واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۴ (۲۲:۵۶ب.ظ)
نيلوفرهاي آبي تالاب انزلي در اوج رويش موج - حميدرضا آذرپور گفت: نيلوفرهاي آبي تالاب بين المللي انزلي به عنوان مهمترين جاذبه گردشگري اين تالاب محسوب شده و باعث ميشود گردشگران زيادي در زمان فصل رويش آن به تالاب سفر کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، با نزديک شدن به پايان تير رويش نيلوفرهاي آبي در تالاب بين المللي انزلي به بيشترين ميزان خود رسيده است و همين امر باعث شده ميزان ورود گردشگران به تالاب افزايش يابد.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان، ادامه داد: فصل رويش اين گلهاي زيبا در نقاط مختلف تالاب انزلي از اواخر خرداد آغاز ميشود و تا پايان شهريور ادامه خواهد داشت.
آذرپور با بيان اين که هم اکنون با نزديک شدن به پايان تير همانند سال هاي گذشته رويش نيلوفرهاي آبي به بيشترين ميزان خود رسيده است، گفت: بنابراين هم اکنون شاهد ايجاد طبيعتي منحصر به فرد در تالاب بين المللي انزلي هستيم.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان با اشاره به اين که گردشگران زيادي از تالاب انزلي ديدن ميکنند، اظهار داشت: در اين فصل به دليل رويش نيلوفرآبي ميزان ورود گردشگران به تالاب انزلي نيز افزايش يافته است.
اين مقام مسوول در استان گيلان از رونق فعاليت قايق داران تالاب بين المللي انزلي خبر داد و گفت: به همين منظور اين قايق داران فعال در امر گردشگري تالاب از سوي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان ساماندهي شدهاند.
وي يادآور شد: همچنين نظارت بر نرخ خدمات رساني اين قايقها و نيز عملکرد آنها به صورت مستمر انجام خواهد شد تا بتوانيم رضايت گردشگران ورودي به تالاب را همواره جلب کنيم.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان از برگزاري کلاسهاي آموزشي براي قايق داران تالاب انزلي خبر داد.
وي در ادامه سخنان خود بيان کرد: رعايت موارد ايمني براي حفظ جان گردشگران نکته بسيار مهمي است که بايد توسط قايقدارن رعايت شود، بنابراين پوشيدن جليقه نجات براي تمام سرنشينان قايقهاي تفريحي الزامي خواهد بود که مسووليت آن به عهده قايق داران است.
به گفته وي در اين کلاسهاي آموزشي علاوه بر نحوه آموزش برخورد مناسب با گردشگر و چگونگي ارائه خدمات به آنها، در خصوص رعايت موارد زيست محيطي تالاب بين المللي انزلي تذکرات لازم به قايق داران فعال در اين تالاب داده ميشود.
آذر پور با بيان اين که نيلوفر آبي مهمترين جاذبه تالاب بين المللي انزلي محسوب ميشود گفت: جلوگيري از چيدن گلها توسط گردشگران بسيار حائز اهميت است و بايد از سوي قايق داران به آنها تذکر داده شود؛ چرا که در غير اين صورت طي سالهاي آينده شاهد از بين رفتن اين طبيعت منحصر به فرد خواهيم بود.
وي گفت: رويش نيلوفرهاي آبي در سالهاي اخير به دليل آلودگيهاي ايجاد شده در تالاب و تغيير شرايط اکولوژيک به شدت مورد تهديد واقع شدهاند، بنابراين حفاظت از آنها بسيار حائز اهميت است.
اين مقام مسوول در استان گيلان تاکيد کرد: همچنين جلوگيري از ريختن هر گونه زباله و پسماند در آبهاي تالاب نيز در راستاي حفاظت محيط زيست آن بسيار حائز اهميت است.
وي گفت: قايق داران به خوبي آگاهي دارند تا زماني که محيط زيست تالاب از وضعيت مطلوبي برخوردار باشد گردشگران براي گشت زني به آن وارد ميشوند بنابراين حفاظت از محيط زيست تالاب لازمه استمرار رونق گردشگري در اين تالاب خواهد بود.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان تاکيد کرد: هم اکنون حفاظت و احياي تالاب بين المللي انزلي با مشارکت گروه همکاريهاي ژاپن (جايکا) در حال انجام است.
وي در ادامه يادآور شد: همچنين اجراي طرح اکوتوريسم تالاب بين المللي انزلي نيز با همکاري مشترک گروه همکاريهاي ژاپن، اداره حفاظت محيط زيست استان و اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در دست تهيه است.
تالاب انزلي از نوع تالابهاي ساحلي بوده و به وسيله يک کانال کشتيراني که از طريق دو موج شکن واقع در تاسيسات بندرگاه انزلي حمايت ميشود به درياي خزر متصل است. حوزه آبريز تالاب داراي مساحتي حدود ۳۷۴ هزار هکتار است.
تالاب انزلي در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالابهاي بينالمللي کنوانسيون رامسر به ثبت رسيد. کنوانسيون رامسر، سال ۱۹۷۵ و همچنين سازمان بينالمللي حيات پرندگان اين تالاب را به عنوان زيستگاه با اهميت براي پرندگان تشخيص داده است.
اين تالاب به واسطه گياهان، جانوران و مورفولوژي و شکل بستر ارتباط با دريا و رژيم رودها داراي محيط زيستي ويژه است. معروفترين گياه تالاب انزلي که شهرت جهاني دارد «لاله تالابي» است که تالاب را به اين دليل تالاب لاله مردابي ميخوانند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]