محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853379906
مقابله با سايه طاعون بر حيات وحش
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ تير ۱۳۹۴ (۹:۲۶ق.ظ)
مقابله با سايه طاعون بر حيات وحش موج - نشست مشترک سازمانهاي حفاظت محيط زيست و دامپزشکي کشور با حضور روساي دو دستگاه و استاندار مرکزي به منظور بررسي راهکارهاي مقابله با شيوع طاعون در هفتاد قله به ميزباني سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه مقرر شد، پيگيريهاي لازم براي رفع موانع موجود براي توليد و واردات واکسن مورد نياز، جلوگيري يا ايجاد محدوديت براي ورود دام به مناطق حفاظت شده تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست، تأمين اعتبارات براي برنامه ريزيهاي بلند مدت و کوتاه مدت مقابله با شيوع طاعون در حيات وحش کشور صورت پذيرد. همچنين زماني قمي استاندار استان مرکزي براي تأمين بخشي از اعتبار مورد نياز قول مساعد همکاري داد.
در اين نشست که به رياست معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
و در آن محمود زماني قمي استاندار استان مرکزي، مهدي خلج رئيس سازمان دامپزشکي کشور و مديران وي، فرهاد دبيري معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي، مجيد خرازيان مقدم مديرکل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست و حسينعلي ابراهيمي کارنامي مديرکل حفاظت محيط زيست استان مرکزي حضور داشتند، خرازيان مقدم ضمن ارائه آمار تلفات حيات وحش بر اثر بيماري طاعون در استان مرکزي و ارائه گزارشي از شرايط حيات وحش استان پس از بيماري، اشاره اي هم به اقدامات انجام شده در هفتاد قله و استان مرکزي پس از تأييد بيماري و تلفات حيات وحش داشت و گفت: دفن بهداشتي، ضد عفوني کردن آبشخورها و امحاي اصولي برخي از اقدامات صورت گرفته است.
مديرکل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست افزود: به دليل انتقال اين بيماري ويروسي از دام اهلي به حيات وحش، يکي از علل مهم گسترش اين بيماري، ورود دامهاي اهلي به مناطق حفاظت شده تحت پوشش سازمان حفاظت محيط زيست است که سالهاست ادامه دارد و اميدوارم اين مساله با توجه و پيگيري ويژه ادارات کل منابع طبيعي سراسر کشور رفع و اين ادارات با روشهاي مختلف مانع ورود دامهاي اهلي به مناطق حفاظت شده شوند.
مقدم ادامه داد: بررسيها نشان ميدهد اگر دامهاي اهلي دو سال مداوم واکسن طاعون نشخوارکنندگان را دريافت کنند مادام العمر نسبت به آن بيماري ايمن ميشوند ولي در حال حاضر به دليل محدوديتهاي که سازمان دامپزشکي با آنها مواجه است تنها زماني که گزارشي از مشاهده بيماري به آن سازمان ميرسد، اقدام به واکسيناسيون ميکنند، در حالي که اين روش درستي نيست و در اين فاصله، بيماري تلفات خود را ميگيرد.
وي ضمن يادآوري اهميت اکولوژيک و اقتصادي گونههاي حيات وحش، خواستار رفع موانع توليد و واردات واکسن طاعون نشخوارکنندگان به منظور جلوگيري از تکرار حوادث مشابه شد و خاطرنشان کرد: وقتي يک گوسفند تلف ميشود ميتوان ارزش اقتصادي آن را مشخص کرد اما زماني که يک کل يا قوچ از بين ميرود نميتوان ارزش اقتصادي آن را تعيين کرد.
مقدم با تاکيد بر اهميت انجام اين واکسيناسيون در کشور به ويژه ده استان برخوردار از بالاترين جمعيت حيات وحش کل، بز، قوچ و ميش و تمرکز بالغ بر 70 درصد اين گونهها در اين ده استان، تصريح کرد: شرايط تلفات حيات وحش بر اثر خشکسالي با شرايط تلفات بر اثر بيماري طاعون کاملاً متفاوت است. زيرا در خشکسالي حيات وحش ضعيف تر از بين ميرود، ولي در طاعون عکس آن رخ ميدهد و اين آسيب بزرگي به ذخيره ژنتيکي ايران است.
داريوش جهان پيما مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي با اشاره به تلف شدن تعدادي کل و بز در گلههاي حيات وحش بر اثر طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr)، گفت: ورود دام به مناطق حفاظت شده و تماس مستقيم دامهاي اهلي با حيات وحش منجر به انتقال ويروس طاعون نشخوارکنندگان از دامهاي اهلي و جمعيت گوسفند و بز به عنوان ميزبانان اصلي اين ويروس شده است.
جهانپيما با اشاره به سابقه بيماري طاعون نشخوارکنندگان در ايران افزود: اين بيماري از سال 78 وارد کشور شد و براي مقابله با آن، برنامه سالانه واکسيناسيون را پيگيري ميکنيم که البته به دليل محدوديتهاي موجود، ميزان واکسن در اختيار سازمان دامپزشکي، جوابگوي نياز کشور نيست.
مديرکل دفتر بهداشت و بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي ضمن يادآوري اين موضوع که بيماري در صورتي به گلههاي وحشي منتقل ميشود که با دامهاي اهلي ارتباط مستقيم داشته باشند، اظهار کرد: بعضاً ديده ميشود که محدودههاي حفاظت شده به دلايل مختلف براي چرا در اختيار دامداران قرار ميگيرد و مثلاً تلفيق و يکي شدن آبشخور دامهاي اهلي و گلههاي وحشي منجر به انتقال بيماري ميشود که اين خطر بزرگي در انتقال اين بيماري ويروسي است.
جهانپيما در مورد گلههاي وحشي در منطقه هفتاد قله گفت: در دام اهلي تلفاتي از بيماري مشاهده نشد و تنها بيماري از طريق آنها به حيات وحش منتقل شده است.
وي ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن 80 درصد کشور در نقشه کوچ عشاير، همچنين در اختيار داشتن 28 درصد دام کشور توسط عشاير، نگرانيها براي انتقال اين بيماري در کشور بسيار شديد و بالاترين زمان رخداد اين بيماري نيز همزمان با فصول کوچ عشاير يعني بهار و پاييز است.
چهار مرحله پيشگيري، کنترل، ريشه کني و عدم مداخله براي مقابله با بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr)
مديرکل دفتر بهداشت و بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي تصريح کرد: اولين و بهترين کار براي جلوگيري از انتقال اين بيماري ويروسي به حيات وحش و يکي از بهترين اقدامات کوتاه مدت، جلوگيري از تماس با دامهاي اهلي و همچنين گسترش واکسيناسيون دام اهلي در مناطق درگير همچون هفتاد قله است.
وي با اشاره به پروتکل جهاني ريشهکني بيماري ويروسي طاعون نشخوارکنندگان کوچک تصريح کرد: يکي از مهمترين راه کارهاي بلند مدت براي ريشهکني اين بيماري سالانه 80 ميليون دوز واکسن مورد نياز است که تنها براي پوشش واکسيناسيون بره و بزغالههاي حساس دو سال پياپي به 17 ميليون دوز واکسن نياز است.
جهانپيما گفت: مقابله با بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr) چهار مرحله پيشگيري، کنترل، ريشه کني و عدم مداخله دارد و ما در مرحله دوم هستيم و براي پوشش مناطق کانوني 26 ميليون دوز واکسن مورد نياز است که از تعهد تأمين 15 ميليون دوز آن توسط مؤسسه واکسن و سرم سازي رازي فقط 6 ميليون دوز آن به ما داده شده است.
وي افزود: اگر چه با همين 6 ميليون دوز، به دليل واکسيناسيون به موقع و توزيع استاني مناسب، شرايط کنترل بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کانونهاي درگير بهبود يافته و با افت 50 درصد کانونهاي درگير مواجه بوديم.
جهان پيما خاطرنشان کرد: استفاده از مواد ضدعفوني کننده مناسب تجاري و عدم استفاده از آهک و فرمالين براي اجراي دقيق ضدعفوني آبشخورها و فضاي اطراف آنها، ديگر از اقدامات کوتاه مدت براي مقابله با بيماري است.
وي يکي از مهمترين دلايل توقف يا کندي روند ريشه کني اين بيماري را نبود اعتبارات کافي براي تهيه واکسن، مايه کوبي، تجهيز آزمايشگاهها، توسعه سامانههاي اطلاعاتي و نيازهايي ازاين دست دانست.
مديرکل دفتر بهداشت و بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي گفت: اين بيماري از سال 1942 اولين بار در کشور ساحل عاج مشاهده شد و سپس کل قاره آفريقا به جز جنوب آن را فرا گرفت.
وي افزود: اين بيماري ويروسي در نقاط ديگري مثل خاورميانه، آسياي مرکزي و جنوب آسيا نيز انتشار يافت و سرانجام در سال 1378 از کشور عراق به ايران راه يافت و استانهاي غربي نخستين استانهاي درگير با اين بيماري بودند.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک، سومين کانديد ريشهکني در جهان
مديرکل دفتر بهداشت و بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي اظهار داشت: سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) و فائو اين بيماري را به عنوان سومين کانديد ريشهکني در جهان معرفي کردهاند و برنامهريزي شده که اين بيماري در بازه زماني 15 ساله يعني از سال 2015 تا 2030 به طور کامل در دنيا ريشهکن شود.
وي خاطرنشان کرد: منطقه خاورميانه از بزرگترين کانونهاي مستعد اين بيماري و از نظر سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) اين منطقه يکي از بزرگترين تهديدها براي شيوع اين بيماري به حساب ميآيد و از اين رو شرايط ايران بسيار حساس و دشوار است.
جهانپيما با بيان اينکه سازمان دامپزشکي ايران در سال 2011 توسط مجامع بينالمللي براي ريشهکني آبله گاوي مورد تقدير قرار گرفت تصريح کرد: آبله گاوي دومين بيماري کانديداي ريشه کني به شمار ميرود که در سال 2011 ريشهکني آن اعلام شد.
در ادامه جلسه، عبدالهي نماينده دامپزشکي استان مرکزي نيز به ارائه توضيحاتي در خصوص اقدامات صورت گرفته در استان پرداخت و گفت: پس از تأييد بيماري در 14 خردادماه سال جاري، قرنطينه کامل منطقه، واکسيناسيون دامهاي اهلي، پايش بيماري طاعون و ساير بيماريها در منطقه صورت پذيرفته است.
حسينعلي ابراهيمي کارنامي مديرکل حفاظت محيط زيست استان مرکزي نيز با بيان اينکه تلفات حيات وحش هفتاد قله اراک براثر بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک به 316 رأس رسيده است، خواستار برنامه ريزي کوتاه مدت و بلند مدت به منظور پيشگيري از تکرار حادثه مشابه در استان مراکزي و ساير نقاط کشور شد.
وي تأمين اعتبارات لازم براي انجام اقداماتي همچون پايش مداوم منطقه را از مهمترين نيازهاي اداره کل حفاظت محيط زيست استان مرکزي دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
مرگ حیات وحش براثر طاعون در یکی از مناطق ایران +تصاویر
بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان PPR در منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک طی ۱۰ روز گذشته بیش از یکصد کل و بز و قوچ و میش وحشی تلف شده اند متاسفانه بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان PPR در منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک طی ۱۰ روز گذشته بیش از یکصد کل و بز و قوچمرگ حیات وحش ایران بر اثر طاعون+تصاویر
مرگ حیات وحش ایران بر اثر طاعون تصاویرتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۲۱ متاسفانه بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان PPR در منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک طی ۱۰ روز گذشته بیش از یکصد کل و بز و قوچ و میش وحشی تلف شده اند به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست وگزارش تصویری - تلاش برای مهار طاعون نشخوارکنندگان حیات وحش اراک
تلاش برای مهار طاعون نشخوارکنندگان حیات وحش اراک بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۳۱۱ راس کل بز قوچ و میش در منطقه هفتاد قله اراک در پی ابتلا به طاعون نشخوارکنندگان تلف شدهاند عکس علی کریمی - ایسنا دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۳موردی از تلفات ناشی از تشنگی و گرما در حیات وحش کرمانشاه نداشتهایم
یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۷ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه کمبود آب برای حیات وحش در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان هنوز جدی نشده گفت گونههای صخرهزی مانند کل و بز بیشترین آسیب را از خشکسالی و کمبود آب میبینند کاظم علیزاده دربا محوریت مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک نشست مدیریت بحران استان مرکزی در منطقه هفتاد قله اراک
با محوریت مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچکنشست مدیریت بحران استان مرکزی در منطقه هفتاد قله اراک برگزار شدنشست مدیریت بحران استان مرکزی با محوریت مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه هفتاد قله اراک با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی ب150 آبشخور حیات وحش در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری ضدعفونی شد
150 آبشخور حیات وحش در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری ضدعفونی شد شهرکرد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری از ضدعفونی بیش از 150 آبشخور و هفت استخر ذخیره آب در مناطق حفاظت شده درپی شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR در برخی مناطق کشور با همکاری اداره کمدیرکل دفتر بهداشت و بیماریهای سازمان دامپزشکی در گفتوگو با فارس: اجاره بیضابطه عرصههای حفاظت شده به دامدا
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماریهای سازمان دامپزشکی در گفتوگو با فارس اجاره بیضابطه عرصههای حفاظت شده به دامداران طاعون نشخوارکنندگان گریبانگیر حیوانات وحشی شدمدیرکل دفتر بهداشت و بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با اشاره به تلف شدن تعدادی کل و بز در گلههای حیات وحش بر اثر طاعونرئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست استان قم خبر داد رهاسازی 8 پرنده شکاری در استان قم
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست استان قم خبر دادرهاسازی 8 پرنده شکاری در استان قمرئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست استان قم گفت طی روزهای گذشته 6 بهله دلیجه و دو بهله سارگپه پس از تیمار و نگهداری در دامان طبیعت رهاسازی شدند به گزارش خبرگزاری فارس از قمحیات وحش صمیمی با انسان در استرالیا
حیات وحش صمیمی با انسان در استرالیا استرالیا جزء معدود نقاط جهان است که حیات وحشی به مراتب دست نخورده تر دارد و این نکته باعث صمیمی شدن حیوانات مختلف آن با انسان ها شده به طوری حیوانات در هر مکانی بدون در نظر گرفتن شرایط پرسه میزنند ویسایت تاپ ناپ استرالیا جزء معدود نقاط جهان اتلف شدن ۲ قلاده گرگ توسط متعرضان به حيات وحش در قزوین
تلف شدن ۲ قلاده گرگ توسط متعرضان به حيات وحش در قزوین شناسهٔ خبر 2859865 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۰ استانها > قزوین قزوین- مديركل حفاظت محيط زيست استان قزوين گفت دو قلاده گرگ توسط ۴ متعرض به حيات وحش در منطقه خروس دره شهرستان آوج به وسیله چوب و سنگ تلف شد به گزارش خبرگزمرگ گرگها توسط متعرضان به حیاتوحش
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۱ دو قلاده گرگ توسط چهار متعرض به حیاتوحش در منطقه خروس دره شهرستان آوج تلف شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قزوین دو قلاده گرگ توسط چهار متعرض به حیاتوحش در منطقه خروس دره شهرستان آوج به وسیله چوب و سنگ تلف شد صدردیدنیهای هیجان انگیز حیات وحش/تصاویر
دیدنیهای هیجان انگیز حیات وحش تصاویر ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۶سرشماری دقیق حیات وحش شروع شد
سرشماری دقیق حیات وحش شروع شد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت سرشماری حیات وحش هرساله انجام میشود و با استفاده از روشهای دقیق نیز امسال هم به سرشماری اقدام کردیم سید رحمان دانیالی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعیقوانين سختگيرانه براي تردد در پناهگاه حيات وحش ميانکاله
۱۴ تير ۱۳۹۴ ۹ ۲۹ق ظ قوانين سختگيرانه براي تردد در پناهگاه حيات وحش ميانکاله موج - مدير کل حفاظت محيط زيست مازندران تاکيد کرد ضوابط و سخت گيريهاي اعمال شده در پناهگاه حيات وحش ميانکاله به دليل حساسيتهاي زيست محيطي اين اکوسيستم است به گزارش خبرگزاري موج ناصر مهردادي مدير کتلف شدن دو قلاده گرگ توسط متعرضان به حيات وحش
تلف شدن دو قلاده گرگ توسط متعرضان به حيات وحش مدیرکل اداره كل حفاظت محيط زيست استان قزوين گفت در پی بررسی های انجام شده دو قلاده گرگ با ضرب و شتم 4 نفر متعرض به حيات وحش به وسیله چوب و سنگ در شهرستان آوج تلف شد و مامورام حفاظت محیط زیست به دنبال متخلفین هستند صدرالدین علیپور مالحیات: سران عرب فکری اساسی برای مقابله با ایران کنند
الحیات سران عرب فکری اساسی برای مقابله با ایران کنند شناسهٔ خبر 2857714 - دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۶ اخبار کوتاه > بین الملل روزنامه سعودی الحیات نوشت سران عرب باید فکری اساسی برای مقابله با ایران بکنند ایجاد توازن قدرت در حوزه هستهای با ایران و خرید تکنولوژی اتمی نمیتواآمادگی لرستان برای مقابله با طاعون نشخوارکنندگان
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۴ معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان از آمادهباش کامل استان در مقابله با بیماری طاعون نشخوارکنندگان خبر داد نبیالله قائدرحمتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بیان کرد برای مقابله و پیشگیری از شیوع بیماری طا-
گوناگون
پربازدیدترینها