تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820315424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افسردگی به مغز آسیب می‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


افسردگی به مغز آسیب می‌زند
‌محققان آمریکایی بعد از چند دهه مطالعه فرضیه‌های تایید نشده، در نهایت به این نتیجه رسیدند که آسیب مغزی در حقیقت پیامد افسردگی‌های طولانی مدت است و نه عاملی مستعدکننده برای آن.
تحقیقات جدید برای اولین بار ثابت می‌کند که افسردگی موجب کوچک شدن هیپوکامپ مغز می‌شود که مسئول شکل‌گیری حافظه جدید است. این امر از دست رفتن عملکردهای حسی و رفتاری را به دنبال دارد. مدت‌ها پیش مشخص شده‌ بود که ارتباطی میان کوچک شدن هیپوکامپ مغز و افسردگی وجود دارد، اما مطالعات قبلی نتوانسته ‌بودند در این زمینه به نتیجه‌گیری قطعی برسند. اندازه کوچک نمونه مورد بررسی، انواع مختلف افسردگی و سطوح مختلف درمان و همچنین تفاوت در روش‌های جمع‌آوری اطلاعات و تفسیر نتایج باعث شده بود که یافته‌ها در این زمینه با هم تناقض داشته باشد. محققان یک موسسه مغز و تحقیقات ذهنی در آمریکا، اسکن مغز 9000 نفر را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدند که افسردگی‌های طولانی مدت باعث آسیب به مغز می‌شود. کوچک شدن هیپوکامپ در بین آن دسته از افرادی که افسردگی آنها قبل از 21 سالگی شروع شده و همچنین در افرادی که دوره‌های برگشت افسردگی را تجربه می‌کنند، گزارش شده ‌است. در نتیجه این تداوم افسردگی است که مغز آسیب می‌بیند. یان هیکی، از محققان ‌این پژوهش گفت: کوچک شدن هیپوکامپ در آن دسته از افرادی که فقط یک دوره افسردگی را تجربه کرده‌اند، مشاهده نمی‌شود بنابراین این آسیب مغزی، عامل مستعدکننده‌ افسردگی نیست، بلکه یکی از عواقب افسردگی است. هیپوکامپ بخشی از سیستم لیمبیک مغز است که به عنوان مرکز احساسات شناخته می‌شود. این سیستم همچنین در بردارنده بادامه یا آمیگدال است که یکی دیگر از بخش‌هایی است که می‌تواند تحت‌تاثیر افسردگی قرار بگیرد. هیپوکامپ در تشکیل حافظه جدید نقش مهمی بازی می‌کند. با این حال هیکی تاکید ‌کرد که حافظه تنها به معنای به یاد آوردن پسورد نیست. وی افزود: وضعیت حافظه شما صرفا حل کردن جدول سودوکو یا به خاطرآوردن پسورد نیست، بلکه تمام مفاهیم و انگاره‌هایی است که ما از خودمان داریم. این محقق گفت: بسیاری از آزمایش‌هایی که بر روی حیوانات انجام شده، نشان می‌دهد که وقتی هیپوکامپ کوچک می‌شود، تنها حافظه نیست که دستخوش تغییر می‌شود بلکه تمام رفتارهای مرتبط با آن نیز تغییر می‌کند. بنابراین کوچک شدن با از دست رفتن عملکرد افراد همراه است.(ایسنا)


جمعه 26 تیر 1394 14:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن