تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855027552




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شیخ الاسلام: ما دیگر مرد جنگ نبودیم


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
شیخ الاسلام: ما دیگر مرد جنگ نبودیم
سیاست های غرب در حمایت از صدام
شیخ الاسلام: ما دیگر مرد جنگ نبودیم استکباری برای نابودی ایران و نابودی انقلاب اسلامی طراحی کرده بود بعد از ناکامی در آن، تزش بر این قرار می گیرد که لااقل جنگ بدون برنده باشد بعد از این؛ یعنی حالا که نتوانستیم ایران را ساقط کنیم و انقلاب اسلامی را ساقط کنیم، لااقل نگذاریم که او پیروز شود.


به گزارش فرهنگ نیوز ، حسین شیخ الاسلام دیپلمات نام آشنای ایران که سال ها به عنوان معاونت سیاسی و عربی ـ آفریقایی وزارت خارجه، خدمت کرده است. مدتی سفیر ایران در دمشق بوده و در حال حاضر نیز دبیرکل خانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی است. ایشان در زمان پذیرش قطعنامه میان ایران و عراق معروف به قطعنامه ۵۹۸، به عنوان یکی از اعضای تیم مذاکره کننده و معاون عربی ـ آفریقایی وزارت امور خارجه در سازمان ملل حضور داشت. گفت و گوی ما با حسین شیخ الاسلام، قائم مقام اسبق وزارت امور خارجه را می خوانید.
 
                                                                                           ******
چرا در ادبیات دفاع مقدس، تعبیر «جنگ تحمیلی» را به کار می بریم؟
جنگ اهداف مشخصی داشت از دیدگاه آمریکایی ها که آنها جنگ را به ما تحمیل کردند ـ فراموش نکنید که جنگ به ما تحمیل شد برای نابودی انقلاب ـ بر اساس توازن قوایی که در آن زمان بود که ایران ارتش نداشت، سپاه پاسداران به این صورت شکل نگرفته بود و ما چک محکمی به گوش آمریکایی ها با انقلاب و به ویژه بعد از اشغال لانه جاسوسی زدیم و آمریکایی ها زخم خوردند. از طرفی ما ارتش هم نداشتیم و سپاه پاسداران هم شکل نگرفته بود آنها می خواستند سوءاستفاده کنند.
 
روز بعد از حمله کارتر آمد در تلویزیون و گفت امیدوار هستم ایران حالا بفهمد باید با دنیا با چه زبانی صحبت کند، درواقع داشت می گفت که ما این جنگ را تحمیل کردیم و با پشتیبانی که از صدام و قانع کردنش برای حمله انجام دادیم. آنها علاوه بر در اختیار گذاشتن امکانات از نظر عملیات پشتیبانی سیاسی بین المللی و اطلاعات عملیات و نیز به لحاظ حمایت حکام عرب را قانع کرده بودند برای این که همه اینها از فراگیر شدن انقلاب اسلامی در کشورهایشان می ترسیدند و این را اساس این می دانستند که از تاج و تخت حکومت مستبدانه خودشان دفاع کنند، بعد از جنگ همه اینها این موضوع را اعتراف کردند که چه کشوری چه میزان کمک کرده است.
 
همان وقتی که جنگ شروع شد، صدام احساس می کرد با این پشتیبانی ها و اطلاعاتی که آمریکایی ها داده بودند و توانایی هایی که کسب کرده بود ـ پولی که از عرب ها گرفته بود، خریدن اسلحه از شوروی آن موقع ـ می تواند انقلاب اسلامی را نابود کند طوری که وقتی قطعنامه ۱۹۷۵ را در پارلمان عراق پاره کرد، خبرنگارها از او سؤال کردند که بعد چه می شود؟ گفت پاسخ تان را در تهران می دهم. یعنی مطمئن بودکه به تهران می آید، این مرحله اول جنگ بود، ما آن موقع ارتش و سپاه نداشتیم. یک خبیثی مثل بنی صدر با ارتباط یا بدون ارتباط با خارجی ها، می گفت ما زمین می دهیم و زمان می خریم! و مرحله به مرحله در مقابل این تجاوزگرها عقب نشینی می کرد، و اگر نبود همان روش که حضرت امام در انقلاب داشتند ـ یعنی رفتن مردم میلیونی با دست خالی در مقابل توپ، تانک، مسلسل ـ با بی تدبیری بنی صدر شکست می خوردیم. اما ما جانانه در سوسنگرد جلوی ارتش بعثی ایستادیم وگرنه ارتش بعثی تا تهران می آمد و این چیز بعید و دور از ذهنی نبود!
 
شما می گویید اول جنگ سپاه و ارتش نداشتیم، پس چه چیز مانع پیشروی عراق تا تهران شد؟
درواقع مردم مخلص ما با انگیزه الهی و با نیت شهادت و قربه إلی ا... به جبهه ها رفتند و ما توانستیم جلوی این تجاوز را بگیریم و متوقفش کنیم. بعد از این استکبار بر این قرار گرفت که استان زرخیر ایران را ـ که همه امکانات کشور را داشت، آب داشت، گاز داشت، کشاورزی داشت، پایانه های بارگیری و متصل به دریا داشت ـ جدا کند. آنها استان خوزستان را با یک توسعه قدیم و دیرباز، براساس نقشه ای که چاپ کردند و اسمش را گذاشتد عربستان می خواستند جدا کنند، فتح خرمشهر از این زاویه مهم است که ما رسیدیم به مرحله دوم و آنها را ناکام گذاشتیم و خرمشهر آزاد شد و همه بعثی ها تقریباً از ایران رانده شدند.
 
فتح فاو و ورود ایران به خاک عراق چه تغییری در معادلات بین المللی داشت؟
استکباری برای نابودی ایران و نابودی انقلاب اسلامی طراحی کرده بود بعد از ناکامی در آن، تزش بر این قرار می گیرد که لااقل جنگ بدون برنده باشد بعد از این؛ یعنی حالا که نتوانستیم ایران را ساقط کنیم و انقلاب اسلامی را ساقط کنیم، لااقل نگذاریم که او پیروز شود اما اینها یک دفعه با یک چیز عجیبی رو به رو شدند و آن عکس العمل ما در فاو بود، یعنی ما رفتیم و مهترین قسمت خاک عرق را که بلاشک باارزش ترین قسمت از هر لحاظی بود و محل اتصال عراق به دریای آزاد بود گرفتیم. اگر ما فاو را جدا می کردیم از عراق، بی تردید تبدیل می شد به یک کشور محصور در خشکی، مثل افغانستان، از اینجا به بعد استکبار دید همه توازن منطقه ای با توجه به اهمیت منطقه خلیج فارس که اداره جریان نفت از خلیج فارس، اساس استکبار و سلطه گری آمریکا بر کل دنیا بود به هم می خورد، شرع به توطئه کرد و بعد از زدن مناطق نفتی و بعد از استفاده از سلاح شیمیایی و آنچه در حلبچه اتفاق افتاد، هواپیمای مسافربری ما را زد. از اینجا من فکر می کنم، این عمل خیلی نشانه بزرگی بود برای امام و برای ملت ایران که استکبار نمی تواند تحمل کند پیشروی ما را، و حاضر است اصول خودش را و امنیت پروازی را که از اصول استکبار است زیر پا بگذارد. می دانید که والفجر۸ عملیات خیلی عجیبی بود، ما دو تا برتری ارتش عراق را در یک منطقه کوچک فلج و ناکارآمد کردیم، یکی برتری نیروی هوایی عراق نیروی هوایی مجهزی که حتی تا تهران هم می آمد و بمباران می کرد، ما توانستیم بیش از هفتاد هواپیماهای عراق را در همان چند روز اول ساقط کنیم، این توان زرهی صدام بود ما توانستیم تثبیت بشویم و نیروی زرهی صدام را متوقف کنیم. عملیات فاو یک علمیات تعیین کننده ای بود. ما همان موقع که عملیات فاو را شروع کردیم کار سیاسی را هم در سازمان ملل پیش بردیم، برای اینکه ما دست بالا داشتیم، ما از اول جنگ می خواستیم صدام به عنوان متجاوز محکوم شود، با اینکه صدام ۷۰ کیلومتر در خاک ما بود ولی سازمان ملل قبول نداشت که او را به عنوان متجاوز معرفی کند.
 
این هم به همت کارهای قوی اطلاعاتی عملیاتی بود که ما توانسته بودیم در زمان آماده سازی خودمان انجام دهیم، ما باید خیلی آموزش می دیدیم، ولی مهم این است که ما اینجا دست برتر داشتیم.
 
از اینجا به بعد دور ما شروع شد، متجاوزین که گفته بودند آینده جنگ به نفع ماست، در این هنگام قبول کردند که یک مکانیزمی برای تعیین متجاوز در قطعنامه قرار دهند، همین طور یک مکانیزمی برای پرداخت خسارت. مکانیزم غرامت خیلی کارا نبود ولی مکانیزم تعیین متجاوز کارا بود البته تعیین متجاوز مقدمه غرامت است و باید مشخص شود مکانیزم تعیین متجاوز خیلی روشن بود، دبیرکل باید یک هیأتی را می فرستاد و کتباً اعلام می کرد که چه کسی متجاوز است، این اتفاق افتاد، هیأتی آمد بررسی هایش را کرد و اعلام کرد که کدام طرف متجاوز است.
 
در روزهای پایانی جنگ بعد از سقوط فاو چه اتفاقی برای ما رخ داد؟
من فکر می کنم از اینجا و از سستی که متأسفانه بعد از فاو به ما دست داد، ما دچار مشکلات داخلی شدیم، درگیری های داخلی موجب تضعیف نیری پشت جبهه ما شد، علی الخصوص نیروی سیاسی که پشت جنگ ایستاده بود و آن نامه ها را خدمت امام نوشتند دید حضرت امام از ابتدا به جنگ این طوری نبود بلکه جنگ را هم یک ایده ای برای تعالی ملت ایران و تعالی جوانان می دانستند و همین طور هم شده بود. هر وقت خدمت حضرت امام می رفتیم جنبه های مادی جنگ برای ایشان مهم نبود، پیروزی و شکست مهم نبود، گفتند ما مکلف به وظیفه هستیم نه مکلف به نتیجه، ما چون این وظیفه را داریم انجامش می دهیم، فرمودند ما اگر جنگ را متوقف کنیم دو تا نعمت را از دست می دهیم، یکی شهادت در راه خداوند و یکی جهاد در راه خداوند. جوان های ما فوراً تکامل پیدا کردند و مشتاق شهادت شدند و این شد آن چیزی که ما می خواستیم.
 
امام دیدند که استکبار حاضر نیست در همان قوانینی که خودش برای جنگ تعیین کرده مردانه با ما مقابله کند، به همین دلیل بمب شیمیایی علیه ما استفاده کردند و هواپیماهای مسافربری ما را زدند که به امام بفهمانند که هیچ حد و مرزی نخواهد داشت. اما از این امر وحشت نداشت؛ از این که ما دچار اختلاف داخلی شدیم، از اینکه ما نوشتیم برای جنگ الان ابعاد مادی باید مد نظر قرار گیرد، این قدر اسلحه می خواهیم و این قدر فلان چیز می خواهیم، به نظر من برای امام این مهم شد و دیدند که ما دیگر آن مردش نیستیم. اما به نظر من به گونه ای جنگ را تمام کرد که درس خیلی بزرگی به ما داد، امام جنگ را معنوی تمام کرد و همین امر هم به تعالی امام و ملت کمک کرد.
 
حداقل دست آورد جنگ برای ما تعیین متجاوز و گرفتن غرامت بود، آیا حضرت امام صرفاً این اهداف را داشتند، یا اینکه اهداف بالاتری هم در نظرشان بود؟
بلاشک حضرت امام نظرشان این بود که جنگ از نظر مادی طوری تمام شود که کسی بعداً جرأت تجاوز به ایران نکند، حضرت امام فهمیدند این روشی که انقلاب در پیش گرفته روشی است که استکبار در آن طمع می کند و می خواهد از این انقلاب انتقام بگیرد، شما توجه داشته باشد امام، شاه وابسته به آمریکا را که آنها با کودتا سر کار آوردند و سی سال برای آنها نوکری کرد، سی سال امکانات ملی ایران را در جهت اهداف مادی و معنوی به کار گرفت ساقط کرد و کشور وابسته ایران را تبدیل به یک کشور مستقل کرد، کشور مستقلی که بر اساس منافع خودش تصمیم می گیرد. دیگر ۶ میلیون بشکه نفت به خاطر اهداف استکبار تولید نکند، دیگر سرباز ایرانی و ملت ایرانی، پول ایرانی و ارتش ایرانی در جهت منافع آمریکا کار نکند دیگر آمریکایی نفت ایرانی را صادر نکند تا در پرتوی آن بر چین و اروپا آقایی کند! امام می فهمید که ما در یک نقطه استراتژیک هستیم و بر ما طمع می کنند! برای همین می خواست حتماً جنگ طوری تمام شود که هیچ کس جرأت طمع کردن به ایران را نکند، باید سرنوشت این جنگ طور دیگری تمام می شد غیر از جنگ هایی که قبلاً تمام شده بود در تاریخ ایران! همان طور هم شد، ما یک وجب خاک ندادیم و تا تقبیح متجاوز پیش رفتیم. خیلی مهم بود، اختلاف بعد از ما داخل خود عرب ها شد، چرا صدام به کویت حمله کرد؟ چه انتقامی از کویت می خواست بگیرد؟ برای اینکه صدام احساس می کرد؛ کویتی ها و عربستانی ها سر قولی که اول جنگ به صدام داده بودند نایستادند، صدام می خواست انتقام بگیرد و امام این را قشنگ می دید که صدام این کار را با اینها خواهد.

منبع : تاریخ انقلاب



94/4/29 - 11:05 - 2015-7-20 11:05:42





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن