تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع): مؤمن نه بدى مى كند و نه معذرت مى خواهد و منافق هر روز بدى مى كند و معذرت مى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826912502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برداشتن تحريم‌ها «اقتصاد» را متحول نمي‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۵۰ق.ظ)
زيباکلام: برداشتن تحريم‌ها «اقتصاد» را متحول نمي‌کند موج - صادق زيباکلام تاکيد کرد: برداشته‌ شدن تحريم‌ها خود به‌ خود نه اقتصاد ما را کارآمدتر خواهد کرد و نه لزوما از فساد خواهد کاست.
شرق به نقل از صادق زيبا کلام نوشت:

در تاريخ کشورها مقاطعي هست که از آن به‌عنوان نقاط عطف تاريخي ياد مي‌شود. رويدادهايي که تبديل به نقاط عطف تاريخي مي‌شوند، تحولاتي هستند که آثار و تبعات بلندمدتي در تاريخ آن کشور برجا مي‌گذارند. به‌عنوان نمونه در تاريخ انقلاب خودمان، ١٣ آبان و تسخير سفارت آمريکا بدون شک يکي از اين نقاط عطف است. ٣١ شهريور ٥٩ و حمله عراق به ايران نقطه‌عطف ديگري است. همچنين انتخابات رياست‌جمهوري دوم خرداد سال ٧٦ نيز يک نقطه‌عطف است. هريک از اين سه رويداد منشأ به‌وجودآمدن تحولات سياسي و اجتماعي عميق و بلندمدتي در جامعه بعد از انقلاب بودند. تأثير بلندمدت تسخير سفارت، جنگ با عراق يا انتخابات دوم خرداد ٧٦ آن‌قدر عميق و اثرگذار در جامعه ايران بودند که ردپاي آن‌ها را تا همين امروز هم مي‌توان در جاي‌جاي جامعه ايران مشاهده کرد. ١٣ آبان و تسخير سفارت موجب ايجاد و رهاشدن امواج نيرومند انقلابي شد و همچنان پس از گذشت ٣٦ سال بخش‌هايي از مناسبات سياسي و روابط ما با دنيا را تحت‌تأثير خود دارند. جنگ موجب به‌وجودآمدن و آزادشدن امواج عميق و گسترده شهادت‌طلبي، حماسه‌آفريني، ايثار و آرمان‌گرايي ديني شد.

تشييع جنازه پرشور و گسترده ١٧٥ شهيد غواص بعد از گذشت نزديک به سه دهه از جنگ نشان داد که نقطه‌عطفي که ٣١ شهريور ٥٩ و حمله عراق به ايران در جامعه ما ايجاد کرده، چقدر هنوز اثرگذار است.
دوم خرداد ٧٦ هم به‌گونه ديگري نقطه‌عطف تاريخ ايران شد. امواج مطالبات مدني و درخواست آزادي‌هاي سياسي که آن انتخابات در جامعه ايران به راه انداخت همچنان بعد از گذشت ١٨ سال بخش‌هاي وسيعي از جامعه ايران را دربر گرفته است. ٢٣ تير ٩٤ و حصول توافق هسته‌اي با غرب چيزي از جنس آن سه رويداد است. اگر ١٣ آبان آمريکاستيزي؛ ٣١ شهريور ٥٩ حماسه و مقاومت؛ دوم خرداد ٧٦ مطالبات جامعه مدني را رقم زد، ٢٣ تير کدام تحول عميق سياسي و اجتماعي را به‌همراه خواهد آورد که آن را هم بتوانيم نقطه‌عطف تاريخي در رديف آن سه مقاطع تاريخي ديگر بدانيم؟
بسياري مي‌گويند که اهميت ٢٣ تير در تغيير و تحولات عميق اقتصادي است که در جامعه ايران رقم خواهد خورد. رفع تحريم‌ها و عادي‌شدن روابط اقتصادي با دنيا را بسياري از جمله شماري از مسئولان دولت يازدهم، به‌عنوان برجسته‌ترين نقطه‌عطف توافق هسته‌اي برخواهند شمرد.
اين درست است که تحريم‌ها محدوديت‌ها و معضلات زيادي براي اقتصاد ايران ايجاد کرده بود. اما با وجود گشايش اقتصادي‌اي که توافق به بار خواهد آورد، «تحول اقتصادي»، آن نقطه عطف تاريخي که توافق هسته‌اي به‌همراه مي‌آورد، نخواهد آورد. اقتصاد ما يک اقتصاد ناکارآمد دولتي است که تحريم‌ها، وضع آن را حادتر کرده بود. برداشته‌شدن تحريم‌ها خودبه‌خود نه اقتصاد ما را کارآمدتر خواهد کرد و نه لزوماً از فساد خواهد کاست. نسخه بهبود اقتصاد ما رفتن به‌دنبال مسيري است که در سه، چهار دهه گذشته، بسياري از کشورهاي مشابه ما پيمودند و از اقتصادهاي شبه‌دولتي ناکارآمد و درحال‌توسعه به اقتصادهاي موفق صنعتي تبديل شدند.
داروي شفابخش اقتصاد ما، برداشته‌شدن تحريم‌ها نيست، بلکه پاي‌گذاردن در مسيري است که برزيل، آرژانتين، ترکيه، هند، مالزي، مناطق آزاد چين و ديگران پاي گذاردند. يعني رفتن به‌دنبال الگوي توسعه اقتصادي بازار آزاد آدام اسميت. توافق هسته‌اي لزوماً توسعه سياسي و بازشدن جامعه مدني چشمگيري را هم به‌دنبال نخواهد آورد. اگر توافق هسته‌اي نه در اقتصاد ما شق‌القمري خواهد کرد، نه در مناسبات سياسي و اجتماعي‌مان، پس اهميت آن در کجاست که معتقديم ٢٣ تير ٩٤ بدل به يکي از نقاط عطف تاريخي انقلاب اسلامي ايران خواهد شد؟
توافق هسته‌اي نه البته به‌صورت سيل بنيان‌کن بلکه بيشتر به‌صورت سدي در برابر رفتارهاي تنش‌آلود با برخي کشورها که همچنان در جامعه ما برجاي مانده عمل خواهد کرد.
توافق هسته‌اي در حقيقت نقطه‌عطفي خواهد بود از جهت التيام‌بخشي و بازگرداندن پراگماتيسم نگاه آشتي‌جويانه به جهان در عرصه سياست خارجي ايران اسلامي.
خيلي سال‌ها بعد از توافق هسته‌اي ٢٣ تير ٩٤، ايران‌شناسان، استادان دانشگاه و محققاني که روي تاريخ ايران اسلامي کار مي‌کنند خواهند نوشت که توافق هسته‌اي آغاز پايان تنش با غرب و آشتي ايران با جامعه بين‌المللي را رقم زد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن