزاجان احتمال ویتیلیگو (نوعی بیماری پوستی) را افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود به همراه آب یا بلافاصله پس از غذا مصرف نشود. برای رفع یبوست مفید است. مصلح آن عسل، زنیان، زیره، مصطکی و انیسون می‌باشد.
 
خربزه
درجه گرمی خربزه با افزایش شیرینی آن افزایش می‌یابد. خربزه میوه‌ای است که خود را با خلط بدن هماهنگ می‌کند. مدر، کثیرالغذا، افزایش‌دهنده شیر مادر، رفع کننده یرقان، پاک‌کننده مثانه و از بین برنده سنگ مثانه است. توصیه بر این است که به همراه غذا مصرف نشود. مصلحات آن، سکنجبین ترش، انار ترش، سرکه و آب‌لیموی تازه است.
 
جام جم -  زندگی آنلایناخبار مرتبط :روش های سنتی برای درمان خشکی پوست كمبود ويتامين C از علل خشكي پوستخشکی پوست و راههای مقابله با آن در پاییز و زمستان


پنجشنبه 1 مرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن