تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853379906




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقابله با سايه طاعون بر حيات وحش


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ تير ۱۳۹۴ (۹:۲۶ق.ظ)
مقابله با سايه طاعون بر حيات وحش موج - نشست مشترک سازمان‌هاي حفاظت محيط زيست و دامپزشکي کشور با حضور روساي دو دستگاه و استاندار مرکزي به منظور بررسي راهکارهاي مقابله با شيوع طاعون در هفتاد قله به ميزباني سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه مقرر شد، پيگيري‌هاي لازم براي رفع موانع موجود براي توليد و واردات واکسن مورد نياز، جلوگيري يا ايجاد محدوديت براي ورود دام به مناطق حفاظت شده تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست، تأمين اعتبارات براي برنامه ريزي‌هاي بلند مدت و کوتاه مدت مقابله با شيوع طاعون در حيات وحش کشور صورت پذيرد. همچنين زماني قمي استاندار استان مرکزي براي تأمين بخشي از اعتبار مورد نياز قول مساعد همکاري داد.
در اين نشست که به رياست معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
و در آن محمود زماني قمي استاندار استان مرکزي، مهدي خلج رئيس سازمان دامپزشکي کشور و مديران وي، فرهاد دبيري معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي، مجيد خرازيان مقدم مديرکل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست و حسينعلي ابراهيمي کارنامي مديرکل حفاظت محيط زيست استان مرکزي حضور داشتند، خرازيان مقدم ضمن ارائه آمار تلفات حيات وحش بر اثر بيماري طاعون در استان مرکزي و ارائه گزارشي از شرايط حيات وحش استان پس از بيماري، اشاره اي هم به اقدامات انجام شده در هفتاد قله و استان مرکزي پس از تأييد بيماري و تلفات حيات وحش داشت و گفت: دفن بهداشتي، ضد عفوني کردن آبشخورها و امحاي اصولي برخي از اقدامات صورت گرفته است.
مديرکل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست افزود: به دليل انتقال اين بيماري ويروسي از دام اهلي به حيات وحش، يکي از علل مهم گسترش اين بيماري، ورود دام‌هاي اهلي به مناطق حفاظت شده تحت پوشش سازمان حفاظت محيط زيست است که سال‌هاست ادامه دارد و اميدوارم اين مساله با توجه و پيگيري ويژه ادارات کل منابع طبيعي سراسر کشور رفع و اين ادارات با روش‌هاي مختلف مانع ورود دام‌هاي اهلي به مناطق حفاظت شده شوند.

مقدم ادامه داد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد اگر دام‌هاي اهلي دو سال مداوم واکسن طاعون نشخوارکنندگان را دريافت کنند مادام العمر نسبت به آن بيماري ايمن مي‌شوند ولي در حال حاضر به دليل محدوديت‌هاي که سازمان دامپزشکي با آن‌ها مواجه است تنها زماني که گزارشي از مشاهده بيماري به آن سازمان مي‌رسد، اقدام به واکسيناسيون مي‌کنند، در حالي که اين روش درستي نيست و در اين فاصله، بيماري تلفات خود را مي‌گيرد.

وي ضمن يادآوري اهميت اکولوژيک و اقتصادي گونه‌هاي حيات وحش، خواستار رفع موانع توليد و واردات واکسن طاعون نشخوارکنندگان به منظور جلوگيري از تکرار حوادث مشابه شد و خاطرنشان کرد: وقتي يک گوسفند تلف مي‌شود مي‌توان ارزش اقتصادي آن را مشخص کرد اما زماني که يک کل يا قوچ از بين مي‌رود نمي‌توان ارزش اقتصادي آن را تعيين کرد.
مقدم با تاکيد بر اهميت انجام اين واکسيناسيون در کشور به ويژه ده استان برخوردار از بالاترين جمعيت حيات وحش کل، بز، قوچ و ميش و تمرکز بالغ بر 70 درصد اين گونه‌ها در اين ده استان، تصريح کرد: شرايط تلفات حيات وحش بر اثر خشک‌سالي با شرايط تلفات بر اثر بيماري طاعون کاملاً متفاوت است. زيرا در خشک‌سالي حيات وحش ضعيف تر از بين مي‌رود، ولي در طاعون عکس آن رخ مي‌دهد و اين آسيب بزرگي به ذخيره ژنتيکي ايران است.

داريوش جهان پيما مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماري‌هاي دامي سازمان دامپزشکي با اشاره به تلف شدن تعدادي کل و بز در گله‌هاي حيات وحش بر اثر طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr)، گفت: ورود دام به مناطق حفاظت شده و تماس مستقيم دام‌هاي اهلي با حيات وحش منجر به انتقال ويروس طاعون نشخوارکنندگان از دام‌هاي اهلي و جمعيت گوسفند و بز به عنوان ميزبانان اصلي اين ويروس شده است.
جهان‌پيما با اشاره به سابقه بيماري طاعون نشخوارکنندگان در ايران افزود: اين بيماري از سال 78 وارد کشور شد و براي مقابله با آن، برنامه سالانه واکسيناسيون را پيگيري مي‌کنيم که البته به دليل محدوديت‌هاي موجود، ميزان واکسن در اختيار سازمان دامپزشکي، جوابگوي نياز کشور نيست.
مديرکل دفتر بهداشت و بيماري‌هاي دامي سازمان دامپزشکي ضمن يادآوري اين موضوع که بيماري در صورتي به گله‌هاي وحشي منتقل مي‌شود که با دام‌هاي اهلي ارتباط مستقيم داشته باشند، اظهار کرد: بعضاً ديده مي‌شود که محدوده‌هاي حفاظت شده به دلايل مختلف براي چرا در اختيار دامداران قرار مي‌گيرد و مثلاً تلفيق و يکي شدن آبشخور دام‌هاي اهلي و گله‌هاي وحشي منجر به انتقال بيماري مي‌شود که اين خطر بزرگي در انتقال اين بيماري ويروسي است.
جهان‌پيما در مورد گله‌هاي وحشي در منطقه هفتاد قله گفت: در دام اهلي تلفاتي از بيماري مشاهده نشد و تنها بيماري از طريق آن‌ها به حيات وحش منتقل شده است.
وي ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن 80 درصد کشور در نقشه کوچ عشاير، همچنين در اختيار داشتن 28 درصد دام کشور توسط عشاير، نگراني‌ها براي انتقال اين بيماري در کشور بسيار شديد و بالاترين زمان رخداد اين بيماري نيز همزمان با فصول کوچ عشاير يعني بهار و پاييز است.
چهار مرحله پيشگيري، کنترل، ريشه کني و عدم مداخله براي مقابله با بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr)
مديرکل دفتر بهداشت و بيماري‌هاي دامي سازمان دامپزشکي تصريح کرد: اولين و بهترين کار براي جلوگيري از انتقال اين بيماري ويروسي به حيات وحش و يکي از بهترين اقدامات کوتاه مدت، جلوگيري از تماس با دام‌هاي اهلي و همچنين گسترش واکسيناسيون دام اهلي در مناطق درگير همچون هفتاد قله است.
وي با اشاره به پروتکل جهاني ريشه‌کني بيماري ويروسي طاعون نشخوارکنندگان کوچک تصريح کرد: يکي از مهم‌ترين راه کارهاي بلند مدت براي ريشه‌کني اين بيماري سالانه 80 ميليون دوز واکسن مورد نياز است که تنها براي پوشش واکسيناسيون بره و بزغاله‌هاي حساس دو سال پياپي به 17 ميليون دوز واکسن نياز است.
جهان‌پيما گفت: مقابله با بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr) چهار مرحله پيشگيري، کنترل، ريشه کني و عدم مداخله دارد و ما در مرحله دوم هستيم و براي پوشش مناطق کانوني 26 ميليون دوز واکسن مورد نياز است که از تعهد تأمين 15 ميليون دوز آن توسط مؤسسه واکسن و سرم سازي رازي فقط 6 ميليون دوز آن به ما داده شده است.
وي افزود: اگر چه با همين 6 ميليون دوز، به دليل واکسيناسيون به موقع و توزيع استاني مناسب، شرايط کنترل بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کانون‌هاي درگير بهبود يافته و با افت 50 درصد کانون‌هاي درگير مواجه بوديم.
جهان پيما خاطرنشان کرد: استفاده از مواد ضدعفوني کننده مناسب تجاري و عدم استفاده از آهک و فرمالين براي اجراي دقيق ضدعفوني آبشخورها و فضاي اطراف آن‌ها، ديگر از اقدامات کوتاه مدت براي مقابله با بيماري است.
وي يکي از مهم‌ترين دلايل توقف يا کندي روند ريشه کني اين بيماري را نبود اعتبارات کافي براي تهيه واکسن، مايه کوبي، تجهيز آزمايشگاه‌ها، توسعه سامانه‌هاي اطلاعاتي و نيازهايي ازاين دست دانست.

مديرکل دفتر بهداشت و بيماري‌هاي دامي سازمان دامپزشکي گفت: اين بيماري از سال 1942 اولين بار در کشور ساحل عاج مشاهده شد و سپس کل قاره آفريقا به جز جنوب آن را فرا گرفت.
وي افزود: اين بيماري ويروسي در نقاط ديگري مثل خاورميانه، آسياي مرکزي و جنوب آسيا نيز انتشار يافت و سرانجام در سال 1378 از کشور عراق به ايران راه يافت و استان‌هاي غربي نخستين استان‌هاي درگير با اين بيماري بودند.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک، سومين کانديد ريشه‌کني در جهان
مديرکل دفتر بهداشت و بيماري‌هاي دامي سازمان دامپزشکي اظهار داشت: سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) و فائو اين بيماري را به عنوان سومين کانديد ريشه‌کني در جهان معرفي کرده‌اند و برنامه‌ريزي شده که اين بيماري در بازه زماني 15 ساله يعني از سال 2015 تا 2030 به طور کامل در دنيا ريشه‌کن شود.
وي خاطرنشان کرد: منطقه خاورميانه از بزرگ‌ترين کانون‌هاي مستعد اين بيماري و از نظر سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) اين منطقه يکي از بزرگ‌ترين تهديدها براي شيوع اين بيماري به حساب مي‌آيد و از اين رو شرايط ايران بسيار حساس و دشوار است.
جهان‌پيما با بيان اينکه سازمان دامپزشکي ايران در سال 2011 توسط مجامع بين‌المللي براي ريشه‌کني آبله گاوي مورد تقدير قرار گرفت تصريح کرد: آبله گاوي دومين بيماري کانديداي ريشه کني به شمار مي‌رود که در سال 2011 ريشه‌کني آن اعلام شد.
در ادامه جلسه، عبدالهي نماينده دامپزشکي استان مرکزي نيز به ارائه توضيحاتي در خصوص اقدامات صورت گرفته در استان پرداخت و گفت: پس از تأييد بيماري در 14 خردادماه سال جاري، قرنطينه کامل منطقه، واکسيناسيون دام‌هاي اهلي، پايش بيماري طاعون و ساير بيماري‌ها در منطقه صورت پذيرفته است.
حسينعلي ابراهيمي کارنامي مديرکل حفاظت محيط زيست استان مرکزي نيز با بيان اينکه تلفات حيات وحش هفتاد قله اراک براثر بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک به 316 رأس رسيده است، خواستار برنامه ريزي کوتاه مدت و بلند مدت به منظور پيشگيري از تکرار حادثه مشابه در استان مراکزي و ساير نقاط کشور شد.
وي تأمين اعتبارات لازم براي انجام اقداماتي همچون پايش مداوم منطقه را از مهم‌ترين نيازهاي اداره کل حفاظت محيط زيست استان مرکزي دانست.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن