تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835014622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقاط قوت و ضعف طرح جامع مسکن/طرح جامع مسکن امکان بهره‌برداري رانت‌جويان را بسته است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ تير ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
نقاط قوت و ضعف طرح جامع مسکن/طرح جامع مسکن امکان بهره‌برداري رانت‌جويان را بسته است موج - افزايش شهرهاي جديد پاسخگوي جامعه متقاضي مسکن نخواهد بود. به همين خاطر هم بايد رويکرد و سرمايه‌گذاري‌ها به سمت شهرهاي موجود باشد. مساله تأمين مسکن براي خانوارهاي ايراني در شهرهاي جديد حل نمي‌شود، بلکه بايد مشکلات را از طريق ظرفيت‌هاي موجود برطرف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، افزايش شهرهاي جديد پاسخگوي نياز شهروندان و جامعه متقاضي مسکن نخواهد بود. به همين خاطر هم بايد رويکرد و سرمايه‌گذاري‌ها به سمت شهرهاي موجود باشد. مساله تأمين مسکن براي خانوارهاي ايراني در شهرهاي جديد حل نمي‌شود، بلکه بايد مشکلات را از طريق ظرفيت‌هاي موجود برطرف کرد.
در همين راستا طرح جامعه مسکن که از طرف دولت در جهت خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد مطرح شده است. در اجراي طرح جامع مسکن دبيرخانه پيگيري طرح جامع پيش‌بيني شده تا با پايش شرايط اقتصادي و سياسي کشور اين طرح به‌روز رساني شود.
در طرح جامع تکاليف دولت در خانه‌دار شدن متقاضيان مشخص شده و دولت با اجراي برنامه‌هاي مختلف و تقويت شاخص توان پذيري، نيازمندان را صاحب‌خانه مي‌کند.
به گفته مظاهريان، معاون وزير راه و شهرسازي اين طرح طي 12 سال آينده وضعيت خانه‌دار شدن نيازمندان را در کشور ساماندهي مي‌کند.
معاون وزير راه و شهرسازي طرح جامع مسکن را از تکاليف برنامه چهارم توسعه عنوان کرد که در سال ۸۴ تهيه شده است که اکنون پس از گذشت ۱۰ سال و با توجه به مقتضيات کشور به بازنگري نياز دارد.
در جلسه تدوين نهايي طرح جامع مسکن که با حضور کارشناسان و مديران دستگاه‌هاي مرتبط در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد. با نهايي شدن طرح جامع مسکن و با توجه به اين‌که طرح جامع مسکن ابعاد مختلفي همچون ابعاد اقتصادي، اجتماعي و کالبدي داشته و پايه اصلي مباحث طرح از نوع اقتصاد مسکني است که در درون خود موضوعات برنامه‌ريزي شهري نيز مورد توجه قرار گرفته است بايد منابع مالي آن مشخص باشد تا همانند مسکن مهر دچار چالش نشود، مساله‌اي که کار شناسان ايراد وارد به اين طرح وارد مي‌کنند و برخي کارشناسان بر اين باورند که اين طرح، طرح جديدي بوده و در هيچ جاي دنيا تجربه نشده است و اجراي اين طرح بر مبناي آزمون‌وخطا استوار است.
از طرفي برنامه ساماندهي حاشيه‌نشيني در اين طرح مناسب به نظر مي‌رسد، ولي؛ حل و کنترل آن به تنهايي از عهده وزارت مسکن و شهرسازي خارج است.
طرح جامعه مسکن به عنوان راهبرد اصلي اين بخش تلقي شده که با توجه به آمار منتشرشده از سوي وزارت مسکن و شهرسازي در حال حاضر ۲.۵ ميليون خانوار در سطح کشور مسکن ملکي ندارند. طرح جامع مسکن حاوي مسائل مختلفي است که مسائل مالي اقشار نيازمند و فناوري جديد از جمله محورهاي آن است.
مديرکل دفتر توسعه مسکن شرکت مادر تخصصي عمران شهرهاي جديد با تأکيد بر لزوم مشخص کردن چگونگي تأمين منابع مالي در طرح جامع مسکن بر تفکيک موضوعات مختلف براساس زمان‌بندي و اولويت‌بندي برنامه‌ها تأکيد کرد و گفته است؛ ترسيم چشم‌انداز توسعه مسکن در بلندمدت نقطه قوت طرح است و تکميل آن نيازمند تعامل سياست‌هاي توسعه شهري و برنامه‌هاي تأمين مسکن خواهد بود.
نادر عربي درباره نقاط قوت و ضعف طرح جامع مسکن گفت: از آنجايي که طرح جامع مسکن يک سند کلي است که در مرحله اول تحولات جمعيت، خانوار و واحد مسکوني را ترسيم و براساس آن سياست‌ها، راهبردها، برنامه‌هاي اجرايي و عملياتي را ارائه کرده است قطعا مي‌تواند در بهبود بخشيدن به حوزه مسکن مؤثر باشد کما اين‌که سند پيشين نيز همين‌گونه بود، اگرچه در دوره‌هاي قبل تمرکز دولت به سمت مسکن مهر رفت.
به گفته مديرکل دفتر توسعه مسکن شرکت مادر تخصصي عمران شهرهاي جديد اين طرح، بازنگري طرح جامع مسکني است که در سال‌هاي ۸۲ تا ۸۴ مطالعات پشتيبان آن انجام و در سال ۸۴ نهايي شد. پيش‌نويس طرح جديد نسبت به طرح قبلي تفاوت‌هايي دارد که ازجمله آن‌ها مي‌توان به سه سطحي بودن آن اشاره کرد.
عربي معتقد است: ارزيابي‌ها و بررسي‌ها نشان داد مشکلات ساختاري که بخش مسکن در مقطع تهيه طرح قبلي براساس آن تدوين شده بود تغييريافته و نياز به بازنگري دارد. بنابراين دولت تجديدنظر در طرح مذکور را در دستور کار قرار داد.
به گفته مديرکل دفتر توسعه مسکن شرکت مادر تخصصي عمران شهرهاي جديد ايراداتي به طرح جامع مسکن وارد است و اين طرح به‌رغم قوت در بخش عملياتي با ابهاماتي همراه است که انتظار مي‌رود اين ابهامات توسط مشاوران برطرف شود.
عربي گفت: طرح جامع مسکن در صورت اجراي مناسب برنامه‌هاي عملياتي موفق خواهد بود. در اين طرح، ارائه برنامه عملياتي براساس زمان‌بندي، اولويت‌بندي برنامه‌ها و روش‌هاي تأمين منابع مالي به‌عنوان ضمايم اصلي طرح مي‌تواند راهگشا باشد.
عربي معتقد است؛ در اين طرح نسبت به طرح قبلي به هماهنگي برنامه‌هاي مسکن و طرح‌هاي توسعه شهري تأکيد شده، اما؛ چگونگي اين هماهنگي و نيز حصول آن مستلزم تغييراتي اساسي در نظام برنامه‌ريزي شهري و مسکن است که تا اين تحولات رخ ندهد ممکن است اهداف برنامه‌هاي مرتبط با اين سياست‌ها در بازنگري طرح جامع مسکن به‌طور کامل محقق نشوند.
محمد سالاري، مشاور جمعيتي طرح جامع مسکن، نيز درباره نقاط قوت و ضعف طرح جامع مسکن، به رابطه فرابخشي اين طرح با ساير حوزه‌هاي اقتصادي اشاره کرد و گفت: پيش‌تر تفکر اقتصادي اين‌گونه بود که تنها بازار مسکن مي‌تواند به ساير بخش‌هاي اقتصادي شوک وارد کند و آن را به تحرک وادارد، در حالي که در بازنگري اين طرح شاهديم که کارشناسي طرح به گونه‌اي است که به تأمين مسکن با ايجاد شوک متمرکز نشده، بلکه؛ در تلاش است تا در شهرهاي موجود و با تقويت ساير حوزه‌هاي اقتصادي به تأمين مسکن روي آورد.
اين پژوهشگر اقتصادي و اجتماعي که در طرح جامع مسکن مطالعات جمعيتي را بر عهده داشت در بيان نقاط ضعف طرح جامع مسکن گفت: اقتصاد ايران در بخش‌هاي اقتصادي مبتني بر رانت است که در درون آن بازيگراني وجود دارند که به شرطي از طرح‌هاي دولتي پشتيباني مي‌کنند که بتوانند حداکثر سود را ببرند. به همين خاطر هم هر طرحي ازجمله طرح مسکن اگر نتواند برخي از سرمايه‌گذاران را راضي نگه دارد در عمل به بن‌بست مي‌رسد و نمي‌تواند نيازهاي واقعي مسکن را در جامعه تأمين کند.
وي گفت: طرح جامع مسکن به گونه‌اي بازنگري شده که امکان بهره‌برداري حاميان رانت‌جويان را بسته است. تنها بدنه دولتي و به‌ويژه وزارت راه و شهرسازي است که از اين طرح پشتيباني مي‌کند و آن‌هم به اين دليل است که دولت و متصديان دولتي در حال حاضر درک درستي از معناي اقتصاد دارند و مي‌دانند که اگر تعادل اقتصادي به‌ويژه در بازار مسکن به وجود نيايد ساير بخش‌هاي اقتصادي پشتيباني نخواهند شد.
به گفته اين کارشناس موفقيت اين طرح جامع و اين‌که تا چه اندازه بتواند به نيازهاي جامعه براي رفع مسکن پاسخ دهد به اراده سياسي و رشد اقتصادي در آينده بستگي دارد.
از طرفي بايد اين را در نظر بگيريم اگر دولت سود موردنظر انبوه‌سازان را تأمين نکند، سازندگان نيز از ساخت اين‌گونه واحدها استقبال نمي‌کنند و اگر دولت نيز بخواهد سودهاي موردنظر آن‌ها را تأمين کند باز قيمت واحدهاي مسکوني افزايش مي‌يابد و تأثير لازم در بازار را نخواهد داشت، از اين‌رو کاهش قيمت واحدهاي مسکوني فقط به نحوه سياست‌گذاري مسوولان در نحوه واگذاري مسکن و مساله تأمين و عرضه متناسب مسکن به عنوان اساسي‌ترين و اصلي‌ترين نياز جامعه در قالب طرح جامعه مسکن اهتمام جدي دولت‌ها به‌ويژه دولت نهم است.
همچنين کارشناسان معتقدند؛ طرح جامع مسکن برخلاف دوره‌هاي پيشين که به دنبال آوردن سرمايه به درون خود بود و در اين زمينه سرمايه‌گذاري در ساير حوزه را ناديده مي‌گرفت به دنبال ايجاد رونق اقتصادي در ساير بخش‌ها به غير از مسکن است و
موفقيت طرح جامع مسکن وابسته به اراده سياسي و رشد اقتصادي است و به دنبال وارد کردن شوک در بازار مسکن نيست.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن