واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
'رستاخیز' در بن بست / فیلمی پرهزینه که قربانی عدم تحقیق کافی شد پس از یک روز از اکران فیلم سینمایی رستاخیز بر پرده سینما، اعتراض مراجع تقلید و تجمع مردم مقابل وزارت ارشاد، نشان داد که ۴۰ دقیقه حذف بخش های مورد انتقاد این فیلم هم نتوانسته مشکلات آنرا برطرف کند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، در سال ۸۸ کارگردان فیلم سینمایی دوئل فیلمی را کلید زد که فکر نمی کرد به این اندازه جنجالی و بحث برانگیز شود. بازیگران نام آشنایی چون بابک حمیدیان ، پوریا پور سرخ،فرهاد قائمیان و مهتاب کرامتی در این فیلم نقش آفرینی کردند و تمام مخاطبان سینما منتظر دیدن فیلمی بودند که پیش تولیدش ۷ سال و در کل ۱۰ سال ذهن کارگردانش را مشغول کرده بود.
این انتظار در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر پایان یافت و مخاطبان شاهد یک فیلم پرکار اما مسئله دار بودند البته گویا داوران آن دوره از فیلم "روز رستاخیز" خوششان آمده بود و آن را در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ کردند و بیرق طلایی را نیز به آن اختصاص دادند. زمان زیادی نگذشت که صدای اعتراض جمعی از مراجع تقلید و منتقدان مبنی بر تحریف واقعه عاشورا در فیلم رستاخیز بلند شد و تصمیم گرفته شد که دقایقی از این فیلم حذف شود.
در ۲۲ تیر ۹۴ فیلم سینمایی رستاخیز در بیست وسومین نمایشگاه قرآن کریم در محل باغ موزه دفاع مقدس به اکران عمومی درآمد و با نقطه نظرات متفاوتی رو به رو شد. اول اینکه ۴۰ دقیقه از فیلم کم شده بود و این کم شدن با وجود اینکه لحظه های بحث برانگیز آن را تا حدی از بین برده بود اما سبب ایجاد پرش هایی در داستان می شد.
تصاویر چهره حضرت علی اکبر(ع) و حضرت قاسم(ع)، تیرباران دسته جمعی به حضرت علی اصغر(ع)، نمای پایانی فیلم که نشان دهنده بازگشت خون حضرت علی اصغر(ع) به زمین است و نریشن انتهایی فیلم با شرح ماجراهای بعد از عاشورا از جمله صحنه های حذف شده این فیلم است اما همچنان چهره حضرت عباس(ع) در فیلم دیده می شود که این نمایش چهره برای مردمی که جایگاه ویژه ای برای حضرت عباس(ع) قائل هستند ناراحتی واعتراض زیادی را در پی داشت.
طرفداران رستاخیز میگویند شخصیت پردازی در این فیلم درست و طراحی چهره ، دقیق صورت گرفته و لوکیشن ها ، زاویه دوربین و استفاده از جلوه های بصری به شکل هنرمندانه ای انتخاب شده است و موسیقی فیلم رستاخیز هم از تولیدات باکیفیت سینمای ایران به حساب می آید.
اتفاقات فیلم، به اندازه کافی سند و مدرک تاریخی ندارد
آنها معتقدند بازی بازیگران این فیلم به اندازه و درست است مخصوصاً بازی فرهاد قائمیان،بابک حمیدیان و حسن پور شیرازی اما به نظر می رسد اتفاقاتی که در این فیلم به تصویر کشیده شده به اندازه کافی سند و مدرک تاریخی ندارد و در طراحی صحنه صحرای کربلا و بسیاری از لوکیشن های دیگر دقت کافی صورت نگرفته است.
با توجه به این که قیام عاشورا جایگاه خاصی نزد مسلمانان دارد برای ساختن فیلمی با این مضمون و به تصویر کشیدن چنین مسئله باشکوهی درویش و گروهش باید بیش از اینها تحقیق و تفحص می کردند و از مراجع عالیقدر کمک بیشتری می گرفتند.
برخی از دیالوگ ها و حرکات شخصیت های این فیلم در خور فیلمی با مضمون عاشورا نیست و گروه رستاخیز اشتباهات بی شماری در نحوه پرداخت واقعه عاشورا و به شهادت رسیدن شخصیت های بزرگ این واقعه کرده است. همچنین در بعضی از صحنه های رستاخیز به صورت سطحی به حوادث جنبی واقعه عظیم عاشورا نگاه شده و آن طور که باید و شاید به بیان عمق مطلب پرداخته نشده است.
به عقیده منتقدان در فیلم هایی که مضامین مذهبی را به تصویر می کشند باید دقت زیادی در طرح هر مسئله شود. واقعه عاشورا اتفاق عظیمی است که لحظه به لحظه آن قابلیت یک فیلم بلند شدن را دارد و احمدرضا درویش اگر تنها یکی از وقایع عاشورا را با تحقیق کامل و با اصول و قواعد درست سینمایی و با در نظر گرفتن حساسیت های مذهبی جلوی دوربین می برد شرایطش بسیار بهتر از حال حاضر بود.
حادثه عاشورا سراسر زیبایی و عبرت است و سینماگران ما با بهره گرفتن از آن می توانند قله های سینمای جهان را فتح کنند اما متأسفانه توجه آنها به گیشه سبب می شود موضوعاتی را به این حادثه عظیم وارد کنند که ناراحتی علمای دینی را بوجود بیاورد و مردم عادی نیز به خاطر ارادتی که به اباعبدالله (ع)دارند نمی توانند شاهد هیچ کوتاهی در داستان زندگی ایشان و ۷۲ تن از یارانشان باشند.
به گزارش صداوسیما، به امید اینکه کارگردانان با همتی مضاعف فیلم های ارزشی عمیق تر و دقیق تری را به مخاطبان سینما ارائه دهند و سینمای ایران رنگ و بوی ارزشی و معرفتی بیشتری بگیرد.
94/4/26 - 10:52 - 2015-7-17 10:52:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]