واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کوتاه از کتاب و نشر؛ طنز در خارستان حکیم، نگاهی طنز به دوران قاجار تهران - ایرنا- کتاب طنز در خارستان حکیم که طنز نویسی در دوران قاجار را مورد بررسی قرار داده ، از سوی نشر سوره مهر روانه بازار شد.
به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا، این کتاب نوشته محمدعلی علومی بوده که گزیده ای از طنزهای حکیم قاسمی کرمانی یکی از طنز نویسان برجسته کرمان در دوره قاجار را تدوین کرده است .
علومی در این باره گفت: این طنزنویس دوران قاجار معلم محمدعلی شاه قاجار نیز بوده و بیشتر طنزهایی که وی می نویسد به نقد جامعه و آداب و رسوم آن می پردازد.
وی با بیان اینکه حکیم قاسمی در کتاب خارستان گاهی افسانه های رایج در دوره خود را موضوع طنز قرار داده است، افزود: چنین رویکردی به فرهنگ مردم در مثنوی و دیگر آثار بزرگ ادبی دیده می شود و موضوع همه حکایت ها، مباحث اخلاقی و لزوم رعایت اخلاق است.
نویسنده طنز در خارستان حکیم درباره شیوه طنز نویسی حکیم قاسمی کرمانی اظهار داشت: وی برخلاف طنزنویسانی مانند دهخدا که نسل بعد از وی بودند و بیشتر به مضامین سیاسی می پرداختند، به مسائل اجتماعی می پرداخت.
به گفته علومی ،حکیم قاسمی کرمانی یکی از طنزنویسان اواخر دوره قاجار بود که متاسفانه بعد از انقلاب مشروطه و دوران پهلوی چندان به وی پرداخته نشد. تنها به همت ایرج افشار که بعدها مجموعه آثار وی بدون تعلیقات منتشر شد.
** کتاب یک نیمروز سوخته برای نوجوانان عرضه شد
کتاب یک نیمروز سوخته از مجموعه روزهای انقلاب که به روایت داستانی از فاجعه سینما رکس آبادان می پردازد، از سوی نشر سوره مهر روانه بازار شد.
این کتاب نوشته پروین کاشانی زاده است و به رویدادهایی که 28 مرداد سال 57 در آبادان و حاشیه آتش سوزی سینما رکس رخ داد، می پردازد.
نویسنده کتاب یک نیمروز سوخته با اشاره به ضرورت انتشار کتاب هایی در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی در رده سنی نوجوان، گفت : بیشتر کتاب هایی که در حوزه انقلاب است، در رده بزرگسالان قرار می گیرد و کمتر شاهد کتاب هایی از این قبیل در حوزه کودک و نوجوان هستیم، به همین دلیل اطلاعات برای کودکان و نوجوانان از تاریخ انقلاب اسلامی یا دفاع مقدس بسیار کم است.
کاشانی زاده افزود:مجموعه ای مانند روزهای انقلاب خیلی می تواند برای نسل چهارمی ها یک ضرورت و نیاز به شمار آید و باید منابعی که به صورت مکتوب به این حوزه می پردازد را بیشتر کنیم.
وی اظهار داشت: در کنار کتاب و رسانه ها، اجتماع، خانواده و آموزش و پرورش می تواند تاثیر بسزایی در شناخت کودکان و نوجوانان داشته باشد.
کاشانی زاده با بیان اینکه اکثر خانواده های امروزی نیز آگاهی کاملی به وقایع ندارند، برای همین به نسل بعد از خود هم نمی توانند شناختی بدهند، تصریح کرد: معرفی و تبلیغ کتاب هایی با موضوعات روزهای انقلاب و دفاع مقدس در آشنایی خانواده ها با این وقایع مهم و انتقال آن به فرزندان ضرورت دارد.
فراهنگ **9022 ** 1569
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]