تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833486455
پله پله، در آب انبارهای تاریخی استان سمنان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پله پله، در آب انبارهای تاریخی استان سمنان سمنان - ایرنا - ایرانیان در گذشته در کنار ساخت قنات ها و سدها، به ذخیره سازی آب های فراوان زمستانی برای به مصرف رساندن آنها در فصل های گرم سال نیز توجه داشته اند و برای تحقق این مساله، آب انبار را بنیان گذاشته اند.
آب انبارها محلی برای تامین آب شرب مردم بودند و به دلیل نوع ساخت و معماری مناسب، آب موجود در این آب انبارها همیشه خنک بوده است.
مردم استان سمنان نیز به دلیل قرار داشتن این استان در منطقه ای نیمه بیابانی، از گذشته های دور به ضرورت وجود آب انبار پی برده بودند و بر همین اساس آب انبارهای بسیاری در استان سمنان وجود دارد که به مرور زمان و با فراهم شدن امکان دسترسی آسان مردم به آب، رفته رفته، از رونق افتادند و در حال حاضر، کاربرد چندانی ندارند و بیشتر به عنوان یادگاری از گذشتگان، خود نمایی می کنند.
بد نیست بدانیم، 38 آب انبار استان سمنان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.
پله پله، از هر آب انبار استان سمنان پایین می رویم تا هر چه بیشتر با این میراث گذشتگان آشنا شویم:
آب انبارهای شهر سمنان
• آب انبار قلی
در مقابل حمام قلی در سمنان، آب انباری قدیمی وجود دارد که به آب انبار قلی معروف است. این آب انبار در سال 912 هجری شمسی احداث شده است. بر بالای مدخل ورودی آب انبار لوحه سنگی مستطیل شکلی به چشم می خورد که اشعاری بر روی آن منقوش شده است.
• آب انبار امامزاده علوی
این آب انبار طبق نوشته صنیع الدوله، توسط اسماعیل خان سنگسری برادر ذوالفقار خان، حاکم جبار سمنان در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است. این آب انبار فاقد کتیبه است، ولی بر بالای آن آثار یک فرورفتگی به چشم می خورد که به احتمال زیاد، محل نصب کتیبه ای بوده است. بر بالای منبع اصلی آب، گنبد مخروطی با بادگیر برای خنک کردن آب وجود دارد.
• آب انبار ناسار
یکی از مهمترین و عمیق ترین آب انبارهای سمنان، آب انبار ناسار است که در دوران قاجاریه ساخته شده است. این آب انبار دارای سَردَر بزرگی است. بر بالای مدخل ورودی آب انبار نیز لوحه ای سنگی نصب شده که اشعاری بر آن حجاری شده است.
آب انبار ناسار، دارای پله های سنگی پهن و بلند است. سقف پایین آب انبار مشتمل بر ایوانی است که به صورت دایره و به وسیله راهرویی که در سمت راست آب انبار قرار دارد به قسمت اصلی راه می یابد. سقف بلند آن، گنبدی و دارای سوراخی بزرگ است که نور داخل آب انبار را تامین می کند.
این آب انبار به شماره پنج هزار و 661 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار پاچنار
در نزدیکی قلعه کوچک پاچنار در سمنان، آب انبار آجری نسبتا کوچکی قرار دارد که به آب انبار پاچنار معروف است. این آب انبار دارای سَردَر آجری و پشت بغل های آجری با تزیینات هفت و هشت است. بر بالای سردر آب انبار، کتیبه ای سنگی به چشم می خورد که اشعاری بر روی آن نوشته شده است. چنانچه از مفاد کتیبه بر می آید، این آب انبار در زمان قاجاریه ساخته شده است.
بر بالای منبع آب این بنای تاریخی گنبد بزرگ خشتی مخروطی شکل با بادگیر احداث شده است.
• آب انبار حاج ملا علی حکیم الهی
آب انبار حکیم الهی در جنوبی مسجد امام خمینی(ره) سمنان و در کنار مدرسه صادقیه واقع شده است. این بنا که در اوایل مشروطیت ساخته شده، به آب انبار صادق خان نیز معروف است. سردر این آب انبار آجری و فاقد تزیینات است. بر بالای مدخل ورودی آب انبار کتیبه ای به چشم می خورد که بدون لوح سنگی است.
این آب انبار به شماره 8617 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار توکلی
آب انبار توکلی در خیابان شهید باهنر سمنان قرار دارد. سر در آن آجری و در قسمت بالا و سرتاسر آن با قطاربندی ساده ای که به کمک دو رَج آجر به طور سه گوش قرار دارند زینت داده شده است. بر بالای مدخل ورودی آب انبار دو نقش از کاشی وجود دارد که عباراتی بر روی آن نقش بسته است.
دیوارهای طرفین آب انبار اندکی به جلو متمایل است و در گوشه آن، دو ستون مدوّر زیبا ساخته شده است. بر پیشانی سر در آب انبار نام احمد توکلی بر کاشی لاجوردی به چشم می خورد. آب انبار دارای 32 پله سنگی به ارتفاع 27 سانتی متر است که سقف آن را طاق گهواره ای کوتاه با تزئینات آجری زیگزاک تشکیل می دهند.
این آب انبار در دوره پهلوی ساخته شده و به شماره 5638 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار تَدیُّن
یکی از زیباترین آب انبارهای سمنان و جالب ترین آب انبار حاشیة شمالی کویر را می توان آب انبار تدین به حساب آورد. این آب انبار که به علت مجاورت کارخانه ریسندگی و بافندگی به نام آب انبار کارخانه نیز خوانده می شود، در سال 1310 هجری شمسی یعنی همزمان با احداث کارخانه مذکور، توسط حاج علی نقی کاشانی تاجر معروف وقت، ساخته شده است.
این آب انبار دارای سردر زیبا مزین به تزئینات آجری عالی است. دو طرف آب انبار، اندکی به جلو متمایل شده و به این ترتیب، طرح ذوزنقه ای پیش فضای آن را به وجود آورده است.
بر بالای مدخل ورودی، تزئینات گچبری همراه با نقوش اسلیمی، وجود دارد که در آن نقش دو شیر نیز به چشم می خورد. در این آب انبار، کتیبه ای وجود ندارد. سقف آن گهواره ای کوتاه با تزئینات آجری ساده است.
آب انبار تدین به شماره 5646 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار چوب مسجد
آب انبار چوب مسجد در خیابان آیت الله طالقانی و نزدیک میدان ابوذر سمنان واقع شده و در سال 1334 هجری شمسی ساخته شده است. این آب انبار دارای سقف آجری با تزیینات هفت و هشت و کتیبه ای از کاشی است که اشعاری به خط سفید لاجوردی بر روی آن نوشته شده است.
پشت بغل های دو طرف مدخل ورودی دارای کاشی های هفت رنگ زیبایی است.
• آب انبار شرق سمنان
این آب انبار در شرق سمنان و در جنوب مسیر اصلی تهران - مشهد، پایین تر از پارک جنگلی سوکان واقع شده است.
این آب انبار دارای سردر آجری است و سقف گهواره ای آن با آجر به طور ساده پوشانده شده و فاقد تزیینات معماری است.
• آب انبار سِنا دره
این آب انبار در قبرستان سابق سنادره سمنان واقع است. سردر آن ساده و طاق گهواره ای آن از گچ پوشانده شده و منبع اصلی آن از خشت و گل درست شده است.
این آب انبار که در دوره پهلوی اول بنا شده به شماره 5828 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آب انبارهای سرخه
• آب انبار بیابانک
این آب انبار در روستای بیابانک واقع است، دارای سردر آجری ساده و منبع آب پله ای مدور آجری است.
• آب انبار لاسجرد
این آب انبار در روستای لاسجرد در کنار راه اصلی و ارتباطی به روستا واقع است و دارای منبع آب خشتی و گلی پله مانندِ کوتاه مدوّر و طاق آبگیری کوتاه است.
• آب انبار سرخه
آب انبار باستانی سرخه که در خیابان عاشورا در این شهر قرار دارد بزرگ ترین، زیباترین و مهمترین آب انبار این شهر است که براساس معماری سنتی خاص ناحیه کویری با گنبد عظیم مخروطی تا بالای منبع آن پله های مدوری احداث شده است. بر بالای گنبد آن بادگیری کوچک برای عبور جریان هوا به چشم می خورد. از مدخل ورودی آب انبار که اکنون بسته است، تا شیرهای آب بیش از چهل پله وجود دارد. قدمت این آب انبار را بیش از چهار قرن تخمین زده اند.
• آب انبار بیرون دژ
در محله بیرون دژ و در کنار مصلی نماز جمعه(حسینیه شهدا) شهر سرخه قرار گرفته است.
این آب انبار منسوب به دوره قاجار است و از آب انبارهای بزرگ این شهر به حساب می آید. این آب انبار را حاج حشمت اللشکر، که خود اهل سرخه بوده ساخته است. مخزن اصلی آن گنبد عظیمی، مخروطی شکل است، این بنا بر اساس معماری سنتی خاص ناحیه کویری ساخته شده و پیرامون آن تا رأس گنبد، پله های مدوری احداث گردیده است. بر بالای گنبد، بادگیر کوچکی جهت عبور جریان هوا و خنک کردن آب به چشم می خورد.
این بنا به شماره ملی 4435 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
- آب انبار بزرگ گرمسار
این آب انبار در مرکز شهر گرمسار واقع شده و از بناهای بسیار جالب این منطقه است. این آب انبار در جنوب میدان امام خمینی(ره) و در ضلع شمالی مسجد جامع گرمسار بنا شده است. این آب انبار در دوره قاجار ساخته شده است که یکی از بزرگترین آب انبارهای منطقه به شمار می رفته و بخش اعظم آب مصرفی اهالی را تامین می کرده است.
آب انبار مذکور دارای چهل پله مخزن استوانه ای شکل است. منبع بزرگ و اصلی آن به صورت گنبد پله ای مدور آجری در داخل کوچه قرار دارد که به صورت میدانگاهی درآمده است. تعداد پله های مدور مخزن آن بیست و چهار پله است .عمق آن در حدود 14 متر بوده، که به مدت پنج ماه از سال آب آشامیدنی اهالی شهر و حومه آن را تامین می کرد. سردر بزرگ و طاق گهواره ای آب انبار بزرگ گرمسار در سمت بازار بود که اینک مسدود شده است. این آب انبار که از بناهای بسیار جالب گرمسار است.
این آب انبار به شماره 3789 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار نه حصار
آب انبارناسار یا همان نه حصار در جنوب قلعة ناسار گرمسار و در مجاورت جاده اصلی به روستا قرار گرفته است. سازنده این بنا طبق نوشته بالای سردر آب انبار، مرحوم سیف الله معماریان سمنانی است. منبع اصلی، گنبدی شکل و آجرپوش است که بر طاق آجری و ضربی طرفین استوار است.
در دو قسمت منبع، دو بادگیر برای خنک شدن آب زیر منبع در نظر گرفته شده است. منبع اصلی این آب انبار از نظر فیزیکی با سایر آب انبارها در استان سمنان متفاوت و در نوع خود بی نظیر است. آب انبار مذکور امروزه قابل استفاده و بهره بهرداری نیست.
این آب انبار در دوره قاجاریه ساخته شده و به شماره 20244 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار مسیر امامزاده اسمعیل و شمس الدین
در حومه شهر گرمسار و در مسیر راه امامزاده شمس الدین و اسماعیل و به فاصله حدود یک کیلومتری از شمال غربی گرمسار قرار دارد. آب انبار مذکور در دوره قاجار ساخته شده که به آب انبار(آب حوض) آقا شهرت دارد.
این آب انبار دارای مخزن و بادگیر، پاشیر، پلکان و سردر است. سقف پلکان پاشیر با آجرهایی به فرم حصیری و به صورت ضربی ساخته شده است. بر خلاف اکثر آب انبارهای منطقه، پلان آب بر پایه مربع مستطیل بنا شده است و مخزن آن عبارت است از فرم چهارگوشی که یک ستون در وسط آن تعبیه شده و بر روی ستون بادگیر آن قرار دارد.
تویزه ها(باریکه هایی در سقف های قوسی) از چهار طرف به صورت به علاوه بر این پایه ستون نشسته اند تا چهار گنبد بر روی آنها قرار گرفته و پوشش مخزن را کامل کنند. مصالح اصلی تشکیل دهنده آب انبار از آجر و ملات است. کف اصلی پیرامون آب انبار به دلیل ساخت جاده آسفالته حدود 50 سانتیمتر بالا آمده است.
این آب انبار که در دوره قاجاریه بنا شده به شماره 5628 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آب انبارهای آرادان
• آب انبار علی آباد
در مجاورت جاده اصلی آرادان به سمنان در ابتدای جاده ارتباطی علی آباد واقع شده که منسوب به دوره قاجار است، معمار آن مرحوم حاج قربان معماریان بوده که از معماران صاحب نام منطقه به شمار می رفته است.
پوشش پلکانی مخزن، پشت بام راه پله و فرم کلی آن با آجر فرش شده است و همچنین بخشی از سقف پاشیر و راه پله به صورت ضربی با بافت حصیری ساخته شده است.
این آب انبار تمامی مشخصات آب انبارهای منطقه از جمله سردر، پاشیر، مخزن و پوشش مخزن پله ای را داراست. سردر آب انبار دارای آجرکاری های کنگره ای و در بخشی دیگر اشکال هندسی برجسته است. از دیگر عوامل تزئین بصری این بنا به فرم پلکانی پوشش مخزن آن نیز می توان اشاره کرد.
آب انبار علی آباد به شماره 5630 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار ده نمک
در روستای ده نمک و کنار کاروانسرای شاه عباسی این روستا قرار دارد، این آب انبار منسوب به دوره قاجار است و دارای پاشیر، مخزن و پوشش گنبدی مخزن که به شکل پلکانی ساخته شده است که البته سردری نیز داشته است. پلان مخزن همانند اکثر مخازن معمول آب انبارهای منطقه؛ بر اساس دایره ساخته شده که قطر خارجی آن در حدود 5/10 متر و عمق آن حدود 5/8 متر از سطح زمین است.
این آب انبار دارای پوشش گنبدی به روی مخزن است که سطح خارجی آن به صورت پلکانی است. مصالح اصلی به کار رفته آجر و ملات می باشد و با تزئینات حصیری کار شده است.
در ساخت مخزن از مصالح سنگ و شفته آهکی با روکش ساروج استفاده شده است. لازم به ذکر است، دو راه دسترسی یکی در شرق و دیگری در غرب برای این آب انبار وجود دارد.
آب انبار ده نمک به شماره 5813 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آب انبارهای شاهرود و میامی
مهم ترین آب انبارهای شاهرود شامل آب انبار مدرسه قلعه، آب انبار میرزا احمد، آب انبار مزج و مهم ترین آب انبارهای میامی شامل آب انبار آقایان، آب انبار صفوی و آب انبار عمارت است.
• آب انبار میرزا احمد
این آب انبار در شهر بسطام واقع شده و متعلق به دوره قاجاریه است. شالوده بنا از آجر و نما سازی آن نیز از آجر است. یکی از خصوصیات این بنا، اجرای طاق و تویزه های بسیار زیبا در ساخت آن می باشد.
این آب انبار به شماره 19145در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار عمارت
این آب انبار در بافت قدیمی میامی در 65 کیلومتری شرق شاهرود واقع است و متعلق به دوره قاجاریه است .آب انبار دارای دو کتیبه آجری است که بر روی مخزن آب انبار ساختمان ایجاد شده است. بنای آب انبار سالم است، اما مورد استفاده قرار نمی گیرد. این آب انبار به شماره 12270 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
• آب انبار صفوی
آب انبار صفوی متعلق به دوره صفویه بوده و در عرصه کاروانسرای میامی در 65 کیلومتری شرق شاهرود واقع است. بنای آب انبار از آجر ساخته شده و بر روی مخزن آب ساختمانی بنا گردیده که فشار ناشی از آن به بنا آسیب می رساند. بنا تقریبا سالم است ولی کاربری خود را ازدست داده است.
• آب انبار آقایان
این آب انبار که در محله آقایان شهر میامی در 65 کیلومتری شرق شاهرود قرار دارد متعلق به دوره قاجاریه است. بنا از آجر و بسیار زیبا ساخته شده است. پوشش سقف به صورت حصیری است. حجم مخزن و بزرگ بودن راه شیر در این آب انبار قابل توجه است. بر روی آب انبار ساختمان قدیمی واقع است.
علاوه بر آب انبارهای ذکر شده، تعدادی آب انبار نیز در بناهای تاریخی شاهرود و میامی وجود دارند که از میان آنها می توان به سه آب انبار مجموعه کاروانسراهای میاندشت، مسجد جامع شاهرود، مسجد شیخ علی اکبر، مسجد آقا و خانه های تاریخی عطاردی و یغمایی ها اشاره کرد.ک/4
6103/7342
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
مرمت 230 شی تاریخی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان آغاز شد
مرمت 230 شی تاریخی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان آغاز شد سمنان - ایرنا - مسوول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از آغاز به کار مرمت بیش از 230 شی تاریخی در این استان خبر داد راضیه طاهری روز شنبه گفت این اشیاء که بیشتر فلزی و ازمدیرکل اتباع استانداری: 31 هزار افغان در استان سمنان حضور دارند
مدیرکل اتباع استانداری 31 هزار افغان در استان سمنان حضور دارند سمنان - ایرنا - مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سمنان از حضور 31 هزار افغان در این استان خبر داد به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان سمنان سیدمحمد علوی در نشست با مسوولین آموزش و پرورش اینپنج میلیارد ریال کمک جشن های گلریزان برای آزادی زندانیان استان سمنان
پنج میلیارد ریال کمک جشن های گلریزان برای آزادی زندانیان استان سمنان سمنان - ایرنا - مسوول ستاد دیه استان سمنان گفت خیران این استان در قالب جشن های گلریزان در شبهای ماه مبارک رمضان در شهرستانهای مختلف برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد پنج میلیارد ریال کمک کردند نعمت الله جدیدمرمت 230 شیء تاریخی در استان سمنان آغاز شد
مرمت 230 شیء تاریخی در استان سمنان آغاز شدمسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان سمنان از آغاز مرمت بیش از 230 شیء تاریخی در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشآغاز مرمت 230 شي تاريخي در استان سمنان
آغاز مرمت 230 شي تاريخي در استان سمنان مسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل ميراثفرهنگي صنايعدستي و گردشگري استان سمنان از آغاز به كار مرمت بيش از 230 شي تاريخي در اين استان خبر داد به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي صنايعدستي و گردشگری استان سمنان راضيه طاهري اظهاتمام راه های استان سمنان باز است
تمام راه های استان سمنان باز است سمنان - ایرنا - معاون عمرانی استانداری سمنان با اشاره به بارندگی شدید عصر و شامگاه یکشنبه در این استان گفت اکنون تمام راه ها در این استان باز است پرهام جانفشان عراقی روز دوشنبه در نشست خبری افزود شب گذشته حدود 150 متر از مسیر روستای پشتکوه در581 عدد سکه باستانی از یک قاچاقچی اشیای تاریخی در گتوند کشف شد
581 عدد سکه باستانی از یک قاچاقچی اشیای تاریخی در گتوند کشف شد دزفول - ایرنا - فرمانده انتظامی شهرستان گتوند گفت 581 عدد سکه باستانی از یک قاچاقچی اشیای تاریخی در شهرستان گتوند در شمال استان خوزستان کشف و ضبط شد سرهنگ اسماعیل عزتی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفتاستاندار کرمان:میمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد
استاندار کرمان میمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد کرمان - ایرنا - استاندار کرمان در پیامی به رییس جمهوری به مناسبت ثبت جهانی روستای میمند گفت روستای صخره ای میمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد به گزارش روز یکشنبه روابط عمومیمیمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد
استاندار کرمان میمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد کرمان - ایرنا - استاندار کرمان در پیامی به مناسبت ثبت جهانی روستای میمند گفت روستای صخره ای میمند نشان از قابلیت ها و غنای فرهنگی و تاریخی این استان دارد به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری کرمااستاندار سمنان خواستار تسریع در واگذاری کاروانسراها به بخش خصوصی شد
استاندار سمنان خواستار تسریع در واگذاری کاروانسراها به بخش خصوصی شد سمنان - ایرنا - استاندار سمنان بر تسریع در واگذاری کاروانسراهای این استان به بخش خصوصی تاکید کرد محمد وکیلی روز دوشنبه در نشست کارگروه گردشگری استان سمنان با تاکید بر احیاء کاروانسراهای استان سمنان گفت این کارومدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان: بخش بسیار کوچکی از محوطههای تاریخی سمنان حفاظت میشوند
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بخش بسیار کوچکی از محوطههای تاریخی سمنان حفاظت میشوندمدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت بخش بسیار کوچکی از محوطههای تاریخی این استان به دلیل اهمیت حفاظت و جلوگیری از تعرض حفاظت میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان بهوجود 223 محوطه تاریخی در استان سمنان
یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۶ مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان از وجود 223 محوطه تاریخی در این استان خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان حسین خواجهبیدختی در نشست خبری از استان سمنان به عنوان یکی از غنیترین استانهای ایرانانتقاد یک باستانشناس به شهرداری درباره نابودی مناطق تاریخی تهران: بمیرم، بمیری ندارد، لودر بیاندازید، عودلاجا
انتقاد یک باستانشناس به شهرداری درباره نابودی مناطق تاریخی تهران بمیرم بمیری ندارد لودر بیاندازید عودلاجان را ویران کنید جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - انتقاد یک باستانشناس به شهرداری و میراثفرهنگی بمیرم بمیری ندارد لودر بیاندازید عودلاجان ویران کنید فاطمآغاز مرمت 230 شی تاریخی در استان سمنان
آغاز مرمت 230 شی تاریخی در استان سمنان استانها > سمنان - مسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان سمنان از آغاز به کار مرمت بیش از 230 شی تاریخی در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری خبر انلاین «راضيه طاهري» اظهار داشترییس پلیس راه: سوانح رانندگی در استان سمنان سه کشته و 72 مجروح داشت
رییس پلیس راه سوانح رانندگی در استان سمنان سه کشته و 72 مجروح داشت سمنان - ایرنا - رییس پلیس راه استان سمنان گفت حوادث رانندگی در راه های این استان از بیست و پنجم تا بیست و هشتم تیر سه کشته و 72 مجروح داشت سرهنگ حسن خسروجردی روز دوشنبه افزود 40 حادثه جاده ای در این مدت در اس19 اثر تاریخی استان اصفهان ثبت ملی شد
19 اثر تاریخی استان اصفهان ثبت ملی شد اصفهان- ایرنا- در آخرین جلسه شورای سیاست گذاری ثبت آثار تاریخی ایران در سال 94 تعداد 19 اثر تاریخی استان اصفهان برای اخذ شماره ملی تایید شد و به ثبت ملی رسید به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان فریدون اله یارینقش انجمن های میراث فرهنگی در حفاظت از هویت تاریخی و فرهنگی استان اردبیل ضعیف است
نقش انجمن های میراث فرهنگی در حفاظت از هویت تاریخی و فرهنگی استان اردبیل ضعیف است اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نقش انجمن های میراث فرهنگی در حفاظت از هویت تاریخی و فرهنگی این استان را ضعیف دانست به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی م-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها