واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۹ق.ظ)
جزئيات بازنگري طرح جامع مسکن از سوي دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن منتشر شد موج - دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي در گزارشي مهمترين اقدامات انجام شده براي رونمايي طرح بازنگري طرح جامع مسکن را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، متن گزارش دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي درباره اقدامات انجام شده براي رونمايي طرح بازنگري طرح جامع مسکن به شرح زير است:
تدوين چارچوب کلي و خط مشيهاي سياستگذاري در بخش مسکن، بر اساس تکليف قانون برنامه چهارم توسعه، در قالب طرح جامع مسکن در سال ۱۳۸۴ صورت گرفت. طرح اوليه جامع مسکن مشتمل بر ۹ محور و ۵۵ برنامه اجرايي بود. هدف اساسي از انجام مطالعات و تدوين طرح جامع مسکن ارتقا و بهبود شاخصهاي مسکن کشور در انطباق با اسناد قانوني فرادست کشور است.
گذشت قريب به ۱۰ سال از تهيه طرح جامع اوليه و اجرايي نشدن برنامههاي متعدد پيشنهادي آن، در کنار تغييرات اساسي در شاخصهاي خرد و کلان اقتصادي، ويژگيهاي جمعيتي، شاخصهاي بخش مسکن و تحولات سياسي و اجتماعي قابلملاحظه طي سالهاي اخير در کشور، بازنگري در طرح جامع مسکن و تنظيم سياستها و طرح خط مشيهاي منطقي و اصولي مطابق با شرايط موجود را براي بخش مسکن به ضرورتي انکارناپذير تبديل کرده بود. طرح بازنگري طرح جامع مسکن با هدف دستيابي به يک برنامه توسعهاي بخش مسکن در دستور کار مطالعاتي اين وزارت قرار گرفت.
تدوين سند راهبردي شامل آسيبشناسي کلي وضع موجود و ترسيم چشماندازها؛ سند موضوعي شامل مطالعات جمعيتي، برنامه نيازسنجي مسکن استانها، بازار زمين و برنامههاي توسعه شهري، مسکن گروههاي کمدرآمد، صنعت ساختمان، بافتهاي مسالهدار شهري، نظام تأمين مالي مسکن، بازار اجاره مسکن و مسکن روستايي؛ سند تلفيق شامل اهداف، راهبردها، سياستها و برنامههاي اجرايي؛ سند شهري شامل برنامه نيازسنجي زمين و مسکن شهرهاي با جمعيت بيش از ۲۵ هزار نفر، براي دوره زماني ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۵، حاصل اين مطالعه است.
اين طرح با تکيه بر اسناد فرادست از جمله قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، سياستهاي کلي نظام و سياستهاي اقتصاد مقاومتي، قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن بر پايه نتايج ۱۰ طرح مطالعاتي و در هشت محور اصلي تدوين شده است. رويکردهاي اساسي اين طرح در اين محورها عبارت از تأمين مسکن خانوارهاي کمدرآمد، بهسازي و نوسازي سکونتگاههاي نابسامان شهري، اصلاحات در برنامهريزي شهري و منطقهاي، تقويت کارآمدي صنعت ساختمان، توسعه نظام تأمين مالي، مسکن روستايي، توسعه بازار استيجار و برنامه تأمين مسکن در شهرها است که از طريق برنامههاي نهادسازي و برنامههاي عملياتي قابل پيگيري و عملياتي شدن هستند.
لازم به ذکر است که در اکثر موارد، تحقق برنامههاي عملياتي در گرو تحقق برنامههاي نهادسازي است. در مواردي نيز برنامههاي عملياتي عليرغم اينکه در محورهاي متفاوتي جاي گرفتهاند، به يکديگر وابسته و بعضا تکميل کننده هم هستند.
پيشنويس طرح جامع مسکن در خرداد سال ۱۳۹۴ منتشر و براي ايجاد امکان دسترسي متخصصان و صاحبنظران و فعالان بخش خصوصي، عمومي و دولتي مرتبط با حوزه مسکن و براي جذب نظرات آنها جهت بهبود و در صورت لزوم اصلاح طرح، از تاريخ ۱۵ خرداد ۹۴ تا ۱۵ تير ۹۴ به مدت يک ماه بر روي سايت وزارت راه و شهرسازي قرار گرفت. در اين فاصله، دو جلسه مجزا با اصحاب رسانه به صورت مفصل و محدود در معاونت مسکن و ساختمان به منظور کسب نظرات و پاسخگويي به سوالات و ابهامات موجود، برگزار شد. همچنين در تاريخ ۹ تير، نشستي در موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامهريزي با حضور مشاوران اقتصادي رياست محترم جمهور و مشاور محترم در امور مديريت و تأمين مالي وزير راه و شهرسازي و معاونت مسکن و ساختمان و مشاور محترم طرح صورت گرفت. پس از پايان يکماهه فوق، در تاريخ ۱۶ تير ۹۴ نيز جلسه اتاق فکر معاونت مسکن و ساختمان وزارت متبوع با حضور انديشمندان، متخصصان در مجامع علمي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي به بررسي اين موضوع پرداخت.
لازم به ذکر است که برخي از ابهامات و سوالات مطروحه در اين نشستهاي تخصصي، توسط مشاور محترم پاسخ داده شد و براي ساير موارد نيز مقرر شد، مشاور محترم طرح اصلاحات ممکن را در نسخه نهايي اعمال کند. بعلاوه از آنجا که مقرر شده است پايش مداوم اين طرح در دبيرخانهاي که به همين منظور در معاونت مسکن و ساختمان وزارت مطبوع تشکيل خواهد شد انجام پذيرد، هرگونه اصلاحات لازم بعدي در اين طرح از طريق اين دبيرخانه امکانپذير خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]