واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حل مشکل هامون از طریق دیپلماسی
کد خبر: ۵۱۸۱۴۰
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰ - 19 July 2015
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس با تاکید بر حل مشکلات هامون از طریق دیپلماسی، گفت: رئیس جمهور باید به وزرا دستور دهد که کارگروهی در سیستان برای پیگیری مشکلات آن تشکیل شود.
حلیمه عالی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص افزایش ریزگردها در استان سیستان و بلوچستان و بی توجهی به تالاب هامون، گفت: تنها راه نجات تالاب هامون دیپلماسی و رایزنی با مسئولان کشور افغانستان در مورد حقابه منطقه سیستان و حقابه ای دیگر برای تالاب بین المللی هامون است، زیرا از این طریق است که مهار کانون ریزگردها دراین منطقه کنترل می شود.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته بودجه قابل قبولی برای رفع مشکلات زیست محیطی دراین استان در نظرگرفته شد اما مشخص نیست که این بودجه کجا و برای چه کاری صرف شده است، بهتر است بگوییم که اگر بودجه سال های گذشته آب معدنی خریداری کرده و داخل هامون می ریختند حداقل کف این تالاب خیس می شد، بنابراین باید گفت که مدیریت در کشور ما ضعیف بوده و مدیریت ها بر اساس شایسته سالاری نیست.
وی افزود: متاسفانه هرفردی که عضو گروه، جناح و باند خاصی است از پست مدیریتی خود اخراج می شود بدون اینکه حتی به عملکرد آن توجه کنند، اگرچه این دولت و درراس آن رئیس جمهور و شخص وزیرامورخارجه تاکنون تلاش های بسیاری در جهت رفع مشکلات محیط زیستی سیستان داشته اند و دردیدارهای مداوم با رئیس جمهور افغانستان به طورقطع درخصوص مشکلات هامون گفت و گو هایی به عمل آمده است.
عالی با تاکید براینکه متاسفانه درحال حاضر 100 میلیون متر مکعب آب سیستان به زاهدان منتقل می شود، گفت: این میزان آب شاید حداقل قسمتی از هامون را خیس می کرد، اما سیستان که خود به دلیل خشکسالی در حال خالی شدن از سکنه است متاسفانه سهمیه آب آن باید جای دیگری صرف می شود.
این نماینده مردم درمجلس نهم با اشاره به اینکه بخش بزرگی از مشکلات هامون با دیپلماسی رفع خواهد شد، تصریح کرد: طرح لوله کشی مزارع کشاورزی کمک بسیار بزرگی درجهت جلوگیری از خشکی محصولات کشاورزی می کند و همین طرح از تبخیر 300 تا 400 میلیون متر مکعب آب جلوگیری می کند؛ اما با این شیوه مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی مشخص نیست که این طرح چه زمانی به نتیجه می رسد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور در سفر چندماه پیش خود به سیستان تاکید کردند که این طرح باید 3 ساله به بهره برداری برسد، اما با مدیریت ضعیف دراین استان هنوز حتی اقدامات اولیه نیز انجام نشده است؛ بنابراین با برخوردهای جناحی ازسوی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص انتخاب و عزل مدیران هیچ مشکلی حل نخواهد شد، اما ذکراین نکته مهم است که رئیس جمهور باید به وزرا دستور دهد که کارگروهی در سیستان برای پیگیری مشکلات استان تشکیل شود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، گفت: خوشبختانه مشکل بودجه وجود ندارد، بلکه این ضعف مدیریت است که ازبودجه به درستی استفاده نمی کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]