واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منابع لبناني : رييس جمهوري لبنان حداكثر تا روز دوشنبه انتخاب ميشود
بيروت - منابع لبناني ميگويند حداكثر تا روز دوشنبه پيش رو ، ميشل سليمان فرمانده كنوني ارتش لبنان به عنوان دوازدهمين رييس جمهوري اين كشور انتخاب خواهد شد.
به گزارش ايرنا از بيروت ، منابع نزديك به نبيه بري رييس مجلس لبنان اعلام كردند قرار است شماري از سران كشورهاي عربي و خارجي از جمله امير قطر كه نقش مهمي در توافق لبنانيها بر عهده داشت به منظور اعلام همبستگي با لبنان ، در نشست انتخاب رييس جمهوري و آيين سوگند ياد كردن وي شركت داشته باشند.
به گفته منابع ياد شده ، تدابير قانوني لازم براي تعديل قانون اساسي لبنان در نشست پيش رو اتخاد خواهد شد تاامكان انتخاب ميشل سليمان فرمانده ارتش به رياست جمهوري فراهم شود.
بر اساس قانون اساسي لبنان، نامزد رياست جمهوري كه در پستهاي درجه يك باشند ، بايد شش ماه پيش از سمت خود استعفا كنند ، به همين دليل انتخاب فرمانده ارتش به رياست جمهوري نياز به تعديل قانون اساسي دارد.
گروه حاكم و مخالفان دولت لبنان، پس از پنج روز گفت و گو در دوحه با نظارت مقامهاي قطر ، درباره مسايل مورد اختلاف به توافق رسيدند.
بر پايه اين توافق ، دولت وحدت ملي در لبنان تشكيل و قانون انتخابات سال ۱۹۶۰اين كشور در انتخابات ماه مه سال ) ۲۰۰۹ارديبهشت ماه سال (۱۳۸۸ اجرا خواهد شد
** " ميشل سليمان " كيست ؟
ميشل سليمان ، سومين فرمانده ارتش لبنان است كه منصب رياست جمهوري اين كشور را بر عهده ميگيرد.
پيش از وي "فواد شهاب" طي سالهاي ۱۹۵۸تا ۱۹۶۴و"اميل لحود" در سالهاي ۱۹۹۸تا ۲۰۰۷اين مسووليت را عهده دار بودند.
ميشل سليمان در نوامبر سال ۱۹۴۸در شهرك " عمشيت " در شمال جبيل (جنوب لبنان ) به دنيا آمد و پس از اتمام دوره ابتدايي و دبيرستان در سال ۱۹۶۷ به مدرسه نظام پيوست و در سال ۱۹۷۰از آن فارع التحصيل شد.
وي پس از آن دورههاي نظامي تخصصي را در بلژيك ،فرانسه و آمريكا به پايان رساند.
سليمان با گذراندن درجات نظامي در سال ۱۹۹۶با درجه سرهنگي ، پستهاي مختلف فرماندهي لشگر و سپس مسووليتي در ستاد ارتش و استادي مدرسه جنگ را برعهده داشت.
مسووليت در سازمان اطلاعات ارتش در منطقه جبل لبنان ، دبيري ستاد ارتش و فرماندهي لشگر پياده نظام از ديگر پستهاي نظامي ميشل سليمان در گذشته بوده است.
فرمانده ارتش لبنان به انضباط شغلي و دقت در انجام وظايف محوله مشهور است چنانكه در جنگ "نهرالبارد" بين ارتش لبنان و گروه سلفي "فتحالاسلام " در تابستان سال گذشته چهار ماه دور از خانوادهاش بوده است.
كشف تعدادي از شبكههاي تروريستي و جاسوسي اسراييلي، مقابله با دشمن اسراييلي و حمايت از مقاومت تا زمان آزادسازي جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰و پيشنهاد برنامهاي براي پايان دادن به جنگ اسراييل عليه لبنان در سال ۲۰۰۶ از جمله دستاوردهاي سليمان است.
درباره موضعگيريهاي سياسي نيز ، سليمان در ميان لبنانيها به مليگرايي، جديت در تصميمگيريهاي سياسي در دفاع از ميهن در برابر تجاوزهاي خارجي به ويژه از سوي رژيم صهيونيستي، تاييد مقاومت عليه اسراييل ، قدرداني از پيروزيهاي مقاومت به ويژه در آزادسازي جنوب لبنان و آزاد كردن صدها اسير لبناني در بند اسراييل معروف است.
سليمان توانست، هيبت ارتش را به عنوان حامي ميهن و حافظ امنيت به آن بازگرداند و در بيطرف نگه داشتن ارتش در اختلافهاي سياسي و حفظ فاصله مساوي ميان طرفهاي لبناني در زمينه سياسي توفيق يابد.
فرمانده كنوني ارتش لبنان در جريان آخرين درگيريهايي كه بين شبه نظاميان گروههاي مختلف در لبنان پيش آمد اجازه نداد نيروهاي ارتش به اين درگيريها وارد شوند و تنها عامل كمك به برقراري نظم و امنيت در لبنان شد.
سليمان از جمله نظريه پردازان نظامي و مانورها به شمار ميرود و به نشانهاي افتخار بسياري دست يافته است.
به گواهي اميل لحود رييس جمهوري پيشين لبنان، سليمان به لبنان قوي با ارتش مقاوم ايمان دارد، اسكان دايم پناهندگان فلسطيني را رد ميكند و بر حق بازگشت آنان به ميهنشان اصرار ميورزد.
دوره مسووليت " اميل لحود " رييس جمهوري پيشين لبنان دوم آذرماه سال ۱۳۸۶پايان يافت.
لحود، سوم آذرماه سال ۲۴) ۱۳۷۷نوامبر سال (۱۹۹۸براي شش سال بهعنوان رييس جمهوري لبنان برگزيده شد و مجلس پيشين اين كشور وي را سوم شهريور سال ۱۳۸۳به مدت سه سال ديگر در اين سمت، ابقا كرد.
وي متاهل و داراي سه فرزند است.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]