واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس دبیرخانه توسعه فناوری کشورهای اسلامی مطرح کرد: تجربه ایجاد پارک های فناوری به کشورهای اسلامی منتقل می شود خبرگزاری پانا : رئیس دبیرخانه توسعه فناوری کشورهای اسلامی از در اختیار قرار دادن تجربه ایجاد پارک های فناوری کشور به کشورهای اسلامی خبر داد و افزود: این دبیرخانه درتلاش است تا سطح مبادلات تجاری بین ۵۷ کشور اسلامی افزایش یابد اما کشورهای اسلامی ۲۰ تا ۳۰ درصد سهم واقعی خود از بازارهای دنیا را دارند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۴ تير ساعت 13:50
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، محمدرضا گلرو دریک نشست خبری اظهار داشت: به زودی وارد دوران پساتحریم خواهیم شد و در این دوره باید از اقتصاد نفت محور به سمت اقتصاد دانش محور حرکت کرد.
گلرو عنوان کرد: با توجه به تکلیف عمومی مبنی بر اجرای سیاست های مورد تاکید مقام معظم رهبری و با استناد توسعه علوم و فناوری و ایجاد ارتباطات اقتصادی به ویژه در حوزه فناوری های نوین بین کشورهای اسلامی ایجاد شده است .
وی ادامه داد: بند 79 قانون برنامه ششم به صورت مستقیم به این موضوع اشاره دارد و این امیدواری وجود دارد که با تاسیس این مجموعه اقداماتی عملی در این خصوص محقق شود .
وی از تشکیل دبیرخانه توسعه فناوری کشورهای اسلامی با همکاری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و علوم خبرداد و افزود: باید از ظرفیت بخشهای خصوصی کشورهای اسلامی استفاده کرد؛ بر این اساس استفاده از ظرفیت بخشهای خصوصی، ارایه خدمات تخصصی تجاری سازی و شرکتهای فعال در حوزه صادرات، در دستور کار قرار گرفته است. وی تصریح کرد: ارتباط بخشهای خصوصی ایران، ترکیه، قزاقستان، مالزی، لبنان و آذربایجان در اولویت ارتباطی قرار گرفته و با توجه به ظرفیتهای ارتباطی و زیرساختی به تدریج، سایر کشورهای اسلامی نیز وارد کار خواهند شد. به گفته گلرو با توجه به تکلیف عمومی اجرای سیاستهای مورد تاکید رهبری در اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه، تلاش داریم تا با هدف ایجاد ارتباطات اقتصادی خصوصا در حوزه فناوریهای نوین بین کشورهای اسلامی همکاریهایی ایجاد کنیم و البته بند 79 پیش نویس برنامه ششم نیز به صورت مستقیم به این موضوع اشاره دارد. گلرو همچنین از تلاش برای افزایش سطح مبادلات علمی و تجاری بین کشورهای اسلامی خبر داد و گفت: طی ۲۰ سال گذشته اجلاسها همواره با رویکرد وحدت بین کشورهای اسلامی برگزار شده است اما امسال با تأکید آیتالله اراکی سعی کردهایم تا رویکردهای مختلفی از جمله بخشهای اقتصادی و تجاری بین 57 کشور مسلمان را تقویت کنیم. رئیس دبیرخانه توسعه فناوری های کشورهای اسلامی با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه برای ارتباط با دیگر کشورها خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی همواره با نقاط ضعف و چالشهایی در به دست گرفتن بازارهای دنیا روبهرو هستند تا جایی که نسبتی بین جمعیت و وسعت با نقش آنها در بازارهای اقتصادی وجود ندارد. گلرو تصریح کرد: همه کشورهای اسلامی 20 تا 30 درصد سهم واقعی تجارت خود را در دنیا ایفا میکنند و این امر سبب انباشت سرمایه در بلوک غرب شده است در حالی که میتوان با استفاده از اشتراکات کشورهای اسلامی سطح مبادلات تجاری را دو چندان افزایش داد. وی به این نکته اشاره کرد که حجم مبادلات تجاری کشورهای اسلامی نسبت به حجم مبادلات جهانی پایینتر است که این امر ضرورت و تقویت اتاقهای بازرگانی مشترک، استفاده از فناوریهای نوین و دانشبنیان و ظرفیت بخش خصوصی را دو چندان میکند چرا که بازپسگیری بازارهای دنیا از ابرقدرتهای مالی به سادگی امکانپذیر نیست. وی از تأسیس اتاقهای بازرگانی مشترک با کشورهای اسلامی که تاکنون در این زمینه فعالیتی نداشتند خبر داد و گفت: اکنون در حال رایزنی با سه کشور اسلامی برای تأسیس دفاتر مشترک هستیم و امیدواریم تهیه دکترین برای بهبود روابط تجاری با کشورهای اسلامی بتواند به این مسئله رنگ واقعیت بپوشاند چرا که اکنون راهکار عملی چندانی برای این موضوع نداریم. وی همچنین در مورد بحث پول واحد و بازار مشترک بین کشورهای اسلامی نیز گفت: این مسئله موضوع ایدهآلی است که نیازمند زیرساختها و اشتراکات زیادی است و عمده رسیدن آن ابتدا ایجاد گفتمان و فهم مشترک از مباحث است که هنوز فاصله زیادی با آن داریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]