واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: فرماندارنیشابور: موزه آموزش وپرورش درنیشابور راه اندازی می شود خبرگزاری پانا: معاون استاندارو فرماندارنیشابور به همراه جمعی از مدیران و مسوولان دستگاه های اجرایی شهرستان از بناهای تاریخی و قدیمی نیشابور بازدید کرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۹ تير ساعت 09:53
به گزارش خبرگزاری پانا، غلامحسین مظفری در حاشیه این بازدید اظهار کرد: میراث فرهنگی بخشی از هویت ملی ماست که از نیاکانمان به ما ارث رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم توجه هرچه بیشتر مدیران و مردم به بناهای تاریخی و میراث فرهنگی، یادآور شد: میراث فرهنگی باید با حراست و مراقبت جدی به نسل آینده منتقل شود و بی توجهی به میراثی که از گذشتگان به ما رسیده غفلت و خود خواهی است و به عنوان یک موضوع ملی و معرف شناسنامه و هویت شهرستان باید با تدبیر مسوولان و مردم حفظ شود.
رئیس کارگروه توسعه گردشگری نیشابور با اعلام راه اندازی پنج موزه تخصصی شهری در آینده ای نزدیک افزود: شکل گیری و راه اندازی این موزه های تخصصی شهری با قابلیت های اسنادو آثار تاریخی، باستانی، طبیعی و... رونق بخش گردش مالی اقتصادی خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از بناهای تاریخی تصریح کرد: حفظ و حراست از بناهای تاریخی باید در جامعه و نزد مدیران درک شود و این نیازمند برنامه ریزی صحیح دستگاههای مرتبط است.
مظفری با بیان این که بناهای تاریخی متعلق به یک نسل از مردم نیست و جنبه همگانی و حتی بین المللی دارد، اظهار کرد: اماکن و بناهای تاریخی و فرهنگی همه مردم ایران و جهان ارزش خاصی دارد و در واقع، آیینه جان، اندیشه و معنویت آن منطقه است که گاهی در معرض بی توجهی و نابودی قرار می گیرد و با شناسایی آن ، زمینه شناخت هویت و خط حرکت فرهنگی میسر می گردد.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا شأن و منزلت بناها و آثار تاریخی شهرستان را به بهترین شکل ممکن حفظ و نگهداری کنیم.
فرماندار نیشابور در بخش دیگری از سخنانش به بررسی مناطق نمونه گردشگری اشاره کرد و بیان کرد: توجه به صنعت گردشگری ابرشهرنیشابور که از برنامه های راهبردی توسعه پایدار نیز هست نیازمند عزم ملی و استانی است.
وی موزه ها را بنیادهای اساسی دانست وافزود: میراث فرهنگی هر کشور، که عصاره شخصیت وجودی و هویت فرهنگی، اعتقادی و سیاسی هر ملتی در تاریخ بوده و هر ملتی همان قدر دارای شخصیت هویت و اصالت ریشه و ارزش تاریخی است، که مستنداتی به عنوان میراث فرهنگی از خود ارایه نماید، و اولین اقدامی که در مورد نگهداری آثار و اشیاء(مستندات تاریخی) لازم است، موزه می باشد که به وسیله آنها می توان میراث ارزشمندی را که در طی قرون و اعصار به جا مانده اند از گزند زمانه حفظ و امکان دیدارشان را برای مردم فراهم ساخت.
مظفری درخصوص اهمیت این اقدام خاطرنشان ساخت: از طریق موزه ها می توان هنرهای ملی معاصر را به مردم و جهانیان شناسانید و با مراکز علمی و فرهنگی و موزه های دنیا ارتباط فرهنگی و هنری برقرار کرد.
گفتنی است؛ در ادامه ازعمارت تاریخی مجتهدی واقع در خیابان خاتم النبیین، دبیرستان تاریخی خیام و عمارت تاریخی قریشی بازدید ومقرر شد عملیات بازسازی، مرمت وتغییر کاربری دبیرستان خیام جهت راه اندازی موزه آموزش و پرورش طی هفته جاری توسط مدیریت آموزش و پرورش آغاز وعملیات مرمت ساختمان جنوبی عمارت مجتهدی از محل اعتبارات میراث فرهنگی و با تخصیص مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال طی روزهای آتی شروع و همچنین مقررشد مدیریت آموزش و پرورش مذاکراتی سه جانبه را با مالک خصوصی قسمتی از این عمارت تاریخی و میراث فرهنگی جهت تبدیل این عمارت به مر کز خدمات رفاهی و گردشگر ی به عمل آورد.
همچنین درادامه و طی بازدید ازعمارت تاریخی قریشی واقع در خیابان منوچهری جنوبی ضمن تاکید بر تسریع مرمت این منزل تاریخی توسط شهرداری٬ تبدیل این محل به موزه هنر ی مورد تأکید قرارگرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]