واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون علمي و فناوري رياست جمهوري: پذيراي همكاري نخبگان ايراني از سراسر جهان هستيم
خبرگزاري فارس: معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در ديدار جمعي از دانشمندان ايراني مقيم گفت: ظرفيتهاي علمي ايجاد شده در كشور، پذيراي همكاري نخبگان ايراني از سراسر جهان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، جمعي از دانشمندان ايراني در قالب هيئت موسس يكي از انجمنهاي علمي ايرانيان مقيم آمريكا و اروپا عصر امروز با معاون علمي و فناوري رئيس جمهور ديدار و گفتوگو كردند.
صادق واعظ زاده در سخناني با اشاره به پيشرفتها و ظرفيتهاي كشورمان در زمينههاي مختلف علمي و فناوري گفت: عليرغم تماسهايي كه وجود دارد اما متاسفانه اطلاعات دانشمندان برجسته دنيا از موقعيت ايران مناسب و كافي نيست ولي خوشبختانه اعضاي انجمن شبكه ايرانيان براي دانش و نوآوري ( NIKI ) اطلاعات خوبي دارند. اين درحالي است كه امروز همكاريهاي بينالمللي بسيار سادهتر از آن چيزي است كه در گذشته بود.
وي افزود: ذهنيت مسئولان جمهوري اسلامي ايران در خصوص اين ارتباطات بسيار مثبت است و اين گونه ارتباطات را ضروري و مفيد ميدانند.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: نخبگان و متخصصان ايراني نه تنها با بازگشت به كشور ميتوانند به ميهن خود خدمت كنند، بلكه حتي عليرغم حضور اين نخبگان و دانشمندان در كشورهاي صنعتي بايد و ميتوان از تخصصها و همكاري آنها بهره برد. البته از بازگشت آنها نيز استقبال ميكنيم و آنرا مطلوب ميدانيم.
وي تصريح كرد: ما زماني مي توانيم همكاري دانشمندان خارج از كشور را با داخل به نحو بهتري جلب كنيم كه تسهيلات لازم را در داخل كشور براي دانشمندان مقيم ايران كه ميزبان و همكار همميهنان مقيم خارج خود خواهند بود، فراهم كنيم و تلاش بنياد ملي نخبگان در همين راستا است.
واعظ زاده خاطرنشان كرد:: عليرغم اينكه دانشمندان ما در مجامع علمي بينالمللي حضور دارند اما نقش آنها در راهبري علمي دنيا ضعيف است و بايد در اين خصوص نيز حضوري چشمگير داشته باشند. نقش آفريني در راهبري علمي نشاط انگيز و مفيد براي معرفي كشور و تاثير گذار بر جريان علمي بين المللي است. اميدواريم همكاريهاي فيمابين دانشمندان و پژوهشگران ايراني در كشور و در خارج به تحقق اين هدف كمك كند.
در اين ديدار محمد فريور استاد دانشگاه هاروارد و عضو هيات موسس انجمن «شبكه ايرانيان براي دانش و نوآوري» در سخناني ضمن ابراز خرسندي از اين ديدار گفت: اين انجمن بيشتر بر روي توانايي هاي علمي و حرفه اي تاكيد دارد و هدف آن كمك به ارتقاي مراكز علمي ايران البته به صورت همكاريهاي متقابل و دو سويه است.
وي گفت: تمركز ما بر روي ايجاد رابطه برد-برد بين ايرانيان داخل و خارج از كشور است.
فريور با اشاره به اينكه بايد دانشمندان ايراني خارج از كشور پيشرفتهاي داخلي را از نزديك ببينند، اضافه كرد: تمام فعاليتهاي اين انجمن صرف كمك به پيشرفت ايران ميشود.
بر اساس اين گزارش؛ اين گروه از دانشمندان ايراني از دانشگاههاي معتبر آمريكا و اروپا عضو انجمن شبكه ايرانيان براي دانش و نوآوري ( Network of Iranians for Knowledge and Innovation ) موسوم به NIKI هستند كه در راستاي گسترش همكارهاي علمي فيمابين جامعه علمي ايرانيان داخل و خارج از كشور و آشنايي با ظرفيتها و دستاوردهاي علم و فناوري به كشورمان سفر كردهاند.
اين هيات در اين سفر علاوه بر ديدار و مذاكره با معاون علمي و فناوري رئيس جمهور كشورمان، از برخي مراكز علمي و فناوري كشور بازديد داشتهاند و با توجه به تخصص خود، جراحي و پيوند اعضاي پيشرفته را در شماري از دانشگاههاي كشور به اجرا درآوردهاند.
انتهاي پيام/ز
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]