واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۴۲ق.ظ)
ثبت جهاني بافت قديم شهر نراق در دستور کار ميراث فرهنگي موج-مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري استان مرکزي گفت: ثبت جهاني بافت قديم شهر تاريخي نراق در سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد (يونسکو) در دستور کار اين اداره کل قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج،سيد محمد حسيني افزود:مستندات لازم در زمينه مرمت، احيا و کاربري مناسب بافت تاريخي شهر نراق با هدف طرح پرونده ثبت جهاني آماده شده و به زودي قابل ارائه به مجامع ذي ربط است.
وي با بيان اين که نراق داراي ويژگيهاي منحصر به فرد وغني فرهنگ اسلامي است، اظهارکرد: بافت قديم اين شهر مجموعه اي کم نظير از نبوغ هنري، تبادل ارزشهاي بشري در يک محدوده زماني با کارويژه هاي متعدد، جلوههاي معماري و فرهنگي خاص است و در معماري آن پيشرفت اين عرصه با طراحي و چشم انداز اسلامي ملموس است.
حسيني افزود: پرونده ثبت جهاني بافت تاريخي نراق سال آينده به شوراي بين المللي آثار و محوطههاي فرهنگي، تاريخي ارسال ميشود تا با ايجاد بستر ارزيابي و تشخيص معيارها و شرايط اصالت، مراحل ثبت در فهرست ميراث جهاني مهيا شود.
حسيني اظهار کرد: با ثبت يک اثر در فهرست ميراث جهاني يونسکو، توجه و حمايتهاي جهاني براي آن فراهم ميشود.
وي گفت: حفظ و احياي بافت قديم نراق امسال اعتبار استاني ندارد و به منظور تسريع در احيا و حفظ اين مجموعه ارزشمند نياز به اعتبار ملي است.
شهردار نراق نيز گفت: شهر نراق با قدمتي دو هزارساله پس از ماسوله به عنوان دومين شهر ويژه داراي طرح جامع کشور است.
محمود مرادي افزود: بافت قديم شهر نراق با اعتبار هفت ميليارد ريال سالهاي گذشته مرمت و احيا شد و بستر تصويب آن به عنوان شهرهاي ويژه کشور داراي طرح فراهم آمد.
وي ادامه داد: در صورتي که بعد از تصويب طرح جامع شهر نراق سالانه 10 ميليارد ريال اعتبار تخصيص داده ميشد و روند مرمت، احيا و کاربري بخشي بافت نراق تسريع ميشد، ثبت جهاني آن سرعت ميگرفت.
وي خاطر نشان کرد: اين شهر شرايط ثبت جهاني شدن را دارد چرا که مردم در کنار مسوولان، خود را متولي حفظ و احياي آن ميدانند و در اين راه مشارکت گسترده دارند.
شهردار نراق توضيح داد: ارزش تاريخي شهر نراق را کارشناسان شهرسازي و معماري داخلي نيز تأييد کردهاند.
مرادي گفت: نراق بهترين نمونه از شهرهاي اسلامي است که در حوزه درون گرايي معماري اسلامي دارد گرچه ظاهر شهر بنايي در حال تخريب به نظر ميرسد اما کالبد سازهها و بناهاي تاريخي بهترين نمونه شهرهاي اسلامي با معماري منحصر به فرد است.
شهردار نراق گفت: شهر نراق با وسعت 20 هکتار يکي از شهرهاي بکر و زيبا با بافت معماري دوره ايلخاني، سلجوقي و قاجاريه است که در آن يکصد منزل و ابنيه تاريخي وجود دارد.
وي گفت: حدود يک دهه گذشته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با مشارکت شهرداري نراق طرح راهبردي احياي اين بافت با ارزش تاريخي را شروع کرده است.
مرادي ادامه داد: اين طرح در سه مرحله شامل نجات بخشي، ساماندهي و احياي بافت قديمي انجام ميشود.
وي بيان کرد: در مرحله اول احياي اين طرح که شامل مرمت بناهايي با دامنه آسيب جدي است، تاکنون نزديک به 50 درصد ابنيه مستقر از محل اعتبارات شهرداري و استاني سازمان ميراث فرهنگي بازسازي و احيا شده است.
شهردار نراق گفت: جلوگيري از تخريب سه آب انبار، دو کاروانسرا و بازار شمس السلطنه از جمله اقدامات انجام شده در مرحله اول عمليات اجرايي مرمت بافت تاريخي نراق است و اقدامات لازم براي حفظ يک کاروانسراي ديگر نيز درحال انجام است.
مرادي افزود: در مرحله دوم نيز ساماندهي اين پروژهها انجام شده است و در مرحله سوم هتل سنتي، سوييت، بازارچه صنايع دستي و اقامت سرا توسط بخش خصوصي ساخته ميشود.
شهر نراق با وسعت 70 کيلومتر در مسير دليجان به مشهد اردهال و کاشان واقع شده آ ست اين شهر به تازگي به مجمع جهاني شهرهاي اسلامي پيوسته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]