واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز به کار استاندارجدید فارس/ تجلی شایسته سالاری- سید ضیاء هاشمی * یکی از رخدادهای سیاسی اجتماعی هفته گذشته کشور (که تصادفا با تحولات تاریخی مذاکرات هسته ای همزمان شد) تعیین استاندار جدید فارس توسط هیات دولت بود.
انتصاب استاندار جدید این استان بزرگ، پیام ها و ثمراتی چند دارد که به برخی از آنها به اجمال اشاره می کنم:
1. تعیین استاندار جدید برای یکی از استان های پهناور و بسیار مهم کشور در دولت تدبیر و امید، پس از چند ماه بحث و گفتگو درخصوص ضرورت تحول در رویکردها و روش های مدیریتی، نشانه ای از عزم راسخ دولت برای تسریع حرکت خود در مسیر تحقق آرمان ها و وعده هایی است که در آغاز به مردم داده است. به ویژه پس از بروز وقایع دور از انتظاری که اسفندماه سال گذشته پیرامون فعالیت های دانشگاهی در شیراز اتفاق افتاد، انتظار می رفت عزمی راسخ تر در اجرای قوانین و مقابله با قانون شکنی از طرف نمایندگان عالی دولت مشاهده شود. ولی مع الاسف روند پیگیری امور نه تنها نتوانست امید به تحقق شعارهای دولت را رشد دهد بلکه بالعکس برخی اقدامات نادرست یا تدابیر نامناسب در سطح استان و برخی شهرستان های فارس موجبات نگرانی و حتی دلسردی برخی دانشگاهیان را در فراهم آورد.
2. همزمانی این انتصاب با موفقیت مذاکرات هسته ای که پس از 23 ماه تلاش و مجاهدت خستگی ناپذیر حاصل شد، طلیعه امیدی برای حرکت جدید دولت در سطح ملی و منطقه ای است. بدون شک توفیق نظام در این مذاکرات تاریخی، زمینه های بسیار گسترده ای برای کسب توفیقات اقتصادی، سیاسی و جهانی ایجاد خواهد کرد. البته توفیق دولت برای بهره گیری از این شرایط جدید مستلزم کسب آمادگی لازم در عرصه های گوناگون از جمله عرصه مدیریتی است. بنابراین در استان بزرگی مثل فارس که در طول تاریخ قابلیت های فراوانی در روابط فرهنگی و اقتصادی بین المللی داشته و دارد، می توان انتظار داشت الگویی مناسب و موفق از توسعه ارتباطات اقتصادی، علمی، فرهنگی و ... به منصه ظهور گذاشته شود. در این راستا هماهنگی و هم افزایی در میان ارکان دولت و همدلی میان حوزه های سیاسی، دینی و مدیریتی ضرورتی انکار ناپذیر است که نقشی حیاتی در تسریع روند پیشرفت ملی و توسعه منطقه ای خواهد داشت.
3. در تحولات مدیریتی دو اصل شایسته سالاری و قانونمندی اصول مشترک و خدشه ناپذیری است که در مباحثات و مجادلات سیاسی و اجتماعی باید مبنا و فصل الخطاب باشند. بدیهی است مدیرانی که برای انتصاب در جایگاه های حساس و کلیدی انتخاب می شود باید از صلاحیت و شایستگی کافی برخوردار بوده و دانش و تجربه لازم برای تصدی این موقعیت ها را داشته باشند و مراجع مسئول که وظیفه و مسئولیت گزینش این مدیران را بر عهده دارند، باید شایسته سالاری را به عنوان یک اصل محوری نصب العین قرار دهندو به هیچ وجه به دلیل فشارهای سیاسی و تبلیغاتی از این اصل مهم که هم پشتوانه علمی دارد و هم مورد تاکید صریح آموزه های متعالی دینی است، عدول نکنند. در ارزیابی انتصاب مدیران ارشد نیز چنانچه همین اصول مبنای عمل قرار گیرند همگان شاهد پیشرفت و تعالی جامعه خواهند بود. در حالی که اگر مبنای ارزیابی و قضاوت شاخص هایی همچون تعلقات منطقه ای یا تعصبات گروهی باشد، روند رشد و توسعه به چالش کشیده شده و فرصت های تاریخی پیشرفت از دست خواهد رفت.
بنابراین از نخبگان سیاسی، فرهنگی و مدیریتی استان بلند آوازه ای همچون فارس انتظار می رود برای تحقق آینده ای روشن برای این خطه پرافتخار، مانع حاشیه سازی شده و تحول مدیریتی را در چنین موقعیت زمانی به عنوان فرصتی تاریخی تلقی نمایند و با همدلی و وحدت چشم انداز نوینی را برای آینده فراروی استان ترسیم نمایند؛ چشم اندازی که می تواند با اتکا به تجربه و توانمندی یک مدیر لایق و خوش سابقه الگویی موفق از مدیریت کارآمد استانی را به کل کشور ارائه نماید. انشاءالله.
---------------------------------------------------------------------------------
* معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]