تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820835791




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسب دانش ادبی مشروط به دانشگاه‌ها نیست


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مریم صباغ‌زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
کسب دانش ادبی مشروط به دانشگاه‌ها نیست
دانشگاه‌ها صرفا محل پرورش نویسنده‌ها نیستند و نباید کسب دانش ادبی محدود به دانشگاه ‌ها شود.


مریم صباغ‌زاده  ایرانی، نویسنده در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص الزام دانش ادبی برای نویسندگان گفت: هر نویسنده‌ای باید به این بیاندیشد که آیا بعنوان کسی که دوستدار ادبیات است و کسی که عنوان نویسنده را به یدک می کشد چقدر دانش و سواد ادبی دارد، نویسندگان امروز برای اینکه نام نویسنده را به خود اطلاق کنند باید بدانند که در کدام ژانر و قالب می‌نویسند و به محتوی متن خود آگاهی داشته باشند.


وی در ادامه اظهار داشت: کسی که ادعای نویسندگی می‌کند باید به قدری علم و دانش ادبی داشته باشد که بتواند اثر خود را نسبت به دیگر آثار در قالب‌های متفاوت تشخیص دهد و اگر بخواهد در هر زمینه ای قلم بزند باید بداند برای نوشتن در چه ژانری قلم به دست گرفته است.


صباغ‌زاده پیشنهاد کرد: نظریه ادبی بیرکنس و نظریه هرمنوتیک از انتشارات ماهی از جمله کتاب‌هایی هستند که در زمینه نظریه‌های ادبی کمک شایانی در حوزه شناخت دانش ادبی به علاقه‌مندان به نویسندگی خواهد کرد.


وی در رابطه با دغدغه‌های امروزی نویسندگان گفت: نویسندگان امروز به دلیل دست و پنجه نرم کردن با مسائل و مشکلات روز بیشتر اساس کارشان جریاناتی است که در این عصر و زمانه رخ می‌دهد و همین امر در داستان‌هایشان انعکاس می‌یابد، با توجه به اینکه فاصله نسل‌ها کوتاه شده یعنی بعد از 5، 6 سال، تمام مناسبات اجتماعی و پارامترها تغییر می‌کند و ما یک نسل جدید با اختلافات زیاد نسبت به نسل قبلی پیش رو داریم که تمام تفاوت‌های اساسی در آن رخ می نماید. در این شرایط است که نویسنده متناسب با شرایط زمان قلم می‌زند البته این کار جالب و متنوع و به روز است. در حال حاضر یک نگاه جدید در نویسندگان هم نسل من مانند علی موذنی و محمدرضا بایرامی و ... در حال وقوع است که تابع این مسائل شده‌اند و خیلی خوب از پس انعکاس اتفاقات روز بر‌می‌آیند و همه این‌ها مستلزم دانش ادبی است.


وی در خصوص امیدواری به نسل امروز در ادبیات گفت: من به نسل امروز امید بسته‌ام زیرا معتقدم باید به کار جوانان با میل و رقبت نگاه کرد و کارهایشان را به حیطه‌ی محک بگذاریم. ولی متاسفانه ناشران کارهای قوی از نویسندگان جوان و جدید را جدی نمی گیرند.


صباغ‌زاده ایرانی در پایان گفت: از نظر من دانشگاه‌ها صرفا محل پرورش نویسنده ها نیستند زیرا کسب دانش ادبی مشروط به دانشگاه نیست، اگر نویسنده دانش مربوطه را داشته باشد در ادامه آثار خوبی از او منتشر خواهد شد و درنهایت نقد خوبی برای داستانهایش صورت می‌گیرد که این خود زمینه‌ای برای رشد منتقدین در جامعه ادبیات است.




انتهای پیام/






اخبار مرتبط

اهالی قلم جزئی از فرهنگ بشر هستند
ادبیات امروز با ضعف در نقد مواجه است
نگاه اهالی قلم به عید فطر
نورا حق‌پرست: برخی نویسندگان امروز در تاریکی می‌نویسند
«هرکول خانم 20 درصدی» منتشر می‌شود
یکی از آرزوهایم نوشتن در اردوگاههای عراق است
علی‌اصغر شیرزادی: در نوجوانی رویای دریانوردشدن داشتم
معافیت مالیاتی برخی کتابفروشان تهران/ ادغام دو جایزه ادبی بین المللی
مفتون و فیروزه؛ راوی ناگفته‌های تاریخ انقلاب
«غار آبی» راهی بازار کتاب می شود




۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن