تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835004932




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مینیاتور محله باشکوه "شنب غازان تبریز" از کتاب جامع‌التواریخ


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مینیاتور محله باشکوه "شنب غازان تبریز" از کتاب جامع‌التواریخ استان‌ها > آذربایجان شرقی - شنب غازان یا شام غازان نام یکی از محله‌های تاریخی شهر تبریز است که به‌علت گذشته باشکوه آن مشهور بوده و در کتاب جامع التواریخ نیز تصویر مینیاتوری و توضیحات آن آمده است.

به گزارش خبرآنلاین، شنب در قرن هفتم ناحیه‌ای سرسبز در غرب تبریز بود که ارغون خان چهارمین پادشاه ایلخانی در سال 689 ه.ق شهری به‌نام ارغونیه در آن ناحیه ساخت. اجزای اصلی این شهر معبدی بودایی (بنابر کیش ارغون) بود که صورت ارغون خان بر دیوارهای آن نقش بسته بود و قصری به نام عادلیه که در میان باغی به همین نام ساخته شده و معماری آن بر اصول معماری روم بود. بعد از ارغون و به پادشاهی رسیدن غازان خان، پادشاه پرآوازه‌ی ایلخانی، ارغونیه توسعه یافته و نام غازانیه گرفت. غازان در هسته‌ی مرکزی شهر بناهایی خیریه موسوم به ابواب‌البر ساخت و در مرکز بناها ساخت مقبره‌ی باشکوه خویش را طرح‌ریزی کرد. مقبره یا گنبد دوازده ضلعی شنب غازان که ساخت آن در سال 697 ه.ق شروع و در 702 پایان پذیرفت با 130 گز ارتفاع اعجاب بینندگان را برمی‌انگیخت و بزرگ‌ترین بنایی بود که در ممالک اسلامی تا آن زمان ساخته شده بود. بناهای دیگر شنب غازان را به مرکزی علمی-فرهنگی در عصر خویش تبدیل کردند. به‌فرمان غازان خان تاجران خارجی برای ورود به تبریز ابتدا باید از شنب غازان عبور می‌کردند و بار خود را آن‌جا می‌گشودند.
شنب غازان
درآمد ولایت اوجان و چند دهکده و یک دهم اشیای ورودی به خزانه نیز به‌غازانیه منقل می‌شد. این عوامل دست در دست هم دادند تا این‌که در قرن هشتم "مستوفی "از این شهر به‌عنوان اثری که در تمام ایران مانند ندارد یاد کند. غازان خان در 11 شوال سال 703 در حوالی قزوین درگذشت و جنازه‌ی او به تبریز حمل شده در سردابه‌ی مقبره به خاک سپرده شد. بعد غازان خان توسعه‌ی شهر غازانیه متوقف شد و بیش‌تر به شام غازان موسوم گشت و علی‌رغم تبدیل آن به مرکزی علمی و فرهنگی به دلیل اهمیت نظامی اراضی شنب این منطقه هدف اهداف نظامی دولت‌ها و میعادگاه جنگ‌های بزرگ گشت. در زمان صفوی این اهمیت بیش‌تر شد و "ابراهیم پاشا" وزیر سلطان سلیمان عثمانی بعد از اشغال تبریز اقدام به ساخت قلعه‌ای در این محله کرد که بعدها این قلعه در دست صفویان و عثمانیان دست به دست می‌گشت. با این حال شاه عباس نیز برای جلوگیری از اقامت عثمانی‌ها در این محله دستور تخریب بناهای غازانی به‌جز مقبره، مسجد، خانقاه و احتمالا یکی از مدارس را داد. آثار شنب غازان پس از تخریب در دو زلزله و نیز در پی بی‌توجهی‌های دولت‌ها مورد غارت قرار گرفت و باعث شد امروز در این محله‌ی باستانی اثری تاریخی جز یک حمام و سنگ‌ها و کاشی‌های پراکنده چیزی مشاهده نگردد. تاریخ درخشان و آثاری که هنوز در دل خاک شنب غازان و در جای جای تبریز و دنیا پراکنده است معطوف کردن توجهات به این منطقه‌ی باستانی را می‌طلبد.

کلید واژه ها: استان آذربایجان شرقی - میراث فرهنگی -




پنجشنبه 25 تیر 1394 - 12:37:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن