واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۴۴ب.ظ)
قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران براي رسانه جايگاه ارزشمندي قائل است موج-سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران که ميثاق ملي خوانده ميشود، براي مطبوعات و رسانه جايگاه رفيع و ارزشمندي قائل شده است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وي که در ديدار رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اصحاب رسانه سخن ميگفت با اشاره به پيروزي بزرگ و عزت مندانه جمهوري اسلامي ايران در عرصه بينالمللي و دفاع غيورانه تيم مذاکرهکننده هستهاي از منافع ملي و عزت ايران اسلامي افزود: بيشک اين پيروزي بزرگ با هدايت مقام معظم رهبري و مقاومت ملت رشيد و سرافراز ايران اسلامي و تلاش شبانهروزي ديپلماتها و تيم مذاکرهکننده امين، شجاع، متدين و غيور و تدابير رئيسجمهوري صورت گرفته است.
وي افزود: تصريح قانون اساسي بر آزادي مطبوعات، مشروط بر حفظ مباني اسلام و حقوق عمومي، نشانه توجه بالاي نظام جمهوري اسلامي به نقش مسوولانه و بيبديل مطبوعات و نشريات در آگاهي بخشي و اطلاع رساني و ارتقاي سطح بينش و تنوير افکار عمومي در سطح جامعه است.
به گفته نوشآبادي، قانون اساسي علاوه بر اصل بيست و چهارم که تأکيد بر آزادي مسوولانه مطبوعات دارد، در اصل سوم، دولت را موظف به بالا بردن سطح آگاهيهاي عمومي در همه زمينهها با استفاده صحيح از مطبوعات و رسانههاي گروهي ميداند.
سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: حق دسترسي آزاد به اطلاعات، يکي از حقوق بنيادين بشر است که در اسناد ملي و حقوق بينالملل به رسميت شناخته شده است. هر شهروند ايراني حق دارد با استفاده از مطبوعات و ساير رسانهها به درستترين اخبار و اطلاعات داخلي و خارجي و تحولات جهاني دسترسي داشته باشد.
بنا به گفته وي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي کشور در بيان اصول سياست فرهنگي جمهوري اسلامي ايران که به تصويب اين شورا رسيده است به ضرورت حمايت از مطبوعات و کمک به گسترش و ارتقاي کمي و کيفي مطبوعات و دستيابي آنها به شيوههاي مطلوب و جامع در انتشار اخبار و مطالب و نظرات منطقي مختلف با رعايت اصول استقلال و آزادي در چارچوب قوانين تأکيد ميکند و مطبوعات را يکي از ابزارهاي فرهنگي که مداقع و نشر دهنده ارزشهاي فرهنگ اسلامي ايراني است بر ميشمارد.
نوشآبادي تصريح کرد: پاسداري از حريت و امنيت و کرامت انسان، تقويت قدرت نقادي و انتخاب، در عرصه تلاقي و تعارض افکار، مقابله با تحجر و جمود فکري و ظاهرگرايي، گسترش روحيه نقد و انتقادپذيري و مقابله با حرمتشکني، قانونشکني، پردهدري و جوسازي به عنوان يک وظيفه ديني، انقلابي و ملي و اهتمام به تعاطي افکار و تبادل آراء و مبارزه با عوام زدگي، عوامفريبي، رياکاري، نفاق و تملق اصولي است که در سياستهاي فرهنگي کشور بر آن تأکيد شده است.
وي در ادامه سخنان خود به بيان برخي اقدامات و فعاليتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه مطبوعات و رسانه در دولت تدبير و اميد پرداخت و گفت: توجه به بازسازي، نوسازي، تجهيز و توسعه ظرفيتهاي مطبوعات و استفاده از فنآوري جديد ارتباط جمعي و به روز نگهداشتن تواناييهاي فني و ابزاري رسانهها، گسترش مبادلات خبري و مطبوعاتي با کشورها و سازمانهاي منطقهاي و بينالمللي، تقويت نمايندگيهاي مطبوعات در خارج از کشور و انجام تحقيقات علمي درباره مطبوعات و رسانهها و سنجش ميزان تأثير فعاليت آنها در افکار عمومي از جمله مسائل و موضوعاتي است که در حوزه رسانه به آن توجه شده است.
نوشآبادي تأکيد کرد: در حال حاضر تعداد 6604 نشريه اعم از روزنامه، هفتهنامه و ماهنامه و فصلنامه در کشورمان فعاليت ميکنند که از اين تعداد 1761 مورد آن در دولت يازدهم موفق به اخذ مجوز شدهاند از ميان 971 خبرگزاري و پايگاه خبري که داراي مجوز فعاليت ميباشند 797 مورد آن در دولت يازدهم مجوز دريافت کردهاند. (يعني بيش از دو سوم) همچنين تعداد 286 خبرنگار خارجي و 145 رسانه خارجي که داراي مجوز هستند در کشور در حال فعاليت هستند.
سخنگوي وزارت ارشاد با بيان اين که علاوه بر پرداخت يارانه به مطبوعات و نشريات به خبرگزاريها و سايتهاي غيردولتي هم يارانه پرداخت ميکند، افزود: هدفمند کردن، شفاف کردن پرداخت يارانههاي مطبوعاتي از افتخارات اين دولت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]