تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798764102




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکلات داماد سرخانه‌ها و عروس سرخانه‌ها |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مشکلات داماد سرخانه‌ها و عروس سرخانه‌ها
از وقتی ازدواج کرده حتی یک‌بار هم دست‌پخت همسرش را نخورده و همیشه مادرزنش این مسئولیت را عهده‌دار شده است.
کد خبر: ۵۱۶۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۴ - 13 July 2015


هرچند، چند دهه پیش تعداد زوج‌های جوانی که در کنار خانواده داماد یا عروس زندگی می‌کردند، بسیار بیشتر از اکنون بود اما در حال حاضر هم، همچنان خانواده‌هایی علاقه‌مند هستند که تازه‌عروس و تازه‌داماد را در کنار خود ببینند. موافقان این موضوع دلایل مختلفی برای کار خود دارند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این همجواری درعین حال که می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد، گاهی زمینه دخالت خانواده‌ها در زندگی زوج‌های جوان را به وجود می‌آورد. این درحالی است که دخالت خانواده‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل طلاق زوج‌های جوان است.
 
به گزارش آرمان، زندگی مستقل از خانواده همسر برای تازه‌عروس‌های نسل قبلی یک دغدغه واقعی بود. اکثر پسرهایی که در نسل گذشته ازدواج می‌کردند به دلایل مختلف اعم از رسم و رسوم و یا مشکل مالی برای برخورداری از حمایت بیشتر والدین ترجیح می‌دادند در کنار والدینشان زندگی کنند. این در کنار هم بودن البته در گذشته مانند امروز به شکل سکونت در آپارتمان‌های مجزا در واحدهای کنار هم نبود. تصویر خانه‌های قدیمی با یک حیاط بزرگ و انواع اتاق‌های تودرتو را همه به خاطر داریم، یا حداقل در سریال‌ها و فیلم‌های قدیمی آن را بارها دیده‌ایم. این سبک زندگی در همان زمان هم مخالفان زیادی به‌ویژه در میان دختران و زنان جوانی که می‌خواستند در منزل پدرشوهر خود ساکن شوند، داشت تا جایی که نوعی تحول فرهنگی و اجتماعی در سبک سکونت زوج‌های جوان ایرانی در عصر جدید به‌وجود آمد. با وجود این، این روزها هنوز هم زوج‌های جوان زیادی در منزل پدر و مادر خود ساکن می‌شوند با این تفاوت که دیگر آن خانه‌های قدیمی با اتاق‌های تودروتو و زندگی جمعی وجود ندارد و جای آن را آپارتمان‌های نوساز گرفته و زندگی در کنار خانواده مرد، در اغلب موارد جای خود را به زندگی کنار خانواده زن داده است.

 ناپختگی اجتماعی در سکونت کنار خانواده همسر

از وقتی ازدواج کرده حتی یک‌بار هم دست‌پخت همسرش را نخورده و همیشه مادرزنش این مسئولیت را عهده‌دار شده است. عرفان پسر جوانی که بنا بر شرایطی که خانواده دختر برای او در لحظه عقد گذاشتند، در یکی از واحدهای آپارتمان پدرزنش و در کنار آنها زندگی می‌کند. یک سال بعد از ازدواج در مورد این سبک از سکونت به «آرمان» می‌گوید: وقتی این شرط را برای من گذاشتند اوایل خوشحال بودم چون خودم خانه مستقل نداشتم و با این کار می‌توانستم اندکی پس‌انداز کنم. اما بعد از گذشت چند ماه تازه فهمیدم چه اشتباه غیرقابل جبرانی مرتکب شده‌ام. او می‌گوید: با این کار همه اطرافیان همسرم با اینکه انسان‌های خوب و موجهی هستند، هر روز در خانه و زندگی ما نظارت و دخالت دارند و ما حتی نمی‌توانیم بی‌اطلاع آنها آب بخوریم. از طرفی همسرم هم چون مادرش همیشه کنار ماست مانند زمان مجردی هیچ مسئولیتی را در مورد امور خانه‌داری قبول نکرده و آن را به عهده مادرش گذاشته است و همین باعث دخالت بیشتر آنها شده است.

یک مشاور خانواده در مورد سکونت در کنار پدر و مادر خود یا همسر به «آرمان» می‌گوید: اگر بخواهیم این موضوع را جدی بررسی کنیم باید اول بپرسیم چه عاملی باعث می‌شود دختران یا پسرانی که این روزها ازدواج می‌کنند به سکونت کنار والدین خود علاقه‌مند باشند. فرید براتی‌سده می‌افزاید: دلیل این امر عدم بلوغ روانی و اجتماعی افراد و ناتوانی آنها برای حل مشکلات زندگی به صورت فردی است و همین عدم بلوغ روانی عامل مشکلات یا حتی جدایی است. افرادی که به بلوغ فکری رسیده باشندعادت دارند مسائل‌شان را خودشان حل کنند و دنبال تکیه‌گاه نیستند. درحالی که افرادی که به بلوغ روانی نرسیده‌اند با وجود رسیدن به بلوغ جسمی همیشه دنبال مراقبت اطرافیان هستند. این روانشناس عنوان می‌کند: این سبک از زندگی باعث می‌شود این افراد مهارت زندگی مستقل و رویارویی با مشکلات را برای همیشه از دست بدهند و مادام‌العمر منتظر دست حمایتی و مراقبت خانواده خود باشند. براتی می‌گوید: یکی از 10 عامل اصلی طلاق در کشور ما دخالت والدین است و زندگی در کنار خانواده برای افراد وابسته منجر به وابستگی بیشتر و دخالت بیشتر خانواده خواهد شد؛ زیرا افراد باید یاد بگیرند خودشان از پس مشکلات‌شان برآیند.

 گذار از سنت به مدرنیته

می‌گوید هیچ‌وقت فکر نمی‌کرده که مادرشوهرش چنین آدمی باشد و بخواهد زندگی پسرش را به هم زده یا کام عروسش را تلخ کند اما از وقتی به‌دلیل مشکلات مالی شوهرش بعد از پنج سال از ازدواجشان مجبور به زندگی در واحد طبقه پایین منزل مادرشوهرش می‌شود، تازه به قول خودش روی واقعی او را می‌بیند. صفورا که در آستانه جدایی از همسرش قرار دارد، یکی از دلایل این کار را دخالت مادرشوهر در زندگی‌اش و مشکلات همسرش برای تامین منزل مسکونی مجزا عنوان می‌کند. درحالی که یکی از عوامل اصلی طلاق، دخالت خانواده‌هاست. یک روانشناس در این مورد به «آرمان» می‌گوید: شرایط گذار از سنتی به مدرنیته در خانوده‌های ایرانی به دخالت خانواده‌ها در زندگی زناشویی فرزندانشان منجر شده است و باید این زمان بگذرد تا در آینده با گذار از این شرایط تعادل ایجاد شود.
امیرهوشنگ مهریار عنوان می‌کند: در میان ایرانیان خانواده پایگاه مهمی است که هنوز نقش آن پررنگ است درحالی که خانواده‌ها هم متقابلا انتظار دارند جوان طبق خواست آنها رفتار کند و این با شرایط فعلی هم‌سو نیست و تضاد ایجاد می‌شود. او عنوان می‌کند: این تضاد به میزان وابستگی افراد به خانواده‌هایشان بستگی دارد و اگر خیلی شدید باشد فرد را تا آستانه جدایی و از هم پاشیدن زندگی پیش می‌برد. این روانشناس عنوان می‌کند: در گذشته زنان چون بعد از ازدواج در خانواده شوهر زندگی می‌کردند، این باور را داشتند که فرزندانشان متعلق به خانواده شوهر است و هویتشان را از خانواده شوهر گرفته و پدر و مادر خود را فراموش می‌کردند.

در حالی که در میان دختران نسل جدید و تحصیلکرده این قضیه شکل معکوس گرفته و آنها مایلند شوهرشان جزو خانواده خودشان شده و با خانواده خودش کمتر مراوده کند. او می‌افزاید: همچنین برخی باورهای سنتی سبب شده بعد از ازدواج هم برخی پسران تعهدات مالی به والدین و حتی خواهر و برادرهای خود داشته باشند که این زمینه‌ساز دخالت والدین و نارضایتی زوجه می‌شود. مهریار عنوان می‌کند: به طور کلی باید گفت دخالت خانواده در زندگی مشترک فرزند، نتیجه گذر خانواده ایرانی از شرایط سنتی و باورهای قدیمی به جدید است درحالی که عوامل روانشناسی و تربیتی هم در این میان بی‌تاثیر نیست. برای مثال تربیت وابسته و الگوگیری عینی در فرزندان زمینه‌ساز دخالت خانواده‌هاست. این روانشناس می‌گوید: اگر پدر و مادر فرزندانشان را وابسته بار بیاورند و از کودکی اجازه ندهند آنها مستقل باشند یا آنها را وادار کنند که عین خودشان رفتار کنند، این الگوگیری عینی و تربیت وابسته منجر به تشدید دخالت والدین در بزرگسالی خواهد شد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن