تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844997990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوسازی بخش تولید، گام نخست در دوران پساتحریم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نوسازی بخش تولید، گام نخست در دوران پساتحریم مشهد - ایرنا - کارشناسان اقتصادی می گویند؛ با صدور بیاینه جمع بندی مذاکرات هسته ای و آغاز دوران پساتحریم، مهمترین اقدام برای درمان اقتصاد بیمار کشور باید نوسازی ناوگان و زیرساخت های بخش تولید در جهت رقابت پذیر کردن تولیدات داخلی باشد.


رئیس جمهوری در سخنرانی خود پس از قرائت بیانیه جمع بندی مذاکرات هسته ای، این بیانیه را آغازی برای تحول در اقتصاد کشور دانست و در نسخه ای که کارشناسان اقتصادی برای دوران پساتحریم پیچیده اند، این آغاز را مساوی با شروع اقدامات برای نوسازی زیرساخت های تولید دانسته اند.
ماشین آلات و ناوگان فرسوده در بخش تولید و سنتی بودن شیوه ها و راهبردهای تولید صنعتی و معدنی یکی از معضلات اساسی این بخش است که به رغم منابع غنی در کشور موفق به دستیابی به بهره وری مناسب در این خصوص نشده ایم.
برداشتن تحریم ها دروازه ورود دانش فنی، تکنولوژی روز، سرمایه گذاران خارجی را به کشور باز می کند و این امر مطمئنا برای بخش تولید ثمرات بسیاری خواهد داشت که این ثمرات را از دیدگاه کارشناسان اقتصادی استان در این نوشتار به تفصیل بیان شده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: گروهی از اعضای دولت 22 ماه تلاش بی وقفه ای را برای مذاکرات با گروه1+5 آغاز کردند که رفع تحریم های ظالمانه و حضور این کشور در عرصه های بین المللی را تحت شعاع قرار داد.
حسن حسینی افزود: آقای روحانی از همان ابتدا می دانست که اگر بخواهد به توفیقاتی در بخش توسعه کشور دست یابد باید اول مشکل تحریم ها و هموار کردن حضور ایران در جامعه بین المللی را حل کند تا مانع اصلی توسعه برداشته شود.
وی اظهار کرد: اگر بیانیه جمع بندی مذاکرات هسته ای جنبه اجرایی پیدا کند، بخشی از تحریم های اقتصادی برداشته می شود و برداشتن این تحریم ها آغازی برای اقدامات بعدی خواهد بود.
این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه باید از برداشتن تحریم ها به نفع توسعه کشور بهره گرفت، افزود: برخی تصور می کنند با برداشتن تحریم ها بسیاری از موانع اقتصادی برطرف می شود اما باید برای دوران پساتحریم یک برنامه جامع و هدفمند داشت.
حسینی افزود: در دولت نهم تحریم اقتصادی نبود و فروش نفت وضعیت مناسبی داشت به طوری که هر بشکه نفت به قیمت 100 دلار فروش رفت و از این محل در مدت یک سال 950 میلیارد دلار پول نقد به دست ایران رسید اما 700 میلیارد دلار از این مبلغ صرف واردات کالا شد.
وی بیان کرد: درآمد حاصل از فروش نفت در دولت نهم صرف تامین زیرساخت های توسعه ای کشور نشد و در دولت دهم که تحریم های ظالمانه اقتصادی گریبان ایران را گرفت آنقدر مردم درمانده و معطل گشتند که به یارانه نقدی چشم دوختند.
وی اظهار کرد: آقای روحانی دولت را با بدهی و نابسمانی فراوان تحویل گرفت و با تدبیری که کرد مذاکرات هسته ای را به نتیجه رساند و مردم را به توسعه و بهبودی وضعیت کشور امیدوار کرد.
حسینی با بیان اینکه دولت یازدهم قطعا برای دوران پساتحریم در حوزه صنعت و تولید برنامه ویژه دارد، افزود: مهمترین دلیل برای این ادعا گفته وزیر صنعت مبنی بر نوسازی صنایع کشور در دوران پساتحریم است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در هشت سال دولت نهم و دهم صنعت از تکنولوژی فاصله گرفت، فشار تحریم های بین المللی مانع از بروز شدن ماشین آلات صنعتی شد و بخشی از صنایع کشور به سمت واردات ماشین آلاتی از کشورهایی سوق یافت که از فناوری لازم برخوردار نبودند.
حسینی بیان کرد: قبل از تحریم های اقتصادی تا سال 1384 صنایع کشور از ماشین آلاتی بهره می گرفتند که از بهترین نوع آن در دنیا بودند اما بعد از این سال ماشین آلاتی با کیفیت پایین به داخل کشور وارد شد که روی کیفیت تولیدات داخلی تاثیر منفی گذاشت.
وی اظهار کرد: از این رو مهمترین اقدام دولت در دوران پساتحریم در حوزه صنعت باید نوسازی زیرساخت های مستهلک شده صنایع باشد و مصمئنا دولت هیچ برنامه ای در این دوران برای گرم کردن بازار واردات بی رویه ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد با تدبیر دولت یازدهم درهای بازار و صنعت جهان به روی ایران باز شود و واردات کالا قانونمند و حساب شده انجام گیرد تا برای تولیدکننده داخلی به منظور ارتقای کیفیت و داشتن رقابت سالم ایجاد انگیزه نماید.
عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اکنون کالا به میزان قابل توجهی وارد کشور می شود که چند برابر واردات رسمی است و امیدواریم دولت در این زمینه تدبیری بیاندیشد و مانع از قاچاق کالا شود.
حسینی افزود: دولت طی دو سال گذشته تمام توجه خود در بخش صنعت را معطوف به صنایع بزرگی نظیر خودروسازی، پتروشیمی، ذوب آهن و ... نموده و از صنایع کوچک و متوسط غافل شده که امید است در دوران پساتحریم پس از حل مشکلات صنایع بزرگ این بخش نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی باز شدن پای رقبا و سرمایه گذاران خارجی به ایران در دوران پساتحریم را به نفع کشور دانست و گفت: آن تولیدکننده ای که به کیفیت کالا فکر می کند به هیچ وجه نگران آمدن رقبا به بازار ایران نخواهد بود.
حسینی با تاکید بر رعایت اصل رقابت پذیری گفت: نگرانی اصلی در این مورد است که یک تولیدکننده خارجی برند خود را در بازار ایران معرفی کند و کالایش مورد اقبال عمومی قرار گیرد اما در مقابل باندهای مخفی تحت نام این برند کالای قاچاق را وارد کشور نمایند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: انتظار می رود در دوران پساتحریم زمینه رقابت سالم و عادلانه بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی در بازار ایران فراهم گردد، سیستم تعرفه گمرکی برای واردات کالا اصلاح و از ورود کالای قاچاق جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: رقابت سالم بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی به این معناست که همه امکانات برای دو طرف به طور مساوی تامین گردد؛ به عنوان مثال بهره تسهیلات بانکی برای تولیدکننده در کشورهای دیگر هفت تا هشت درصد اما برای تولیدکننده داخلی در ایران 30 درصد است لذا با این وضعیت امکان رقابت سالم و عادلانه بین دو طرف فراهم نمی شود.
حسینی افزود: دولت باید تدبیر کند و تولیدات ایرانی را رقابت پذیر نماید اما اگر پرداخت تسهیلات بانکی با بهره 30 درصد ادامه یابد، نظام مالیاتی و قوانین مربوط به تولید تغییری نکند نمی توان به رقابت پذیر کردن تولیدات ایرانی امید داشت.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت ایران بیان کرد: زمانی بخش تولید کشور راه توسعه را در پیش می گیرد که بخشی نگری مسوولان دولتی و خصوصی کنار گذاشته شود و همدلی و همزبانی بین دولت و بخش تولید رقم بخورد.
رئیس انجمن ماشین سازی خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نوسازی بخش تولید را مهمترین اقدام در دوران پساتحریم ذکر کرد.
محسن شرکا گفت: دولت تدبیر و امید در تمام شعارهای انتخاباتی خود به بخش اقتصاد و تولید تاکید موکد داشت و رهبر معظم انقلاب نیز طی پنج سال گذشته محور نامگذاری سالها را حمایت از تولید و تحول در اقتصاد کشور قرار دادند.
وی افزود: دولت آقای روحانی برای تحقق شعارهای انتخاباتی خود در خصوص بخش تولید و اقتصاد تاکنون تلاش های فراوانی انجام داده است و اطمینان دارم اکنون که درهای اقتصاد جهانی به روی ایران باز شده است همه وعده های دولت محقق می شود.
وی بیان کرد: نوسازی بخش تولید به معنای عام کلمه حایز اهمیت است، بخش صنعت و کشاورزی توامان نیاز به نوسازی دارد و باید به سمت مدرنیته شدن پیش رود.
وی اظهار کرد: اکنون فناوری و ماشین آلات برخی صنایع در کشور فرسوده و قدیمی هستند که در دوران پساتحریم نیازمند بازسازی برای ارتقای کیفیت تولید و تامین نیاز روز مردم می باشند.
شرکا با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز روشهای کاشت، داشت و برداشت باید مدرنیته شود، افزود: امروزه در دنیا حتی برداشت میوه جات نیز با سیستم مکانیزه انجام می گیرد.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: صنعت کشور باید به سمت فناوریهای پیشرفته حرکت کند و صنایع باید استراتژی داشته باشند و از یک راهبرد مشخص پیروی کنند.
شرکا گفت: همان طور که اکنون کره جنوبی در صنعت کشتی سازی در دنیا در رتبه نخست قرار گرفته ایران نیز باید در برخی صنایع خود را در سطح جهان مطرح کند که این امر با هدفگذاری و راهبرد و برنامه مشخص محقق می شود.
رئیس انجمن ماشین سازی خراسان رضوی ادامه داد: بی تردید برای ایجاد توازن در بازار باید به سمت واردات الزامات اقتصادی و آنچه جامعه تولید به آن نیاز دارد، رفت تا بتوان نوسازی بخش تولید را رقم زد.
شرکا با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی راهبرد اصلی در دوران پساتحریم است، افزود: دولت برای دوران پساتحریم باید از نقطه نظرات نخبگان برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهره گیرد.
وی اقتصاد مقاومتی را مختص کشور ایران ندانست و گفت: هر چند رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار در جهان بر اقتصاد مقاومتی صحه گذاشتند اما هر کشور توسعه یافته ای از طریق تولید برون نگر با تعاملات بین المللی، شناسایی فرصت ها، فرصت سازی و تولید دانش محور به توسعه دست یافته است.
این فعال اقتصادی گفت: قطعا دولت تدبیر و امید از اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم غفلت نخواهد کرد و عبور از این مسیر اجتناب ناپذیر است زیرا دنیا منتظر ما نخواد ماند و با سرعت نور به سمت پیشرفت و توسعه حرکت می کند.
وی افزود: جامعه تولید باید امیدوارانه حرکت کند و با همدلی با دولت غفلت های گذشته را جبران نماید.
رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پذیرفتن واقعیت در دوران پساتحریم بسیار مهم است لذا نباید حد انتظارات را از واقعیت بالاتر برد.
محسن خندان دل افزود: با برداشتن تحریم ها ارتباط ایران با جهان بهبود خواهد یافت لذا باید مشکلات در خصوص بازسازی ناوگان تولید، انتقال فناوری، تامین مالی، موانع صادراتی با درایت و مدیریت عقلانی برطرف شود.
وی بیان کرد: بازسازی و نوسازی ناوگان و زیرساخت های بخش تولید مهمترین اتفاق در دوران پساتحریم خواهد بود که راه را برای تولیدات باکیفیت و ورود کالاهای ایرانی به بازار خارجی باز می کند و به تبع آن اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت.
وی اظهار امیدواری کرد بتوان از منابع صادر شده ایران به خارج از کشور به شکل منطقی برای بازسازی و تزریق سرمایه در گردش به بدنه تولید بهره گرفت تا بتواند یک نیروی محرکه برای خروج از حالت رکود این بخش باشد.
رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی با اشاره به اینکه ورود تولیدکنندگان خارجی به کشور عده ای را نگران می کند، گفت: به بازار رقابت در دوران پساتحریم باید از دو منظر نگاه کرد.
وی ادامه داد: در نگاه نخست اگر تولیدکنندگان بزرگی که شبه دولتی هستند از ورود تولیدکنندگان خارجی به بازار ایران نگران شوند، از آنجا که برعلیه دولت کار می کنند، نگرانی اشان ایرادی ندارد.
خندان دل افزود: ورود تولیدکننده خارجی باعث می شود کسانی که توان رقابت دارند در عرصه تولید باقی بمانند و کسانی که توان رقابت ندارند به سراغ ایده، فناوری و پروسه های جدید برای تولید خود بروند.
وی بیان کرد: در نگاه دوم نگرانی تولیدکنندگان متوسط و کوچک است که به واسطه در اختیار داشتن تولیدات بومی خود را در مواجهه با تولیدات باکیفیت و بازارپسند خارجی در خطر می بینند لذا چاره ای جز نوسازی و بالندگی خود ندارند.
وی اظهار کرد: تولیدکننده ای که در کشور تولید بومی انجام می دهد از اینکه دروازه صادراتی برای تولیدات خود را باز ببیند، استقبال می کند و مصرف کننده نیز آنقدر درایت دارد که به سراغ تولیدات داخلی برود.
خندان دل خاطر نشان کرد: امروزه انحصاری بودن صنایع بزرگ در کشور باعث شده سودهای کلانی به جیب تولیدکنندگان برود و مصرف کنندگان بزرگترین متضرران این قضیه باشند لذا ورود تولیدکنندگان خارجی در صنایع بزرگی مانند خودرو و پتروشیمی باعث شکستن این انحصار می شود.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: دولت پس از 22 ماه تلاش برای برداشتن تحریم های اقتصادی باید یک نسخه تدوین شده از برنامه و الزامات دوران پساتحریم آماده اجرا داشته باشد و اگر این اتفاق افتاده باشد نباید نگرانی در این خصوص داشته باشیم.
فیروز ابراهیمی افزود: برداشتن تحریم ها باعث سرازیر شدن 100 میلیارد دلار منابع بلوکه شده کشور از خارج از مرزها به داخل خواهد شد و این مساله می تواند برای اقتصاد کشور یک فرصت در جهت اصلاح زیرساختهای مورد نیاز معدن و صنعت؛ نوسازی ناوگان اقتصادی و امور زیربنایی کشور و تمرکز بر واردات ماشین آلات، تکنولوژی، دانش نوین و مواد اولیه باشد.
وی بیان کرد: اگر دولت به این فکر باشد که بازار پرالتهاب داخلی را با واردات بی رویه تسکین دهد و رکود را از کف جامعه برداشته و آرامش را به فضای اجتماعی و اقتصادی جامعه با واردات کالای ساخته شده بیاورد، این مساله جان تولید را خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: مدیریت واردات در دوران پساتحریم باید رفتار عالمانه ای باشد، تمرکز واردات نباید بر کالای ساخته شده باشد بلکه باید در جهت واردات ماشین آلات، دانش فنی و تکنولوژی قرار گیرد زیرا بخش تولید و صنعت نیاز به یک نوسازی و بازسازی جدی و اساسی دارد.
این فعال اقتصادی گفت: اگر دو اتفاق؛ ممانعت از واردات کالای ساخته شده و تمرکز بر واردات ماشین آلات و اقلام مورد نیاز بنگاه های تولیدی بیافتد؛ قطع به یقین اتفاقات خوبی برای حوزه اقتصاد کشور خواهد افتاد.
وی بیان کرد: در شرایطی که نرخ بیکاری در کشور به عدد نگران کننده ای رسیده است باید دولت در بحث تقویت صنایع داخلی اهتمام ویژه ای داشته باشد.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه دولت باید در شرایط ویژه ای با بخش تولید رفتار کند، افزود: در دوران پساتحریم بخش تولید در شرایط ویژه ای است لذا تسهیلات بانکی با بهره مناسب و دارای توجیه اقتصادی باید در اختیار حوزه تولید قرار گیرد و در حوزه مالیات ستانی تجدیدنظر جدی انجام شود.
وی بیان کرد: در شرایطی که کشور با رشد اقتصادی منفی در سالهای 90 تا 92 مواجه شد مالیات ستانی از بخش تولید تا دو برابر افزایش یافت و چون خزانه دولت خالی و در مضیقه مالی بسر می برد انتظار چندانی از دولت برای بهبود وضعیت نبود.
وی اظهار کرد: اکنون مذاکرات هسته ای به نتیجه رسیده و در واقع منابع ارزی به کشور بازخواهد گشت لذا این دولت باید رسالت قانونی خودش را نسبت به بخش مولد کشور انجام دهد.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور در دوران پساتحریم را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بنا نیست صنعت همیشه از سوبسید و یارانه برخوردار باشد لذا باید از اتکا به دولت دست بردارد و با بهره وری بالا، مدیریت بهینه و رفتارهای استراتژیک خود را بروزرسانی کند.
وی اظهار امیدواری کرد بازار کشور به روی سرمایه گذاران خارجی باز شود نه بروی کالاهای خارجی تا آرزوی عالمان اقتصادی کشور براورده شود.
وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی مشارکت اندک سرمایه گذاران خارجی در اقتصاد ایران تحریم های بین المللی بود اما اکنون این مانع بزرگ برداشته شده و ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور یک فرصت بزرگ برای رونق صنایع کوچک به شمار می رود
ابراهیمی افزود: عمده سرمایه گذارانی که از کشورهای اروپایی و کشورهای توسعه یافته بله ایران می آیند در صنایع بزرگ سرمایه گذاری می کنند لذا ناخودگاه موجب رشد صنایع کوچک در کشور نیز می شوند.
وی گفت: صنایع کشور هم باید به فکر بازارهای جهانی باشند و از رفتارها و تولیدات سنتی دست بردارند؛ امروزه نیاز داخل و خارج از کشور به کالا متفاوت شده و تولیدات باید با سلایق روز جامعه تطبیق داده شود در غیر این صورت ممکن است تولیدات صنعتی بوجود آید که مصرف داخلی هم نداشته باشد.
وی تصریح کرد: با وجود سرمایه گذاران خارجی در کشور ممکن است چند واحد تولیدی از رده خارج شوند اما به موازات آن 40 واحد دیگر بوجود می آیند و این موضوع جای نگرانی ندارد.
شش هزار واحد تولیدی با سرمایه گذاری 100 هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی 190 هزار نفر در خراسان رضوی فعالیت دارند.
7489 / 1539/1211



29/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن